24 Юли, 2024 08:35 1 973 37

Пеевски изпрати в МВР, прокуратурата и ДАНС доклада на временната комисия за разследване на Митниците

  • делян пеевски-
  • доклад-
  • митници

В него подробно е описано какво са казали изслушаните

Пеевски изпрати в МВР, прокуратурата и ДАНС доклада на временната комисия за разследване на Митниците - 1

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

Заради скандала около Агенцията и твърденията за корупционни практики, Живко Коцев загуби поста си на главен секретар на МВР. По разследването за корупция бяха задържани двама души - баща и син, Марин и Стефан Димитрови.

В доклада на парламентарната комисия се съдържат данни от няколко изслушвания, включително на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, предшественика му Пламен Тончев и Асен Василев в качеството му на финансов министър.

Според Пеевски прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в Доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве.

"Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината", казва председателят на ДПС и ПГ на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 феномена

    51 6 Отговор
    ще бъде изпратен на гробищата
  • 2 Град Козлодуй

    11 43 Отговор
    Браво
  • 3 Дядо ви Курти от село пиперково

    60 8 Отговор
    Каква наглост
  • 4 Партията на 🐩

    10 30 Отговор
    Пудела е виновен!
  • 5 Коко

    74 6 Отговор
    Феномена-шиши,откраднал милиарди заедно с боко-мафиота да говорят за корупция,е все едно ДЯВОЛА ДА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО, БЕЗГРАНИЧНА НАГЛОСТ...
  • 6 Българче

    34 11 Отговор
    Браво Пеевски имаш ценности.Много политици са корумпирани ти ще ги дадеш на съд .Поздравиавам те.......После и ти ....

    Коментиран от #21

  • 7 горски

    51 6 Отговор
    Новия Христос,дявола който стана ангел......но смърди та не се трае.....домус.
  • 8 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    58 5 Отговор
    Тоя е по нахален и нагъл дори и от мен..
  • 9 Евроатлантик Шиши

    54 4 Отговор
    Дерибей съм !
  • 10 Шиши е по

    50 4 Отговор
    Безграбначен дори от цялото опг на герб
  • 11 Последния Софиянец

    47 1 Отговор
    И Ангелкова е на снимките.Строи два небостъргача за един милиард.Да се разследва!

    Коментиран от #14

  • 12 Айде бе

    53 0 Отговор
    То ако имаше работещ ДАНС и прокуратура тези от първия ред на парламента щяха да са отдавна по затворите ... Само да споменем КТБ и Турски поток и ей ги 10 млрд безследно изчезнали
  • 13 Добре като ИДЕА

    14 0 Отговор
    Но 25 000 000 от Травел Плаза са не лоши допълнителни общини ски бюджетни приходи.
    4 Х 25 000 000
  • 14 хе хе

    10 15 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Всеки строеж се строи с банков кредит. Кое точно ще разследваш? Абе откъде ви намират толкова тъ пи?

    Коментиран от #16

  • 15 АсВас

    14 9 Отговор
    Като нема кинти от Митниците и Пламен вече не си вдига телефона, правим алабала с машините и после по островите!
  • 16 Последния Софиянец

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "хе хе":

    Нали трябва обезпечение на кредита?

    Коментиран от #17

  • 17 е та

    16 6 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Нали ипотекираш сградата бе? Масово в България се строи с кредити и накрая сградите се изоставят на банките. И така си седат заключени. Защото далаверата е в усвоеното ДДС по време на строежа, а не да печелиш от наеми като я построиш.
  • 18 Някой

    18 3 Отговор
    Има си българска поговорка: Хвани единият, удари другият. Все национални предатели и Асен Василев и Пеевски и много други. Скоро българската поговорка: Един българин, войн. Двама българи, чета. Трима българи, чета с предател. Трябва да се измени на: Трима българи, чета с трима предателя. Натам отива реалността.

    Коментиран от #19

  • 19 така е

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    А някой ден най на края ще започне Прехода и в България. Само да свърши войната в Украйна.
  • 20 Фактъ

    31 2 Отговор
    Иде краят на Боко Тиквата и Шиши , иде ! Кой ще бъде положен пръв е лотария ?! Но краят им дойде ! Сами се вкараха в собственият си капан .
  • 21 Има ...

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българче":

    Буква "Я". Поздравявам те!!!
  • 22 Гост

    13 1 Отговор
    А, за ремонтите по жп и тормоза над пътуващите трае, нали техен човек ги управлява.

    Коментиран от #23

  • 23 така е

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Само ремонти правят тия гадове!
  • 24 Пешо от блока

    28 1 Отговор
    Пеевски, борец срещу корупцията е оксиморон драги журналисти. Човекът, който закусва с малки фирми,обядва с банка и вечеря с каквото има останало не откраднато изпраща доклад за корупция в митниците! Звучи като виц. Преди 10 години в Турция хванаха неговата контрабанда на цигари.... Нищо, скоро някои от етническите турци ще похапнат свинско...
  • 25 Гьон сурат

    17 1 Отговор
    Дерибей над дерибеите. Това е Баш крадеца над крадците и най наглият крадец, с най голямо самочувствие, надуто колкото и тулума му. Всички медии започват с това, каквото е наредило това извънземно. Има Господ и той ще се погрижи надутите балони да се спукат и всички да видят истината,че това недоразумение до гуша е потънал във всички грехове за които обвинява другите и че затвора е най малката му грижа.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 4545

    9 2 Отговор
    На това момче му е възложена "поръчка". Не се е активирал случайно. Някой му е натиснал копчето. Ще се откупва пред господаря си. Забележете, че не атакува гуруто си, а атакува ПП/ДБ, които пречат на ГЕРБ/ДПС.

    Коментиран от #28

  • 28 това момче

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "4545":

    го спукаха руснаците от бой в Абу Даби, като беше решил да не се занимава повече с България. Не случайно всичко българско което е купил, сега е в руски ръце (Сещай се за Булгартабак). Явно реши, че ще им го връща тъпкано и затова се захвана с политика за да работи срещу руското влияние.
  • 29 Жорж

    5 0 Отговор
    Това означава,че плебса няма да научи нищичко.А целта е народа да научи подробности ,за да знае как да гласува.
  • 30 Крумов

    6 0 Отговор
    Изнася се на почивки човека - време е да се жени и - прекратява ергенският живот.

    Ще ни липсваш - господин Делян Пеевски.

    Как ще вървим напред без теб.
  • 31 Петкан

    2 1 Отговор
    Пеевски прави " операция чисти ръце " ..
  • 32 Това

    4 0 Отговор
    Прасе притопля стари манджи само да не се говори за него.Колко си нахален,надмина всички гьонсурата в държавата,щом Тиквата се уплаши от теб можете да си представите за какъв опасен и вреден човек става на въпрос.А Тиквата беше ненадминат досега по театри и ченгеджийски номера,ама си намери майстора.
  • 33 Какво

    4 0 Отговор
    Си изпратил,бе лъжец?Тошко каза,че преди 2месеца е пратил този доклад.Лъжец.Въпреки,че не харесвам Топлото вярвам на него,отколкото на теб.НС мутри не е нито прокуратура,нито съд.А ти си най-силният мерзавец в него.Беше номер 1 Бокича,но ти го надмина,мутро.
  • 34 Защо

    2 0 Отговор
    Бе гласа ти така трепери като говориш,защото лъжеш ли?Не може да се катериш по чужд гръб да си правиш пиар .Май ще ревнеш ,че амбициите ти да командориш държавата умират.Ами много голяма гад си,бе няма как.
  • 35 дядото

    2 0 Отговор
    ех,тази солунска митница и днес си остава аткуална,особе за политиците ни,които нямат насищане с власт и пари.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този

    0 0 Отговор
    Този много време липсваше в народното събрание а си взимаше заплатата. Бил е зает да си оправя далаверите и сигурно е заличил доста неща, върна се доволен и се развихри да вади далаверите на други като него. Преди всичко обаче наглостта му помага, само че и кръстника си има кръстник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове