12 Юли, 2024 17:34 3 965 30

Eвгений Дайнов: Пеевски се опита да "погълне" бързо и трескаво ДПС, за да стигне до премиер или вицепремиер

  • евгений дайнов-
  • делян пеевски-
  • поглъщане-
  • дпс-
  • премиер-
  • вицепремиер

Бойко Борисов изпадна в пълна паника и дезориентация последната година и половина, когато Пеевски стана по-видим от него. Той в момента си мисли, че това е неговото спасение, коментира политологът

Eвгений Дайнов: Пеевски се опита да "погълне" бързо и трескаво ДПС, за да стигне до премиер или вицепремиер - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов изпадна в пълна паника и дезориентация последната година и половина, когато Пеевски стана по-видим от него. Той в момента си мисли, че това е неговото спасение. Този процес неминуемо ще повлече и ГЕРБ, а Борисов си помисли, че най-сетне не се налага да прави нищо и, че само ще се оправи. Не, следващата криза е в ГЕРБ, те са част от този “гангстерски модел”, който приключи. Това коментира в предаването “Без претенции” по Дарик радио политологът Евгений Дайнов.

По думите му Борисов е усетил още в края на 2019 г., че времето на “гангстерския модел” приключва и той трябва да измисли нещо друго. Той обясни и каква е била целта на Делян Пеевски в ДПС, която обаче не се е получила.
“Пеевски се опита да “погълне” бързо, трескаво и наведнъж ДПС, за да стигне до положението на министър-председател или вицепремиер, след което да отиде в Европейския съюз в държавния департамент и да каже “хора, аз съм вече премиер, шеф на либерална партия в страна член на ЕС и НАТО, изкарайте ме от списъка “Магнитски” и ме сложете в списъка “кучи син, но ваш кучи син”.

Дайнов обясни, че депутатите на ДПС не искат да напускат партията, но заплашват, че ще го направят.

“Пеевски няма представа в какъв свят живее, но големи парчета от този свят му бяха давани лесно и той реши, че всичко е лесно. Той не си представя, че политиката зависи от гласоподавателите, не ги слага в сметката и затова тя му излезе крива с ДПС”, каза той.

Дайнов смята, че ако направят партия “Ново начало” ще получат около 48 000 гласа, но това няма да им послужи за нищо.

“Процесите на почистване и подреждане по правилен и демократичен начин са много трудни и се случват ужасно бавно. Все пак преминава от епохата на “произвола, силата и простотията” към епоха на “ред, законност и добро възпитание”. Много бавно става, но минава и преминава през поредица от кризи”, каза политологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това просто

    28 19 Отговор
    Фон Миндя го казва за да покаже че е тук още
  • 2 ЕЛЕНА ТЪРСИ МЪЖ

    16 7 Отговор
    БИВШАТА половинка НА СТАНИШЕВ ОТ ДПС трябва да е богат и да има кола, да не е бил женен преди и да не иска да има деца. Изисква мъжете да бъдат трудолюбиви, самоуверени, прями и с добро чувство за хумор. Дейвис също така очаква нейният приятел да участва в порно клипове с нея безплатно на OnlyFans, както и да ѝ позволи да създава еротично съдържание с други мъже и жени.
  • 3 Русофилчо

    17 22 Отговор
    Защо всички в ДПС мислят, че Доган е вечен. Той навърши възрастта за мъжете в БГ, на която
    му е време за почивка.

    Коментиран от #9

  • 4 Това Дойнов

    22 13 Отговор
    Е еврейска превръзка Дамска...... Осранс

    Коментиран от #8

  • 5 Джиджи

    17 8 Отговор
    Всичко е театър,за да се направи кабинет с втория мандат.
  • 6 Ломския

    21 5 Отговор
    В Дания от десетилетия правят фалшиво прошуто, но не го продавата като прошуто а просто като свински бутове. Най-големият клент е Италия, които го продават на туристите като истинско прошуто, но това не им пречи постоянно да реват, че в Дания правят фалшиво прошуто.

    Коментиран от #30

  • 7 ВРЕМЕ Е ДОГАН ДА СТАНЕ

    11 11 Отговор
    СТЮАРД НА БАЙ СТАВРИ !
  • 8 Осрана

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Това Дойнов":

    Много.... с редки Аки... почти разстройствено:)
  • 9 Даааа

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Русофилчо":

    Абе и твоя вожд преживя бая коледни празници противно на логиката,защото всички знаем какво се случва със себеподобните му по Коледа,нали?
  • 10 Марио

    19 13 Отговор
    Дайнов..
    Противопоказано е " жуленето" на джанковица в тази жега!
    Нито Бойкикев, нито НаТка зад щанда , нито Академикът на сапунените мехурчета...ще ти помогнат при тежкият махмурлук..
  • 11 Тити

    9 17 Отговор
    ДПС-то вече не е собственосност на Доган трябва да свикват с новата реалност.
  • 12 789

    18 12 Отговор
    Много ме кефят анализите и прогнозите на Дайнов, правени на 3 ( три ) ракии.
  • 13 Дайнов са

    8 10 Отговор
    му изопачили анализа.Той казва много смислени и други неща,но факти грозно са изопачили.
  • 14 321

    14 10 Отговор
    Дайната както винаги не познава.
  • 15 ПРЕЖИВЯЛ ПРЕХОДА

    18 10 Отговор
    Алкохолика пак се обажда неподготвен.
  • 16 Митьо Джибрата

    10 5 Отговор
    Ха Наздраве Генаа...
  • 17 Лупи

    10 8 Отговор
    Пеевски никога няма да стане премиер. Той шеф на ДАНС не можа да стане. Обаче Пеевски ще закрие ДПС, за целта трябва нови избори. Интересно е за кого ще гласува електората на ДПС. Най вероятно за ПП-ДБ.
  • 18 Седесар

    12 2 Отговор
    Шамана да каже ще има ли затвоооор за Пееевски и Данчо Ментата ограбили държавата!
  • 19 Рамбо 🇱🇷🇺🇦

    7 7 Отговор
    Ето типичен еничар обслужващ устно велики хидроинженер и доктор на космическите науки, притежаващ сараите на морето джагала Амед Доан.
  • 20 Нели Василева

    15 5 Отговор
    Шамане искам да те питам като човек който преди 30 години защитаваше СДС
    чииии хууиии дири СДС при шайката Герб чакам отговор!
  • 21 Катюша

    13 4 Отговор
    Рядко противна комунистическа чичка, да се чуди човек как с една гънка на мозъка, ходи сам до тоалетна.
  • 22 Фактолог

    12 2 Отговор
    Само аз ли чух преди малко Станислав Атанасов при Ризова като каза че ПП и ДБ са изпращали писма от министерски съвет на западни служби и държави да оправдават престъпленията на Пеевски ????
  • 23 Сопола .

    8 4 Отговор
    Прост, много прост, Шиши Прасето...
  • 24 ти ли бе

    6 1 Отговор
    Майнов?!Лапни го аш-чето на Шопаров..О-дружки.....
  • 25 Николос Цикатридинас

    6 1 Отговор
    Титан на мисълта си ти Евгений, по нашенски Генадий, по атлантически Гентацо!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Аква

    2 1 Отговор
    Пеевски е притиснал министри от ДБ и Мария Габриел да пишат писма до американската администрация, в които се оневинява носителя на магнитски.
    И ти са писали, че няма данни за корупция и финансови престъпления при пеевски, та да бъде изваден от тоя позорен списък. Това е била сделката за гласовете на ДПС при промяна на конституцията.
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор
    ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ОНЙАЛ ........,...... НЕ СЕ УСЕЩА КОЛКО Е ................. ОТВРАТИТЕЛЕН И ГНУСЕН ........,.......... ФАКТ !
  • 29 Емили Тротинетката

    0 0 Отговор
    Боже ! Добре че го има Евгений Дайнов ! От как си отиде Ивайло Дичев , ако не е Евгений няма кой да ни обясни политиката!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол