26 Юни, 2024 15:11 1 949 19

Новото ръководство на БСП получи пълна подкрепа от областните председатели на партията

  • бсп-
  • трети мандат

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов заяви, че е необходимо да се работи за експертен кабинет на националното спасение с третия мандат

Новото ръководство на БСП получи  пълна подкрепа от областните председатели на партията - 1

Пълна подкрепа за поетия курс към обединение на левите хора получи новото ръководство на БСП от председателите на областните съвети на партията.

Изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров, организационният секретар и председател на ПГ Борислав Гуцанов и заместник-председателите Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и Владимир Москов обсъдиха с тях на
работно съвещание актуалната политическа обстановка в страната, както и започващия пълен отчетно-изборен цикъл и обстановката в БСП, след проведения последен пленум и взетите на него решения.

Новото ръководство на социалистите представи плана си за създаване на широко ляво обединение, от което има нужда страната.

На срещата беше подчертано колко е важно да се намали напрежението между институциите в страната като част от търсенето на изход от политическата криза.

Работното съвещание се проведе непосредствено след консултациите, които БСП проведе с президента Румен Радев във връзка с търсенето на формула за ново управление.

„Трябва да работим за формиране на една разумна пробългарска изпълнителна власт“, подчерта отново и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. От своя страна председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов допълни, че е необходимо да се работи за експертен кабинет на националното спасение с третия мандат.

Областните структури на БСП се съгласиха с ръководството, че изборите в момента не са добър вариант за страната, въпреки че социалистите са готови за такива. Председателите на областните съвети на Плевен и Благоевград изразиха съжаление, че няма да има техни представители в парламента въпреки спечелените мандати.

Новото ръководство пое ангажимент за постоянен диалог с хората по места и съвместно взимане на решения.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислеш

    9 7 Отговор
    Тея пък кой ги пита и що още ги има те са вредни от тях се пръхнаха всички тези оферти които сасипаха България
  • 2 Удавници

    10 4 Отговор
    Експертен кабинет, зер ако има избори и може 4% да не стигнат.
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 8 Отговор
    БСП сте „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата
  • 4 Кои са тия

    14 5 Отговор
    левите - леваците дето загробиха БСП ли?

    Нали се пробваха всички .трепки да размътят водата на Нинова.

    Като не успяха, се обединиха срещу нея, като че тя е виновник за резултатите, а не кирчовците и герго-станишевците...
  • 5 надарена кака

    4 1 Отговор
    Дреме ми на дантеленитепрашки!
  • 6 Ваня

    13 1 Отговор
    Обединение с кого ?С тези ,които работеха против БСП !?!Няма да стане !Който иска да се върне ,да сяда на задната седалка като обикновен член !
  • 7 Ваня

    8 2 Отговор
    ...и да ,ние харесваме Нинова !
  • 8 Хехе

    10 1 Отговор
    Винаги ми е било интересно как се формира и трансформира "пълната подкрепа"! Пълни джобчета ,пълни гушки, пълни сметки? До вчера бяха рамо до рамо с Нинова,днес с новите водители :-)
  • 9 Ляв,социалист ОТВРАТЕН от това БСП

    4 2 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Да видиме какво ,че се случи на Каката в рамките на пърламентарната груба
  • 13 Шокиращи разкрития

    3 0 Отговор
    за новия шеф на БСП - скрил участието си в близка до ГЕРБ партия и че продавал замразени картофи из бургаските капанчета.

    Коментиран от #14

  • 14 През 2003 година

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шокиращи разкрития":

    свети Зафиров е бил кандидат за общински съветник в Бургас от партия „Гергьовден“.

    Тогава компания в листата му правят бъдещи общински съветници и депутати на все още несъздадената партия ГЕРБ.

    По това време „Гергьовден“ е коалиционен партньор на СДС в Столична община: основни фигури, наред с Любен Дилов, са напусналите партията Антоан Николов и Петър Стоянович.

    През последните 10-ти с години „Гергьовден“ неизменно е коалиционен партньор на ГЕРБ, за което получава по едно избираемо място именно от Бургас.

    Защо Атанас Зафиров прикрива този факт ипуска контролирано информации за завършени академии, срещи на НАТО и какви ли още не заслуги?!

    Чий кадър е той всъщност?

    Коментиран от #15

  • 15 Атанас Зафиров

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "През 2003 година":

    пише, че 30 години неизменно е член на БСП, бил е на различни ръководни постове, но за „Гергьовден“ - нито дума!

    Биографията му напоително го представя като пръв евроатлантик, натовец, специалист по отбрана и национална сигурност, но всъщност е завършил български език и история във Великотърновския университет.
    Друг усърдно прикриван факт е, че дълги години е продавач на замразени картофи из бургаските капанчета.

    По евроатлантизъм и отбрана се запалва чак след като влиза в парламента. Този път не от "Гергьовден", а от БСП...

    Коментиран от #16

  • 16 Пишман

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Атанас Зафиров":

    натовецът не говори и грам английски,заради което в парламента му пишат двойни командировъчни, за да си води преводач на международните срещи.

    Дето се вика - БСП, да ви имам ръководните кадри-помияри, дето се опитват да мерят мегдан с лидерката Корнелия Нинова!
  • 17 Президентът

    2 0 Отговор
    Румен Радев е заложил няколко групи в БСП за превземането ѝ отвътре.

    Заседанието на групата на социалистите, на което Калоян Методиев бе изключен, е било охранявано от татуирани момчета и е преминало под натиска на народни представители.

    Вътре в партията бе организиран преврат срещу Нинова. Той беше изпълнен от част от нейните заместници, начело с Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров.

    Зафиров стана и.д. председател до очаквания през октомври конгрес, на който ще бъде избран нов лидер, а Гуцанов оглави парламентарната група, вместо лидерката в оставка.

    Методиев гостува в бТВ и разказа своята гледна точка за събитията.

    "Гласуването за отстраняването ми мина с безпрецедентен натиск, с агресия, с мутренски похвати. Заседанието на парламентарната група протече по един абсурден начин. Нинова дойде със закони, с устав, с документи от ЦИК, подготвена, за да се състои някакъв нормален разговор. В крайна сметка нахълтаха, буквално – т. нар. ново ръководство в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров, заедно с още няколко човека – агресивни, реваншистки настроени. Опитаха се да не подлагат на гласуване оставането ми в групата. Не можаха да кажат с какви аргументи искат да бъда изключен", заяви той.

    Коментиран от #18

  • 18 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Президентът":

    Калоян Методиев разви тезата си за опитите за превземането на БСП отвътре. Това е теза и на Нинова. Той посочи Радев като виновник, а Кирил Добрев и Георги Гергов - и двамата в немилост при управлението на Нинова, като помагачи.

    Имало е строен план на изборите БСП да се срине, за да я вземат, тъй като не могат да я бутнат през популярния вот, заяви още той. Методиев каза, че президентът (който не е член на БСП) е заложил няколко групи вътре в партията и иска да я превземе отвътре.
  • 19 Запознат

    2 0 Отговор
    Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин и Владимир Москов усилено аутсорсват БСП на
    частни фирми. Новото ръководство още не е вписано в съда, но вече предаде цялата дейност на партията в
    частни фирми, за които нито Изпълнителното бюро, нито Националния съвет са вземали решение, Националния съвет са вземали решение,несоха счетоводните документи от Позитано по разпореждане на новите шефове.

    Става дума за наемането на външни лица, които да направят ревизия на финансите на партията. Всички
    документи от счетоводството са изнесени в неизвестна посока. Пред социалисти новото, още невписано ръководство, обяснило, че те не знаели какво е финансовото състояние на партията. Всички на "Позитано” обаче са в шок от тази лъжа, защото всяка година Изпълнителното бюро, в което четиримата зам.- председатели участваха, е разглеждал и одобрявал бюджета, баланса на приходите и разходите и отчета.
    След това същите тези, които твърдят, че не знаят, са го внасяли в Националния съвет, който го е одобрявал. Всички приходи и разходи се удостоверяват задължително от лицензиран одитор и се изпращат в Сметната палата, която ги проверява до стотинка.
    “Потресаващ реваншизъм и омраза", коментира възмутен социалист. Никога в 130- годишната история на партията никое ръководство не си е позволявало да изнася счетоводните документи.
    “Кой ще плати на тази фирма, нали нямаме пари?
    Защо да се прави това, като има счетоводен отдел, експерт счетоводител и накрая Сметна палата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове