Last news in Fakti

27 Юни, 2024 11:21 1 444 20

Общинският съветник, блъснал кола: Инцидентът е "мокра поръчка" срещу мен

  • благовест георгиев-
  • катастрофа-
  • бягство

Той заяви, че не вижда защо да подава оставка и бе категоричен, че не е шофирал под въздействието на алкохол

Общинският съветник, блъснал кола: Инцидентът е "мокра поръчка" срещу мен - 1

"На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още веднъж да се извиня, както вече направих и с всички пряко замесени. Дълбоко съжалявам за всички неудобства, които може да съм причинил, и с пълното съзнание, че човек в крайна сметка притежава само доброто си име, споделям своята позиция и поуки".

Това написа в своя официална позиция във Фейсбук общинският съветник Благовест Георгиев, който блъсна кола и избяга. Той представи позицията си и пред медии.

"Бях заклеймен в съда на общественото мнение, базирано на невярна информация, спекулации и преувеличения. Да видя как 20 минути след случилото се, докато още бях в шок, една тежка ситуация беше превърната в медийна сензация. Да бъда изключен от партията, която представлявах, в рамките на 12 часа, без дори да бъда потърсен, за да се чуят фактите, а не жълтите новини. Пред очите ми всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да се защитя или да намеря разбиране – не пожелавам това на никого", казва Георгиев.

"Безкрайно трудно е да видиш себе си използван за чужд дневен ред от „приятели“ и врагове, а истината изкривена. Наясно съм, че като публична личност дължа още по-голяма отчетност за своите действия, но е важно да се отделят фактите от неоснователните спекулации", допълва той.

"По детайлите около самото произшествие ще се произнесат компетентните органи, като тук ще споделя само, че не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си и че отказах проба за алкохол, тъй като много бързо стана ясно, че инцидентът се превръща в „мокра поръчка” срещу мен. В политиката съм отскоро, и то защото искам да давам, а не да вземам, и явно не съм достатъчно обигран за подобни удари", смята Благовест Георгиев.

"Разбирам, че съм изключен от комисиите в Столична община, към чиято работа знам, че мога да допринеса много. Но това няма да ме спре да споделям опита и идеите си, за които ми е гласувана подкрепа да се боря не от партийци и конюнктура, а от гражданите на София. Разбирам също така, че съм „наказан“ в Комисията за връзки с гражданското общество, където съм пратен като опит на мой гръб да се кове морал от хора, които имат съмнителен такъв. Очаквам там да науча много, както и да проведем редица належащи разговори, надявам се водещи до реални решения, отлагани с десетилетия", продължава Георгиев.

По думите му голяма част от истината ще стане публична след приключване на работата на отговорните институции.

"Дотогава ще продължа да работя в името на това, за което бях избран, с отдадеността, която софиянци заслужават, и за изчистване на името ми. Ще давам енергия и ще търся подкрепа за важни проекти и решения. Ще доказвам всеки ден, че политиката не е убежище за некомпетентност и интриги, а привилегия служиш на обществото и сила да вземаш трудни решения", посочи Благовест Георгиев.

Той заяви, че не вижда защо да подава оставка и бе категоричен, че не е шофирал под въздействието на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    43 1 Отговор
    вЕрваме на общинския съветник Благовест Георгиев, който блъсна кола и ИЗБЯГА...
  • 2 КАТ аванта

    34 0 Отговор
    Да не искал някой да го пpепикае?... "мокра поръчка" !?
  • 3 Сила

    34 0 Отговор
    Продължавай занапред да
    "споделяш опита и идеите си " със кварталните алкохолици на пейките пред блока или в беседката в близкия парк.....
  • 4 Да,да

    26 0 Отговор
    Мокър се е събудил сутринта.
  • 5 и княгинята я удариха

    21 0 Отговор
    а как само го показаха . с удоволствие . бяга кат щурав след ПТП . 2 промила - около 1,5 л ракия . пълен кошмар . по чудо нямало умрели . до живот в пандиза . А сега се вижда истината . без ракия , лека катастрофа и преместване на автомобила да не пречи . грешен алко тестер . На кокала така показа .
  • 6 опс..

    20 1 Отговор
    бля,бля,бля....
  • 7 Симеон

    22 0 Отговор
    Вервайте му ,ич не е пил ,само се подмокрил кат дошла поръчката
  • 8 ОЩЕ МАЛКО И ШВЕПС

    24 1 Отговор
    НАГЪЛ ЛЪЖЛИВ ПРИМАТ
  • 9 ЛЪЖЕЦА ДА БЪДЕ СЪДЕН

    23 1 Отговор
    ЩОМ Е ИБЯГЪЛ ОТ КАТАСТРОФАТА Е БИЛ ПИЛ.
  • 10 Трол

    12 1 Отговор
    Путин го е поръчал.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лост

    9 1 Отговор
    Не съм избягал от мястото.Пробягах само до близкия магазин за айран и после правех кросче близо до колата,за да се сгрея.

    Коментиран от #19

  • 13 ХАХАХА

    17 0 Отговор
    Искал да дава, а не да взема. Да ама балъците умряха . Верваме ти !
  • 14 Диана чцРусинова

    6 0 Отговор
    Трябва да се направи следствен експеримент. Нека този път да употрэби 0,7л. концентрат и да се качи зад волана, а същата кола, която е обект на мократа поръчка спряму него, да бъде застопорена с бетонни колчета. За да му се отнеме възможността да набие спирачки, същите да му бъдат деактивирани по механичен път от оторизиран представител на ИПБ, преди да потегли. На точното местопроизшествие, да бъдат изпратени освен експертите на ИПБ, също и наблюдатели по линия на фондация "Ангели на пътя", като за такива се сещам роднините на малката Гюрсел от гр. Пелово обл. Пазарджик и наздраве от мен на всички участници в пътното движение, които към 12ч.39 мин. се каним да се включим в него.
  • 15 дедя

    20 1 Отговор
    Защо не даде кръв бе тарикат,а сега след 3 месеца плачеш ,че спряха народната пара нагли о тр е пк и

    Коментиран от #18

  • 16 Смърфиета

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    Тц. Без друго е Ердоган. Путин не е напълно наясно със спецификите на региона. Защото от чист спирт няма как да се случи. Но от етанол в комбинация с метанол, етилов ацетат и фузелов алкохол – да!
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор
    Автоматично,отказвайки проба за алкохол се признаваш за виновен!Може да изисквате и да внимавате,дали пробата е коректна при положителна,ако се смятате за не пили да искате кръвна и дадете в болница,но при отказ не се коментира-Виновен!
  • 18 Благовест Георгиев

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "дедя":

    Аз не можех да дам кръв, защото после изтрезнявах трудно три дена, тъй като без да ми е известно ,където е станало произшествие и под въздействие на психическият шок, аз се върнах в любимото ми заведение и опутэбих още алкохол.
  • 19 Благовест Георгиев

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Лост":

    Да, и само да добавя, че вече бях стигнал обратно до Семинарията. Защо да се връщам, за да ме бодат с игла, за да ви се харесам? Аз държа отчет само на избирателите си, и на хората, към които имам задължения (бях безръботен, когато се кандидатирах за да дам и аз нещо, а не за да искам).
  • 20 Хорейшо

    1 0 Отговор
    След като е наквасен... всичко ще му е мокро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове