19 Юли, 2024 06:15 1 325 17

Главчев отхвърля обвиненията за Воден, свиква съвета за сигурност

  • димитър главчев-
  • пожари-
  • воден-
  • премиер

До дни в селото ще бъдат монтирани клетки на всички мобилни оператори

До дни в село Воден ще бъдат монтирани клетки на всички мобилни оператори. Това обяви в селото в четвъртък вечер служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде БНТ. Причината за това настояване е трудната комуникация между службите при възникване на кризисни ситуации и забавеното уведомяването на хората при извънредни ситуации.

Премиерът Главчев отхвърли обвиненията, че пожарната не си е свършила работата навреме и е оставила част от къщите във Воден да изгорят.

"Много внимателно и именно затова съм тук, за да видя дали има пропуски. Ще бъде извършени проверки дали има такива пропуски. И ако се установят такива, нека хората бъдат сигурни и вие бъдете сигурни, че ще бъдат взети съответните... По начина, по който са предвидени да се извършват проверки. Лично аз съм на място. Ще разпитам", обясни премиерът.

Главчев каза още, че ще свика в петък или вдругиден съвета за сигурност, на който да бъдат обсъдени текущите проблеми. В петък той се очаква отново да бъде във Воден заедно с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Решение. Между другото съм с намерение утре да свикам Съвета за сигурност към Министерски съвет. Той е орган, който, знаете, функционира с ходене на съвета по национална сигурност. Там ще бъдат изяснени доста от темите, за които вие говорите. Но това единственото място, в което се говори за пропуски и точно затова държах много да дойда тук, за да се уверя лично за какво става въпрос. Говори се, че много силен вятър има и там отново се е възобновил огънят. Критична ситуация няма. Въпросът е да няма засегнати много къщи. Не можем да не отбележим, че хубавото в нещастието, което се случва, е, че няма човешки жертви. Това все пак е най-важният показател. Всички друго може да се възстанови, но човешкият живот не", подчерта Главчев.

Междувременно продължава борбата с пожарите в страната, предаде NOVA. Вече седмица България е в плен на огнената стихия.

Едно от най-новите огнища е край Харманли, където пламна борова гора. Пожарът на входа на града се разгоря в четвъртък следобед и мина през няколко къщи от вилната зона, както и през голяма овцеферма с 200 животни.

Огънят е тръгнал от паркинг, вероятно от искра или късо съединение. Първоначално беше застрашена бензиностанция, но фронтът в тази посока беше овладян. Според пожарникарите риск за града на този етап няма.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    35 0 Отговор
    Мъпетите не могат дори със себе си, камо ли със Бедствие. Просто за Заети да Крадът Клекнали де.
  • 2 Той

    41 0 Отговор
    на черното бяло вика , като Банкянския си началник ! На хората ли да вярваме и на очите си , или на него ? Наглост безгранична !

    Коментиран от #14

  • 3 ггггг

    26 0 Отговор
    Хора бягайте от тези крадци и от тази латино държава от третия свят
  • 4 Ний ша Ва упрайм

    29 2 Отговор
    няма техника за гасене нито по земя нито по въздух тия келеши не са за тая Държава управлявана от посланници! Толкова оружие продадоха за безпари на посредници за бандеругите и дариха без пари БТР. НЕ мислят за Народа можеха да преобурудват БТР за трудно достъпни месности и с милиардите от продадено оружие да купят хеликоптери и пожарни!

    Коментиран от #8

  • 5 държавност

    28 0 Отговор
    Няма Такава Държава! Пълно безхаберие!
  • 6 Мдаааа

    19 0 Отговор
    Прав е, всичко е изгоряло как си требе, нема ядове
  • 7 Главчев вината е изцяло твоя и некадърни

    23 3 Отговор
    Некадърниците край теб! Главчев поста ти означава работа, а не снимки с бай пън и милиони помощи за фашистите от Укрия! Главчев жалък, прост и некадърен ненормалник си
  • 8 Оа.кахте се

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Ний ша Ва упрайм":

    с тия БТРи!!! И как ще "преоборудваш" 50г. ковчег? Ще му сложиш 2бидона по 200литра? Или ремарке с 15000литра вода?

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Оа.кахте се":

    Никога не съм виждал да ги ползват за каквото и да било през годините… най-вероятно и в движение не са били..

    Коментиран от #10

  • 10 То в тия жеги

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    и куче да сложиш в това старо желязо ще умре!
  • 11 Боруна Лом

    8 1 Отговор
    МНОГО СТЕ ДОБРИ! ...АМА ПОСЛЕ! ГЛАВОЧИ!
  • 12 Жандар-мерист

    9 1 Отговор
    Оставка бе,гер бави некадърници!
  • 13 Ддд

    10 1 Отговор
    Въпрос на гледна точка Главчев. За теб 35 къщи не са много. За някой отруден човек една къща, която е градил цял живот е всичко..... Аз на мястото на хората от Ветрен, с камъни бих те прогонила..
  • 14 зъл пес

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Той":

    Ама нали това правителство беше назначено за организиране на изборите!Те не са виновни за пожарите.Има други виновни,не забравяйте пп то какви ги вършеше.А и хората да си правят застраховки,не е скъпо.Аз го правя от години.
  • 15 Никой

    6 0 Отговор
    Забележете , само оправдания от правителството и никой не предлага решения.
  • 16 Никой

    7 0 Отговор
    Вместо да закупят техника за гасене на пожари от МВР си купиха луксозни автомобили. Шизофрения.
  • 17 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    5 0 Отговор
    ТОЗИ ЧОВЕК Е ПО ПОГРЕШКА НА ТОЗИ ПОСТ. НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ, СЛУШАЙТЕ КАКВО ГОВОРИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ НЯКОЙ МУ КАЗВА КАКВО ДА ГОВОРИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове