15 Юли, 2024 08:36 4 172 39

Шофьор изпочупи колата си заради дупка, написаха му фиш

  • шофьор-
  • фиш-
  • дупка

Адвокатът му Силвия Петкова посочи, че „нашата полиция чете тази разпоредба на Закона за движение по пътищата само в  първата ѝ част, а именно, че трябва да съобрази скоростта си с определени обстоятелства

Шофьор изпочупи колата си заради дупка, написаха му фиш - 1

Шофьор разби колата си на пътя за Равно поле. Полицаите му написаха и акт за несъобразена скорост, защото спукал гума в дълбока дупка на участък в ремонт. Не стига че водачът разби и картера на колата си, което му струва солена сума за ремонт, но получи и солена глоба с наказателно постановление. Мъжът, който е платил всички данъци и застраховки на колата си, но и ще плаща, че не е видял и една дупка, през която бил минал с несъобразена скорост, информира Нова телевизия.

„Получих наказателно постановление. Мотивът, посочен в него е, че „водачът не е избрал скоростта на движение съобразно атмосферните условия, релефа, условията на видимост, интензивността на движение и други обстоятелства, за да спрат пред предвидимо препятствие или създадена опасност за движението”, заяви в ефира на „Здравей, България” потърпевшият шофьор Марио Кръстев.

„Наложена ми е и глоба от 200 лева, защото съм влязъл в дупка. Крайно време е да се спре това безумие – изрядни граждани да си губят времето, да си чупят колите и да им се вдига застраховката”, подчерта той. И добави, че ще обжалва наказателнто постановление.

Адвокатът му Силвия Петкова посочи, че „нашата полиция чете тази разпоредба на Закона за движение по пътищата само в първата ѝ част, а именно, че трябва да съобрази скоростта си с определени обстоятелства”. „Но тази разпоредба има и една втора част, която посочва целта на съобразяване на скоростта, за да може водачът да спре пред предвидимо препятствие. Тоест според така написаното наказателно постановление излиза, че държавата смята лошата инфраструктура за лошо препятствие. А тя не може и не бива да бъде предвидимо препятствие”, категоричен е защитникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    86 3 Отговор
    ОПГ КАТ чете правилника като Дявола евангелието
  • 2 На това трябва да се сложи край

    76 3 Отговор
    Нашите хрантутници-еничари, които само се възползват от благините от данъците на хората, но за сметка на това се гаврят с тях. Детектор на лъжата трябва да минат всички! За вземане на рушвети, възползва е от дадената им служба и дали са правили престъпления. Ще останат две шепи полицаи.

    Коментиран от #4, #6, #32

  • 3 Трол от Криводол

    61 2 Отговор
    После как да ги уважаваш. Та те нямат реална връзка с реалността, живеят в някаква си тяхна паралелна вселена, далеч от хората и техните проблеми, все едно те не се движат по тези пътища!
    Колко пъти най-нагло и без пътепоказатели ме изпреварват патрулки на подобни пътища! Нагли петнисти хиени.
  • 4 Включително

    52 2 Отговор

    До коментар #2 от "На това трябва да се сложи край":

    И тест за наркотици ежеседмично. Това ще са най добре вложените държавни пари.
  • 5 Цеко сифоня

    47 4 Отговор
    А каква щеше да е реакцията на полицията, ако същото се случи с некой от "Големото добрутро" ? Или да не питам ?
  • 6 Директора

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "На това трябва да се сложи край":

    Както психо (истинско) и тест за наркотици (истински). Всеки месец.
  • 7 АТЛАНТ

    16 12 Отговор
    Браво! Само така! МАЧКАЙ СТАДОТО НЕФЕЛНО. ДАНЪЦИ, ГЛОБИ И НА ФРОНТА!

    Коментиран от #29

  • 8 Трол от Криводол

    42 2 Отговор
    Узаконена нагла шайка апаши. Ако не беше закона, който ги пази като крави в Индия, всеки щеше да ги спуква от бой, както се бие крадлив циганин. Работят против хората, четат и прилагат закона както им скимне. Ако беше някой общинар, политик или друг от системата, дали щеше дори да си помисли униформената хиена да пише акт? Само да си помисли, не да го направи!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 3 Отговор
    Потърсил е ОТГоворност и е получил такава....Не мислете ,че преминавайки през шахта без капак и пропадайки друг ще е отговорен ,а не .....вие.........Такива са правилата...законите в бг!100 пъти не търсете правата си в съда съм ви казвал,но има наивници........Пиша за да ви поуча как да се справяте с държава и букмейкъри,ноо....който разбрал оцелял с по малко дадени пари!

    Коментиран от #22

  • 10 Дрън дрън та пляс

    5 31 Отговор
    Спукана гума не е изпочупена кола или разбита кола бе слабоумни журналя

    Коментиран от #15

  • 11 В гъсталака

    33 2 Отговор
    КАТеричоците много добре знаят, че автомобилен път, който не отговаря на изискванията за безопасно преминаване, трябва да бъде затворен за движение. Или май не знаят?
  • 12 Кама сутра

    7 2 Отговор
    Секс до дупка ,за народа естествено ;)
  • 13 "Участък в ремонт"

    22 1 Отговор
    Уточнавайте обозначен ли е бил пътят, че е в ремонт. От участък В ремонт до участък ЗА ремонт разликата е от Земята до Луната. А за съзнанието на 80% от шофьорите не искам да коментирам. Вчера на полупланински път с ограничение 50, за 10 км. разстояние бяхме само трима идиоти, които не създадохме рискова ситуация с превишена скорост.
  • 14 така е

    26 1 Отговор
    Милиционерите ВИНАГИ измъкват държавата с "Несъобразяване с пътните условия". Така прехвърлят вината на потърпевшия.
    В страните с работеща съдебна система, пътищата са наред.
  • 15 аха

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дрън дрън та пляс":

    А изкъртен картер какво е?

    Коментиран от #17

  • 16 Жалка картинка

    14 5 Отговор
    Да си купи оръжие и по един в черепите на гнусните ченгета покриващи корупцията и мафията.
  • 17 АКО ИМА НЕЩО НЯМА НИЩО

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "аха":

    НЕЩО КАТО ...„АТЕНТАТ„
    СРЕЩУ ДОНАЛД ДЪК👂
  • 18 бай Гъдю

    20 0 Отговор
    По тази точка/подточка/алинея... шофьора винаги е виновен - просто така е формулирано, че виновния да е само шофьора и никой друг!
  • 19 Мнение

    24 0 Отговор
    Демек, ако някой стреля по вас, пак вие сте виновен, щото не сте се прикрили навреме зад преграда, със съобразена скорост???!!!

    С такива власти в България, робство не ни е нужно!!!


    Цялата ченгефайска сг.н да се уволни, а после наемането на нови да става само след преминат полиграф!
    Знаете ли колко корумпета ще окапят?!
  • 20 Кано

    18 0 Отговор
    Затова всеки мрази полицаите,те не помагат на хората,те ги тормозят.И като излезнат от системата и са сами.
  • 21 Съдията Дред

    12 0 Отговор
    В случая да не писка, след като участъка от пътя е в ремонт, трябва да кара бавно. Проблема е , че КАТ налага глоби и когато дупката не е обозначена, няма видимост към нея, защото например е в завой, в сянка, и нищо не говори, че трябва да намалиш скоростта още под ограничението за този участък
  • 22 тук грешиш

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    аз лично минах през шахта без капак и не бях глобен даже полицията потърси итговорност от общината защо капакът не на мястото си но уви общината веднага се измъкна че през деня след приключване на някакви дейности капакът е бил послтавен на място !!! случката беше около 22:30 вечерта и имаше големи дървета под лампите не се виждаше липсващия капак така че има и малко но разумни хора работещи в полицията!!! дори ми написаха протокол ако искам да съдя общината за да мога да докажа че това се е случило …

    Коментиран от #34, #35

  • 23 Порно

    14 1 Отговор
    То виновни за това а застрахователите, и за дребни повреди искат протокол от КАТ, в случаите в които няма двустранен протокол от гражданската отговорност. И много хора предпочитат да си спестят разправиите, и да платят от джоба си. Което е и целта на занятието на застрахователите. Бил съм свидетел , когато катаджия не иска да пише акт, обяснява, че няма нарушение, направена е проба за алкохол, която е отрицателна, но от контактния център на застрахователите настояват, че трябва да е издаде протокол. Проблема е, че по вътреш ните им правила, катаджията няма право да издаде протокол, без да има нарушение. И хоп - парички за хазната

    Коментиран от #30

  • 24 Значи държавата и полицията са много

    9 0 Отговор
    загрижени за пътната безопасност, но само когато могат да дерат глоби от водачита за превишена скорост, напримет. Когато пътищата са в състояни, което на запад от Калотина, би било основание да ги затворят за движение, полицията и съда правят всичко по силите си, виновните лица да не понесат отговорност. Обичам я тази държавица!
  • 25 Така ще е

    5 3 Отговор
    докато караме невъоръжени! Я разрешете личното оръжие и..... милиционерите ще са по–кротки от агнета каквито всъщност са!

    Коментиран от #38

  • 26 Брюксел

    4 3 Отговор
    Тези полицай трябва да бъдат наказани и изпратени да учат правилника за движение!
  • 27 разбирач

    4 1 Отговор
    От утре милиционер до всяка дупка да регулира движението!!!
  • 28 Дед Мороз

    2 4 Отговор
    и как е карал в участък в ремонт, че да разбие картера? винаги има и знаци за ограничаване на скоростта.
  • 29 1944

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "АТЛАНТ":

    на фронта веднага. току виж паднал белгород.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пустиняк от Северозапада

    5 0 Отговор
    В Северозапада е практика да изрежат шосетата, да свършат парите и нарязаните дупки да останат така с месеци. Обичайно знаците за ремонт изчезват. Има дупки дълбоки по 30-40 сантиметри. Изрязват се и двете платна едновременно за да е трудно преминаването. Ако пък вали дъжд става съвсем весело. И с пешеходна скорост можеш да пропаднеш и да удариш картера. Интересното е, че новите дупки се появяват месец по-късно точно върху новите кръпки. Едни пари се дават на "наши" фирми. Пари върху пари. Някъде преасфалтират изцяло върху стария асфалт но новата настилка е по-тясна и от двете страни с по 30-40-50 сантиметра. Икономия някаква.

    Коментиран от #37

  • 32 Бацо Гацов

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "На това трябва да се сложи край":

    Mалко ви е.. актове трябва да ви пишат и като пръднетъе в колата си, че да ви дойде акъла. Овце сте стригатни и нищо повече. Само лаете по форумите , а навън сте бетер от овце.. стригане и доене кокото се може повече, че да ви дойде акъла у главите...тЕ тва пък язе ше ти кажем.. Заслужавате си го с това овчедушие..
  • 33 Варна

    4 0 Отговор
    Според мен от нас си зависи . Мъчим и затова всичко е такова . Да излезем и да ги принудим да свършат някаква работа и то да сме маса народ, ще видите как бързо ще се действа . Киро като направи катастрофата , асфалта за един ден го направиха .
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "тук грешиш":

    Първо ако минеш през шахта без капак и джантите са ти 13цола,автомаично удряш полуоска при пропадането,ако ще да си и с 0,1 километра/ч....При удар на полуоска автоматичнолеко съвсем невидимо я изкривяваш ....скъсваш задължително маншон.....ако и задните колела минат там където е шахтата едното автоматично остава без Спирачно цилиндърче...Прецаква се.Като вдигнеш 50-60 и започва да се тресе...от полуоската.........Та не нам как си карал.Сега.......Държавата НИКОГА не е виновна,ГАНЧОООО!Това е аксиома!Лекарите тук също са невинни-Аксиома и милиционерите също........Невинни са и от НСО и политици.За да осъдиш държавата ти от кои си,ГАчооо???Милиционер,лекар или политик????
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "тук грешиш":

    още нещо.Като смениш полуоската ,трябва да минеш през СЕРВИЗ ,ойто да удостовери ,че тя е прецакана...........НЯМА сервиз ,който да иска да бъде свидетел на ДЕЛО СРЕЩУ Общината.Запознай се по добре и тогава си го.....със старци като мен!
  • 36 Емо

    2 0 Отговор
    КАТ не е обективен и безпристрастен държавен орган, а е тип "Вишински" с обвинителен уклон, винаги гражданите са виновни по презупция. Затова има съдебен контрол и доста от НП падат в съда. Ако се прегледат съдебните дела в административните съдилища, се установява, че между 50% и 70% от делата срещу МВР, от които повечето са срещу актове на Пътна полция, се печелят в съда, те. МВР губи. В този смисъл, и за да не се занимава КАТ с маловажни нарушения, следва да се въведе финансова отговорност срещу кокретния полицай, който е написал акт, паднал по-късно в съда. Основните проблеми на пътната безопасност не са изгорялата крушка на фар, габарит, неосветен номер, липса на жълта жилетка или изтекъл стикер на пожарогасител. Или с 10-15 км превишена скорост.
  • 37 В държавата на Бойко Химика

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пустиняк от Северозапада":

    е така. Дупките се появяват, защото с цел гепене на пари Бойко ви е измислил нов химичен елемент - "полуасфалт" или "бойковит" с период на полуразпад 1-2 месеца.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове