16 Юли, 2024 12:21 1 967 35

Отцепилите се от "Величие" няма да подкрепят декларацията на ПП-ДБ

  • величие-
  • парламент-
  • отцепници-
  • декларация

От партията ще сезират европейските институции

Отцепилите се депутати от "Величие", близки до Ивелин Михайлов обявиха, че няма да подкрепят декларацията на ПП-ДБ. Партията свали доверието си от доскорошните депутати от „Величие“ Николай Марков и Виктория Василева.

За пръв път публично се показа председателката на "Величие" Албена Пекова, отбеляза БНТ. Тя изчете декларация на Централния комитет на партията, в която призова депутатите Николай Марков, Виктория Василева и останалите петима депутати близки до Николай Марков да напуснат парламента.

От партията ще сезират европейските институции по повод сформираната комисия, която беше създадена, за да провери дейността на Михайлов. Пекова поиска да бъдат отменени и промените в Конституцията и определи "мълчанието" на Конституционния съд като абдикация.

Партия „Величие“ не загива, а напротив – става по-силна. Разцепи се парламентарната група, а не партията. Прочистването е здравословно, защото ставаме по-силни.

Това заяви председателят на партията Албена Пекова на брифинг, предаде БГНЕС.

Партията свали доверието си от доскорошните депутати от „Величие“ Николай Марков и Виктория Василева.

„След както влезе в парламента Марков забрави за всички обещания, които сме дали на своите избиратели. От него се очакваше, че още от първия ден ще разкрие много неща, включително и за злоупотреби в изборния ден, понеже партия „Величие“ е трябвало да има по-висок резултат”, каза председателят на партията и продължи: „Марков се обяви и, че ще подкрепи програмно правителство, а нашата партия това не подкрепя. Нашите народни представители споделиха и, че са били под натиск от страна на Марков и Василева за подкрепа на кабинет. Василева, като човек с най-много опит, ги е подвела“, мотивира Албена Пекова снетото доверие.

Адвокат Стела Бобчева разясни защо Николай Марков не е станал председател на партията. „Решихме, че смяната на председателството на партията ще се случи след изборите, свикахме извънреден конгрес на 16 юни, не се стигна до избора на Марков за председател, понеже нямаше кворум и втората предпоставка, която попречи – той не беше депозирал нито към Централния съвет, нито към някой от местните политически клубове, заявка за желание”, обясни Бобчева.

От пресконференцията стана ясно, че депутатите от несъществуващата вече ПГ „Величие“ ще се борят да се продължи изграждането на АЕЦ „Белене“, както и да се внесат предложения за възстановяване на Конституцията преди направените промени.

Красимира Катинчарова отново припомни, че ангажимент към избирателите не е поет за подкрепа на програмен кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    20 14 Отговор
    ,,Величие,, ...мухахаха..
  • 2 ТаУмВзе

    12 9 Отговор
    Закрива се Цирка на отцепените от Реалността депутатчета и за около 2 години ще се стабилизараме, до макс 5 ще отлепим някак от 55тото Дъно!
  • 3 Величие и

    23 14 Отговор
    Чалгарите никой не ги брои за живи но те напомнят с някоя простотия че ги има.

    Коментиран от #26

  • 4 Стойко

    29 20 Отговор
    След разцепването на сектата "Величие" вече нямат парламентарна група и право на държавна субсидия от 8 лв.на глас! Преди разпада Пекова е звъняла в деловодството на парламента да пита кога ще им преведат субсидията че изтеглила 200 хиляди лева ипотечен кредит и ги дала на Михайлов и сега да си ги върне! Но на найййй..един чепат! Сектата се разпада и са разследвани. Такава е съдбата на едни измамници рано или късно! И затвора ги очаква

    Коментиран от #19, #20, #24

  • 5 гост

    19 1 Отговор
    На времето като се рових из старите вестници от преди Девети попаднах на карикатура изобразяваща политика минал през всички партии и правителства вкл. и на ОФ. Та наш Димо си показал голата глава с 1 косъм през прозореца и от долу текст: : "Г-н Казасов проверява чрез косъма си всяка сутрин на къде духа политическия вятър". Защо ли имам същото усещане и за дейността на т.н. "Конституционен съд" ?
  • 6 редник марков

    21 1 Отговор
    3х100 узо и минавам на червено вино, класика в жанра

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 разраствали се

    12 3 Отговор
    Може и да е вярно, ще видим. Но в България, броя на партиите е внушителен. Бюлетината скоро ще стане 1 м. Всички, които не знаят, как да си изкарат хляба, са се запътили към политиката.
    Ама, то и аз си го мисля. Гледаш ги - заплатите прекрасни, работата - кой, както си я разбира, отпуски, бонуси, привилегии - ще се разрастват, що не.
  • 9 Герасм

    18 3 Отговор
    Хубаво се разпаднаха ДПС, БСП, Величие, но трябва и другите.
    До крак, всички тъй наречени "системни партии".

    Коментиран от #28

  • 10 Евроатлантик Шиши

    15 1 Отговор
    Аз съм главния кокорбашия - дерибей !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 дон

    19 12 Отговор
    Силно се надявам хората, които галсуват за такива като величие да осъзнаят, че това НЕ СА ДЪРЖАВНИЦИ, а СЛУЧАЙНИЦИ и никога повече да не ги избират.

    Макар, че това важи и малкото дпс на чалгаря и за други партии.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 младеж

    15 5 Отговор
    Добровлци от Величие и Исторически парк се включиха в гасенето на пожарите . Това дело е похвално и необходимо . Кокото до Николай Марков , днес доктор Гълъбова публикува в ПИК диагнозата си за него . Не ме интересува кой какъв е . Интересува ме как всички заедно да си оправим България и то бързо .

    Коментиран от #30

  • 15 Те са

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "дон":

    Напротив тия точно показаха прогнилата истина.С един ход осветиха точно какво се случва в парламента от години,или си с нас или умираш.Според теб трябва да се гласува само за ГЕРпи.
  • 16 Не е

    2 4 Отговор
    загуба !
  • 17 тиририрам

    4 12 Отговор
    Тези си повярваха, че без Полковника са някои!!!
  • 18 Фабрика за тролове на Ивелин

    10 5 Отговор
    Работи неуморно и денонощно. Вашия Гуру Ивелин, шизофреник свързан със ТИМ, доказано фалирал,с пирамида.Трябва му спешно субсидията -800 000лв.,да се закрепи.Трябва да влезе в парламента заради Лъже постоянно и за всичко.Овците които направиха Слави първата политическа сила,са същите овци които се прехласват по Ивелин.И разочарованието ще е голямо.
  • 19 Град Козлодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Точно
  • 20 Град Козлодуй

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    господин Стойко от Град Велико Търново Ли си Извинявай за Нахалството
  • 21 Победа

    5 7 Отговор
    Благодаря ви , че издържахте на атаките на наркомана и жалката беновска!
    Успех, много българи сме с вас!
    Успех на партия Величие!
  • 22 Осман паша

    8 6 Отговор
    До Фабрика за тронове!!! ТИМ ,притежава половин България ,ако бяха със Ивели ,за ТИМ не са проблемни 800 000 хиляди лева или 8 милиона. И мислиш че фатмаса Марков Дарин и сие щяха така да си развяват предателски умени .Хайде не умничай ! ВЕЛИЧИЕ НАПРЕД

    Коментиран от #29, #32

  • 23 Осман паша

    6 3 Отговор
    Евала на Ивелин Михайлов и шесте депутата . Марков ,Дарин тр..версия онази п//кла на г//лотината
  • 24 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    ти па кой си вее
  • 25 чудо голямо

    3 3 Отговор
    ГЕРБ ще я подкрепят.
  • 26 Тошко Африкански

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Величие и":

    Ние , сме Върхът бе! Като ви спретнахме референдум всички бяхте за нас ! Сега що се дърпате?!
  • 27 Стамболов

    6 3 Отговор
    И тези искат да може да си крадат необезпокоявани, затова ще сезират ЕК.
  • 28 Майка ти

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Герасм":

    Величие откога стана системна партия?!
  • 29 Поумнял

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Осман паша":

    Ще свършите като другите трибуквени групировки! :)
  • 30 Девойка

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "младеж":

    Сигурен съм че ти най-редовно се оправяш сам! Няма коя да ти пусне!
  • 31 Осман паша

    4 2 Отговор
    Марков и Дарин да не стъпят в Турция! Да живее Величие ,дръж се Ивелине ,предателите ще се самоизядат ,ние турците няма да те оставим на ХИЕНИТЕ . Ти си смел и гордост за България
  • 32 До Осман паша

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Осман паша":

    Величие къде напред,към психиатрията.Ивелин няма интервю откъдето да не прозира ШИЗОФРЕНИЯТА МУ.Цанов му разказа играта.Тези овци които направиха Слави първата политическа сила са същите които се прехласват по Ивелин.Признай че и вие сте от тези овци.Григор Лилов твърди че е свързан с ТИМ.На него вярвам.
  • 33 Маке

    4 2 Отговор
    Какви са тези партии,дето вчера се събраха ,,изядоха прасето" и се разцепиха.Какъв политик е човек с чин ,,подполковник" да казва,че е полковник.Смешници,кат целият ни политически спектър.,,Хвани единият удари другият" Неморално,ненормално.4867
  • 34 бай дайно

    2 1 Отговор
    Крайно време е да се изработят някакви правила, които да правят невъзможно присъствието на подобни хора в събранието, които само харчат държавните пари.
  • 35 Фактор

    0 1 Отговор
    Властта трябва да се използва отговорно! С времето ща разберем кой какъв е?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове