12 Юли, 2024 15:43 3 986 28

Йордан Цонев и Хамид Хамид: Бивши депутати от ДПС тормозят агресивно наши активисти

  • йордан цонев-
  • хамид хамид-
  • депутати-
  • дпс-
  • тормоз-
  • активисти

Цонев настоя: „Правете разлика между апарата, който действа, и хората.“ По думите му бившите депутати от ДПС, които са заплашвали хората, са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али и други. „Ти ще предадеш ли нашия етнос, нашата партия?“ са питали по телефона

Йордан Цонев и Хамид Хамид: Бивши депутати от ДПС тормозят агресивно наши активисти  - 1
Снимка: БГНЕС

Много ясно казах тази сутрин - от 10 дни всички наши активисти са атакувани по телефона и когато се приберат по родните места. Всички дойдоха и ми казаха, че тезите, с които са атакувани, са: „Нашата партия ще им я дадем на тях ли? Турците ще си дадем партията ли?“. Това обяви Йордан Цонев от ДПС пред медии, цитиран от novini.bg.

„В този форум във Фейсбук - „Аз подкрепям Ахмет Доган“, модериран от Елван Атила, не сте ли видели етнически призиви, странни? Аз прочетох десетки, да не кажа стотици. Какво трябваше да се направи, за да нямаме това усещане за "етнически привкус"? Първо, трябваше постовете, които имат етнически характер, да се трият. Трият се моментално постове в подкрепа на Пеевски и екипа, който той води. Затова казах, че имаме това усещане. Ако не искат да го имаме това усещане, да спрат да тормозят колегите с етнически мотиви и да трият постовете. Бях ли пределно ясен откъде идва това усещане?“, попита той.

Хамид Хамид допълни: „Български граждани от мюсюлмански произход, етнически турци са тормозени агресивно от бивши представители на ДПС, с които се насажда етническа омраза срещу различните. Не това е философията на ДПС, не в това се състои българският етнически модел, създател на който е Ахмед Доган. Аз мисля, че д-р Ахмед Доган няма да позволи група дерибеи, които се опитват да спасят кожите си и да останат депутати, да използват първо него като параван, а после и етническата карта, за да оцелея за още няколко месеца. Това не е ДПС, това е антиДПС. Предлагаме всички да сме заедно и да приемем всички различни в ДПС, както го правим през годините назад. Българските мюсюлмани вижда какво прави за тях г-н Пеевски.“
Цонев настоя: „Правете разлика между апарата, който действа, и хората.“

По думите му бившите депутати от ДПС, които са заплашвали хората, са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али и други. „Ти ще предадеш ли нашия етнос, нашата партия?“ са питали по телефона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възродител

    60 19 Отговор
    Другаря Тодор Живков беше решил турския проблем по прекрасен начин. По негово време нямаше етнически партии и новини на турски по националните телевизии. Нямаше и джамии из българските градове.

    Коментиран от #4, #5, #26

  • 2 Шопара,

    62 2 Отговор
    Данчо ментата и Сие са пътници.
  • 3 О, Данчо Ментата

    34 0 Отговор
    говори за принципи и честност...?
  • 4 Споко

    16 14 Отговор

    До коментар #1 от "Възродител":

    Бате Ердо и той може да реши
    Бързо
    Етническия Проблем.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Един шофьор

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дурхан":

    Д-р Доган е за при Асан Омеров.!
  • 7 реалист

    8 12 Отговор
    откраднаха му партията под носа на доган. сам си е винован. сега на ход е пеевски.да видим колко ще е ново новото начало
  • 8 Град Козлодуй

    12 0 Отговор
    Просто интереси
  • 9 безпартиен

    18 0 Отговор
    Каквото и да Ви говорят,знайте,че става дума за пари!Много пари!Вашите пари!
  • 10 Гедер

    16 2 Отговор
    Проблема не е ДПС или Етническата карта. Проблема е двойното гражданство.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Красимир Петров

    17 1 Отговор
    Кеф ми е да гледам как мафиотската структура ДПС се разпада.

    Коментиран от #24

  • 13 Иго

    15 0 Отговор
    Игото не се забравя !! Но предателите "българи" да се запишат в историята Пеевски и Данчо ментата !! Склонен съм да вярвам на хората на Чакъров и тези които се отцепиха от Шиши ,те са образовани разумни хора с турски корени!! Дебелянов исие са крадци , жадни за власт и пари ,нагли глупци!
  • 14 Протестър

    14 0 Отговор
    Голям кеф, Пеевски няма да има влияние, Дпс се разпада, дано скоро и Герб
  • 15 Читател

    9 0 Отговор
    Никой не обича предателите?!!!
  • 16 Протестър

    11 0 Отговор
    Герб не могат да дъставят правителство и да крадат вече, Дпс се разпада, идват светли дни за българския народ
  • 17 Наглия

    6 0 Отговор
    Предателите винаги си получават заслуженото! Дано шишкавия прасун да го хапне! Време му е!!!
  • 18 дядото

    4 0 Отговор
    какво става в тази територия.вече две седмици от всички медии ни облъчват с турска партия,с хора с турски имена ,с проблемите на турско-етническа партия.не сме ли република българия,това ли е най-важния проблем на народа и държавата.тъжно,но факт.

    Коментиран от #19

  • 19 Аз съм тъпо копеуе

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "дядото":

    Даже взех да се замислям, дали "Дюран Дюран" не са турска група ...
  • 20 Хамид и Данчо ментата си отиват завинаги

    4 0 Отговор
    Падат от политическата сцена, сбогом няма да тъжим за вас пиявиците!
  • 21 Мехмед

    1 0 Отговор
    Тия са за Беляне 2 до един където ги виждате да кажат как станаха милионери от порцийй ли или от гледане на прасета и крави!

    Коментиран от #25

  • 22 Бахри Мехмедов

    2 0 Отговор
    Хамид Хамид крадец и бандит Данчо Ментата заграбил по морето над 400 дек земя от къдее бе пацоранко!
  • 23 ПРЕСА

    1 0 Отговор
    ЛЮБОПИТНО


    Населението на ЕС се увеличава за втора поредна година

    11.07.2024 15:40
    Прякорът е на депутат и лице от близките и днешни властови кръгове. Той се казва Йордан Цонев
    Кой е Данчо Ментата?
    Прякорът му Данчо Ментата е от преди 10 ноември 1989 г., когато е бил главен крупие в бургаския хотел "България", пише в рубриката общество на в. "Стандарт" Пепа Витанова. Завършил е курс за крупиета във Великобритания. Забогатял от пицария, търговия с кока-кола и чейнджбюра в Бургас в навечерието на демокрацията и в началото на 90-те г. Скъсвал се от работа, дотолкова, че вече не понася пици и не пие кока-кола. Като политик е заченат от късния СДС, през 1996-а става председател на областния съвет на сините в Бургас. По това време със съдружници прави големия си финансов удар - купуват земеделска земя и след месец я продават за над 100 пъти по-висока цена на бензиностанции "Шел". В парламента Цонев попадна през 1997 г., даже оглави бюджетната комисия. Тогава обяви, че е напуснал седемте си фирми в търговията и туризма. Имаше обвинения в пресата, че не е плащал данъци с години, а той размахваше в НС декларации за изплатени на държавата 11 млн. лв. само за 1997-а. ... Най-характерното качество на Данчо Ментата е невероятната му приспособимост. Хамелеонщината, умението да се слива със средата наоколо. Виждала съм го по времето на премиера Сакскобургготски в един софийски "Макдоналдс" - беше с децата си и съпругата Пролетина. Изглеждаше като най-обикнов
  • 24 Левски 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Красимир Петров":

    Както и цска ФАЛИРА нали?
  • 25 Белене

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мехмед":

    Много български политици са за Белене. Аз бях там през Август 1986- Декември 1987.
    Бих искал да приложа на тези "политици " всичко, което аз самият съм преживял там.
    И трябва да ги държим в Белене до като върнат на държавата всичко крадено. Да ги изработят там на острова, там има условия за земеделие ,да копат, събират и произвеждат. Да консумират, това, което са произвели. Така беше при нас..
  • 26 Турчин

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Възродител":

    Точно обратното пъдарят от Правец канеше всевъзможни социалистически държавни ръководители за да покаже, че джамиите са отворени и ИСЛЯМА е на СВОБОДА в Народна република България. ( Сирия, Ирак). Но Муоммер Каддафи ви попари с посещението си през зимата на 1985 г.
    Твоят идол е един неук пъдар , с лъжлива история.
    България е единствената държава, която е управлявана от пъдар.

    И държавата на този пъдар имаше 120.000 редовна войска, 120.000 Народна милиция и КДС, свика 60.000 запас, имаше, 3000 оръдия, 2270 танка ,1500 БТР-А (250 от които със специално предназначение).
    И държавичката му клекна за точно 35 дена и излезе да моли Турция да отвори врати за турците в България.
    Ако искаш да повторим сценария но трябва да си убеден че този път цялата история няма да свърши с " Голямата екскурзия " за турския народ.
    Всичко ще свърши на тези земи. И кой, ще си тръгне и кой ще остане ще реши решителността на двата народа-турците и българите.
    Опитай, за опит не се плаща. С особенно нетърпение и решителност чакаме да опитате. Бъдете уверени в действията, идеологията и чувствата си за мъст за 500 години. ОПИТАЙТЕ...
  • 27 Моряка

    0 1 Отговор
    И двамата сте бита карта.Хитрата лисана падна във капана.
  • 28 Добре че

    1 0 Отговор
    Хамид Хамид ( с турски произход ) е на страната на Пеевски. Иначе щеше да се сметне, че разделението е наистина на етническа основа. Започвам да харесвам Делян Пеевски. А никога не съм си мислела, че ще харесам Пеевски. Според мен проблемът е следният: Пеевски започва да управлява отлично, говори с хората - последователи на ДПС, явно прави много неща за тях, те му гласуват доверие все повече и повече, и се появява съперничество от страна на "дерибеите", както той ги нарича, ( дори не знам какво означава думата, но както и да е ) и понеже е отличен лидер, започват да му подливат вода, създавайки тази конфронтация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол