Last news in Fakti

2 Юли, 2024 15:36 1 039 37

Управителят на БНБ: Водим с 3 на 1 в мача за влизането ни в еврозоната

  • димитър радев-
  • бнб-
  • еврозона

Той посочва, че ако искаме да спечелим мача, трябва да се фокусираме върху него

Управителят на БНБ: Водим с 3 на 1 в мача за влизането ни в еврозоната - 1

Все още играем мача за присъединяване към еврозоната. Това обяви управителят на БНБ Димитър Радев.

„Все още играем мача за присъединяване. Намираме се в 80-ата минута и водим с 3 на 1. Заявката 2025 г. означава доиграване на мача. Заявката 2026 г. означава нов мач“, коментира Димитър Радев в интервю за „24 часа“, използвайки футболна терминология на фона на Европейското първенство.

Той посочва, че ако искаме да спечелим мача, трябва да се фокусираме върху него.

„Ако успеем да го направим в рамките на следващата около половин година, тогава датата на присъединяване: 1 юли или 1 септември 2025, или 1 януари 2026, ще бъде второстепенен и до голяма степен маловажен въпрос“, уточнява управителят на БНБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    6 27 Отговор
    Ако не докопа властта някой, който иска България пак да затъва заедно с русия .

    Коментиран от #8

  • 2 Рефер

    29 3 Отговор
    Едното вероятно е автогол или пък трите са хеттрик за съперника
  • 3 да де

    24 3 Отговор
    Водите на сън за това ще има продължения и дузпи докато VAR реши дали няма нарушения.
  • 4 къде водиш бе

    25 7 Отговор
    чумата да ва тръшне предатели мръсни
  • 5 този невзрачен чичак

    27 3 Отговор
    го накараха да зине поне с две изречения да оправдае огромната си заплата. Пълна скръб е!
  • 6 Тома

    23 2 Отговор
    Тези 3 да не са в панталона бе батко
  • 7 грешка

    24 4 Отговор
    Ще плащаме дълговете на западняците в тая Еврозона. Ще ни удушат за кратък срок. Нихт заплати и пенсии.
  • 8 пий си хапчетата и

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    чети повече информация за еврозоната и ние в нея. Само старание пред господарите ти не върши работа.

    Коментиран от #17

  • 9 Лост

    17 3 Отговор
    Къде ги намират все такива?
  • 10 Аз недоумявам....

    19 2 Отговор
    ...как може да водим, а да не сме в Еврозоната?! Абе нещо като желязно дърво, ама от глина... Българска работа :( ......
  • 11 Някой

    18 3 Отговор
    Някой странно ли му е за какви оглупели под-човеци ни имат за да си позволяват да ни говорят по този начин официални лица на които ние им плащаме огромните заплати?! Как не ви дразни подобно нагло пренебрежение? Дори с малки деца или хора с ментални проблеми не си позволявам да говоря толкова снизходително.
  • 12 сбруя

    20 3 Отговор
    играем мача ....НИКАКЪВ МАЧ НЕ ИГРАЕТЕ,ИГРАЕТЕ СИ С УНИЩОЖАВАНЕ НА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ.
  • 13 Не ви искам еврото и зоната

    20 3 Отговор
    Не ви искам НЕЛЕГИТИМНИ СТЕ след 1992г.

    Всеки подпис ви е незаконен :)
  • 14 М3 голд

    20 3 Отговор
    Какъв мач, какви пет лева! Някои си играе мач от името на България, без оторизация от народа. Опитът за референдум беше блокиран. Когато почнем да плащаме дълговете по кредитите на другите страни - Гърция, Италия, Испания - тогава ще питате "ама и това ли е било?" Все още се надявам да стане чудо, да има божия намеса. България не заслужава това!
  • 15 НиеВсе

    21 2 Отговор
    Ние все се превръщаме в печеливши: печелившо си затоврихм АЕЦ-ове, печелившо си петролопровод не си построихме, печелившо затоврихме отглеждането на животни, печелившо не направихме Южен поток, печалившо си даваме златото: все печаливши бизнеси: Станахме Швейцария на Балканите и сега искаме печалившо да си сменим и валутата, после вярата, едно по едно постоянно печелим ли печелим.
  • 16 Някой

    18 2 Отговор
    Хубаво го играете тоя евро-мач, но защо ритате само срещу вратата на тези които ви плащат заплатите?
  • 17 Хахах

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "пий си хапчетата и":

    Чета че евозоната загива , както долара . От има няма 60 години го погребват долара . А все още е световна валута номер едно. Та и с Еврото така . Между това че им се иска на руснаците и реалноста, има голяма разлика . Прочети коментари от преди 15 години при финансовата криза тях поне ги има в интернет. Пак повтряха руските тролове за края на долара "скоро" . А ако разполагаш с вестници работническо дело . Там долара е заминал още преди да замине ссср хахха хубаво е да четеш . Но какво четеш е по-важно
  • 18 Никси

    9 2 Отговор
    да бе , неколцна това ви в глаеите , понеже като си Директор на БНБ не си се налупкал с Валута и пари всякъкви , и в трешния ден стане ли нещо с Държавата ни , ти и твоето ще офейкате в дрги държави със самолетите заедно с роднини и децата ти , пък ние тука да го духаме под вода , ей ако барнем една сопа и улетм у БНБ , жална ти майкя тогав,а те набарам , ня отвън ти вика не неможете да влезете щото сте затъли до гуша с Корупция и Престъпност , тоя тука лъже и маже колкото даси търка езика , ти как мислиш че ония отвън са малоумни и малограмотни та не виждат кво става тука ли , по скоро трябва на ваз крадците да ви се търси сметка за кражбите в целия преход ьето сте извършили от бедния народ , пък за еврозоната има кой да мисли , когато Държавата ни стане като Белите Държави , дано да сме живи да го видим и усетим това щастие целия Български Народ , след като вие сте вече при бай Ставри в топлите килий , тогава може и да стане нещо !!! .
  • 19 Абе

    6 4 Отговор
    Защо няма дебати за еврото по медиите ?

    Коментиран от #22

  • 20 Никси

    3 2 Отговор
    понеже му се ядосах на поредния лаладжия и писах бързо и изпусках букви защото пиша от таблета , и моля да ме извините но съм написал горе доле разбираемо , но ядоша ли се и бъркам по някога от бързината е , и след като пиша нямам навика да прегледам написаното , кой ме разбрал разбрал !!!.
  • 21 Бай Лисан

    5 2 Отговор
    В тоя мач българския отбор е съставен от команчи.
  • 22 Хахах

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Дебатите бяха преди 2007 година . С подписване на решението ни да се присъедини към Европейския съюз , се съгласявате да влезем в Евро зоната когато сме готови за това. Тоест ако си имал нещо на против тогава е бил момента да гласуваш за партия което е против. И като са повече хората които ниска да не сме част от еврозоната . Мандата носителя оттегля молбата . Но не стана така хората избраха парламент който подава документи за това да се случи макар и не същата година и тн ....
  • 23 Българин

    6 2 Отговор
    Айде не си давайте толкова зор за еврозоната.Първо оправете стандарта и овладейте инфлацията, пък после ще видим.
  • 24 Жоро

    5 3 Отговор
    За важните неща в една нормална държава се прави Референдум. Нека хората да избират.
  • 25 БНБ сбор от крадливи ненормалници

    4 2 Отговор
    Какво стана с парите на хората, защо инфлацията ги изяде, а вие не направихте нищо? Вие сте престъпници и мястото ви е в затвора, а не да се хвали те колко добри мошеници сте и как с еврото ще ни оберете отново!
  • 26 Васил

    5 1 Отговор
    Рибата в морето а те приготвили тикана с такива мафиоти като Боко и Шиши забравете за еврозоната даже няма и да я помиришем.
  • 27 Тъпанар

    2 1 Отговор
    Абе глуп@ко, кой те е спуснал в БНБ с парашут Незнам, но след като за теб това е мач сме го закъсали яко. Навсякъде по важните постове са наслагали такива хранителни отпадъци като теб.
  • 28 Име

    3 0 Отговор
    Това продажбо дърто ДС ченге да каже къде ще отиде резервът на БНБ!
  • 29 Нери

    5 0 Отговор
    ВОДИМ С МНОГО,КАТО ПРАНИ ГАЩИ НА ПРОСТОР ПРИ ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ!
  • 30 Лольо

    6 0 Отговор
    СТРАХОТНА ИГРА,ВОДИМ В РЕЗУЛТАТА,НЯМА И НУЖДА ОТ VAR, С НАД 20 000 ЛЕВА ЗАПЛАТА МОЖЕШ И...
    БЕЗ ОТБОР,БЕЗ ВРАТАР И БЕЗ ОСВЕТЛЕНИЕ!СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ И ДРУГОТО-БЕЗ ПУБЛИКА!
  • 31 Откъде ги измъкват тези Платени Клакьори

    3 0 Отговор
    Откъде ги измъкват тези Платени Клакьори !
  • 32 Каква ни е ползата

    3 1 Отговор
    Да поемаме дълговете на Испания, Португалия, Гърция, Италия? Още инфлация като в Хърватия, истинската, не онази по медиите, между 40 и 70%. Златото резерв 48 тона отива под прякото управление на ЕЦБ. Едно е силната марка на мощната Германия, съвсем друго еврото на фалиралите Гърция, Испания, Португалия, Италия. Полза от еврото имат политици, падане бариери за теглене на заеми, ставаме втора Гърция. Банкери, падат резервите за посрещане на финансови кризи, няма да посрещнем леко кризата като 2008. И обръчите от фирми на Властта. Ерозоната е в криза, печата пари, няма евтини ресурси, закрива предприятия. Да изчакаме до 2030 поне, какво е това бързане да влезем в капанът. Еврото е мощен инструмент за политическо и финансово изнудване на държавите.
  • 33 Какъв дебат?

    3 0 Отговор
    Дебат 2007 година не е имало. Доста държави след кризата 2008 и неадекватната политика на ЕЦБ, съзнателно не покриват критерии, а са в пъти-по добре от България като стандарт. Курсът евро лев 1.95, избщо не е сигурен. Защото не България на местно ниво решава какъв ще е курсът, както направиха ГЕРБ 2020 г., а решават ЕЦБ и държавите членки. Не е вярно, че ще имаме глас при взимането на решения за политиката на ЕЦБ. Заради ротационен принцип, или 50% от решенията няма да се взимат в присъствието на българи. Защо скриха официалният доклад на БНБ за позитиви и негативи от еврозоната, по Закон бяха длъжни? Изтече работен? Ще търпим десетки милиарди загуби, за да могат да спечелят половин милиард лева от превалутиране обръчите от фирми на властта. Че те само от 2 реактора на Уестинг, харизаха 120 милиарда лева. Всеки месец губим един милион от Боташ. 5 милиарда помощи за Украйна. 50 милиарда обещани помощи в дългосрочен план. Опростени милиарди дългове на чужди държави Ирак, Либия. Членската вноска към ЕС около 2 милиарда. С лека ръка раздават стотици милиарди, а се загрижили за пестотин милиона лева. Как се нарича държава, която тегли заеми, за да покрие текущи разходи? Ние имаме ли представа къде влизаме, в Капан, от който излизане няма.
  • 34 Ти си

    4 0 Отговор
    Незнам кои сте тия които водите с три на нула но знам че народа ще е само публика в този мач !
    Демек като в реален мач - печелят играчите на терена а на публиката по трибуните и остават само едни голи емоции .....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Абсолютно

    3 0 Отговор
    Пропагандни глупости!!!!ЕВРОТО ЩЕ НИ ДОСЪСИПЕ!!!2027 ТО СТАВА ДИГИТАЛНО ЗА МАСОВ КОНТРОЛ НАД НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА!!! ЗАЩО НИКОЙ ЕСГЕЙСКИ ЦЪРВУЛ НЕ ГО КАЖЕ НА БЪЛГ.НАРОД???
  • 37 Ха Ха Ха

    2 0 Отговор
    Жалкото е, че много прост народ се лъже по изказванията на такива пионки. Една от основните причини за НЕ влизането в еврозоната е точно БНБ с нейната неадекватна лихвена политика потдържаща високата инфлация. Цял свят бори инфлация с вдигане на лихвите, а наще угодно спят. Банките били свръх ликвидни, депозитите били не знам си колко милиарда.....Абе смешници, вие за търговските банки ли работите или за българския народ? Няма значение колко кеш има в търговските банки, просто вдигаш лихвата, за да охладиш кредитирането (харченето на хората) . Вдигаш лихвата по депозитите, за да стимулираш хората да си държат кеша в банката, а не да го харчат днес, че утре инфлацията щяла да го изяде.... +1 или 2% няма да сринат икономиката, но ще накарат хората да се замислят, да отложат покупката, да държат депозита....В тоя Абсурдистан всичко е мафия и българския народ е последния за който някой мисли. И недай си боже да ни приемат обикновенния бай Ганьо така ще обеднее, че и представа си няма....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове