Last news in Fakti

29 Юни, 2024 19:02 932 15

Иван Ченчев: Необходимо е програмно правителство с 4-5 национални приоритета

  • иван ченчев-
  • бсп-
  • правителство

Не само Нинова, цялото ИБ на БСП подава оставка с лидера по устав, заяви депутатът

Иван Ченчев: Необходимо е програмно правителство с 4-5 национални приоритета - 1
Снимка: NOVA

„Защо скриха от Националния съвет на БСП, че цялото Изпълнително бюро е с подадена оставка от Корнелия Нинова. По устав председателят на партията подава оставка и на Бюрото”.

Това заяви депутатът от БСП Иван Ченчев пред NOVA NEWS.

„Кристиан Вигенин отиде в деловодството и каза да се заведе оставката на Нинова, но да не се вписва оставката на членовете на Изпълнителното бюро”, поясни депутатът. Сега временното ръководство на БСП е в оставка. Временният председател е в оставка”, каза депутатът и обвини сегашното временно ръководство в реваншизъм.

„Незнайно защо сега трябва да се тълкува Устав. Да сте чували да се приема закон със задна дата? Нинова има един мандат по стария устав и един по новия. Има стар устав и нов устав. Дори да кажат, че това е втори мандат на Корнелия Нинова, той е непълен, тя подаде оставка. Каквото и да кажат, днешното решение е взето от страхливци”, каза Ченчев. Думите му са малко след като от Контролната комисия на партията обявиха, че подалият оставка лидер на БСП Корнелия Нинова няма право на нов мандат начело на формацията.

Ченчев разкритикува и още няколко решения на партията. „Ако мотивът за изключване на Калоян Методиев е, че е бил от СДС, Атанас Зафиров от кои е бил? От „Гергьовден”, които сега са в ГЕРБ. Паргов беше в партията на Яне Янев. Зафиров е назначил сътрудник в 50-ото Народно събрание бивш депутат от НДСВ. Тогава – оставки”, каза Иван Ченчев.

Според него сега е необходимо програмно правителство, подкрепено по 4-5 национални приоритета.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бийк

    6 6 Отговор
    Да точно така и първита два приоритета са
    1.Приемане на рублата за национална валута
    2.Приемане в иБРИКС
    Преди това референдум за излизане от ЕС и НАТО
    Само така ще изкореним дендъризма другари и другарки
    Напред към светлото бъдеще с майка Русия
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    7 8 Отговор
    Иван Ченчев: Необходимо е програмно правителство с 4-5 национални приоритета.
    1.Приоритет: Каквото разпоредят от КОзяк.
    2.Приоритет: Каквото разпоредят от КОзяк.
    3.Приоритет: Каквото разпоредят от КОзяк.
    4.Приоритет: Каквото разпоредят от КОзяк.
    5.Приоритет: Каквото разпоредят от КОзяк.

    Ша слушкаме и папкаме !
  • 3 12340

    6 0 Отговор
    Браво!
    Респект!
  • 4 хммм

    14 1 Отговор
    БСП изглеждат по-нормални от фашистчетата.
  • 5 ЯПА

    6 0 Отговор
    Необходими са нови избори с нови лица с чиста съвест не корумпирани , не податливи на чужда намеса от вътре или от вън.Програмните правителства и другите и разновидности са до никъде, те не носят отговорност пред избирателите.
  • 6 оня с коня

    3 7 Отговор
    Както Експертното ,така и Програмното Правителство каквото предлага Ченчев е "Благинка" за изпадналите в Опозиция Партии,защото въпреки загубата на Изборите имат Шанс да вкарат "Свой човек " във Властта.Да не се самозалъгваме обаче с някакви "Неутралитети" при тия Видове правителства - РЕШАВАЩО Е КОЯ ПАРТИЯ ще стои зад въпросните "Експерти" и "Програмисти",които пък Прилежно ще изпълняват Волята й в нейна полза естествено- също както в Тройната коалиция навремето!
  • 7 Тодор Димов

    0 7 Отговор
    Е-ех... комунисти, сър!
  • 8 едсика

    4 9 Отговор
    Ванка, ами вие от БСП-милионери за България, за какво сте ни бре? Вече 34г. пърдите в парламента и ни обяснявате как много искате ама не можете. Един пирон не сте забили през живота си а закони ще гласувате. Пред камерите уж се карате а в кафенетата с ГЕРБ разбойниците си редите далаверите вече 20 г. Не ни е яд че ни мислиш за прости, ами че си си повярвал че си ни излъгал. Кого представлявате бре паразити, работещите ли, пенсионерите ли, кого? Само с лозунги няма да стане. Време е да ви изритат да бачкате, а не само да пърдите и да лалате. Слава Богу, вече никои не ви се хваща на лъжите.
  • 9 де го чукаш де се пука

    3 0 Отговор
    И какво ще стане с програмното правителство след като в парламента всеки е срещу всеки? Политиката не математически сбор на цифри и постигане на някакво равенство. От това зависят съдбите, а защо не и животите на стотици хиляди и милиони български граждани. Политиката е отговорност, а не махленска седянка. Не е въпроса как математически могат нещата да се нагласят, а как нещата да се случат така, че държавата ни да заприлича на държава, вместо на мафиотски клан с множество зависими клакьори.
  • 10 ТаУмВзе

    0 3 Отговор
    Съществото може да Брои до 5! ХАХАХХАХА
  • 11 Отврат

    0 2 Отговор
    ненадмината ! Дай му да ръси стръв за балъци !
  • 12 Мнение

    0 2 Отговор
    На България й трябва велика династия, за да е оправи !
  • 13 Само мнение

    1 2 Отговор
    На България й трябва велика династия, за да се оправи !
  • 14 Оги

    10 0 Отговор
    Вигенин,върви по пътя на Станишко и Елена , отива в Брюксел и започва да громи Нинова и бившите си колеги, остава поговорката " Няма не наказано добро" , предатели , разколници !!
  • 15 А,няма да стане

    2 0 Отговор
    Тези не са с всичкия си.Какво програмно правителство ?Имате 7 %,предпоследни с претенции за правителство.Хората едва ви гласуваха доверие ,с тия хем искат да изключат първата политическа сила ,хем да имат власт.Какви програми,никой няма да ви подкрепи.Няма ли правителство с първия мандат ,отиваме на избори и повече няма да видите НС.След като с черен пиар все още се влиза в НС ,ей такива сбъркани ще се появяват и държавата ще се дестабилизира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове