24 Юли, 2024 10:11 2 810 63

Борисов: Не може с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240 народни представители

  • бойко борисов-
  • управление-
  • мандат-
  • николай ненчев

Не виждам нищо лошо две институции да отхвърлят или приемат една кандидатура. Това не е скандал, а спор. Николай Ненчев е бил мой военен министър, така че след като е бил военен министър, и то 4 години, аз мисля че кандидатурата му е добра

Борисов: Не може с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240 народни представители - 1

Трябва да се върнем към корените на демокрацията. Първият, вторият и третият - това е стабилно управление. Не може с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240 народни представители. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не виждам нищо лошо две институции да отхвърлят или приемат една кандидатура. Това не е скандал, а спор. Николай Ненчев е бил мой военен министър, така че след като е бил военен министър, и то 4 години, аз мисля че кандидатурата му е добра. Решението на президентството е друга тема."

Не мога да отговарям за действията на служебния премиер - не мога да се поставя над него, за да знам. Крайно време е хората да си поемат отговорност. Аз мога да кажа, че Ненчев е добра кандидатура - военен министър, натовски министър, излъчен от същите партии, които сега са ПП-ДБ - тогавашният Реформаторски блок, каза Борисов по повод това, че Главчев е одобрил кандидатурата на Ненчев.

"Винаги съм бил против парламентът да се превръща от орган за закони в разследващ орган - той не е такъв. Винаги съм бил против институциите в съдебната власт да се ползват за арбитър от неудовлетворени политически партии", коментира той, цитиран от novini.bg.

"През последните години политиците направиха така, че хората се разделиха - станаха като фенове на агитки и врагове. Затова курсът, който ГЕРБ пое, е към надграждане на политиките", допълни Борисов.

"На предстоящите избори всички трябва да се смирят. За 4 години всичко лошо се изговори. Затова забраних на ГЕРБ в кампанията да се напада която и да е партия. Хората трябва да чуят какво предлагаме ние и да излязат да гласуват след това", разкри лидерът на ГЕРБ.

"Всички партии да си вземат поука. Нека някои ме обвинят в "мекота или мека топлина". И смятам, че споделената отговорност трябва да стане основен принцип на мислене сред политиците. Ние се отнасяме с уважени е към всичките ни партньори, без изключение. Въпросът е да се разберем с кого ще разговаряме", каза Бойко Борисов.

"И Доналд Тръмп, като председател на Републиканците, и госпожа Камала Харис са в основата на атлантизма. Аз съм работил и с президента Обама, и с президента Тръмп. И първото нещо, което се питат е спазва ли се правилото за брутния вътрешен продукт. Това, че само при ГЕРБ дойде Европа, старият и нов председател на ЕК - видяхте изказването от Пловдив за ГЕРБ на Манфред Вебер - нека спрем със самохвалството всички. И нека след тези избори с разум да направим най-доброто на страната. Другите да си търсят комисии, МВР, да си правят бухалки, аз това няма да го направя".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиква филосов

    61 5 Отговор
    винаги другите са му виновни, ами да управлява и как да стане като няма мнозинство, а първите три партии не могат да се понасят.
  • 2 Мрънкало на мрънкалата

    81 5 Отговор
    Не може с 20% гласували да се брои за избор, но не мрънкаш за това!
  • 3 неможе

    50 2 Отговор
    120 комисии, 8 лидери - в сянка и на яве . 4-5 кръга - павлова, илиева . митници и контрабанда . флашки и компромати . Сачевата не я щат . габриела се провали . божанов не е бил защитен свидетел . гуменка .
  • 4 Един от онези

    61 2 Отговор
    Не може да си извора на корупцията, да си напазарувал депутати и да искаш да управляваш, Бойче!
    Токсичен си с корупцията и няма да те пусне никой в управлението - затова ще управляват с 15-20 депутати, тези които могат да формират правителство!
    Герб-неможачи!
  • 5 ЦИРКаджии

    42 3 Отговор
    Ха представете си ГЕРБ 115 депутати, а останалите 125? КО праим, а? Онези 125 не искат и да чуят за онези 115. То НЕ Е ли демокрация. Вика му се МНОЗИНСТВО. То решава? КОЙ крив и КОЙ прав?
  • 6 крадец първенец

    39 2 Отговор
    кога ще спреш рекета срещу тировете на дунав мост ? а къде е закона и държавата ?
  • 7 Разкажете за сина на Ирена Димова и дрог

    48 3 Отговор
    Дрогата продавана от него като дилар! Боко тази дрога на герб ли е и парите в касата ли ви постъпват от нея! Герб и МВР са го пазили години наред сина на Ирена Димова - областен лидер на герб и пет мандата депутат от същите! Монтана години наред е обект на изнудване от семейство Димови, но МВР, НАП и герб ги пазеха и бяха бухалка в ръцете им!
  • 8 А може ли

    57 4 Отговор
    Да дерибействаш години наред и никой да не те опандизи

    Избори докато разбереш че трябва да изчезнеш
    Тиквуне
  • 9 този за пореден път показва мозък!

    38 2 Отговор
    да управляваш една държава не е да управляваш депутатите както в някакво предприятие!!!
  • 10 УРА,, УРА

    48 2 Отговор
    Тулупчо, няма ли кой да те светне, че си прочетен вестник? Твоите лакардии вече опротивяха на всички и никой не те слуша. По добре се скрии и не се обаждай!
  • 11 сипка

    44 3 Отговор
    Прост ГЕРБ разбойник, то не може и в държава дето е в Европа, в парламента вече 16 г. да стой разбойник с пълно чекмедже с евро и злато,и да разиграва цялата държава, ама за сега още става. Понеже 9-то джудже и то излиза от заведенията с пълна торбичка, за това още си на свобода, ама като влезе и дуджето в пандиза, ще си играете на карти, след като цял ден сте чукали камъни. А с правителствения самолет, колко чувала с евро и долари са изнесени, що не вземеш да кажеш на "избирателите" си? На колко твои любовници сме им купили къщи в Европа и света? Това кажи прост ГЕРБ некадърник.
  • 12 Кажи го на

    18 9 Отговор
    Късия Тошко който иска мандата да прокарва рубладжийска политика към жалките си избиратили.
  • 13 Бай Лисан

    31 3 Отговор
    Българските тикви - най-семплите тикви на света!
    Че и говорят, и акъл дават.

    Коментиран от #19

  • 14 Бай Лисан

    20 2 Отговор
    А не може ли един път, ей така, за разнообразие, да вкараме мъжа на мис НепраниГащи в какамангата?
  • 15 Какво стана

    23 5 Отговор
    с Референдум евро? А с отменен референдум за Белене и Решение НС, там хитричко подменихте въпросът: "Да развиваме ли ядрената енергетика?". Тя такава енергетика на Уестинг, с непосилни бъдещи цени ток, заеми и лихви е НЕНУЖНА. Помним цени ток на ТЕЦове при Костов. Какво стана с КТБ, Белене, ЮП, Б. А. Борса газ. Борса ток. 400 милиарда лева загуби за България от Костов до днес. За десерт еврозона, да опоскате половината резерв и още заеми да теглите? Инфлацията да хвърчи нагоре. Още една Концесия за злато. Около 12 концесии проучване за злато. Перки в Черно море Добрев и Мирчев вносители. Перки в Добруджа. ГЕРБ ли искаха концесии за сто години напред. Кугърите що не летят? Вие 3 години не сте в управлението. 3 години с ДПС и ПП. Единственият ви читав финансов министър беше Дянков. пицата беше постна, но имаше пица. А сега айрян без кисело мляко.
  • 16 Защо увеличихте

    34 2 Отговор
    Концесията на вода до 2034 г. Защо няма безплатна студена вода до 5 кубика на домакинство. Защо избихте животните в Странджа. Защо купихте неподходящо ядрено гориво Уестинг. Къде ще строите ядрено хранилище? На Марс?
  • 17 овен

    34 1 Отговор
    На следващите избори Ти и пеевски не се кандидатирайте , оттеглете се и се смирете с тази си вече роля, за да тръгнат нещата в държавата. Хората не гласува заради вас Махнете се незабавно.
  • 18 тра ла ла

    25 1 Отговор
    коя демокрация, бе, другарю Борисов? твоята ли? нея я зняем! кажи нещо ново!
    някога, лозунга беше "всичко за благото на човека"! е видяхме кои са човеците!
    я ни изненадай, че "матряла тук е лош" и "мисирките" не говорят правилно!
  • 19 Стако Томов

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Лисан":

    разбери се с бай Ставри да те пусне година две да полежиш в психиятрията, белким събереш болните крадливи амбиции....
  • 20 Тикво

    23 2 Отговор
    А може да ограбваш над 12 години държавата и народа. За теб гласуваха 470 000, крадеш 6 милиона българи.
  • 21 Някой

    8 2 Отговор
    газ пикае.
  • 22 Не може с 35% гласували на избори

    20 0 Отговор
    Парламента да се пълни със 240 депутати
  • 23 ГОРСКИ

    21 1 Отговор
    Не може със 70 депутати да управляваш цяла България!!!!!!!!!
  • 24 Акъл

    14 1 Отговор
    море !
  • 25 пак ментиш

    20 0 Отговор
    А хасковският каун отново се развихря и ръси злоба и жлъч.
    И не само той.
    Спрете да обиждате !
  • 26 пери

    16 1 Отговор
    Бою си каза в прав текст кого иска да управлява - не държавата, а 240 депутати, всички да го гледат овчо и слушкат. Верно човек е по-добре да говори по-малко, че по-малко глупости може да издрънка.
  • 27 Тъпоъгълник

    20 0 Отговор
    240 са бедствие за държава с 4 млн народ!
    60 стигат! Е, тогава ще се избиете, кой да е !
  • 28 Тикволандия

    20 1 Отговор
    Не може да си толкова прост и нагъл и да си бил кмет, генерал, премиер и след всички простотии, които си свършил, да нямаш капка срам и да излизаш да даваш акъли. Или може?
  • 29 Ако не са

    17 1 Отговор
    Братята роми, ще видиш парламент толкова, колкото и ско не да турците- ДПС! За това никой не закрива секции защото няма да имате нито един глас!
    Много си погрознял бе, баце!
  • 30 Айде

    15 0 Отговор
    Ако се върнем към корените на демокрацията, не може да крадеш 20 години и да съсипваш държава и да не си в затвора! Разреших на гражданското общество най после да те изхвърли от властта! Нетърпим идиот!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Фактъ

    11 1 Отговор
    Боко Тиквата
  • 33 мутрафон

    14 1 Отговор
    Нашия човек Боко Банкянския винаги си е бил доста тъпичък, сега си е същият.
  • 34 дрон

    13 0 Отговор
    На снимка е един от най-големите проблеми на държавата . Рак, който трябва да бъде отстранен.

    Коментиран от #39

  • 35 Нервака

    8 0 Отговор
    Как в един ден тиква и шопар атакуват
    Помните ли в деня когато се разбра на кого ще е вторият мандат по всички телевизии Сачева,Биков,,Митов
  • 36 Нервака

    6 0 Отговор
    Как в един ден тиква и шопар атакуват
    Помните ли в деня когато се разбра на кого ще е вторият мандат по всички телевизии Сачева,Биков,,Митов
  • 37 Нервака

    7 0 Отговор
    Как в един ден тик ..ва и шо..ар атакуват
    Помните ли в деня когато се разбра на кого ще е вторият мандат по всички телевизии Сачева,Биков,,Митов
  • 38 Ами да

    9 2 Отговор
    Не може с 8 % от избирателите да претендираш за власт, пък и да разпореждаш и акъл да раздаваш! Психопат!
  • 39 ЩО ДАН МОЖИ

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "дрон":

    ТРЕБЕ ДА СИ ЖЪЛТОПАВЕТНИК
    ДА СИ НАГЪЛ
    ДА ЛЪЖЕШ БЕЗОЧЛИВО
    И ДА СТИСКАШ ПАРПЕТА
    А И ТРЯБВА БАТ ИВО ДА ТИ ДАДЕ НЕКОЙ МИЛИОН ОТ ТИЯ ДЕТ Е КРАДНАЛ
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 123

    2 0 Отговор
    Тест - защо сте блокирали коментарите под статията на Мъск за уокизма?
  • 42 Бутафория

    6 0 Отговор
    То по тая логика неможеш да искаш да управляваш цялата държава с 30% избирателна активност а колко от тия 30% са легитимни е друг въпрос.
  • 43 123

    3 0 Отговор
    Тест успешен. Укизма не си го помисляйте да го разпространявате сред нашите деца в България. Ще има плескавици и сръбско.
  • 44 ,, Шпеков салам ,,

    6 0 Отговор
    с 30% гласувал народ , не трябва да се зачитат изборите , трябва най малко 51% да са гласували
    хайде пак на избори ,, този път ще са 20% гласувалите
  • 45 Бацо футболиста

    4 1 Отговор
    Правим си едно турнирче на малки вратички с участието на всички парламентарни групи, който бие- управлява. Аз съм треньор, капитан и център нападател на ГЕРБ, ще включа ТеменуШка, Рая, Сачева и Биков, а Маноил ще е вратар.
  • 46 Крумов

    3 2 Отговор
    Но - при ГЕРБ давахте 100 лева пенсия на днешните цени - какво да си купиш.

    Нека да се махне ГЕРБ, пари има в държавата, да поживеем и така.

    Ужасна е тази работа с ГЕРБ, ако трябва да кажат - примерно - трябват ни пари - ще им отделим народни - там някакви пари - да не хленчат.

    Коментиран от #52

  • 47 напротив

    2 0 Отговор
    Всичко може, щом Конституцията го позволява.
  • 48 бай Иван

    3 1 Отговор
    Може да управляваш и с ЕДИН депутат стига да имаш програма, която се реализира в конкретния период и е обявена предварително. С главоци, които са загубили уважението на избирателя и 240 депутати да имаш нищо няма да направиш освен да предизвикваш смях и подигравки.
  • 49 Инфлацията започна

    0 3 Отговор
    2020 при ГЕРБ, на утрото след новината, че са ни набутали в еврочакалнята ГЕРБ. С 30% увеличение храни. Следващата инфлация дойде при ПП, ДБ и пак ГЕРБ, те гласуваха 3 години заедно с тях. Не можаха да подпишат като Дания едно споразумение да не подписвапе за еврозоната. Въпросът е да папкат половината резерв около 30 милиарда лева и да почнат ГЕРБ и ДПС голямото теглене на заеми. Както и обръчите им от фирми внос износ да спечелят от превалутиране, което не значи че цените ще паднат, или ще повишат заплати на служители. И понеже банките никога не губят, ще обложат с допълнителни такси 5 милиона българи, за да компенсират загубите. Вижте печалбите на банките ако не ми вярвате, след като намалиха таксите за преводи. Финансово робство директно от ЕЦБ. Как не вписаха правото на Кеш и лев в Конституцията. Поне до 2030 г.

    Коментиран от #51

  • 50 Аман

    3 2 Отговор
    Тоя няма спирка, нали времето леко захладня?!Виж какво казва законът за Ненчев! Резултатът от следващите избори ще е същият
  • 51 Бегай слънчасала си уфсъ!

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Инфлацията започна":

    Едно и също скимтиш надявайки се някой полу..от не цял като теб да се върже!?
  • 52 Що бсп/бсп и сие

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Крумов":

    пъ.пъ. дъ.бъ. и още 10тина партийки не идете не на а под Бузлуджа? А моме? А ти искаш ПЪРВИТЕ в БГ да се махнат? Да си поживяла тя "милата" а къотек!

    Коментиран от #58, #59

  • 53 дядото

    5 1 Отговор
    отвратително нагли сте.в тази територия всичко може.ти как управлява три мандата с наколкостотин хиляди ,основно купени гласове.има ли някой който да не знае,че у нас всичко зависи от посолствата и вашето раболепие

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Хората

    3 1 Отговор
    Хората се озвериха и разделиха от твоите отвратителни предизборни кампании с мръснишки номера.Ти винаги си давал тон на омраза към другите партии,на подигравки и унижения.Колко трябва да си тъп за да ги наричаш вампири и какво ли не.Тикво нищо не е забравено от твоята същност.Ти друг не можеш да бъдеш с тая отмъстителна душа .Катарзис при гербавите не може да има.Праеиш се на хрисим пак да прикоткаш някоя партия и в унищожиш.Дано никой не ти се хваща на лукавата въдица.Целта ти е ти да оцелееш,а за другите потоп.
  • 56 Тити

    2 1 Отговор
    Не важна бройката а умственият капацитет при мафиотите от Герб клони към нула.
  • 57 Крумов

    2 1 Отговор
    Колко страшно гледа, ще кажеш че наистина е страшен.
  • 58 Крумов

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Що бсп/бсп и сие":

    Кои сте първите - спортистите ви видяхме - за нищо не ставате, ако не са умните хора - ГЕРБ ни "завлече" на дъното на Европа, оттам няма излизане.

    Пък на книга - сте големи "мафиоти", на практика, не ви бива и за това, ха-ха.

    Всичко сте провалили - при това - на дребно играете - някой апартамент, някое "джипче".
  • 59 Крумов

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Що бсп/бсп и сие":

    Кои сте първите - спортистите ви видяхме - за нищо не ставате, ако не са умните хора - ГЕРБ ни "завлече" на дъното на Европа, оттам няма излизане.

    Пък на книга - сте големи "мафиоти", на практика, не ви бива и за това, ха-ха.

    Всичко сте провалили - при това - на дребно играете - някой апартамент, някое "джипче".
  • 60 Мнение

    2 1 Отговор
    Може с 18-20 депутати да се управлява! Ако целта е развитието на България и другите партии го осъзнават!
  • 61 Гледаш лошо!

    2 1 Отговор
    Борисов с поглед на Мутра!
  • 62 Никси

    1 0 Отговор
    в тая Държава всичко е възможно да се случи и да стане , но само едно нещо не може да стане и да се случи и няма невъзможни неща , а сега познайте какво исках да кажа , Българсите реотани няма да познаете , ще познаят Японските !!!.
  • 63 Сергей

    1 0 Отговор
    Докато тая мутра диша тя ще се гаври с България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове