11 Юли, 2024 11:51 3 622 34

Тошко Йорданов: Внасяме законопроект за прекратяване на кметските дерибейства

  • тошко йорданов-
  • кметове-
  • доспат

Всеки един кмет и администрацията хем си издава разрешенията, хем се самопроверява и наказва, който не му харесва. Този закон е написан от Гроздан Караджов

Тошко Йорданов: Внасяме законопроект за прекратяване на кметските дерибейства - 1

Тошко Йорданов от “Има такъв народ” обяви пред журналисти, че внасят в деловодството на Народното събрание два законопроекта. Единият - свързан с референдумите. Вторият - за прекратяване на кметските дерибейства.

“До момента е само някакво изслушване на министри, за да си изпълним времето и да не изглеждаме нелепо, въпреки че продължаваме да изглеждаме нелепо.

Единият законопроект е познатият за вас Закон за промяна при референдумите с облекчаване на възможностите за провеждане на национални и местни референдуми и тяхната задължителност на решенията, за да не се получава това, което досега - парламентът да смачква референдумите. Вторият закон е свързан с проблема, заради който днес хората от Доспат са пред Народното събрание. Знаете как кметът дерибейства там. Това не е само кметът на Доспат. Всеки един кмет в страната има тези “възможности”. Вместо ДНСК да упражнява контрол и направи предписания, правила и наказания, това е прехвърлено на кметствата”, обясни той.

“Всеки един кмет и администрацията хем си издава разрешенията, хем се самопроверява и наказва, който не му харесва. Този закон е написан от Гроздан Караджов. Той каза, че около 90% от жалбите по градовете са били именно заради своеволията на кметовете. Още тогава той е направил поправка в закона, който беше спрян от ПП-ДБ, които контролираха законодателния процес в онзи парламент и правителство. Жалко е, че и Денков и, Киро се изсипаха при хората от Доспат при положение, че този проблем беше локализиран от Гроздан Караджов, когото обвиняваха за какво ли не, но всъщност именно те задълбочиха проблема. Ако са толкова отворени - и те, и останалите политически парламент, страдайки с хората от Доспат, много моля да постъпят надпартийно и този закон да мине в необходимото темпо, за да може още този парламент да го приеме!”, призова Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дом

    38 11 Отговор
    Гадно влечуго отгледано от ДПС.

    Коментиран от #8

  • 2 АметД.

    32 15 Отговор
    Тоше рипаш срещу създателя си
  • 3 Фибата

    29 1 Отговор
    И започваме от .....Ловеч! Аз съм "за"!
  • 4 Калоян

    29 6 Отговор
    Добре,че Ивелин ви каза,че царят е гол!
  • 5 Наблюдател

    32 13 Отговор
    Жалкият гном Тошко Африкански обича да се прави на политик.

    Коментиран от #16

  • 6 Мишел

    23 3 Отговор
    Мода : Партиите подгониха дерибеите.
    Ще останат само бейовете и агите..
  • 7 Само да попитам

    22 6 Отговор
    Е и чайгата започна да разбира от закони Конституция и право Значи скоро ще се ОТЛЕПИМ от дъното по точно ще ЗАЛЕПНЕМ завинаги
  • 8 Гост

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "дом":

    Найо, немаш ли друга работа?
  • 9 Гласове от зайчарника в Банкя

    30 3 Отговор
    Питайте нещастните жители на Банкя за местното кметче дерибейче на Бацо пацана, само попитайте?
  • 10 Вие ли

    13 8 Отговор
    Впрегнете в работа всички експерти по шнорхели, мека мебел и чалга, и резултатът ще е като досега.
  • 11 Град Козлодуй

    9 5 Отговор
    Вие Моля Сериьозно Ли
  • 12 Партиен цирк

    11 7 Отговор
    И този ли не разбра, че народа наказа всички партии на последните избори. Всички партии трябва да се ......

    Коментиран от #14

  • 13 Африканеца

    25 0 Отговор
    Ще Ви призная за партия която може и желае по-добро развитие на народа , ако направите реална проверка на всички кметове ,от най-малките населени места и нагоре за последните 10-15 години . На тях и на родата им ,как станаха милионери в имоти и пари със кметска заплата , ангария в частните им землища и имоти от хора на временна заетост , фирми на децата им и родата през които минаваха всички обществени поръчки . За тридневните ромски сватби в дворовете на кметовете без да са заведения и касов апарат с печалба окло 6000 на сватба да не говорим. За продажбата на дърва и търговия с имоти пък хич. Капка в океана .
  • 14 Мнение

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Партиен цирк":

    Народа, като не гласува, наказва единствено себе си!!!
    Още ли не го разбрахте тоя факт???!!!
    Точно мързеливите гъбари доведоха дпс до втора политическа сила!!!
    Сега на новите избори, пак си стойте в къщи, или в гората, и чакайте мафията да самоизчезне от въздуха!!!
    Когато властта е в ръцете ти, а ти се кефиш колко си наказал някого, като не си гласувал, а резултатът 30г е един и същ, то няма как да роптаеш срещу съдбата си!!!

    Излизайте и гласувайте масово, инак тежко и горко ни на всички!!!

    Коментиран от #32

  • 15 Видин

    14 0 Отговор
    Нашият кмет е постоянно в отпуск или болнични и си назначил дерибеи само и само той никога да не е виновен за нищо!
  • 16 Ха ха ха

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Много си съмнителен господин Наблюдател. И вместо панически да обиждаш вносителя Йорданов, кажи си честно какво имаш против предложението и защо искаш беззаконието да продължава.
  • 17 незнайко

    6 5 Отговор
    Последно КОЙ ще сложи чатала на кметовете ? Искахте ДЕМОКРАЦИЯ - получихте я ! Искахте частна собственност -имате я ! Как се управлява АНАРХИЯ никой не смее да каже ! След време СОЦИАЛИЗМА ще го търсите със СВЕЩИ !!!
  • 18 Само,че моля

    6 4 Отговор
    Вижте какво,не може референдумите да са облекчени и ала бала опростенчески като пиар популистка кампания .Те са сериозно нещо.Прочетете внимателно как се правят референдуми в Швейцария .Изобщо не е просто.И така ,тези които искат референдум ,поставят въпроси и допълват с подробен анализ защо искат именно това и какви последици очакват за страната,ако бъдат приети.Тези документи се внасят в Народното събрание и всичко това се обсъжда .Ако депутатите не са съгласни ,имат право на контрареферендум с други въпроси със съответната обосновка.Т.е. може да има и два референдума.Докато се определят датите се провежда обширна медийна кампания от двете страни за запознаване на обществото с последиците.Като подчертавам ,обсъждането е обективно,достъпно и разбираемо за всеки един избирател.Там никога не се правят нелогични референдуми с популистки цели и тънки сметки без да знаеш какво може да се случи в бъдеще.Така,че ,това опростенчване и опростачване ,както се прави у нас трябва да приключи,защото се злоупотребява.

    Коментиран от #24

  • 19 Ссс

    6 0 Отговор
    Закон за мълчаливо съгласие и всичко ще си дойде на мястото
  • 20 КАУУУНЬ

    7 5 Отговор
    Неразбрахте ли,че вие сте малки партии и нямате думата.
  • 21 Я па Тоя

    4 5 Отговор
    Кои да участват тоя референдум, бе, па пун як?! Народ, койтo не можа над 30 г. свястно правителство да си избере (Луканова зим; Дим. Попов ("За бога, братя, не купувайте!"); Беров (мутрите); Виденов ("Да спем разрухата! Да обновим България!" (над 300 % инфлация); Костов (най-много агенти на комунистическата ДС в правителството му); Дедо ("оправи" ни за 800 дни); тройната коалиция (пак Дедо, барабар с комунистите и с ряз аните); Тиквун (почти 4 мандата); сега - Кирчо и Кокорчо. Къв референдум, кви 5 лева с такъв народ, бе, а?!
  • 22 Копейки продажни

    6 3 Отговор
    Слагайте си ушанките с петолъчките и марширувайте пред Руското посолство за кеф на Мутрофанска

    Коментиран от #25

  • 23 Манипуланти долни

    5 2 Отговор
    Какви референдуми ве маймун С неграмотните и необразовани събратя дето не могат да си напишат името ли
  • 24 Коко

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Само,че моля":

    Постигане на мнозинство винаги е трудна задача при референдум. Но е по-справедлив процес, в сравнение взимането на решение от някаква " уж" представителна група- в български вариант.
    И англия направи референдум дори.
  • 25 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Копейки продажни":

    Колко плащаш?

    Коментиран от #27

  • 26 Българските избиратели

    4 1 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК да направи промяна в изборния кодекс така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 27 Копейки

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Пешо":

    По една чушка за вечен спомен
  • 28 Петьо

    3 2 Отговор
    До есента този шут ще се прости с политиката завинаги и ще се върне към истинската си работа, която е да пише пошли скечове за певеца на мафията. ДПС се разцепи и няма кой да вкара клоуните от ИТН в Парламента.
  • 29 Хъхъ

    2 2 Отговор
    Време е и вашите дерибейства да бъдат прекратени. Тошко и останалата паплач от Копейките са за ликвидиране …
  • 30 Пенсионер ОСВ

    1 1 Отговор
    Кво ще ходят в София,по евтино ще им излезе да си наемат килър и проблема е решен от раз!!!
  • 31 Тошо лъжата

    0 0 Отговор
    Тошо ,референдуми по стария начин е едно голямо нищо.Какво олекотяване бълнува ? БГ референдумите приличат на проста бакалска анкета - " да или не" ,без на хората да са им обяснени целите ,смисъла и последиците .Тази простотия по този начин е изцяло вредна .В Швейцария правят референдуми ,не ден през ден,а само в крайна нужда ,но всяка цел е подробно обоснована и обяснена .Ако не взаимстваме швейцарските правила ,бг референдумите ще приличат на поредния политически популизъм за чужди или задкулисни цели,използвайки първосигналите.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Трии ма

    0 0 Отговор
    Мара па.чата
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове