24 Юли, 2024 18:12 1 505 23

Корнелия Нинова предупреди: Няма да преча на БСП, но лявото обединение ще доведе до още по-голямо разделение

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • ляво-
  • левица

Не мога да стоя редом там с хора като Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров, които предадоха битката ни за изминалите 8 година, разкри бившият лидер на социалистите

Корнелия Нинова предупреди: Няма да преча на БСП, но лявото обединение ще доведе до още по-голямо разделение - 1
Снимка: БГНЕС

От това обединение, което се опитват да правят колегите, ще последва по-голямо разединение. Докато съм в политиката, ще се боря срещу дълбоката държава, срещу кражбите и корупцията - това е моделът ГЕРБ. Вече виждам отстъпление от тази линия на БСП. Не може да има помирение с кражбите и с корупцията.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова по повод ситуацията в социалистическата партия.

В отговор на въпрос социалистката уточни, че не е решила дали ще се яви на изборите за председател на БСП през октомври.

Има заявление от г-н Зафиров да бъде вписан като представляващ партията и има срок за обжалване. Казусът е висящ, докато се произнесе ВКС. Аз съм председател в оставка и да, трябва да подписвам документите, докато съдът не се произнесе по жалбата на Крум Дончев, разясни Корнелия Нинова.

Не позволявайте на тези превратаджии да ви вземат правото да вземете участие в избора на председател на БСП, обърна се тя към социалистите.

За евентуално връчване на третия мандат на БСП Нинова заяви, че няма очаквания и на когото и да реши да го връчи президентът, мандатът изглежда обречен.

Основна вина имат ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България". ГЕРБ като победител би трябвало да направят кабинет, направиха го формално, за да не мине. По-озадачаващо е лицемерието спрямо хората, поведението им е "да минат още едни избор и ще се съберем", това е безотговорно към страната, каза още председателят на БСП в оставка.

През годините сме опитвали да правим леви обединения, имали сме формат от 22 партии, имали сме и от три - не сме имали сериозна разлика в резултата. На това обединение се гледа като на механичен сбор от партии. Това не е смисълът на ляво обединение. Това механично събиране на лидери не може да доведе до по-добри резултати, заяви Нинова.

В структурите това обединение не се приема еднозначно. Идете и кажете например в БСП-Плевен, че ще се обединяват с Румен Петков и те ще напуснат незабавно. Няколко години подобни хора работиха срещу БСП по места, това не може да се забрави с една декларация от лидерите, добави тя.

Дано да се обединят лявомислещи хора, но за ново обединение трябва импулс, а не виждам нови идеи, не виждам нови хора. Желанието е много хубаво, всички искаме да има силна левица, но по начина, по който го правят, няма да постигнат нищо. Пречи егоцентризмът – много вождове, малко индианци, посочи председателят на БСП в оставка.

Докато съм в политиката, ще се боря срещу дълбоката държава, срещу кражбите и корупцията - това е моделът ГЕРБ. Вече виждам отстъпление от тази линия на БСП. Не може да има помирение с кражбите и с корупцията, подчерта Корнелия Нинова.

В отговор на въпрос тя поясни, че няма да присъства на Националния събор на БСП на Бузлуджа на 27 юли. Не мога да стоя редом там с хора като Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров, които предадоха битката ни за изминалите 8 г., които са водили една политика, а за една нощ се обърнаха в съвсем ново лице, съвсем ново амплоа, отбеляза Нинова. Всички тези, които говореха за войната ми с Радев, участваха в нея, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аоао

    26 15 Отговор
    Каква противна селянка си ма, бабо Кури!
  • 2 хммм

    8 24 Отговор
    Мая Манолова ще обедини лявото, а ти си в пенсия!
  • 3 Видно от фотото

    23 12 Отговор
    Мааллеейй какви хитри,далавераджийско-лъжливи очички само е извъртяла кака ти Курнелка...
  • 4 Сбогом

    20 11 Отговор
    Хубаво е когато такива , като теб отидат на бунището на историята!
  • 5 Бат Гойко

    20 11 Отговор
    Тъпа овфцаа, тралала тралала била се борела с власта а цял Импекс източи тя тралала, сега за народна пенсия зарева, че борела врага с уста тралала лала.

    Коментиран от #6

  • 6 А ти си

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Гойко":

    Бездарник!
  • 7 Данко Харсъзина

    7 8 Отговор
    В нито една страна от бившия соц. лагер няма комунистическа партия. Дори КПСС отдавна я няма а младежите дори не знаят какво е това. Комунистическа партия остана само в България и е време този анахронизъм да изчезне.

    Коментиран от #10

  • 8 КОРНЕЛИЯ НИНОВА:

    12 1 Отговор
    Няма да ходя на Бузлуджа. Не ме е страх, че може даме освиркат. Това място е особено за нашата партия, то е свято.

    Борислав Гуцанов с 5% одобрение - за една нощ се събуди в нови дрехи.

    Реваншизъм, отмъщение и омраза. Не мога да позная едни и същи хора - до вчера в едно лице, сега се събудиха в нови дрехи.

    Аз водих битки на нови фронтове и затова ми се стовари всичко на главата. Но няма да се откажа от тях.

    Страхът служебно да ме отстранят от вътрешно партийни избори го разбирам: Те знаят, че ще загубят!

    Коментиран от #14

  • 9 ПИТАМ

    14 9 Отговор
    А БЕ, МЪРЛО, ВСИЧКИ ЛЕВИ ПАРТИИ ИСКАТ ОБЕДИНЕНИЕ, САМО ТИ НЕ ИСКАШ! ТИ НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАШ, ЧЕ ВРЕДИШ НА ТАЗИ ПАРТИЯ И ТРЯБВА ДА СИ СЕДНЕШ НА НА..СР...АНИЯ ДИРНИК! КОЙ ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ, ЧЕ СИ ТОЛКОВА УМНА, ЧЕ ТЕБ ЕДИНАКА ДА СЛУШАТ ХОРАТА?
  • 10 Умен по цялата глава

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Данко Харсъзина":

    Грешиш!!! В България има ТРИ комунистически партии,скрити в Коалиции с уж леви наклонности...При положение,че има Закон ,който обявява Комунизма за Престъпен Тоталитарен режим...

    Коментиран от #23

  • 11 Ветеран от Протеста

    7 6 Отговор
    И кои са " левите" партии??? Три комунистически ,а останалите на Комунистическите Олигарси ограбили Българския Народ и все още Слугуващи на руския Окупатор на царство България...Много ще ги Боли!!!
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 12 Отговор
    КОРНЕЛЧЕ , МНОГО СЕ "СДУШИ" С .................. ВОЕННИ И ТЕ (ГУЦАТА И ЗАФИРОВ) ТИ НАПРАВИХА ................ ФАШИСТКИ ПРЕВРАТ С ............. КРЪСТНИКА НА МАФИЯТА И ПРЕВРАТИТЕ ............. (П)РЕZИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ............... ФАКТ ! ................ ТОЙ ВЕЧЕ 3 години РУШИ ПАРТИЙ И БЪЛГАРИЯ КАТО .............. ПОДГОТВЯ ВОЕННА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА КАТО ................. ФАШИЗМА НА ПУТЛЕР ................ ФАКТ !
  • 13 ЧЕСТНО

    7 7 Отговор
    ЧЕ Е ВРАЧАНСКИ СИГАН, ТАКАВА Е, НО И СИГАНИТЕ ИМАТ МОРАЛ, ДОКАТО ТАЗИ Е ЗА КНИГАТА НА НА ГИНЕС ПО НАГЛОСТ!
  • 14 Нинова

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "КОРНЕЛИЯ НИНОВА:":

    Аз съм действащият председател на БСП. Зафиров не е и не може да бъде, защото не е избран.

    Аз съм председател на БСП, а не Зафиров - той не е избиран и всеки подписан документ от него е нелегитимен.

    Атанас Зафиров, който беше поставен като лице, което представлява партията, не може вписан като председател. Той е вписан като представляващ, каквото и да значи това.

    Тази страшна борба за власт ще ни довлече много големи бели на партията.
    Имах проблем с червените фамилии, защото не съм една от тях. Обикновен човек съм, станал председател на партията.

    Имах проблеми с червените олигарси. И модела ГЕРБ - също. Тези дни слушам Гуцанов да казва, че изпитват уважение към ГЕРБ. Защо? Има една подмяна на политиката.

    Относно проблемите с президента Радев - лични войни не съм водила. С всички сега, които ме обвиняват, бяхме един екип. Радев не би влязъл в БСП, а ще направи свой проект, ако тръгне да се реализира в политиката след
    края на мандата си.

    Не сме антиевропейска партия, а сме против брюкселското чиновничество. Европа е за 48 пола, за помпане на войната, ние сме против, защото българският народ иска така.
  • 15 ПИТАМ

    6 8 Отговор
    ПИТАМ, АКО С ТАЗИ КУКУМИЦИНКА СТАНЕ НЕЩО - НАПУСНАЛА СТРАНАТА, СТАНАЛА Е НЕВЪЗВРАЩЕНЕЦ ИЛИ С НЕЯ Е СТАНАЛО НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ, КАКВО ИСКА ДА НИ КАЖЕ, ЧЕ ДОКАТО НЕ ИЗБЕРАТ НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ ПАРТИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА ФУНКЦИОНИРА ЛИ? ТА ТЕЗИ ЗАМЕСТНИЦИ ЗА КАКВО СА В ПАРТИЯТА, ЗА ДА Я ОХРАНЯВАТ ЛИ, ПИТАМ? А ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, САМО КОКОШКИТЕ МОЖЕ ДА ЛЪЖЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!
  • 16 Факт

    1 0 Отговор
    Ще се изпокарат!
  • 17 Българин

    5 1 Отговор
    А Вигенин защо пропускаш ???
    Той първи ти намаза ските. Иска да е евродепутатче и да е председателче на БСП.
    Какви сте лисички и двамата
  • 18 Мривл Айна

    3 2 Отговор
    Пууу да тиййе ба май ката дибела.
  • 19 Луд

    3 1 Отговор
    КОрнелия Бисерова хахахаха Конкуренция на божинката
  • 20 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЗАЩО БИВШАТА ЧЛЕНКА НА СДС -ВСЕ ОЩЕ СЕ ПУПИ ПОЛИТИЧЕСКИ ---НЯМАШЕ ЛИ КОЙ ДА Я ЗА ... !?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нинова

    1 0 Отговор
    не е цвете, но за разлика от Гуцанов има топки и не е чак такваз мутра.
  • 23 А къде забрави

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Умен по цялата глава":

    ИТН и Възраждане? Баш КГБ-то е при тях. И комунистическите идеали са най- прегърнати при тях. Не ги слушай какво хортуват, а какви ги дерибействат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове