Last news in Fakti

18 Юни, 2024 09:29 809 19

Борислав Гуцанов очерта новите политики на БСП: Възстановяване диалога с президента и връщане на напусналите партията

  • бсп-
  • президент-
  • лява партия

Ние не можем да подкрепим ГЕРБ. В момента се предлага обсъждане за конкретен кабинет, на който ние не можем да отидем, каза кандидатът за шеф на парламентарната група на БСП

Борислав Гуцанов очерта новите политики на БСП: Възстановяване диалога с президента и връщане на напусналите партията - 1

Тази сутрин БСП ще реши дали да отиде на срещата, инициирана от ГЕРБ в търсене на подкрепа за нов кабинет. Това обясни в студиото на БНТ Борислав Гуцанов от БСП.

"Имаме решение на Конгреса да не подкрепяме мандат на ГЕРБ и на ДПС. Ние не можем да подкрепим ГЕРБ. В момента се предлага обсъждане за конкретен кабинет, на който ние не можем да отидем. Но когато говорим за разговори за управлението на НС, това са две съвсем различни неща. След като си вече в НС, нормално е да се търсят разговори как да функционира парламента. В 9.00 ч. ще имаме събиране, за да обсъдим дали да отидем, но в писмото конкретно се говори за кабинет, свързан с ГЕРБ", поясни Гуцанов.

На въпрос дали той със сигурност ще е новият председател на парламентарната група на БСП в новия парламент, каквото е предложението на Националния съвет, той отговори:

"Днес ще бъде изборът за председател на ПГ на БСП, но това е предложението на Националния съвет, което се проведе в събота, без глас "въздържал се".

Той коментира и подадената оставка от Корнелия Нинова:

"На госпожа Нинова ѝ изтече вторият мандат и е нормално да се постъпи по такъв начин, както тя направи. Освен това в събота Националният съвет взе решение за влизане в пълен цикъл на отчет и избори."

На въпрос "Ще се кандидатирате ли за председател на БСП?", Гуцанов отговори:

"Тук има много неща, които трябва да се случат. На първо място, ако се припознае тази политика, която аз искам да се води в БСП, а именно подаване на ръка към всички хора, които по някакъв начин са обидени от БСП, за да може да се консолидира самата БСП вътре. На второ място - подаване на ръка към всички леви партии и формации, и социалисти, и симпатизанти, които напуснаха БСП.

Ако тази политика се припознава вътре в БСП и извън БСП, за да може да има силно консолидарано ляво обединение, то естествено тогава ще се кандидатирам. Голямата задача на БСП за мен е диалог и обединение на всичко ляво, на всички, които мислят по този начин, по който БСП даваме сигнали пред последните години.

За жалост имаше доста социалисти, които бяха обидени и втори път не намерихме подход към всяка една от левите партии. Мисля, че това трябва да бъде направено в момента и да се затворят фронтовете дори и към някои институции. Този път, ако успеем да го извървим, тогава ще направя тази номинация".

Гуцанов заяви, че според него трябва да бъде подадена ръка на всички обидени в и извън БСП и да се възстанови диалогът с институциите.

"Да, основно за президентската институция говоря. Защото тя беше подкрепена и издигната от БСП. Трябва да търсим мостове към такива институции. На България е нужна силна лява партия. Трябва диалог и мъдрост от страна на БСП. Не можем да вървим по същия път, той е задънен."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Влейте се в ДПС.

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    6 1 Отговор
    То и Гуцанов КУРнела го беше наритала и изпадна в немилост пред величието И, но незнайно по какви причини го приласка и дори издигна за организационен секретар. Сладкото местенце на "другаря" Дъбов !
  • 3 Гуцанов

    5 1 Отговор
    7 процента и ала бала с президента.

    Коментиран от #9

  • 4 най-важни са войните , политиката и

    3 0 Отговор
    действителността . сменено е ръководството , намален е електората - а оттам субсидията . Сега да действат .
  • 5 Истината

    7 4 Отговор
    Гуцанов да ти е казвал някой че си много п.розд?!
  • 6 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А това е една много евроатлантическа идея !
  • 7 !!!?

    6 3 Отговор
    Гуцанов предаде Нинова ! Подготвя да поднесе БСП на тепсия на Радев. Това е проекта на кремълския парашутист - така кацна в президентството, така ще анексира и БСПто - подло, подмолно и нагло...по КГБейски !!!?
  • 8 ГУЦАНОВ

    5 1 Отговор
    АБЕ КОЙ ИСКА ДА Е В ЕДНА ПАРТИЯ С ТЕБЕ БЕ
    ИЛИ С ГЕРГОВ ИЛИ СЕКАКВИ ПРОВАЛИЛИ СЕ КРАДЦИ

    Коментиран от #12

  • 9 Истината

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гуцанов":

    БСП имат 2,99% от имащите право на глас!
  • 10 хубави намерения,

    4 2 Отговор
    да видим какво ще направят обаче. Дотук нямаше признаци на активен политически живот извън Нинова. Чак пък да е такъв диктатор???!! Просто нямат идеи и топки. Къде е Станишев, между другото, върлият протимвник на Нинова??? Хайде да поеме водещата роля и да свърши нещо на този свят.
  • 11 Мъдрият

    2 5 Отговор
    Не харесвам бсп, защото са наследници на комунягите - които са били изключително вредни за България!

    Но сегашната политика на бсп е в пъти по-добра за България от герп, дпс и подмяната.

    Затова е по-добре те да изберат в управлението си нови, млади хора, необременени и неояли се, и да се обединят с всички фракции. И така да имат вече около 15-20% което е нормално за левите партии в обществото.

    Това го казвам с мисъл за България. Иначе аз имам десни патриотични и родолюбиви убеждения, и гласувах за Възраждане, защото техните политики съвпадат на 80-90% с моите възгледи!

    Коментиран от #13

  • 12 Не говори от името на

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГУЦАНОВ":

    всички. След като има толкова мераклии да подкрепят най-големите крадци и дебелаци у нас - двамината шишковци, колко му е на Гергов? Плюс това той си е от ГЕРБ - боко му подари 43 милиона лева за една дупка във Варна.

    Някои прости от вас, както ви нарича боко, МНОГО РЕВНОСТНО забравят къде отиват парите на държавата - в чувалчета, кюлчета, банкноти по 500 евро и т.н.! УДОБНО ЛИ Е, да го правим и ние? И колко е морално????
  • 13 ФЕЙК

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мъдрият":

    "Мъдрия", на теб "мъдростта" е май в м............дете !
  • 14 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    Махленско клюканье се нарича коги те не питат а одиш да лопаш кво ти е у потсазнаваньето!
  • 15 Евридика

    3 0 Отговор
    Напуснали,или прогонени от партията?Не само Нинова,а цялото политбюро подайте оставка.И започнете на чисто.
  • 16 инж. Ганчо Илков

    1 3 Отговор
    За да тръгне към Промяна, БСП първо трябва да се откаже да бъде Приемник на БКП. Второ, ако се Приемат за Социалисти, да се Откажат и Заклеймят Болшевишкия Социализъм. Трето, да Разработят и Популяризират Реформаторска Програма на Основата на Демократичната Ценностна Система. В Икономиката, включване на Частната Собственост, с Посока - Пазарна Конкурентна Икономика. Относно Съдебната Система. Промяна в Конституцията. СУВЕРЕН е НАРОДА, а не Парламентарното Мнозинство. По всички Значими Обществени Проблеми, да се Взема Мнението на Суверена. Съдебна Система - без квотен Политически Привкус. Конституционните Съдии се избират и Контролират от Суверена. Основна Цел е Върховенството на Закона. Да нямат Право на Регистрация Политически Проекти на Националистическа, Етническа и Религиозна Основа. Да не се Допускат Олигарсите да осигуряват Присъствието на Политическите Форуми. Без Партийни Субсидии и Социални Привилегии за Политиците. Оптимизиране броя на Държавните Служители и Контрол върху Извършване Качеството на Административните Услуги. Всеки Държавен Служител да бъде Сертифициран през определен Срок. Не е Престъпление Съставянето на Коалиционно Правителство, но се Изисква Коалиционна и Политическа Функционална Грамотност и Култура.
  • 17 АГАТа Кристи

    2 0 Отговор
    Като при умрял кон - с предните крака вече не ритате, само задните ви потреперват от време на време ..
  • 18 Петрич

    6 0 Отговор
    Гуцанов кои да върнеш в партията, ЛИЧНО ТИ подмлади БСП Петрич в лицето на Новко Попов.Ти си по зле от Нинова.Преди един месец казах на приятели че човека който ще закрие БСП се казва Гуцанов.
  • 19 дядото

    1 0 Отговор
    звучи разумно,но имате ли представа колко щети бяха нанесени на партията,колко мостове бяха изгорени и какъв е пътя да върнете напусналите бсп,защото голямата част от тях напуснаха защото им писна от безумията на корнелия и бюрото на партията.тя постигна поставената й цел- унищожи лявото в българия,а на вас,ако сте искрени,ще ви се наложи за започнете от нулата.дано
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове