Last news in Fakti

12 Юни, 2024 14:59 1 382 11

Проф. Тодор Танев: Целта на тези избори беше да се донакаже и да се махне трънът в сглобката - ПП-ДБ

  • избори-
  • президент

Президентът Румен Радев вече втори мандат е твърде политичен и много силно взема страна, вместо да обира луфтовете и вибрациите между страните и да ги обединява, каза преподавателят

Проф. Тодор Танев: Целта на тези избори беше да се донакаже и да се махне трънът в сглобката - ПП-ДБ - 1

Националните избори бяха нещо като двутактов мотор, междинни, нещо като овчарски скок, с който се понаместиха по-добре Бойко Борисов и Делян Пеевски в системата, която вече и без това се беше килнала в тяхна посока.

Това коментира пред БНР проф. Тодор Танев, преподавател по политически науки в Софийския университет и бивш министър на образованието, и добави:

"Това беше донагласяне на нещата. Не бяха истински избори с нещо ново. Затова беше вяло всичко и хората го усетиха. Полуизбори - това е моята кратка преценка за тях. ... Беше целта да се донакаже и да се махне трънът в сглобката - ПП-ДБ".

Според него Борисов е "най-талантливият политик, който имаме в последните години и той успява достатъчно добре да си свърши работата в своя полза":

"Той и неговата партия ГЕРБ бяха низвергнати и уж бяха в ъгъла преди 3 години, но ето докъде се стигна. ... За разлика от други той показа, че може да се учи и всяко негово правителство беше с нов Борисов".

Прогнозата на проф. Танев за бъдещ кабинет включва различни хипотези:

"Едната възможност е да се направи някакъв вид нова сглобка на ГЕРБ с ДПС и ще си купят някоя от малките партии, в която ГЕРБ ще има водещото място. ... Вторият вариант е правителство на малцинството на ГЕРБ, които ще си имат дружки ДПС и евентуално "Величие".

По думите му президентът Румен Радев вече втори мандат е твърде политичен и много силно взема страна, вместо да обира луфтовете и вибрациите между страните и да ги обединява, той остро заема страна.

Няма страшно в това, че избирателната активност е ниска, хората са преценили, че няма нищо ново, коментира още проф. Тодор Танев и подчерта:

"Българската демокрация не е пострадала!".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези решетки

    14 2 Отговор
    трябва да са пред, а не зад него!
  • 2 Сила

    22 3 Отговор
    " Борисов най талантливия...... " боже, боже до къде може да изпадне възрастен човек, мъж, преподавател и тъй нататък..... За некой друг лев и талон за безплатно паркиране..... ХОРСКОТО ПАДЕНИЕ НЕ ПОЗНАВА ПРЕДЕЛ........!!!
  • 3 Българин

    17 2 Отговор
    "Няма страшно в това, че избирателната активност е ниска, хората са преценили, че няма нищо ново, коментира още проф. Тодор Танев и подчерта: "Българската демокрация не е пострадала!." И този си живее в измислена действителност. Ще му задам един въпрос: Ако той отиде в някой университет, за да чете лекция, и на нея дойдат много малко хора, като успешна ли ще оцени? И тук трябва да се добави, че огромната част от дошлите на лекцията са били подкупени, иначе въобще нямаше и да дойдат (така стоят нещата и с гласувалите на изборите). Та за успешна ли ще счете лекцията в такъв случай?
  • 4 УРА,,УРА

    12 2 Отговор
    Защо ми се струва, че Шиши засмуква бавно тулупа, като питон заек?
  • 5 Луд

    14 1 Отговор
    Аман от прост фесори.
  • 6 ха ха

    12 1 Отговор
    ще го видим , колко се е научил "новия борисов" , със сигурност иска да задържи властта поне 3 години за да смачка всякакви опоненти от името на "държавата" и за собственото си благо
  • 7 талант

    11 1 Отговор
    Част от проблема са и такива "професори", подлоги!
  • 8 Хахаха

    5 1 Отговор
    На ход е видния "евроатлантик" и СИКаджийска мутра Боко Тиквата!
  • 9 М3 голд

    5 1 Отговор
    Ега ти професора, който:
    - Слави Борисов като "голяма работа". Пренебрегва че същият е Крадец, политически неграмотен, но хитър и управляем от задкулисието
    - това че народът бойкотира тия избори било пак демокрация. Ако бяха гласували 69% и нагоре, картината на разпределение на депутатските места щеше да е съвсем друга.
    Всичко е както някъде е нагласено. ББ е бутан, хвален, той активира електората си, особено държавната администрация.
    Пеевски атакува безстрашно дори президента. За електората на ДПС да не говорим - той е винаги строен.
    Нинова продължи да убива БСП, откъдето отказа електората от гласуване. ПП и компания се провалиха и гледат само какво още да отмъкнат.
    И това всичко е чиста демокрация? И в чий интерес? Какво печели България? А Румен Пашата ще има ли пак кабинет в МС, ако пак ББ е министър председател?
  • 10 Стамболов

    4 0 Отговор
    "Целта на тези избори беше да се донакаже и да се махне трънът в сглобката - ПП-ДБ", така е, но това се случи с активната помощ и на ПП-ДБ. Баце и Шиши ги плюеха, а те си мислеха, че дъжд ги вали.
  • 11 каквото сам си направиш

    0 0 Отговор
    Вместо това обаче се самонаказахте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове