Last news in Fakti

22 Юни, 2024 15:17 2 959 86

Няма кой да работи по морето: Заплатата на камериерка в Слънчев бряг достигна 2000 лева, но желаещи няма

  • хотелиери-
  • персонал-
  • летен сезон

Останаха без персонал, защото години наред лъжеха работниците си. Обещаваха една заплата, а накрая на сезона получавахме два пъти по-малко, казва работник от бранша

Няма кой да работи по морето: Заплатата на камериерка в Слънчев бряг достигна 2000 лева, но желаещи няма  - 1

Две хиляди лева удари месечната заплата за камериерка в Слънчев бряг, но кандидати да работят на такива позиции няма. В разгара на сезона морските хотели на юг вече са пълни, а персоналът е дефицит. За да обезпечат хотелите и ресторантите с хора, чорбаджиите развързаха кесиите, но въпреки това трудно се намират работници.

Заплатите в туристическия бранш скочиха почти двойно този сезон в сравнение с преди две-три години. Заплатите за рецепционисти тръгват от 1600 лв. нагоре, за готвачи мизата е поне 4-5 бона, а на миячките в кухня се броят по 1700 лева, пише "Телеграф".

Обяви

В електронните платформи се търсят още работници за скара срещу 1900 лв. месечно възнаграждение. За сервитьори и бармани заплатите също започват от 2000 лева, а бакшишите са отгоре. Много ресторантьори обещават на келнерите и процент от оборота над основната заплата.

Най-добре заплатени са сервитьорите в дискотеките и вечерните клубове, които заедно с бакшишите получават минимум по 5000 лв. месечно. По всички курорти се търсят и продавачи на сладоледени сергии, като плащането там е по 80-100 лв. на ден. За аниматори се назначават предимно студенти или ученици в горните класове и за тях заплатите са по-ниски - от 1200 до 1400 лв.

Проблемът с кадрите се задълбочава с всяка изминала година, жалват се хотелиери. Те твърдят, че рискът от провал на сезона заради липсата на обслужващ персонал е съвсем реален.

„Имаме резервации и договори, които трябва да изпълним. Туристите пристигат, а няма кой да им подготви стаите, да зареди спално бельо. Няма кой да сготви обяда и вечерята.

Какво им казваме на туристите, които са си платили почивка с изхранване? Извинете, но не намираме хора за работа - това ли да им кажем?! Това е опасна бомба със закъснител, която може да избухне всеки момент“, коментират хотелиери.

Оплаквания

В Бургаския регион има цяла армия в лагера на трайно безработните, които обаче си знаят цената и не са съгласни да бачкат за жълти стотинки. „Останаха без персонал, защото години наред лъжеха работниците си. Обещаваха една заплата, а накрая на сезона получавахме два пъти по-малко.

Имаше и наглеци, които изобщо не плащаха на персонала. Назначаваха всички на изпитателен срок и преди да е изминал месецът, си измисляха причина да изгонят работниците. Назначаваха нови и с тях постъпваха така. Накрая на всички им писна и всеки си намери работа навън в чужбина. Всички квалифицирани кадри избягаха зад граница. Сега да си внасят индийци и пакистанци“, коментира дългогодишен работник от бранша.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МДАА

    158 5 Отговор
    При 2 милиона цигани в България да търсиш работници от Индия е смешно !

    Коментиран от #12, #36, #57

  • 3 Измамнициииии!

    115 5 Отговор
    Да дават заплатита като в цивилизования свят от 25 до 31 число същия месец, в който се израцотва, а не след 1-2 месеца, я я дадат, я си удържат пжловината!!!
  • 4 Измамнициииии!

    55 4 Отговор
    Да дават заплатите като в цивилизования свят от 25 до 31 число същия месец, в който се изработва, а не след 1-2 месеца, я я дадат, я си удържат половината!!!
  • 5 Тогава

    114 2 Отговор
    Тогава затваряне на хотели и това е. И без това има хотели в пясъка на плажа, да ги затварят и събарят, а персона се пренасочва към останалите хотели.
  • 6 Индийци

    102 1 Отговор
    Ще намерите, после само клиенти остава
  • 7 Бай Ганьо

    153 3 Отговор
    Уважаеми г-да хотелиери, бизнесмени, добре дошли в капитализма и отворения пазар на труда. Продължавайте да ловите маймуни с трици. Успех!
  • 8 Ми те нормалните хора

    126 3 Отговор
    се ориентираха и заминаха да работят в чужди държави, само балъците останаха тук, но и те не са много... не може горе долу след началото на сезона да тръбят, че дават високи заплати по 2000 лева (колко са високи тези заплати е съвсем друга бира)... за да имат качествени работници, трябва още март, до началото на април да се наемат хора и да им се даде добра заплата, ама баровците си мислят, че с по 1000 кинта ще привлекат работници и сега мяучат като разгонени котараци...
  • 9 Да си дойдем на думата

    109 3 Отговор
    Най точния апел към работодателите в бг е че са не коректни към работно време и заплащане спрямо служителите си .
  • 10 Факт

    109 3 Отговор
    Никой не им вярва на тези лъжливи работодатели! Заради тях ивлмам години изработени, бед да са ми плащали осигуровки!!!

    Коментиран от #52

  • 11 Без име

    78 6 Отговор
    Правилно,за 2000лв.не трябва да има.Ако дават 3000бруто и нагоре,може и да намерят.
  • 12 Мани мани

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "МДАА":

    Кастите в Индия са научени на повече работа. Те за това са избягали преди векове към Европа. Както афганистанци и сирийци бягат към лесен живот в Европа.
  • 13 Рускините с украински паспорти

    74 7 Отговор
    защо не бачкат?

    Коментиран от #24

  • 14 6нтщ5ж

    77 3 Отговор
    Заплатите да се определят на час и да се плащат на седмица или на две седмици!!
  • 15 Гаглей

    74 1 Отговор
    5 бимберици не е зле за сервитьор. Ама въпроса е ще ги получиш ли?
  • 16 ежко

    126 3 Отговор
    Като не можеш да си намериш работници, запасваш престилката и почваш.....Ако и това не помага -затваряш кепенците!Това е то и така е по цял свят!Омрузна ми да слушам оплаквания на мошеници, дето освен да носят костюми и да се правят на шефчета,друго не могат да свършат!Кой е казал,че от 2 месеца сезон трябва да искараш пари за цала година,а през останалото време да лежиш на една кълка?

    Коментиран от #22

  • 17 Браво!

    73 3 Отговор
    В Бургаския регион има цяла армия в лагера на трайно безработните, които обаче си знаят цената и не са съгласни да бачкат за жълти стотинки
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 банкеръ

    86 4 Отговор
    Тези хотели така или иначе са построени с откраднати пари от народа . Идва деня в който хората пак ще станат собственици на държавата си . Като подхвълят 1000 евро да знаят , че не могат да си откупят престъпленията .Пълна конфискация в полза на държавата

    Коментиран от #25

  • 20 Що за дивотия е това?

    76 2 Отговор
    ===Имаме резервации и договори, които трябва да изпълним. Туристите пристигат, а няма кой да им подготви стаите, да зареди спално бельо. Няма кой да сготви обяда и вечерята.==== Никога там няма да стъпя
  • 21 ПЪЛНО Е С УКРАИНЦИ НА МОРЕТО

    72 2 Отговор
    Обаче и те не искат без пари да работят на нашите чорбаджии-бандити

    Коментиран от #27

  • 22 Бай Ганьо

    80 2 Отговор

    До коментар #16 от "ежко":

    Ти на марковите анцузи ли викаш костюми?
    Искаха капитализъм - ей им го. Нямало кадри, значи или няма кадри или условията им не струват или и двете. Като няма кадри - да спонсорират туристическите колежи, за да излизат подготвени кадри. Туризмът не е само да си пиколо и сервитьор.
    Като предлагат кофти условия да си бачкат сами или да фалират, щот не могат да изпълнят предлаганите услуги.
  • 23 богаташи

    89 3 Отговор
    Не знаех, че и бакшишите ги броят в заплатата!? На политиците, защо не броят подкупите, комисионните и рушветите?

    Коментиран от #68, #81, #84

  • 24 По младите

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рускините с украински паспорти":

    От тях бачкат но друга професия. Има и дърти, но с по- малка тарифа...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пчелата от меда не бяга

    75 2 Отговор
    Дойде момента когато сезонните работници го връщат тъпкано на крадливите и алчни чорбаджии Който иска прилично заплащане бяга в Европата
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 като няма персонал

    68 1 Отговор
    Шефовете на бетономорието да хващат парцалите и да чистят мизериите на западните туристи. :))))
  • 29 Весо

    75 1 Отговор
    Пълни глупости, за Слънчев бряг, не знам, но по курортите около Варна взимат по 1200 чисто. За това няма да има работници, кой ще им стои само 3 месеца за нищо?
  • 30 Тъй,тъй

    59 1 Отговор
    Разделяш две хилядарки на 30 дни,и се получава огромната надница около 65 лв на ден.Там празно няма,те самите си признават за недостиг на кадри.Вкараш ли се в капана отиваш на 30 от 30 за целият сезон.Иначе ,ще ти плати заработеното друг път.Защото всички са почти на черно.Е,как ще ти чисти,подменя спални о белъо,мие санитарен възел + всичко останало по етажи,барчета,сепарета, ( някъде и ресторант ) за 65 лева бе уста- куфари? От който си плаща храната,а мнозинство и квартира.Ключ и кепенци- е ва л съ м ви у лакомите г зища.Ще си седи в къщи при детето.По добре да чисти в някой офис.Като удариш молива- чисто пак толкова,колкото на прехваленото море.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дедо Джо

    52 3 Отговор
    Всеки, който може, емигрира. Това е. До 10 години намаляхме с близо 1 милион. Въпроси - към евроатлантиците на Урсула начело с Боко и Меди. Връщаме се към бай Тошово време, когато всеки си готвеше, чистеше и правеше ремонтите на апартамента и колата сам (последното с помощ от приятели). На касите в Била вече половината са роми, има цели строителни бригади и градинари от мюсюлмани бежанци, незнайно откъде. В Албена набират работници от Киргизстан, с които можеш да се разбереш само на руски. Смеем се на Германия, а тук тихомълком стана същото. Но на Ганя не му пука.

    Коментиран от #55

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 незнайко

    47 0 Отговор
    Само така , браво на тези които са излъгани и сега не искат да работят . Ако почнат да назначават с договори за по 3 месеца. В договора да пише, при прекъсване от страна на РАБОТОДАТЕЛЯ санкция да изплати едномесечна заплата която е подписана при сключването на договора ще намерят персонал ! Без трудови договори няма да стане !!!
  • 35 При ...

    45 0 Отговор
    ...положение, че една бира 7-8 лв, 100 гр узо е 15-20лв, колкото литър го зареждат и да търбиш за някакви 1500-2000 хил заплата са жалки и то с 3-4 чада отгоре....безплатно...
    Ди кога ще правире бг работника балък, до тогава ще пискате, като работника писка, че пак е метнат.
    Плащай на час, а не на ден, на всеки 15 дни, като в другите тур-места и поне 14-15 лв на час...може и да сглобите персонал, до тогава ще гледате, как всички отиват навън
  • 36 Неподписан

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "МДАА":

    Посетете съседна Румъния и обърнете внимание!Цигани работят като изискани френски сервитьори в скъпите ресторанти,цигани работят като фризьори,и т.нт.
  • 37 шаа

    68 0 Отговор
    Що ли някак си не ми е жал за хотелиерите?!?
  • 38 в другите държави са го измислили ве

    42 1 Отговор
    плащат по10€ на час и в края на всяка седмицата
    да плащат колко си заработил
  • 39 Лъжливото офчарче

    19 0 Отговор
    Вълк вълк овца грабна
    Елате ми помогнете
    Тичат хора събират се и що да видят
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Къде отиват които

    14 4 Отговор
    Са изкарали безплатен курс към социалните докато са били на борсата като безработни ?
    Кой ги проследява и пренасочва ?
  • 42 Готино

    46 0 Отговор
    Супер, айде сега мутрата с майбаха и ланците да си чекира гостите, а гаджето с бюста и джуките ще сменя хавлиите.
  • 43 Явно

    22 0 Отговор
    Явно! Всекипси Копае Гроба Сам! За какво Смърдят тогава Толкова тези Говеда!
  • 44 Ами

    6 8 Отговор
    то няма как да то плащат че си на море и хем да събираш пари, като за море !
  • 45 Ами малко е наистина

    24 0 Отговор
    1000 евро само камериерка да получава. Трябва впрочем синдикат да си направят и минимум за 1800 евро да работят
  • 46 Който заплати европейски не може

    31 0 Отговор
    да плаща, да се закрива. Впрочем продължава практиката вода да се краде и да я пишат от собствен водоизточник. В Слънчев бряг има само два такива и са с нисък дебит. Всичко друго е крадене и подземни байпаси
  • 47 Сопола .

    33 0 Отговор
    Бившата възлюбена на мутрата от сик Цв. Карагьозова, пдп, и други около тях от зайчарника., мислещи се за елит, да станат камериерки!
    Няма срамен труд.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тома

    17 5 Отговор
    Ако дават такава заплата значи камериерка трябва да работи за трима най малко

    Коментиран от #54

  • 50 Вариянтите са много

    23 8 Отговор
    Има и коректни работодатели, но има и работници искащи високо заплащане ,но неспособни и мързеливи. Не се обиждайте !.Не защитевам никого.Проблема засяга и двете страни.Когато искаш , трябва и да даваш.
  • 51 ТОВА Е

    7 0 Отговор
    СИН ФЛАГ !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Урко

    35 1 Отговор
    Въпросът е дали тази цифра (2000лв) е чистата сума, плаща ли се данъци, осигуровки или всичко е под масата и според кефа на шефа. Дали работата е на смени по 8часа или докато каже чорбаджията (често по 15-16часа на ден). Има много "ако". То вече 1500 си е ниска заплата и не случайно никой не иска. Засега закърпват положението с внос на бедни отчаяни горица от чужбина, склонни да работят за по 1000лв и да живеят при мизерни условия, но скоро и те ще се усетят.. Тогава?
  • 54 ъхъ

    7 0 Отговор

    До коментар #49 от "Тома":

    Това е за "онези камериерки"
  • 55 др.Бонев

    13 13 Отговор

    До коментар #32 от "Дедо Джо":

    И като емигрираш ще вържеш и цъфнеш.Вечно ще си човек втора ръка.А и на вънка се бачка двойно повече.Но и разходите са големи.

    Коментиран от #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Един там

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "МДАА":

    Те и циганите са напуснали България...
  • 58 1234

    27 0 Отговор
    3-4месеца сезон х 2000 =8хил, 2хил разходи за останалите 8 месеца ти остават по 700лв на месец.
    За да просперира туризма трябва да има целогодишна заетост на персонала, а за да има целогодишна заетост хотелиерството и изхранването трябва да е семеен бизнес, както в Гърция а не мутренски....
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Факт

    38 0 Отговор
    Това са глупости,няма кой да ти даде 2 хилки от тези екземпляри с ланците и джапанките.За 1200-1300 лв ще чистиш като изоглавен по 13-15 ч всеки ден,ще му чистиш и в къщата и ще му миеш колата Затова няма вече шарани.
  • 61 я по сериозно

    21 5 Отговор

    До коментар #55 от "др.Бонев":

    " А и на вънка се бачка двойно повече "
    Не съм чувал някъде денонощието да е 28 часа или повече...

    Коментиран от #66

  • 62 Алооо

    22 1 Отговор
    В Западна Европа дават минимално 12,50 евро/час !!! Което е 24 лена/час!
  • 63 МЪДААА . . .

    21 0 Отговор
    За такива бизнесмени така , ще наемат непалци индийци и туркменистанци .Нека ги обучават, нека работят , работодателите искат такива работници !
  • 64 ДОПУСТИМО Е !

    14 10 Отговор
    При такива руски управници , такова руско заплащане . Гласувайте още за герб за да не си изгубите работните места !!!!!!!!!!!
  • 65 Румен Американеца

    24 1 Отговор
    Безобразни лъжци, никаква симпатия. Сезон 3 месеца х 2000 лв = 6000 лв, но като не платят последната заплата (древна черноморска традиция) 4000÷3=1333 лв месечно, което е нищо
  • 66 др.Бонев

    12 6 Отговор

    До коментар #61 от "я по сериозно":

    Навънка се работи по-интензивно, бързо и продуктъвно.Работните часове по договор се спазват стриктно...Екстрата винаги се заплаща. Заплатата се опеделя според продуктивноста.
  • 67 Градски

    9 4 Отговор
    Аз Амет строител ма, 2000 лева са ми джоб пара, аркадашлар. За една година бай амет, който разбира от до, жички, перални, бойлери купува един къща Банкя
  • 68 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "богаташи":

    На държавна работа има ДМС=допълнително материално стимулиране.
    За камериерки, пикола и реципционисти няма ДМС, за това няма желаещи.
  • 69 Истината

    24 0 Отговор
    Като им дигнат заплатите на 2 000 евро ще си намерят работници!
  • 70 Перо

    19 0 Отговор
    Хитрата мутренска сврака с двата крака!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ГЕРБ=ДПС=БСП

    16 2 Отговор
    Ало в Германия заплатите започват от 3000 евро месечно и има необлагаем минимем и прогресивен данък доход. България била 67% от Германия. Къде ги тогава заплатите от по 2000 евро= 4000 у нас?

    2000 лева=1000 евро месечно - толкова са социалните помощи на Запад, за които нищо не правят българите източници социалните системи. А у нас робовладилците искат яко да експлоатират, да им вършиш работа за трима, но да ти плащат половин заплата. И после идва рекета от държавата, осигуровки, плосък данък доход, плоско ДДС, акциз, разни държавни такси...
  • 74 Ами примирете се

    15 1 Отговор
    бре джанъм! Поредните в българската действителност, четящи неправилно пазарните "разпоредби". Мисля, че заедно с полит системата и вашият ред да хлопнете кепенеца дойде - не ставате! За два месеца не може взе световната пара, а и да караш хора да търпят денонощно капризите на Сульо и Пульо за без заплащане...?! Не спряхте да се мерите (и по медиите ви мерят с) с Гърция и Турция, де са с по хиляди км крайбрежия и 5 - 6 месеца сезон. А и морето ни е с привкус на блато, няма защо да се лъжем. Що годе юни - юли е с морски вид, баш за август - кенеф! Дедо Тодар ви беше ориентирал към базов и масов, бързосезонен туризъм, вие го потомясахте и се взехте за Варадеро, с таласъми, като Коста Дел Кроко... Боко!
  • 75 Айде динамита или багера

    9 0 Отговор
    И тва безумие бетономутроморие да приключва
  • 76 Срамота

    10 0 Отговор
    Стига лъжи! Всеки може да отвори сайт за работа и да провери. Заплатите са като преди 10г.
  • 77 Ай са пейте мила родинооо

    7 0 Отговор
    Ти си земен раааййй🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Учуден

    3 1 Отговор
    Още ли не са ревнали за помощи и субсидии.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "богаташи":

    Щото е противоконституционно:)
  • 82 Мой познат

    3 0 Отговор
    С опит в ресторантьорския бизнес след няколко години по БГ черноморие им тегли една майна и замина за чужбина. 2400 Еврака гарантирани, осигуровка на тази база, стая в хотела в които работи и храна безплатна.
    Отгоре си докарва 500 - 700 еврака бакшиш на месец. Работа по 8 часа а ако се наложи работа извънредно се заплаща по 150% и то само ако желаеш да работиш. Каза, че може и да се навие да работи и в БГ при същите условия на договор без изпитателен период и авансово плащане за целия сезон. Приема и бонуси. Има ли работодатели да предложат по - добро да го свържа с вас?
  • 83 Изтриха е заради истината

    3 1 Отговор
    Камериерка в Лондон бачка за 11£ (25 лв)минимално на час и винаги може да прави “овер Тайм “ + бакшиш ,който не пада под £50 дневно и безплатна храна.
    За едно лято си правиш спокойна 10 000£, за разлика от БГ морето където те третират като роб и работиш 24/7 защото си на разположение през цялото време.Затова предлагат безплатно спане,стая с две момичета и могат да те събудят посред нощ заради настанявани се.Бягайте далеч от БГ хотелите
  • 84 Преди доста години

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "богаташи":

    Преди доста години имах собствен хотелиерски бизнес. Бакшиша си го прибираше този които си го е заработил. Плащането на данъци върху бакшишите си е част от задължението към държавата и аз като работодател нямам отношение към това. Никога в моята практика не съм забавял заплащане на възнаграждение или спирал такова да не говорим да не изплатя въобще. Всичко както е по договор. Въпреки, че от тогава изминаха доста години тези които са работили при мен си спомнят този епизод от трудовата кариера с благодарност и уважение и са го завявали многократно.
  • 85 Горски

    7 0 Отговор
    Те и киргизите догодина няма да се върнат, като трябва след края на сезона да си търсят квартира и да плащат ток, вода, храна с 900 лв заплата и догодина ще има масово фалити в хотелиерския бранш.
  • 86 Казано накратко:

    1 0 Отговор
    1. Политиката на извличане на сезонни печалби от работодателите трябва да бъде в синхрон с политиката на изплащане на сезонни заплати на работниците, наети от него. С други думи: Работодателят примерно за 4 месечен силен сезон на морето постига печалба колкото за 1 година във вътрешността на страната, а дава заплата на работника еквивалента на една нормалната заплата за вътрешността на страната. 2. По морето масово се работи по 10-12 часа на денонощие и рядко се почива в 1 ден от седмицата. 3. Рядко се работи по длъжностна характеристика и спазване на някакъв договор. 4. Има чести забавяния на изплащанията на заплатите и удръжки по измислени щети. 5. По неписани тъмни правила последната заплата може и да не се изплати изобщо, а първоначалната да е по-ниска. 6. Отношението на работодателя към работниците е по-скоро лошо и арогантно. 7. Условията на труд и настаняване (ако настаняването се поема от работодателя) най-често са лоши, дори отвратителни - в противовес на изискванията.
    Ето защо няма да има кой да работи по нашето море! И е нормално да е така! Всичко казано дотук е въз основа на мой дългогодишен опит в тази сфера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове