20 Юни, 2024 21:43 2 133 57

Политолог: Това, което ИТН прави в последните няколко дни, е изкуствено да си вдига цената

  • итн-
  • правителство

Озадачаващо е настояването на ИТН да получат третия мандат, с който да съставят правителство, каза Ирена Тодорова

Политолог: Това, което ИТН прави в последните няколко дни, е изкуствено да си вдига цената - 1

Смятам, че наблюдавахме един логичен процес по избор на председател на Народното събрание, това беше една формула, която беше дискутирана още преди провеждането на изборите – ГЕРБ като първа политическа сила има правото да направи това предложение, ДПС, с които те бяха заявили, че имат общи политики, както и ИТН, която беше един логичен подкрепящ тази формула.

Това коментира в ефира на Euronews Bulgaria социологът от “Алфа Рисърч” Боряна Димитрова.

Според нея не е могло да се очаква друга формула, освен тази.

За политолога Ирена Тодорова, по-изненадващо е било поведението на ИТН, тъй като по думите ѝ те вече са в българския парламент отдавна.

Струваше ми се, че техният антисистемен характер е вече опитомен от парламентаризма и те ще започнат да се проявяват като една класическа, предвидима политическа партия, която до голяма степен си знае и цената и мястото. Това, което ИТН прави в последните няколко дни е изкуствено да си вдига цената, каа тя.

Според нея озадачаващо е настояването на ИТН да получат третия мандат, с който да съставят правителство.

„Изглежда се върви към някакъв подобен сценарий, който буди у мен няколко въпроса – какво би донесло това за Борисов и за Пеевски, да подкрепят един такъв кабинет на ИТН, и това достатъчно условие ли е за някаква стабилност в следващата една година. Не е ли по-страшният сценарий този, вместо да отидем на нови избори?“, коментира още Тодорова.

Според Боряна Димитрова е логично водещата политическа сила да бъде ГЕРБ, както при избор на председател на НС, така и при сформиране на правителство.

„Другото е една екзотика, даже бих казала нещо повече от това, че не са разбрали къде е мястото им – това е една степен на арогантност и на неразбиране на политическия живот. Мнението ми е, че до такъв трети мандат едва ли би се стигнало“, коментира още Димитрова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко

    19 2 Отговор
    политици и партии могат да устоят на празни чекове? Беше ясно след толкова напуснали партията им, че са Пунта Мара.
  • 2 Абе

    7 5 Отговор
    не знам кой в НС има желание вместо да гледа олимпиадата в Париж, да ходи из страната и да агитира?!
  • 3 Борисов, Доган и Слави като по учебник

    21 6 Отговор
    Борисов е на финала, но това със Слави е уникален ход...стига да успеят да го реализират! Президента и той трябва да участва. Така за Бойко ще има хем постове, хем парични потоци, хем няма да е виновен пред американците, хем пред избирателите...ИТН поемат цялата гадория и се заличават , но адски добре осребрени и отпреди и новите парични потоци. ДПС също ще са в управлението, но ИТН е бушона. Този ход гаранция е съгласуван с тримата големи и дори е общ план. Това е най умния ход за момента...

    Коментиран от #27

  • 4 Стойко

    29 7 Отговор
    Още има ли някой съмнения кое е лицето Станислав Тодоров Трифонов ЧАЛГА месията от Учиндол? Малко факти- януари 2021 година ,тоест преди 3 години и половина Васил Крумов Божков заявява - " Слави нали знаеш че съм запознат с твоите тежки зависимости? Не не са от Борисов а от Пеевски и Доган! Нали си спомняш какво последно говорихме в моя офис преди да замина? Твоя край ще бъде летален бъди сигурен" , Бившия главен прокурор Иван Гешев седмица преди изборите - " ИТН е проект на ДПС. В замяна на създаването му ,един бизнесмен близък до ГЕРБ и ДПС взе на концесия столична община ,всички знаете кой е и всичко е документирано да използвам полицейски термин", полковник Николай Марков - " На тези избори купувачите на ДПС пазаруваха за ИТН. Слави и партията му са най зловещата политическа измама в новата история на България", Кирил Петков - " Най голямата ми грешка в моя живот е Слави Трифонов. Постоянно пращаше емисари да питат къде е неговия милиард и като не го получи свали правителството", Бившия зам.председател на ИТН и министър на спорта от ИТН Радостин Василев - " През пролетта на 2022 г. заявих че мафията проби в ИТН и осъдих Трифонов. В настоящето време мафията не само проби в ИТН ,в настояще време тя напълно притежава ИТН"
  • 5 Механик

    24 6 Отговор
    Слави не го мислете! Този път ще си получи милиарда който е искал от Киро и му казал че само 500 милиона са за него а останалите за хората му по веригата .....За Бойко и Пеевски не е проблем да му ги извадят на мига след като за начало ги чакат 29 милиарда по плана за възстановане и развитие! В момента Слави има в обществото 9 процента одобрение и 63 неодобрение...И минус 9 вече да е милиарда е при него...Какво му пука че 6 милиона Българи ще го проклинат и ненавиждат, с одобрение не се плащат сметки а с пари! А тези които ще го кълнат ще са с празни джобове, а парите на Борисов и Пеевски в неговия

    Коментиран от #15

  • 6 Сливи за смет

    11 1 Отговор
    И откога жълтите стотинки са "цена"?
  • 7 Най ми хареса какво написа ...

    21 3 Отговор
    Един бивш евродепутат -
    Няма да е Тройна коалиция, а ще е Шведска двойка върху трупа на Слави!
  • 8 7878

    17 1 Отговор
    Офертата от ИТН е доста съблазнителна за Боко и Шиши пък ако откажат то значи не ги интересува държавата, а нещо друго...
  • 9 Боклуци

    19 4 Отговор
    ИТН.

    Коментиран от #35

  • 10 Чико

    7 2 Отговор
    Не избирането на председател е все едно на футболен мач да не изберат рефер да води мачлето !
  • 11 Мда

    19 5 Отговор
    Е, Слави "декларира", че няма да легне на герб/дпс за правителство. Но неговите слуги гласуваха за Рая за председател на НС. Очаквано ще легне още веднъж за евро/доларовата атлантика пак към герб/дпс. За едни пари става дума. Лази низко...

    Коментиран от #41

  • 12 Мъка

    17 5 Отговор
    Слави се продаде и затова се крие и прави на болен болен

    Коментиран от #33

  • 13 Иван

    11 4 Отговор
    ГЕРБ са провалени като управление - ние сме най-бедни в Европа - това значи - ясно е - какво - просто нямаме пари за нищо.

    То не се прави така - пенсии 100 лева и - от това е спестявал господин Борисов. Жив и здрав - но е много - 12 години - мизерия - много идва.

    Беше се махнал и сега пак - долетя, явно нещо иска да ни каже още един път.
  • 14 мда

    20 2 Отговор
    Тулупа е наясно, че именно ПП-ДБ биха могли да му организират протести в продължение на месеци и той иска да ги неутрализира чрез евентуална тяхна подкрепа за кабинет. Не, че толкова му се управлява с тях, колкото да си гарантира, че те няма да излязат на площада през септември, след като си изкарат морето и ако Борисов вижда тази перспектива, това означава, че мисли изборите наесен като по-вероятен вариант. Просто в момента се опитва всячески да покаже желание и опити да състави кабинет, за да избегне критики, че за пореден път е спечелил избори, а не е направил кабинет. Вината не е негова, че другите партии не искат да управляват с него.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Що ме и

    17 3 Отговор
    е влязло в главата , че ИТН се обезцени , визирам доверието към тях.Как като гласуваш с Боко и Шиши ти се вдига цената , а верно пълни се банковата ти сметка.
  • 17 Герб

    8 3 Отговор
    Няма да подкрепи ИТН.Да видим ДПС какво лесно или нелесно решение ще вземе.
  • 18 Хлябът

    18 5 Отговор
    скача, а това е само началото. Малко хора помнят, че инфлацията с 30% започна при ГЕРБ преди три години. Не ми се мисли какво ни чака с ДПС, ГЕРБ, ИТН.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 кво виждаме

    8 2 Отговор
    дребен злобен кукер на който сина му е обърнал табелата и се плющи като за последно ,тлъсто глупаво момченце на което му набутаха "мома"със заредена фурна та сега нашия е горд татко,и един некролог там някъде в тъмната стая ,зъл старчок лаком за мангиза
  • 20 Левче-хлебче

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хлябът":

    И колко беше хляба 03.2021г. та чак изчисли и процентите?
  • 21 ха ха

    9 0 Отговор
    и какво променя това ? играят си на държавници , а всъщност са обикновени бандити , вдигали си цената , пред Кой ? пред борсата , пред мафията , пред народа ? щели да управляват ? да намаляват инфлацията и дъра бъра , аман от лъжци и лицемерни боклуци
  • 22 уйко калеко

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "Хлябът":

    АМАН ОТ ХОРА КОИТО ПИШАТ ГЛУПОСТИ.ГЕРБ сдадох власта на 12 маи 2021 г.Средно годишна инфлация януари-декември 2021 г.3,3 %.За периода януари-декември 2022 15,3 % инфлация.Кой беше тогава на власт сигурно знаеш,но не ти е удобно да напишеш.И по принцип даваш ли си сметка какво означава 30% инфлация.

    Коментиран от #25

  • 23 Чалгаря и

    16 2 Отговор
    Тошко нямат реална представа за политика и проблемите на хората кото цяло политиката им се основава на това кой какво шепне в ухото на дългия който иначе е подозрителен но който го спечели го кара да скача като пале.Политиката на итн е куп от безумия и наивни глупости дошли в главата на дългия който чете в интернет и има претенции да се смята за интелект без да разбира че е примитив в очите на нормалните хжра.
  • 24 Адиос

    14 2 Отговор
    Това което направи Има такъв народ се нарича харакири ! на следващите избори , а те са скоро , ще бъдат аут !

    Коментиран от #44

  • 25 Споко Уйко

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "уйко калеко":

    Момчето е функционално неграмотно и му личи че е бегало от училище за да рине кypeшки от некой кокошарник в севрозапада. За съжаление това са избирателите на ИТН!

    Коментиран от #39

  • 26 Кукувица

    14 2 Отговор
    По-извратени от ИТН в парламента няма. Пълна комедия са. С трици маймуни искат да ловят. Нещо са повредени, а се мислят за интересни. Абсолютни МАХЛЕНЦИ.
  • 27 А добро

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Борисов, Доган и Слави като по учебник":

    Утро! Възраждане са варианта за следващо управление. Ако нещо се издъни те да оберат протестния вот. И Боко Тик-вунов завдно с Ах’мед-обръча пак да са на власт.
  • 28 е то бива, бива, но чак толкова...

    4 0 Отговор
    " Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! "
  • 29 Мнение

    8 5 Отговор
    Иван Гешев и Вежди Рашидов, които наистина знаят много, казаха, че ИТН са проект на ДПС. По план до месец Турция ще управлява България чрез Пеевски. Срещу Борисов и Радев има много компромати, така че ще изпълняват всичко, което им се нареди от Истанбул. Трагична работа, братя.

    Коментиран от #37

  • 30 Каква е цената на Славчо Гологлавчо

    7 3 Отговор
    Бизнесът с собствената телевизия на Славчо Гологлавчо не върви - има големи разходи и Тиквун и Прасето трябва да се бръкнат по-дълбоко в джоба и да дадат пари!!! Иначе няма да има правителство

    Коментиран от #36

  • 31 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 2 Отговор
    Няма вече ИТН, но те още не го знаят....

    Коментиран от #34

  • 32 А това което ти правиш

    5 2 Отговор
    е дъно в обществото! Лъжа за някой грант! Толкова жалко иузглеждаш!
  • 33 Абе Слави няма как да е

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мъка":

    Ама виж ти, от космоса се виждаш на дъното, барабар със спонсорите ПП и ДБ!
  • 34 Е що

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ко общо имат тролските лъжи, че им пригласяш?
  • 35 Хихи

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Боклуци":

    Каква партия?Имат само десет члена,за нищо не стават
  • 36 А нещо по

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Каква е цената на Славчо Гологлавчо":

    да фане дикиш няма ли, че тези лъжи, само отвращават от ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 37 Аха

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Друг е въпроса, че каквото и да кажат лъжци като гешев, няма никакво значение! само глупак може да се занимава с лъжите им!
  • 38 Хо хо

    9 2 Отговор
    Щом сме опрели до Тошко запъртъка да подбира експерти за правителство с мандат на ИТН, не са добре нещата. Чудя се дали някой взима насриозно полюциите на недорасляка.

    Коментиран от #40

  • 39 Демек викаш

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Споко Уйко":

    умните и достойни хора, събират курешки! Ти в кой клас си? Не звучиш като по голяма от първи и вече опростачена от мафията ПП, ДБ и ГЕРБ!

    Коментиран от #45, #50

  • 40 Е кой искаш

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хо хо":

    някой от лъжците и крадците като киро, баце, ристе ли или новия багдатски лъжец от величие?
  • 41 Е що да не гласуват

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мда":

    По традиция председателя е на партията победител! И ква полза да правят циркове две три седмици и пак така да стане! Или викаш опорката е важна срещу ИТН! Че нещат да ме лъжат и крадат и ме праят нещастна! :))
  • 42 Колко за втората

    0 1 Отговор
    Съпруга да стане преседател на народното събрание
    А колко първата ми съпруга да по така с парите
  • 43 Всеки вече ги разкрива и Вежди дори

    6 2 Отговор
    Бях министър ,председател на парламента и ще ви кажа - Слави и ИТН са на Доган...Познавам ги лично много отдавна и двамата и съм запознат как се проектира ИТН да измамят народа

    Коментиран от #46

  • 44 Що бе

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Адиос":

    Ко са напраили! Че гледам всичкият пропаднал троляк на Пп и ДБ е изпаднал в транс и лази ли лази и отвращава от тези нещастници!
  • 45 Не бе

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Демек викаш":

    Може и да си умен и достоен, ама си нешлифован диамант който е бегал от училище за да рине курешки в некой кокошарник на Учиндол.

    Коментиран от #47

  • 46 А да се лъже

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Всеки вече ги разкрива и Вежди дори":

    знаеш ли, че е дъно в обществото! Да не говорим, че и онова в кофата струва милион пъти повече от лъжеца!
  • 47 Ами по добре курешки

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "Не бе":

    отколкото пропаднал лъжец и крадец като киро, асенчо, баце, ристе и останалите герои без грам морал и ценности!

    Коментиран от #52

  • 48 Стойко

    6 3 Отговор
    Ако кауна Радев даде третия мандат на чалгаря значи е в играта! ПП/ДБ имст в София на изборите 33 процента! Само от София събраха половината си гласове на изборите! Помните на местните избори когато махнаха машинното гласуване как за няколко часа организираха над 10 хиляди човека на протест! Та кауня ако го даде на ИТН с 5,9 процента а не на Възраждане които са с 14,2 процента значи е в играта и очаква есента масови протести ,прави партия и очаква 120 депутата...Ако го даде на Копейкин се отива на избори...Това е

    Коментиран от #49, #54

  • 49 Верно ли?

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Стойко":

    А аз като видя ниско интелигентните лъжи на пропадналият троляк на ПП и ДБ и знам, че по големи нещастници и по вредни и пропаднали от ПП и ДБ, няма!
  • 50 Не се бригай момче

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Демек викаш":

    То и твоя идол Слави е бегал от репетиции на Селска чест от Маскани, за да продава мартеници в подлеза на Ялта.

    Коментиран от #51

  • 51 Идоли имат глупаците

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "Не се бригай момче":

    А аз имам ценности и морал! А кой туй, с опростачване от ПП и ДБ, няма да го разбереш!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Щеше да е смешно ако не беше трагично че жълтопаветните умнокрасавци и още повече "изтеклия на запад мозък на държавата" първо припознаха че ПРОМЯНАТА ще дойде с тия на снимката , чалгарите на Слави... Народе????
  • 54 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Стойко":

    Истинските резултати за възраждане са 4,48%,а за ИТН е 1,94% от имащите право на глас!
  • 55 Яяяв

    1 1 Отговор
    Това което прави феса е да анулира цялата скрита турска подлога и да ги изтрие като партия
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НОВАТА БГ ЕДИНИЦА --- ПУЛЬОТО ЛИГАВ ЛОГ !!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове