18 Юли, 2024 17:08 1 069 17

ГЕРБ: Искаме оставката на зам.-кмета по транспорта в София

  • герб-
  • оставка-
  • илиян павлов

Настояваме и кметът Васил Терзиев да се яви на извънредно заседание на Комисията по транспорт в понеделник, 22 юли 2024 г

ГЕРБ: Искаме оставката на зам.-кмета по транспорта в София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Г-н Терзиев и екипа му няма да постигнат нищо за София. Заместник-кметът Павлов, който трябва да отговаря за транспорта и пътната безопасност е абдикирал от длъжността си през последните месеци и върши глупост след глупост. Искаме неговата оставка! Настояваме и кметът Васил Терзиев да се яви на извънредно заседание на Комисията по транспорт в понеделник, 22 юли 2024 г. Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с "поредното бездействие от страна на заместник-кмета Илиян Павлов, свързано с изтеклите договори за пътна безопасност и изграждане на елементи на организация на движението".

"От февруари месец има внесено решение от председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров за това зам.-кметът Илиян Павлов да оглави Съвета за безопасност на движението на децата в София. През април подкрепихме увеличение на бюджета на Съвета с над 4 пъти - от 72 хил. на 300 хил. Но какво се случи за площадките за пътна безопасност, които се ползват от нашите деца от 10 години? Обичайно през месец юни се приемат предложенията за тях от директорите на училищата и детските градини, БЧК и различни НПО-та от сектора. Вече е юли месец, няма нито едно проведено заседание на този Съвет и от февруари месец Павлов не е направил труда си дори да го събере. Съответно няма и нито едно предложение за тях”, заяви председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност Ваня Тагарева.

И добави: "Виждаме обаче какъв хаос създава Павлов с непрозрачно харчене на публични средства, както и с одобряване на незаконна организация. Поради всичко изброено, ние от ГЕРБ-СДС, за пореден път искаме оставката на зам.-кмета Илиян Павлов".

Председателят на Комисията по икономика и собственост Прошко Прошков попита дали има пилот в самолета на град София? "Това се превърна в риторичен въпрос, защото е очевидно, че няма. Ще поискаме в понеделник на Комисията по транспорт да изслушаме кмета Терзиев във връзка с безстопанственост за пътната маркировка, знаци и др., чиито договори са изтекли, а доколкото знаем и процедура не е започнала за нови конкурси. Това означава, че месеци наред няма да може да се сложи един нов знак или да се положи нова маркировка. Това е престъпна безстопанственост”, категоричен бе Прошков.

Общинският съветник изрази съмнение, че кметът Терзиев ще се отзове на поканата за изслушване в комисията. По думите му, настоящата администрация може само да си “измива ръцете” с Общинския съвет.

"Решение на СОС от преди месец за отпускане на средства за транспорта все още не е изпълнено, защото пари по сметките на транспортните дружества няма. Ние сме длъжни като добри стопани да предотвратим голямата катастрофа. От заявките за спасяване на София стигнахме до спиране на София от администрацията на “спасителите”, каза още Прошков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 5 Отговор
    И аз искам Банкянския със Канадчето у единична Килия, но нема! ХАХАХАХА

    Коментиран от #8

  • 2 Тома

    12 3 Отговор
    Павлов го молихме да нареди малко пачки в чекмеджето а той отказа.За това оставка казали от герб

    Коментиран от #16

  • 3 Искаме референдум

    4 7 Отговор
    за еврото, защото засяга личните ни финанси. Никой няма право да се разпорежда еднолично с частните депозити на хората.

    Коментиран от #9

  • 4 дон

    13 1 Отговор
    Те ГЕРБ само това мога т, да искат. Искат отново да крадат, искат мафията да управлява, искат патките в чекмеджето...

    Обаче имам една новина за вас герберасти, София е зона свободна от ГЕРБ и вашия край се вижда.
  • 5 Истината

    9 2 Отговор
    ГЕРБ торпилират властта на ПП-ДБ и искат да превземат София по мутренски, исщат да обезличат вота на софиянци, които избраха Васил Терзиев!
  • 6 Мнение

    11 2 Отговор
    Платените им медии на ДПС-ГЕРБ гледат само как да ги очернят и заливат с помия, за да ги изхвърлят от политиката, за да си продължат ДПС-ГЕРБ с кражбите и далаверите. 
  • 7 ГЕРБ затрива България!

    9 1 Отговор
    Цялата ГЕРБерска декада е едно голямо крадене.
    Проклятието на България е Простия Боко Тиквата.

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пффф

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме референдум":

    За какво искаш референдум за това да не приемем Еврото ли? Ами то ако не беше хубаво и стабилно еврото, нямаше кухия български лев да е обвързан именно с еврото във Валутен борд, за да не фалира България!!!!!
  • 10 ГЕРБ умре

    9 2 Отговор
    Бойко при бай Ставри
  • 11 хххх

    9 2 Отговор
    Искайте вашите оставки!!
  • 12 Брадат Татарин

    2 2 Отговор
    Типична извадка на Аспаруховото котило.Никакви славянски черти
  • 13 Дрън дрън

    8 1 Отговор
    Ле ле Гробачийте вече ве са смешни. Жалки са откакто загубиха София.
  • 14 До ПФФ, не на еврото

    1 1 Отговор
    Били сме обвързани със силната марка на икономически мощната Германия. Германия. А не с фалиралото и кухо евро на Гърция, Португалия, Италия, Испания. В България Лев. Германците още плачат по марката, бяха хитро изиграни с еврото, а после унищожената им икономика и приток мигранти. Човек трябва да е гъвкав, за да анализира нарочното унищожаване на европейската икономика.
  • 15 Дрън дрън

    4 1 Отговор
    Интересно , интересно ГРОБАЧИИТЕ говорят за ПРОЗРАЧНОСТ. Най- вероятно имат предвид прозрачността при екс кметицата МЯУ, МЯУ мъдреща се сега на първия ред в парламента редом до Вожда на всички балкански и европейски народи / или на Мутрите в БГ?/. Опитват се да ни изкарат по -прости от тях самите. Или пък сме?
  • 16 Тоя ли бре

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Динжърити плащат а
  • 17 Пудел

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ затрива България!":

    Кеш,фалшиви подписи парапети. Бнб кай ми ака в гащите а
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове