Last news in Fakti

17 Юни, 2024 22:30 1 315 11

Важните новини във ФАКТИ на 17.06.2024 г.

  • величие-
  • винетка-
  • земетресение-
  • ангел найденов-
  • партии-
  • смолян-
  • радан кънев-
  • вигенин-
  • димитър главчев-
  • правителство-
  • сглобка-
  • нови автомобили-
  • кмет-
  • мвф-
  • осемте джуджета-
  • раждане-
  • столична община-
  • преговори-
  • дсб-
  • народно събрание-
  • водороден автобус

Новото правителство ще бъде съствено от ГЕРБ, ДПС и партия "Има такъв народ", сигурен е лидерът на "Величие"

Важните новини във ФАКТИ на 17.06.2024 г. - 1

Николай Марков за поканата от преговорния екип на ГЕРБ: Нямаме какво да си кажем с дамите

Партия "Величие" би се включила в разговори за правителство, само ако в тях от страна на ГЕРБ участва лидерът на партията Бойко Борисов. Това заяви пред БНР Николай Марков от новата парламентарна формация в отговор на въпрос дали партията му прима поканата за разговори утре с преговорния екип на ГЕРБ, съставен от Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян:

Заради това химично съединение от догодина поскъпват винетките и тол таксите

Въвеждане на нова еднодневна винетка и промяна в пътните такси. Предлага се при сформирането на таксата да се има предвид замърсяването от превозното средство. Така тези, които отделят по-малко въглероден диоксид, ще плащат по-малко. Тези, които замърсяват повече, ще са с по-висока такса.

Ето колко далече от Пловдив са усетили земетресението

Според последните данни на Европейския сеизмологичен център магнитудът на земетресението от 20,24 часа тази вечер край Пловдив е бил 4,3 по скалата на Рихтер!

Ангел Найденов: При войната в Украйна Министерството на отбраната е стратегическо

В България през последните 15 години няма наборна военна служба. Ролята на министъра на отбраната е важна, особено в период на кризи и водещи се войни. Тя придобива особена видимост, както по отношение на вътрешнополитическите, така и в геополитическите процеси. Един министър на отбраната разполага с огромен финансов ресурс – освен за отбрана, за военно разузнаване, за военни аташета, по отношение на ангажиментите, които има в рамките на НАТО и Съвета на министрите на отбраната. Явно ръководството на ГЕРБ е осъзнало важността и необходимостта да разполага с този ресурс.

Ето как ще са подредени в пленарна зала парламентарните групи в 50-то Народно събрание

На техническа среща в парламента представители на седемте политически сили в 50-ото Народно събрание са постигнали договореност как ще бъдат разположени депутатите им в пленарната зала.

Порой отвори огромни дупки по пътищата в Смолян

Силен дъжд нанесе щети върху инфраструктурата в Смолян. Разбити са улици, които доскоро бяха в ремонт по водния проект на града.

Силно земетресение край Пловдив

Регистрирано е земетресение край Пловдив. Магнитудът е бил 4,3 по Рихтер. Трусът е регистриран в 20:24 часа, на дълбочина 4,9 км. Епицентърът му е на 15 километра югоизточно от Пловдив и на 4 километра северно от Асеновград.

Радан Кънев призна: Не говоря за разпад на коалицията между ПП и ДБ

Ние нямаме място в управлението в настоящия парламент. Ясно е, че днес се провеждат консултации за формиране на кабинет. Ние ясно заявихме, че няма да участваме в такъв кабинет и не виждам защо днес трябваше да губим времето на ГЕРБ.

Кристиан Вигенин: БСП няма да участва в нова сглобка

Вървим към сглобка. Първият и вторият са намерили общ език, въпросът е кой ще е третият.

Служебният премиер е оптимист, че новото правителство ще изкара пълен мандат

Аз съм оптимист и се надявам бързо да се сформира редовно правителство у нас с пълен мандат. Надявам се на бързо разбирателство между народните представители. Това е най-добре и за българските граждани.

Иво Мирчев: Бойко Борисов не иска правителство сега, но ще го направи под натиска на Пеевски

Не бяхме наясно за симбиозата между Борисов и Пеевски. Това каза в студиото на bTV Иво Мирчев от „Демократична България“.

Мануела Малеева: Доста страшно ще е, ако се състави правителство на ГЕРБ и ДПС, това вече сме го живели

Не съм мислила дали да се кандидатирам за лидер на "Да, България". Аз съм човек, който може да говори с всички.

Росен Плевнелиев: Силно правителство се прави с политици, но и с програма

„Трябва да има правителство. Стига вече с игрички. България има нужда политиците да носят отговорност – това казаха избирателите“.

Купуваме 70 нови автомобила за депутатите, те трябва да са 4х4, с ергономични седалки , ел. регулируеми и с подгряване

4 млн. лева отделя Народното събрание за лизинг на нови автомобили за нуждите на парламента. Колите ще бъдат 70 броя еднакви по марка и модел и фабрично нови с дизелови или бензинови двигатели, съобщи bTV.

ВАС: Методи Байкушев е законно избран за кмет на Благоевград

Върховният административен съд остави в сила решение по административно дело №1097 от 2024 г. на Административен съд - Благоевград, свързано с избора за кмет на община Благоевград, съобщи Bulgaria ON AIR.

МВФ: Приемане на България в еврозоната е реалистично да стане по-късно през 2025 г.,

Икономическите връзки на България с Русия отслабват, но тези с Китай са във възход. Това отчита доклад на Международния валутен фонд (МВФ) по избрани теми след редовната мисия на организацията у нас в началото на годината, съобщи investor.bg.

"8-те джуджета": Прокурорът, дал златото на Илия Златанов на Петьо Еврото и жена му, поиска да се върне на работа

Отстраненият заради казуса „Осемте джуджета“ прокурор Дилян Деянов е поискал да бъде възстановен на работа в окръжната прокуратура в Перник, съобщи "Лекс".

Раждане на паркинг: Жена роди момичченце на задната седалка на кола пред болницата във Велико Търново

Жена на 32 години роди на паркинга на Многопрофилна областна болница за активно лечение “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново, съобщи БНР. Екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането при полеви условия, съобщиха от лечебното заведение.

199 184 964 лева: Толкова е разплатила през май Столична община, на кого, може да се види на сайта ѝ

Столичната община е извършила плащания през май 2024 г. в размер на 66,8 млн. лева и е заредила лимити за финансиране на разплащания на разходи на районните администрации 105,5 млн. лева и към второстепенни и третостепенни разпоредители на средства – 25,9 млн. лева, става ясно от публикуваната информация на сайта. Общата стойност за всички разплащания през май е 199 184 964 лева.

Деница Сачева: Има сходство между ГЕРБ-СДС и ДПС по отношение на основните приоритети за страната

Министър-председателят и председателят на парламента ще са от ГЕРБ, заяви Деница Сачева от преговорния екип на формацията след разговорите с ДПС за кабинет с първия мандат, цитирана от БНТ.

Не е изненада: Атанас Атанасов остава начело на "Демократи за силна България"

Както се и очакваше, Атанас Атанасов остава начело на ДСБ и като част от коалицията ПП-ДБ. Днес на свое заседание Националното ръководство на партията оцени резултатите от изборите като "сериозна загуба", но с ,точнението, че става дума за загуба на коалицията ПП-ДБ.

Борислав Гуцанов категоричен: Няма да имаме срещи и разговори с ГЕРБ-СДС, въпросът е изчерпан

За правителство няма да ходим на среща и на разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. Въпросът е изчерпан с решенията на партията в събота, 15 юни.

Депутат от "Има такъв народ" ще открие първото заседание на 50-то Народно събрание

Бившият изпълнителен директор на Александровска болница и Агенцията по трансплантации д-р Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ия парламент в сряда, съобщи БНР като се позова на свои източници.

"Водородно шоу" тръгва по улиците на София, Стара Загора и Пазарджик: Автобус, задвижван с водород, ще вози пътници

Инициативата “Български водородни дни“ се провежда от 16 до 26 юни в три български града. Поредицата от събития е част от европейската кампания за популяризиране на водородната електромобилност в Югоизточна Европa.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На снимката

    3 0 Отговор
    Навитачки.
  • 2 Змийски

    4 0 Отговор
    погледи !
  • 3 малиииии

    4 0 Отговор
    Райчето как мирише на кекс кои от тиквуните и обръща хастара как ислите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рашид

    3 0 Отговор
    РАЙНА КНЯГИНА...И КОЛЕЖКАТА Й РАЙНА ТИКВИНЯ
  • 6 С ТРИТЕ ЗАЕДНО ЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГОВОРЯ ,

    2 0 Отговор
    ИЛИ МОЖЕ И ПООТДЕЛНО , МОЖЕ ЛИ ДА ДОВЕДА И ДРУГИ ПРИЯТЕЛИ ?
  • 7 САМО СЪС ЦАЧЕВА МОГА ЛИ ДА ПРЕГОВАРЯМ

    1 1 Отговор
    И ДА НАПРАВИМ ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ КУЧКАРА БОЙКО ЧЕ МИРИШЕ НА КУЧЕ !?
  • 8 България! - Това не е

    0 0 Отговор
    България! - Това не е Държава! След като една наредба може да Зачертае Закона! Това означава че това не е Държава!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БАЙ СПАС

    0 0 Отговор
    АКО МИ ПАДНЕ РАЯ НАЗАРЯН МАЙКО МИЛА ЩЕ И СКЪСАМ РИТАНКИТЕ
  • 11 Тошко

    0 0 Отговор
    Рая е много добра клесачка чул съм го от Биков !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол