18 Юли, 2024 22:30 8 310 3

Важните новини във ФАКТИ на 18.07.2024 г.

  • иван гарелов-
  • солун-
  • монтана-
  • воден-
  • калоян методиев-
  • нотариуса-
  • хеликоптер-
  • тошко йорданов-
  • томислав дончев-
  • божидар божанов-
  • подпорна стена-
  • румен радев-
  • пожар-
  • слави трифонов-
  • камери

Журналистът е пострадал в хотел на Черноморието

Важните новини във ФАКТИ на 18.07.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Иван Гарелов е в критично състояние в реанимацията на "Пирогов"

По спешност журналистът Иван Гарелов е приет в неврореанимацията в болницата в УМБАЛСМ "Пирогов", където правят всичко възможно за здравето му. Журналистът е пострадал в хотел на Черноморието.

Български пожарникари помагат за гасенето на пожар край Солун

Осем български пожарникари с две пожарни коли помагат за гасенето на пожар между селищата Трилофос и Плаяри край Солун в рамките на Европейския механизъм за гражданска защита, съобщава БТА.

Силна буря с градушка удари Монтана

Силна буря с мощни пориви на вятъра, дъжд и градушка удариха Монтана.

При пожара в село Воден не е задействана системата BG-ALERT, но бедствието е видяно от Космоса

При пожара в село Воден не е задействана системата BG-ALERT, но бедствието е видяно от Космоса. 35 са засегнатите къщи от пожара в село Воден. Разпространението на опустошителния пожар, обхванало село Воден, бе видяно от Космоса.

Калоян Методиев: Партийната криза ще застигне ГЕРБ и „Възраждане”

В момента всички партии в парламента търсят аргумент как да не бъдат обвинени за предстоящите седми по ред предсрочни избори. Липсва искрено желание у всички политически сили за съставяне на редовно правителство.

БГ патент: Няма публична информация какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването на групата около Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото. Нищо не се споделя в градска прокуратура и какво се е случило с разследванията по двете групи.

Хеликоптер се пренасочва за гасене на пожара край Харманли

Хеликоптер се пренасочва за гасене на пожара край Харманли. В района е силно задимено, съобщиха за БТА от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

Тошко Йорданов: Инфантилизмът на Кирил Петков взриви втория мандат

Можеше да има правителство още с първия мандат, ако Бойко Борисов не беше подходил така, че да смята себе си за център на Вселената. А в момента, с втория мандат, имаме Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова и Николай Денков, които саботират партньорите си от "Демократична България", които искат да започне да се водят преговори за съставяне на кабинет,. След всяко бедствие говорим следварително. В момента сме в същата ситуация.

Томислав Дончев за тунела под Шипка: С документи ще посочим, кой беше против проекта

Тунелът под вр. Шипка беше не просто "замразен", а бяха положени всички усилия да бъде спрян. По тази тема ще си говорим тепърва- с документи и с имена. Това написа народният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в своя Facebook профил.

"Върховният административен съд премахна някои от пречките през април. т.г., но има още. Последните месеци МРРБ полага усилия за да рестартира проекта, но защо трябваше да загубим повече от 3 години, защо?

От опит знам, че е трудно да се създава....предполагам, че да спираш и разваляш е по-лесно", заяви категорично той.

Божидар Божанов: МВР не купи противопожарна техника, a луксозни коли

Това е поредният път, когато искаме оставката на Калин Стоянов. Когато хората най-много имат нужда от държавата, нея я няма. МВР не купи противопожарна техника, a луксозни коли.

Ако съдът каже, МРРБ ще събори подпорната стена на Алепу

Към момента МРРБ няма правно основание за премахване на съоръжението. Ако съдът каже, МРРБ ще събори подпорната стена на Алепу. Близо час продължи изслушването по темата за "подпорната стена във формата на хотел", която трябваше да стане къщичка за птички в Народното събрание.

Румен Радев: Утре сутринта, връщайки се в България, ще обявя кога ще връча мандата

Утре сутринта, връщайки се в България, ще обявя кога ще връча мандата. Държавният глава заяви, че предизборната кампания не може да бъде водена през август, защото ще бъде непълноценно за партиите.

Каракачанов: Има още хеликоптери, но стоят в хангарите заради евроатлантическа солидарност на академика-премиер

Вече седмици пожари изпепеляват България. Стотици хиляди декари гори, ливади, посеви, селскостопански и жилищни сгради са унищожени. Министри и политици по бели ризи позират тревожно на фона на пепелищата и дават обещания.

Слави Трифонов за огнения ад в България: Глупост, безхаберие и корупция

Голяма част от България е в пламъци. Звучи ужасяващо, но е факт. Лесно е да кажем, че това е заради природата, заради горещините, дърветата са лесно запалими, но всички знаем, че не е само това. Май само това ни остава да се молим да завали. “Пеперуда за дъжд".

До Егейско море е стигнал димът от пожара в село Воден

Димът от пожара в ямболското село Воден е стигнал до Егейско море - това показват сателитни снимки направени вчера около 15:00 часа българско време. Огънят навлезе в селото и нанесе сериозни щети като изпепели 35 къщи, изгоряха и десетки домашни животни.

Пожар избухна в птицеферма в Константиново, изгоряха около 700 животни

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново.

Сигналът за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са изгорели там, съобщиха за Радио Варна от полицията в морската столица.

Пожарът е обхванал и малка част от лозя в близост. Няма опасност за селото, населението и къщите, посочиха от Областната дирекция на МВР.

На мястото има голям екип от пожарникари и полицейски служители. Кметът на село Константиново Димитър Владимиров съобщи, че пожарът вече е овладян. Той благодари на доброволците, които са се отзовали мигновено на призива за помощ.

Димитър Владимиров допълни, че са се запалили сухи треви в селото, изгоряла е и нива с балирано жито. "Пожарът е потушен с помощта на четири пожарни от Варна, както и със съдействието на много доброволци", каза още кметът на село Константиново.

Той уточни, че една от сградите на птицеферма в населеното място е изгоряла напълно, заедно с пилетата в нея. "Опасност за къщите на хората няма", подчерта Владимиров.

Нова камера за скорост ще следи за нарушители в София

Нова постоянна камера за скорост е поставена на столичния булевард „Черни връх“ в отсечката между булевардите „Свети Наум“ и „Джеймс Баучер“.

Очаква се до края на годината Столичната община, съвместно с МВР, да постави още 11 нови камери за скорост на критичните точки, където стават най-много инциденти, особено тези в близост до детски градини и училища.

Следващите 3 камери, които ще бъдат монтирани, са планирани за булевардите „Цар Борис III“, „Александър Малинов“ и Околовръстния път. Те вече са с почти готова документация и изчакват разрешение за строеж.

Другите 8 са в етап на проектиране и ще бъдат разположени по булевардите „България“, „Сливница“, „Царица Йоанна“, „Никола Мушанов“, „Тодор Александров“, „Ботевградско шосе“ и „Цариградско шосе“.

До момента функционираха само 3 постоянни камери за скорост в София и през 2023 г. Столична община купи и дари на МВР 5 мобилни камери.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоа гарелов

    4 5 Отговор
    е неприятна личност цоцала здраво в социализъма
  • 2 Хура на Хана

    3 2 Отговор
    Съдбата на всеки ДС доносник ще е такава.
  • 3 Бай араб

    0 0 Отговор
    Радостна вест
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол