Last news in Fakti

29 Юни, 2024 18:46 3 025 33

Военното разузнаване подава сигнал срещу депутат от ПП-ДБ

  • военното разузнаване-
  • сигнал-
  • стоян михалев

От службата заявяват, че няма да позволят посегателства върху авторитета на институцията

Военното разузнаване подава сигнал срещу депутат от ПП-ДБ - 1

След интервюто на Стоян Михалев от "Военно разузнаване" съобщиха, че подават сигнал в прокуратурата, ДАНС и ГДБОП заради твърденията му.

От службата заявяват, че няма да позволят посегателства върху авторитета на институцията. Ще противодействат на опитите за саботиране на дейността ѝ, които се извършват в условията на изключително напрегната и динамична обстановка, се казва още в позицията.

Военната прокуратура да разследва началника на Служба "Военно разузнаване" бриг. ген. Венелин Венев за злоупотреба с власт, поиска днес в своя позиция партия "Демократи за силна България" (ДСБ).

Ето и цялата позиция на ДСБ:

Обръщаме се към Вас във връзка с изпратена позиция на Служба “Военно разузнаване” до медиите за подаден от нея сигнал до прокуратурата, ДАНС и ГДБОП срещу народния представител Стоян Михалев относно направени от него изказвания в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” в ефира на БНТ тази сутрин, 29 юни 2024 г.

Това е втори случай, в рамките на седмица, в който Служба “Военно разузнаване” се употребява агресивно политически срещу народни представители от ПГ на “Продължаваме промяната-Демократична България”. Очевидно след прокуратура, МВР и ДАНС, СВР се превръща в новата бухалка на скритата държава.

Припомняме на бригаден генерал Венелин Венев, че съгласно чл. 11 от Закона за военното разузнаване - “на военното разузнаване не може да се възлагат задачи от вътрешнополитически характер. То не събира, не обработва, не анализира и не съхранява информация от вътрешнополитически характер”.

В този смисъл, считаме че ангажирането на службата, от страна на нейния ръководител, с несвойствени за дейността ѝ задачи, е грубо потъпкване на авторитета ѝ и злоупотреба с власт.

С настоящото изявление публично сезираме Военна прокуратура на Република България да образува разследване срещу бригаден генерал Венев за извършено длъжностно военно престъпление по чл. 387 от НК, състоящо се в злоупотреба с власт.

Припомняме на бригаден генерал Венелин Венев и неговите политически кукловоди, също така, че съгласно чл. 69 от Конституцията на Република България - “народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание”.

Накрая, изразяваме за пореден път своята позиция, че няма да се откажем от програмата си за реформа на службите за сигурност, необходимостта от която става все по-наложителна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    55 13 Отговор
    Тоя ид.и.от няма ли кой да го спре? Изкара една песен с "Киора" и реши ,че е толкова значим ,че може да се пенсионира като депутат. А от лични впечатления през средата на 90-те само пътвърждавам .Напълно завършен и. ди.от. без извинение!
  • 2 бездарен амбреаж

    39 13 Отговор
    имаше една песен с някакъв Виктор и това му е постижението, освен депутатстването.
  • 3 Тома

    43 4 Отговор
    А какво стана с един индивид от военно разузнаване който беше се снимал както майка го е родила.Стана ли генерал
  • 4 Питащ

    31 8 Отговор
    Ееее, почнаха ли Ви? Сами си го търсехте в тази сглобка.
  • 5 Служител на МВР

    52 14 Отговор
    Оше един некадърник от ПП ДБ от който нишо не става. Една кукла на конци и нищо повече.
  • 6 Софийски

    15 25 Отговор
    Нямам идея как живеят рарцали като “ген” Велев, знаейки че предаван държавата достойнството си и пагона. Срам…

    Коментиран от #15

  • 7 Бреййй

    21 13 Отговор
    То едно военно,то едно разузнаване че и реват...а питайте ги какви заплати имат и какво вършат.
    Бившия им шеф беше изписал милиони за джоба си
  • 8 да де

    26 6 Отговор
    Не знам тоя колко трябва да е тЪъп за да се насади сам на пачи яйца
  • 9 Майорс

    45 12 Отговор
    Неуважаеми хора от ДСБ , вие искахте овладяване на службите и цялата власт в страната , вие поканихте 2 от същата служба и искахте да станат ваши информатори! И с какво сте повече от обикновените хора че не носите отговорност за изказванията си , да не би да сте свръххора? И на ваше мвсто бих се скрил някъде и няма да си показвам главата заради ала бала с машините , пудела с пачките , кеша и прочие! Не знам кпй гласува за такива като вас , тотално провалили се в управлението!

    Коментиран от #13

  • 10 Име

    31 5 Отговор
    Войната на ДСБ със службите за военно разузнаване не им носят политически ползи!
  • 11 Стоян

    15 2 Отговор
    Това че народните представители не носят никаква отговорност много ми хареса!:) Ще ви разкажа играта!
  • 12 аре бегом от хранилката бе

    12 21 Отговор
    от веоното разузнаване като не им харесва може да напуснат и да заминаватвъв частния сектор , сами да видят как се и зкарват парите

    Коментиран от #14

  • 13 Генерал Атанасов

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "Майорс":

    Кой си ти бе?! Ще ни учиш какво може и какво не може!
  • 14 Разузнавач

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "аре бегом от хранилката бе":

    Ти , как мислиш ? Дали и в момента не работим и на частно?!:)
  • 15 Генерал Атанасов

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Софийски":

    Прав си ! Не живеят като мен!
  • 16 Хахахаха

    22 7 Отговор
    А с кой ще ги правите тези НАЛОЖИТЕЛНИ промени в службите ве умници от дсб ПП ДБ И тн...????? Като спечелите 50+1%???Хахаха или може би с руските възраждане бсп? Смешни и тъжни сте .
    Не съм чул опозиционна партия някъде по света да е извършила подобни важни промени. Цял ден киро и подобие плюе по тези с които може да направи промени Както и направи миналата година. Вместо да седне с тях и поне да разговаря както се прави в белия свят .Язък му за харвард канада и тн.Нищо не е научил от цивилизования свят.
  • 17 Чантаджии с авторитет имало казаха

    6 17 Отговор
    Абе тоя В. Венев да не си мисли и той че е в руското разузнаване и имат закон срещу говорене там
    Въобще тия циркаджии от къде ги намирате изобщо
  • 18 В Венев има извънбрачна връзка с

    11 9 Отговор
    Ирена Димитрова от МВнР и протеже на Киро простото и Ленчето.

    Каква ирония на съдбата!
  • 19 олксь

    23 5 Отговор
    Паразити. От ПП и ДБ са абсолютни паразити и шпиони на повикване от Посолството. Единствената служба до която не са успели да се доберат от Посолството е Военно разузнаване и чрез ПП и ДБ искат да я ударят и овладеят. Най хубавото в случая е че са нели едни от най простите и гнусни негодници в България. А тоя пръдльо - певец е известен с това че изобщо не е известен. Пълен и завършен некадърник. Цялата им секта са събирани от негодник и нагоре. Дано службите и прокуратурата да се заеме с тези шпиони дето вече 34 г. разиграват цяла България, мИрси.
  • 20 да де

    2 1 Отговор
    ето че има какво да се промени в Конституцията , чл.69
  • 21 УАУ!!!!!!!

    9 10 Отговор
    Току що научих, че у нас има служба “военно разузнаване”, че дори някой им подрива престижа, което е абсолютно невъзможно, щото няма какво да бъде “подривано”!
  • 22 Ученика

    5 4 Отговор
    Другари от военното разузнаване, още ли прибирате по хилядарка за назначение или са станали повечко?
    Началника отгоре гледа...
  • 23 Без име

    15 5 Отговор
    Този Михалев е нищоправец и няма място в парламента!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Руските продажни...

    5 5 Отговор
    Мекерета вън от службите.
  • 26 Урал

    2 4 Отговор
    То едно военно разузнаване . . . . Паразити и хрантутеници назначени от мъжете в черно.
  • 27 Верно ли

    6 1 Отговор
    Припомняли, че съгласно чл. 69 от Конституцията на Република България - “народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание - а може би трябва!!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 хммм

    2 4 Отговор
    Цялата държавна машина се опитва да прави атаки срещу ПП/ДБ, защото знаят кои се борят за България!!

    Коментиран от #30

  • 30 не бе брат

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "хммм":

    службите особено докато няма редовно правителство си вършат работя и гонят пресъпниците които са ПП и ДБ..
  • 31 Въпросче

    1 0 Отговор
    А отговорност за убийство на пътя носят ли? за Кирото питам
  • 32 Стършел

    0 1 Отговор
    И Михалев и В. Чернева са недосегаеми!
  • 33 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПРЕДПОЛАГАМ , ЧЕ ИМА ЛЕКАРСТВА ЗА ТАКАВА -ПОЛИТИЧЕСКО -ПСИХИЧЕСКА ХИСТЕРИЯ ---МОЖЕ БИ МЪЖКИ КЛИМАКТЕРИУМ !?!?!?!?!?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове