10 Юли, 2024 06:28 671 4

Проектът за правилник за работа на парламента влиза в зала в петък

  • парламент-
  • правилник-
  • министри

Станаха ясни министрите, които ще участват в парламентарния контрол

Проектът за правилник за работа на парламента влиза в зала в петък - 1
Снимка: БНТ

Проектът на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание влизат в пленарна зала в петък. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание за петък, публикувана на интернет страницата на институцията. Тогава е насрочен и редовният парламентарен контрол, предаде БНТ.

Първа точка от предложения дневен ред за утре предвижда депутатите да изслушат служебния министър на културата Найден Тодоров относно работата на Национален фонд „Култура“, в качеството му на структура за наблюдение по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Искането за изслушване е внесено от депутатите от „Продължаваме промяната – Демократична България“ - Елисавета Белобрадова, Надежда Йорданова и Александър Симидчиев.

Като точка първа от проекта на програмата за работа на депутатите в четвъртък се очаква да бъде изслушан служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. Искането е внесено от Кирил Петков и депутати от ПП-ДБ във връзка с подсигуряването и диверсификация на газовите доставки, както и резултатите от предприетите действия за предоговаряне на Споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската енергийна компания „Боташ“, мерките, които са предприети за пускане и експлоатация на терминала за втечнен газ в Александруполис и изпълнението на решението на 49-ото Народно събрание за придобиването от „Български енергиен холдинг“ ЕАД на 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ „Блок 1-21 Хан Аспарух“.

Очаква се след това по искане на Явор Божанков от ПП-ДБ депутатите да изслушат служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно случая с пребитото момче от мъж с жилетка на „Делта Гард“ в „Кайт бар“ на плажа Градина в Созопол в нощта срещу 1 юли.

По искане на народния представител от ПП-ДБ Лена Бориславова като точка трета от проектопрограмата за четвъртък е предвидено изслушване на служебния министър на здравеопазването Галя Кондева-Мънкова и на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно разпространението и употребата на райски газ от лица под 18 години, в обществени места.

Вчера при мащабна акция полицията конфискува над 18 000 флакона от веществото, познато още като диазотен оксид. Те са били приготвени за продажба в заведения по Южното Черноморие. Въпреки, че е забранен, райският газ може да се купи лесно и се продава в много от нощните заведения, въпреки предупрежденията на лекарите за пагубното влияние на веществото.

Калин Стоянов ще отговаря на депутатите и по случая с пребитото момче от охранител в къмпинг "Градина". Случаят е отпреди дни, а момчето е със счупена челюст след като беше нападнато от охранител.

Едва в края на седмицата депутатите предвиждат да обсъдят и приемат правилник за работата на Народното събрание. Депутатите така и не успяха да изработят и приемат паравилника за работа на 50-ия парламент.

Като точка четвърта предложения дневен ред за този ден е изслушването на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на Автомагистрала „Хемус“ и старта на строителството на Автомагистрала „Черно море“. Искането е внесено от народния представител от „Възраждане“ – Коста Стоянов.

Пета точка от предложения дневен ред за този ден предвижда министър Коритарова да бъде изслушана, заедно със служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров относно „Алепу - Бриз вилидж“ и недопускането на застрояването на природната местност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    0 0 Отговор
    Браво гюпци.
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 0 Отговор
    Какъв правилник, той парламента свърши?!
  • 3 Ние българите избиатели

    1 0 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК да направи промяна в изборния кодекс така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 4 Qфте

    0 0 Отговор
    Да приемат в правилника, че поради голямата мазна кафява работа, която свършиха, това лято депутатите да не ходят на моренце август месец, докато не си оправят мизериите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове