Last news in Fakti

18 Юни, 2024 09:13 1 370 31

Емил Соколов: Резултатът – трето място след ДПС, е нещо, което никой в ПП-ДБ не е искал да допуска като възможен вариант

  • пеевски-
  • правителство-
  • изборен резултат

Пеевски беше системно подценяван не само като комуникационна щета, въобще като риск за правителството на Денков-Габриел, смята политологът

Емил Соколов: Резултатът – трето място след ДПС, е нещо, което никой в ПП-ДБ не е искал да допуска като възможен вариант - 1

Рано е да се каже дали вървим към нови избори. Оценката е на политолога Емил Соколов, който беше част от листите на ПП-ДБ.

Тандемът ГЕРБ-СДС - ДПС успяха да генерират резултат, който с помощта на една от малките партии, вероятно ИТН, може да сформира мнозинство, каза той пред БНР.

"Ако следваме елементарната политическа логика, ИТН не би трябвало да участва в сформирането на такова правителство, защото са една от партиите, които на тези избори увеличават резултата си. Най-логичното е да задържат този курс. Участието с ГЕРБ и ДПС би върнало ИТН под чертата."

Относно представянето на коалицията ПП-ДБ той прогнозира, че може да се очакват сериозни промени.

"Сглобката нанесе някакви имиджови щети, но резултатът – трето място след ДПС, е нещо, което никой в коалицията ПП-ДБ не е искал да допуска като възможен вариант".

"Има допустим срок, който скоро ще изтече", каза той във връзка с мълчанието откъм ПП-ДБ.

Политологът счита, че оставката на Христо Иванов е била предвидима и този път неговият ход е доста по-категоричен.

Соколов е на мнение, че коалицията ПП-ДБ не е грешка и е била "най-логичният ход", но призна, че има комуникационни щети.

"Комуникацията е проблем №1 на ПП-ДБ, защото електоратът е по-взискателен".

Има път към избирателите, които не подкрепиха коалицията на тези избори, но и не гласуваха за други формации, посочи Емил Соколов. По думите му "няма време да се отлага този разговор", защото връщането на доверието отнема време и не може да стане за една предизборна кампания.

Във връзка с легитимирането на Делян Пеевски политологът коментира, че той е успял "да си разчисти терена и да постави себе си под светлината на прожекторите":

"Пеевски беше системно подценяван не само като комуникационна щета, въобще като риск за това правителство. Нещо, за което той работеше от ден едно, е да представя себе си за незаобиколим фактор. Той беше оставен да бъде почти монополист, избутан встрани – нека си говори, това не пречи. Но в един момент стана ясно, че не просто пречи, но може да бъде причина да се отиде на избори."


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 4 Отговор
    ДПС преляха гласове и на ИТН.

    Коментиран от #20

  • 2 демократ

    20 2 Отговор
    Непрекъснато във форумите предупреждавахме, че след Сглобката Няма да гласуваме, но "умните, можещите и красивите лидери" нехаеха.
  • 3 Мъдрият

    23 4 Отговор
    И това ви е прекалено много!

    Заслужавате 0.000001% и адиос!

    Вие сте най-вредната, заедно с дпс, партия в България!
  • 4 да де

    17 4 Отговор
    Поредният повярвал си и разочарован жълтопаветник.
  • 5 Още Амет Доан ви подсказа

    15 2 Отговор
    Кой разпределя порциите. Вината си е ваша, че не го послушахте
  • 6 ПРАСЧО, ЛЪЖЕЦО КИРО и ТУЛУПА

    10 5 Отговор
    Каква компания само
  • 7 АРЕ ДА ХОДИТЕ У ЗАТВОРА

    13 2 Отговор
    Там да правите срещи за правителство в изгнание
  • 8 е това не са пари да ги броиш

    7 1 Отговор
    вот е . има една логика : трето е преди 4,5,6,7,8,9 и това е след вота , подмяната, фалшифицирането , купения вот, надписването на протоколите и измамите в секциите с машините и книжата .
  • 9 урко

    15 3 Отговор
    ех вие платени социоложчета... Не били допускали, че ПП ще е зад ДПС. Ами всеки, извън жълтите павета на София щеше да каже, че тия от ПП -то са в историята. Даже в големите градове в провинцията настроенията са тотално срещу тях. Учудвам се, че събраха и толкова проценти, но то е само защото хората им омръзна да гласуват. Иначе щяха да минат и на 4-то място.
  • 10 Голата истина!

    19 4 Отговор
    Вашият резултат се дължи на наглостта,лъжите и лицемерието на вашето ръководството на партията най вече е лицето на Денков ,хара киро и кокорчо.
    Българина не обича да го лъжат.
    Излъжат ли го веднъж след това за тях си никой!
    Ако не сте го разбрали това сега то следващ за вас няма!

    Коментиран от #12, #16

  • 11 тиририрам

    5 5 Отговор
    Вярвате ли на резултатите? Аз НЕ!

    Коментиран от #13

  • 12 Скрийте се, чалги!

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Голата истина!":

    Вие щото все истината казвате!
  • 13 а какво

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "тиририрам":

    На ППДБ ли да вярваме? След всичките издънки които натвориха.
  • 14 нннн

    19 3 Отговор
    И аз, бе, и аз не допусках трето място за ППДБ. Смятах, че ще са шести. Силно съм озадачен...
  • 15 евалата чалгопитеци

    9 5 Отговор
    Как е Промяната? Дебелеете ли?
  • 16 Резултатът

    5 14 Отговор

    До коментар #10 от "Голата истина!":

    се дължи на огромни фалшификации на изборите от страна на Пеевски. Пак във вечерните часове бяха активирани турци, роми и корпоративен вот, т е. зависими от фирмите на корпорацията ДПС и ГЕРБ. А ИТН са си проект на ДПС и задкулисието.
  • 17 къррлеж

    7 0 Отговор
    изражение : хем пр.ост,хем наг.ъл, това върви само в бг
  • 18 Бльона

    13 2 Отговор
    За мен ,лично този така наречен "политолог" е една от причините за отлив на гласове от ПП/ДБ.
    Този "юнак" го гледах на няколко диспута по телевизията.
    Арогантното му държание, слабата подготовка по ключови въпроси и откровено просташкият изказ-в съвкупност със говорен дефект - лично мен ме накараха да сменя гледаното.
    А представете си, ако избирателната активност беше малко повече от 24 процента?
    Къде щяха да са шарлатаните според Вас?
  • 19 кмета на врани кон

    4 5 Отговор
    вие не разбрахтели СОКОЛА КОМАНДВА ОТ САРАИТЕ ДЪРЖАВАТА докато несе измени закона за гласуване във ТУРЦИЯ ТЕ БЪЛГАСКИ НЕМОГАТ ДА ГОВОРЯТ А ЩЕ МИ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БУЛГАРИТЕ
  • 20 Хаха хаха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Според дипломатическият етикет, след отсъствието на лидера на ГЕРБ от преговорите,
    другите партии ще изпращат чистачките на кабинетите им.
  • 21 Павел пенев

    9 0 Отговор
    И третото място ви е много, което имате благодарение на ала бала с машините. ППДБ сте срам и позор за България и е нормално да сте на 7 място, а още по справедливо би било да сте извън парламента, което ще се получи на следващите избори.
  • 22 Промяна

    5 0 Отговор
    ТОЯ НЕ Е В ЧАС С ЖИВОТЪТ В БЪЛГАРИЯ ШАРЛАТАНИН СПРИ ДА ЛЪЖЕШ ПАК НАГЪЛ ПАК ЗАБЛУЖДАВА КОГО НЕЗНАМ МОЖЕ БИ ТЕЗИ ДЕТО ЗА НИЩОПРАВЕНЕ ЛЕЖАТ В ПАРЛАМЕНТА ВЪН ВЪН РАЗРУШИТЕЛИ
  • 23 Междудругото

    5 0 Отговор
    Точно такива "политолози" като този и от сорта на тези от дневник Замъглиха главите на пепейците и са една от причините за падението им Спорно е само дали го правят умишлено (руска намеса) или са си елементарни наивници.От няколко дни всички повтарят че главната им грешка била комуникацията Това е най удобната и безобидна причина За това я дъвчат всички Истината обаче за причините за разгрома им, са четири и радан кънев ги изтъкна преди 3 дни За съжеление никой от ДБ ПП и политолозите им, не им обърна внимание .Твърдението че виновна била комуникацията може веднага лесно да се опровергае с многото грешни самостоятелни ходове на киро и компания. Кънев ги изтъкна. Но има един друг ФАКТ който оборва твърдението за щетата от слабата им комуникация с избирателя.. Преди 6 месеца тази основна за тях причина пак на избори НЕ ИМ НАНЕСЕ НИКАКВА ЩЕТА!!! Напротив имаха почти толкова избиратели А столицата третия град и още 2 града спечелиха ...Щетата да я търсят в собствените си аматьорски действия а не в комуникацията с избиратели Ако продължават да слушат подобни политолози като този и решават според емоциите на киро Ще последват съдбата на ндсв атака бсп и тн
  • 24 АЛА БАЛА

    4 0 Отговор
    НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПП И ДБ СА ЧАО.
  • 25 До безкрай

    2 0 Отговор
    И аз съм го гледал и слушал тоя жълтопаветник няколко пъти. Куха, нахална лейка. Не им е комуникационен проблема , а същностен - то не може до безкрай , с манипулации едно да говориш-друго да правиш каквато и комуникация да прилагаш.
  • 26 Надя

    2 0 Отговор
    И по-зле ще става
  • 27 Илиана

    2 0 Отговор
    Като не са искали що направиха всичко въможно да се сгромолясят така?
  • 28 Бети

    0 0 Отговор
    хааххаха какви са тези ваши очола през който гледате????
  • 29 Веселяка

    0 1 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 30 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ..." ГЛУХО И ТЕЖКО ДРЪНЧАТ -АМЕРИКАНСКИ ОКОВИ " !!!!
  • 31 Тишо

    0 0 Отговор
    Може да благодарите на ДБ, е ви завлече коалицийката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове