Last news in Fakti

17 Юни, 2024 08:40 2 393 32

Ужас в София: Мъж с психични проблеми нападна с нож дете

  • мъж-
  • психично болен-
  • нож-
  • дете-
  • нападение-
  • софия

„Нападателят живее в съседния вход. Наблизо има училище. Има и детска градина. Нека всички отговорни институции обърнат внимание. Той притеснява децата, родителите. Напада възрастни жени зад блока. Той е агресивен и се нуждае от помощ”, подчерта майка на нападнатото дете

Ужас в София: Мъж с психични проблеми нападна с нож дете  - 1
Снимка: Нова телевизия

Психично болен нападна с нож дете в София. Мъжът е известен на целия квартал. Майката и момичето, което е жертва на последната му агресия, разказаха, че нападението е станало на пейка пред блока, в който живеят.
„Седяхме с мои приятели и си играехме на телефоните. Една приятелка го разпозна и каза: ”Вальо!”. Той дойде, огледа пейките, на които седяхме, изви ми ръката, бутна ми телефона и ми посегна с нож. Разтичахме се. Моите приятелки казаха на две жени, които бяха наблизо, какво се е случило. Но те не реагираха”, разказа в ефира на „Здравей, България” нападнатото дете.
Майката на момичето разбрала за нападението 10-ина минути по-късно от дъщеря си. „Тя каза, че е извикала патрул. Скрила се е във входа и е изчакала полицията. Аз дойдох и служителите на реда казаха, че не познават лицето. Показахме негова снимка от група в социалните мрежи. Час по-късно беше задържан. Нож в него не беше открит. Задържаха го за 24 часа, а на другия ден ми се обадиха от „Детска педагогическа стая”, за да разпитат детето”, посочва тя.

По думите ѝ, когато отишла да вземе дъщеря си, за да отидат до 9-о РУ – мъжът си бил вкъщи и стоял в съседния вход гол до кръста. „Нападателят живее в съседния вход. Наблизо има училище. Има и детска градина. Нека всички отговорни институции обърнат внимание. Той притеснява децата, родителите. Напада възрастни жени зад блока. Той е агресивен и се нуждае от помощ”, подчерта жената.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    28 4 Отговор
    Ако се стигне до съда, най-много да бъдат осъдени бабите и майките, а децата дадени на прайдърите за отглеждане. Все едно, че не знаете в коя страна живеете...

    Коментиран от #7

  • 2 селянин

    32 0 Отговор
    то още малко и ще се окаже, че полицията защитава престъпниците

    Коментиран от #15

  • 3 Механик

    19 1 Отговор
    Ако това не е поредната скалъпена от "грижлива мама" история, то тоя мъж, трябва веднага да бъде въдворен в... не познахте. Не в лудницата, а в затвора. Там ще го научат как да бъде добра булка.
    А органите, които не са взимали толкова време мерки, трябва да бъдат лишени от възможността да заемат длъжности в държавния сектор. Да ходят в Делиормана да пасат овце. Белким научат нещо.

    Коментиран от #9, #12, #17

  • 4 Човече... ...

    23 0 Отговор
    Добре ,че се изпуснахте за 9то РПУ, да разберем ,че е в Люлин. Уточнете и блока за да се пазим

    Коментиран от #6

  • 5 двойна и тройна експертиза

    5 11 Отговор
    Помощ не може да му бъде оказана, тъй като приема наркотични вещества и ако му се назначи халоперидол, може да направи животозастрашаващи аритмии. Но на детето и на майка му може да се помогне, да. Детето да не дразни мъжа и да предизвиква агресията му, а майката – да не го настройва, манипулира, подкокоросва и окуражава в тези действия.
  • 6 двойна и тройна експертиза

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Човече... ...":

    Край всеки блок може да Ви се случи. От вас зависи да се пазите, а не от това кой е блока. Да не си мислите, че другаде е по-различно?
  • 7 Смърфиета

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Налудник":

    Не, най-малкото защото има свадбени заседатели.
  • 8 Съдия

    9 0 Отговор
    Няма затвор такива ги връщаме обратно на улицата!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БеГемот

    6 7 Отговор
    Голям праз ...човека е с изострена нервна система и гласчетата на диванетата са я изпилили още...лятото е някаква лудница пред тия блокове...проклети гласовити хлапета и бабички без задръжки...лечението е само едно БЛЕК МЕТЪЛ и никаква милост...да усетят полъха на смърта
  • 11 Рубладжия

    9 0 Отговор
    Люлин7 пълно е с психари
  • 12 полицай

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Не съм съгласен. Опитваме се да ги профилактираме, но винаги се намират "грижливи майки", които ни създават повече работа отколкото самия контингент. Като влезат веднъж в затвора, после са като отвързани, нямат страх нито задръжки и с всеки следващ път научават все повече хватки и чалъми.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Демокрация е

    7 2 Отговор
    Свобода, човешки права и евроатлантически ценности. Нали затова се борихме на барикадите срещу комунизма? Вижте например Зеленски - явно му хлопа дъската, заплашва не деца, а Русия, но навсякъде по демокрациите е приет с овации и ставане на крака.

    Коментиран от #29

  • 15 двойна и тройна експертиза

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "селянин":

    Добре. А какъв избор имаме? Четете НК и вижте какви са предвидените наказания. Възпитателен ефект от затвора, нула.
  • 16 еделвайс

    8 0 Отговор
    Ако всеки със слаби нерви посегне към нож ще настъпи хаос ,въдворете подобни типове там където им е мястото
  • 17 Смърфиета

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Вярно е, че има много комплексирани майки. Като родят, после целия квартал трябва да се съобразява с тях и коп-тата им, включително и осемдесетгодишни старци, и по входовете, и по площадките и на касите в магазина! Вчера гледах унизителното отношение на група майки към една бабичка с едно кисело млекце, която просто беше поседнала на слънчице да се маха от площадката! И обществото ги готви за тази им "майчинска" роля още от преди да забременеят не, от ученическата скамейка не, а от деца ги лигави!!
  • 18 От Варна

    8 0 Отговор
    Имаме съсед, живеещ сам,жената и дъщерите му го напуснаха заради тормоз. Същият от години тероризира семейства от 24 апартамента в двата входа. Музика по цяла нощ, закани с чук, скандали с въображаем затворник, който го преследвал.Претенции, че някой му пуска камери за следене, че го тровим с “ газ”!??? Полицията си свърши отлично работата с образуване на дело по законовия ред. В съда, въпреки показанията на потърпевшите и налудничавите показания на самия обвиняем, го обявиха за “не опасен” и го оставиха без последствие. Този изход от делото се случи благодарение на д-р Бояджиев, психиатър, който заключи като вещо лице, че човекът си е нормален. Не искам да повярвам, че в България няма закон и институция, която да го приложи, за да бъдат прибрани такива хора и лекувани?!

    Коментиран от #19

  • 19 Смърфиета

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "От Варна":

    Адвокатът му е шарил едни пари на доктора, а и на полицаите които по този начин си измиват ръцете, без да пропуска и съдебния състав. Единствен прокурора не е разбрал.
  • 20 БеГемот

    2 0 Отговор
    Когато живееш в блок най добре е ти да си най лудия ...да ти имат страха дето се вика.... хихихи....ако търсиш нормални в панелка явно си за лечение с медикаменти...засега!

    Коментиран от #23

  • 21 Богдан

    5 0 Отговор
    Кажете кой е този мъж за да знаят хората, защо го криете, утре ще заколи вашето дете!!!

    Коментиран от #25

  • 22 д-р Бояджиев

    2 2 Отговор
    Здравейте. Понеже ме споменавате, да се включа в дискусията. Ами така е. Злоупотребяващите със стимуланти като цяло са нормални хора. Сред тях шизофрениците са рядкост, както и сред останалото население, нещо повече, по наши наблюдения шезофрениците избягват злоупотребата със стимуланти, защото влизат в кризи. Вследствие хроничната злоупотреба със стимуланти, самата злоупотреба се възприема като мъчителна, с тревожност и налудности, а като излязат от цикъл - изпитват дисфория. Затова, добавят и злоупотреба с алкохол, която допълнително утежнява картината. Няма смисъл обаче да бъдат пращани в Ловеч, капацитетът на болницата се запълва и не може да се въдворяват лица, за които наистина е необходимо. Присъединявам се тук към мненията, които чета, за т.н. "грижливи майки".

    Коментиран от #31

  • 23 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "БеГемот":

    ХИ ХИ ХИ, ДА СИ НАЙ-ЛУДИЯ, стига обаче да не си 50 кг. с мокри дрехи.
  • 24 Много сложно и завоалирано

    1 2 Отговор
    Можеше просто да напишете християнин. Другото се подразбира

    Коментиран от #26

  • 25 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Богдан":

    Ти май си минал под дъгата, в Богданов дол, и вече си Богдана!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Колев

    3 1 Отговор
    Най голямата тиня дойде в София. Дилъри крадци компаньонки. Мърсотия дупки и се плаща синя зона. Презастроена бетонена джунгла.

    Коментиран от #30

  • 28 не разбирам

    5 0 Отговор
    мъжете в тоя вход що не са отишли в апартамента му да си поприказват с него, да му обяснят че така не бива. И като му зараснат костите след 6 месеца да пробва пак, да види дали са се шегували съседите. Не го разбирам, толкова ли са овце вече българите?
  • 29 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Демокрация е":

    А не бе..като болшевиките ще срути църквите и храмовете. Ще въдворяваме хиляди в лагери. Ако излезеш на мирен протест си враг на народа. Няма да пускаме крепостните селяни никъде в чужбина.
  • 30 Имаш предвид

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Колев":

    крайните квартали на София. Аз затова се преместих в центъра -- много по-заможни, вежливи,нормани хора. Нищо общо с гет.ата Люлин, Обеля, Надежда
  • 31 Добре

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "д-р Бояджиев":

    след като не е шизофреник и може да носи наказателна отговорност, защо не е в затвора? Има свидетели, има извършено престъпление,какво тогава?
  • 32 Ужас ужас

    1 1 Отговор
    Като няма психиатрии †БПЦ† защо не взема мерки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове