11 Юли, 2024 22:23 13 378 3

Важните новини във ФАКТИ на 11.07.2024 г.

  • слави трифонов-
  • кънчо стойчев-
  • иван таков-
  • корнелия нинова-
  • дпс-
  • възраждане-
  • първан симеонов-
  • димитър главчев-
  • деян николов-
  • васил терзиев-
  • полицай-
  • ивелин михайлов-
  • мальовица-
  • делян пеевски-
  • калин стоянов-
  • биляна петрова-
  • димитър франтишек петров-
  • явор божанков-
  • илхан кючюк-
  • удавник

Месеци наред говореха как трябва веднага да се сменят тези долни корумпета. И сега, когато общинският съвет взе да ги сменя, същите тези взеха да вият срещу това

Важните новини във ФАКТИ на 11.07.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

И Слави Трифонов коментира "драмата с паричните потоци за Васил Терзиев" в София

Сигурен съм, че загледани, в това, което се случва в Народното събрание, много от вас са пропуснали фарса, разигран в най-големия местен парламент – Столичния общински съвет. Днес там бяха сменени гербаджийските шефове на редица общински дружества като "Център за градска мобилност", "Столичен електротранспорт", "Столичен автотранспорт", "Метрополитен", "Топлофикация София" и "Софинвест". Това заседание, обаче, днес се е превърнало в нещо средно между книгите „Планетата на маймуните“ и „Полет над кукувиче гнездо“, тоест, нещо като заседание на маймуни избягали от лудницата.

Кънчо Стойчев за драмата в ДПС: Финалът на сериала ще бъде с две партии

Конфликтът в ДПС е неизбежен и предизвиква сериозни размествания в политическия ландшафт. Според социолога Кънчо Стойчев, който коментира ситуацията в интервю за "Новините на NOVA", сблъсъкът между Делян Пеевски и Ахмед Доган е резултат от неизбежното напрежение, породено от свръхактивността на Пеевски.

Иван Таков: Бонев и "Спаси София" искаха да феодализират транспортните дружества

Борис Бонев и "Спаси София" искаха да феодализират транспортните дружества.

Нинова: Мафията трови децата ни с райски газ

„Депутати от ПГ на „БСП за България“ внесохме предложение до Народното събрание да възложи на Министерски съвет включването на диазотния оксид /райски таз/ в списъците с наркотични вещества, съгласно чл. 3, ал 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите“.

Пеевски си върна контрола над сайта на ДПС

След кратко прекъсване и технически проблеми, председателят на ДПС Делян Пеевски си е върнал контрола над официалния сайт на партията. Около 17:00 ч. на 11 юли 2024 г., статиите и снимките за Пеевски отново се появиха на официалната страница на ДПС - www.dps.bg. В същото време, обръщенията и статиите за почетния председател д-р Ахмед Доган, както и писмото му до структурите на партията, в което настоява за оставката на Пеевски и още петима от партията, вече липсват.

Костадин Костадинов: Разпадът на ДПС е една от най-добрите новини

Разпадът на ДПС е една от най-добрите новини за последните 35 години в България. Случва се друго нещо, което е полезно. Не мога да кажа дали това, което се случва в ДПС, усложнява или улеснява процеса по създаване на редовно правителство, защото не вярвам ДПС да подкрепят правителство, на която и да било от политическите сили в парламента.

Първан Симеонов: ДПС е етническа партия и няма защо да крием това

ДПС е етническа партия и няма защо да крием това. Да застане българин начело на ДПС е много тънка и деликатна дейност. Ще мина доста време преди да разберем какво се случва в ДПС. Моето единствено притеснение като гражданин е да не се стигне до етнизиране на тези проблеми, защото може да се стигне до много големи глупости.

Служебният премиер припомни: Втората политическа сила все още е ДПС

Втората политическа сила все още е ДПС, въпросът е, че парламентарната група не е втора по големина. По-важното е България да има редовно правителство. Президентът трябва да връчи мандата на втората по численост партия. Не е подписан конкретен срок за връчване на мандата.

Деян Николов: ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират за кмета на София и общинския съвет

Сглобката се опитва да превземе столичните общински фирми. Един председател на Столичен общински съвет може да изкара между 20 и 100 милиона за един мандат. София заслужава много повече от това, а Столичният общински съвет не може да се управлява със задкулисни договорки и в ущърб на гражданите.

Кметът на София Васил Терзиев е гневен, защото опозицията, а не той, ще контролира парите на столицата

Столичният общински съвет (СОС) смени ръководствата на шест общински дружества като единствено Стоян Братоев остава в Съвета на директорите на "Метрополитен". "За" гласуваха 31 общински съветници, "против" - 29, "въздържал се" нямаше.

Арестуваха полицая, който счупи челюстта на младеж на "Градина"

Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 48 часа Христо Петров, обвинен в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на 20-годишен младеж

Временна комисия в НС проверява Ивелин Михайлов и "Исторически парк"

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие”, и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс „Исторически парк”.

Откриха мъртъв издирван мъж на Мальовица

Обявен за издирване мъж е открит мъртъв на връх Мальовица. Той изчезна на 26 юни. Тялото е било открито от служители на Планинската спасителна служба – Боровец.

И Пеевски пусна свой клониран сайт на ДПС

Всички изявления на Делян Пеевски след 25 юни 2024 г. бяха изтрити тази сутрин от dps.bg. Отговорът не закъсня. В ранния следобед, сайтът на ДПС беше клониран и се появи подобен с изтрите новини за Пеевски.

Калин Стоянов: Оставката ми е фиксидея за ПП-ДБ

Не ме учудва. За тях това е фиксидея доста отдавна. Така служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов коментира поисканата му по-рано от ПП-ДБ оставка заради битото от полицай момче със счупена челюст.

Видяхме поредния опит на тази политическа формация да използва един криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност срещу мен. Случай, който се прави опит да бъде политизиран. Стана ясна и тежката омраза на тези хора към Министерството на вътрешните работи и неприязън към служителите на МВР, добави силовият министър.

По-рано пред депутатите Стоянов обяви, че поема под свое наблюдение разследването срещу полицая, пребил две момчета в нощта на 1 юли в бар на Черноморието.

Задържаният за 24 часа Христо Петров е работил за Четвърто РПУ в Бургас от края на октомври миналата година и все още е бил в изпитателен срок. На 6 юли той е разпознат от свои колеги в Бургас.

Министър Стоянов посочи, че полицаят е назначен с външен конкурс, като предстои да се направи и пълна проверка за това как е допуснат до системата.

Той бе категоричен, че полицията няма как да е участвала в заплахи и отнемане на бизнеси, както пише в снощното обръщение на Ахмед Доган към депесарите.

Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!, пише в писмото на почетния председател.

Калин Стоянов заяви, че няма постъпвали подобни сигнали

Заради Пеевски АЛДЕ може да изключи ДПС от групата си в Европейския парламент

Няколко европейски либерални партии са изпратили писмо до Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), в което настояват за наблюдение върху Делян Пеевски и изтъкват, че той е санкциониран от Министерството на финансите на САЩ и от Великобритания. Писмото е подписано от присъдружните партии от Германия, Австрия, Словения, Словакия и Нидерландия.

Съдът освободи предсрочно Биляна Петрова от затвора, но прокуратурата не я пуска

Окръжният съд в Сливен е освободил предсрочно от затвора Биляна Петрова, която заедно с бившата кметица на „Младост" Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров бяха осъдени за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин.

Тече проверка, но това не пречи Димитър Франтишек да е командирован в Смолян за три месеца

Обвинителят от Софийската градска прокуратура (СГП) Димитър Франтишек Петров е командирован за три месеца в районната прокуратура в Смолян. Командироването е по искане на районния прокурор на града и е мотивирано с нуждата от кадрово обезпечаване. Командироването на Димитър Петров е от 22 юли 2024 г., тъй като дотогава той е в отпуск. Той ще остане в Смолян до 22 октомври 2024 г.

Божанков: Няма опасност и ние да се разцепим

Няма опасност и ние да се разцепим. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Относно срещата с президента Румен Радев за втория мандат той отговори: "Ситуацията е много динамична и още не е обсъдена в колектива. Когато вземем решение, веднага ще бъде съобщено".

Божанков коментира още и случая с пребития студент на морето. Той подчерта, че служебният вътрешен министър Калин Стоянов трябва да си подаде оставката.

"Вътрешният министър не може да се справи. Той не можа да отговори защо извършителите на престъплението не са задържани на мястото. Очевидно е, че кадровият подбор в МВР страда от системни пороци", каза депутатът.

Той обяви, че ще бъде отправено предложение за оставката му до държавния глава.

Илхан Кючюк за изключването на 17-те от ДПС: Пореден потресаващ акт на еднолично управление. Нетърпимо

"Нетърпимо. Пореден потресаващ акт на еднолично управление - 17-те народни представители на ДПС са изключени от ПГ. ДПС изключва председателя си Джевдет Чакъров както и останалите 16 депутати, които участваха в срещата с Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Кога ще се събудим?!" Това написа на страницата си във Фейсбук Илхан Кючюк - евродепутат, избран от листата на ДПС, зам.-председател на ДПС и съпредседател на Алианса на либералите и демократите за Европа, цитиран от БТА.

Българин се удави край Кавала

Български турист на 66 г. се удави край гръцкия крайбрежен град Кавала. Медиците не успяха да го спасят.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБЕ ТОЯ

    9 4 Отговор
    СЛАВИ ГРАМ СРАМ НЯМА..ТИПИЧНО ПО ЧАЛГАДЖИЙСКИ..

    Коментиран от #2

  • 2 Срам

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕ ТОЯ":

    трябва да имат лъжците и крадците ПП и ДБ! А те гнусно нагли! Дори и глупаци опростачват!
  • 3 Михал

    2 2 Отговор
    Слави ли ги пише тези недомислени , незрели и не адекватни статии?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол