30 Юли, 2024 08:33 1 295 25

Бойко Найденов за взрива в Елин Пелин: При такива обекти задължително трябва камерите да работя онлайн

  • бойко найденов-
  • взрив-
  • елин пелин

Всеки, който има данни, да даде свои показания на определено място, дори не само за самия взрив, а и преди това. Ако не е случайно събитие – паднал гръм, запалена цигара, телефон да се е зареждал, а е имало нещо там, което хората да споделят – всичко това се събира като свидетелски разкази и се наслагва

Бойко Найденов за взрива в Елин Пелин: При такива обекти задължително трябва камерите да работя онлайн - 1

Не би трябвало да има водеща версия, защото тя ще изключи останалите. Всичко може да е станало. Трябва да се събират доказателства и свидетелски разкази в момента. Това заяви бившият шеф на НСлС Бойко Найденов пред бТВ.

Той препоръчва следствието да се обърне към обществеността: „Всеки, който има данни, да даде свои показания на определено място, дори не само за самия взрив, а и преди това. Ако не е случайно събитие – паднал гръм, запалена цигара, телефон да се е зареждал, а е имало нещо там, което хората да споделят – всичко това се събира като свидетелски разкази и се наслагва.”

„При такива обекти задължително трябва камерите да работя онлайн и тази информация да се съхранява навън. Изграждане на противопожарна система също трябва да има”, смята той.

На критиките за организацията на пожарникарите той подчерта: „Категорично не може да влязат екипи вътре. Винаги се чака. Четвърти ден не може да се загасят тези взривове. Да се помолим за дъжд, тогава ще се изгасят.”

„Най-странното беше обявяването на евакуация – видя се, че не сме готови за това. Имаше елемент и на хаос. Надявам се, че това са уроци, които ще се вземат. Не е нормално и премиерът на дадена държава, и вътрешният министър да са като пожарникари – да обикалят по пожари”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 13 Отговор
    И какво щеше да ти помогне камерата в адския взрив, Бойко?

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    18 2 Отговор
    Пети ден след взривовете има оглушително мълчание кой е четвъртия 60-годишен мъж. Той служител ли е на фирмата? На каква позиция? Относно видеозаснемането не е възможно записите да не се съхраняват на външен носител, а да са само онлайн в складовете. Смятам, че за тези опасни съоръжения има предписания за охрана и защита. Същото е и за наличие на противопожарна система. Може да е била взривена в първия склад, в който е избухнал взрива, но след това е имало пожар, повишена температура, а това предполага в съседните складове автоматично тя да е заработила.
    Не зная, но според мен се прави опот истината да бъде укрита и заметена......
  • 4 Кадрите на НСлС

    14 1 Отговор
    Говорителят с кукуригу, бившият шеф брадясал , а живата картина на следователите е трагедия! Това ли е елитната служба?
  • 5 Пенчо

    11 1 Отговор
    Всички изказвания на "специалистите" са след дъжд качулка! Бог да прости починалите и да пази нас живите!
  • 6 Диди

    8 0 Отговор
    такива обекти трябва да се намират на достатъчно голямо растояние от населените места и да са разположени в естествена падина или вкопани в земята!!
    Ама всичкото това е скъпо и поради това всичко е направено на обратно !!

    Коментиран от #9

  • 7 Сандо

    9 0 Отговор
    Работил съм в специален завод.За сведение на всички модерни експерти:в основата е налагането и спазването на твърда дисциплина и самодисциплина във всяко едно отношение,и сериозния и постоянен контрол.Тук никакви камери няма да ви помогнат,освен когато търсите причините за произшествието.И по моите наблюдения най-честите причини за аварии са човешки грешки,дължащи се на безотговорност,небрежност или неоправдано високо самочувствие.
  • 8 Диди

    6 0 Отговор
    едва ли е имало само материали за фоерверки и фоерверки!! цялата та яработа показва че службите които се занимават с контрола на тия материали са само на документи!!
  • 9 Сандо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Ами по бай тошово време имаше стандарти и служби,които осъществяваха постоянен контрол и налагащи сериозни наказания.Сега не зная как стоят нещата,но като гледам как никой не спазва законите,че и Конституцията,силно се съмнявам,че дори и да има някакви законови актове в тази област,те се спазват.И заради това,а и поради спадане качествата на човешкия материал,то такива произшествия ще продължават.
  • 10 Умен по цялата глава

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    В момента се разследват Причините за взрива и Кой ги е причинил,защото от това следва някаква Отговорност за причинени материални щети и човешки Живот...

    Коментиран от #17

  • 11 45654

    8 0 Отговор
    Значи това са българските спецслужби - седят и се надяват дъжда да угаси пожара. А една седмица държат затворен пътя, повече пречат отколкото помагат.

    Коментиран от #16

  • 12 че много ясно

    7 0 Отговор
    те са си били онлайн просто ни баламосвате за да не ае разбере истината…
  • 13 ЧОЧ

    10 0 Отговор
    Като се обърне каруцата, пътища много. До като има наш човек няма оправия.Ето в Свищов въздуха бил чист. С моята кола като отида един път на месеца до града за пазаруване замърсявам въздуха,даже техническия преглед е проблем .
  • 14 днес

    4 1 Отговор
    Бившият - сега изказващ се шеф, понастоящем адвокат от Кюстендилската адвокатска колегия, бе адвокат на взривителите в Горни Лом - фабрика "Миджур", където всичко бе заметено и виновни нямаше, а загиналите - ами те така и така са загинали - гавра с човшкия живот!!!
  • 15 ами има и 2600 камери в софия

    3 1 Отговор
    сега 1/3 не работели , а другите не стават за нищо . беднотията на показ . гара пелин не е нещо модерно . има къщи и един изпепелен склад , гербери са . шишковци може да не са виновни . толкова добри сапьори , работят с взривове, тротил, детонатори , бомби и мини . аз филми съм гледал . то стъпва на 2 мини и ги обезврежда без чужда помощ . факири . още не знаят 4 убит кой е . може той да го е планирал и извършил . ако е от украйна явно е украинец . там нищо не се взривява . тук само пожари и аварии . добре че имаме пожарникари . един следовател добра работа може да свърши .
  • 16 Свидетели няма да има

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "45654":

    Не гасят ... било опасно. Чакат да разкарат пожарникарите. По тъмно ще изнесат "фойрверките".
    Въпроси за записи от камери, търсенето на свидетели и за мистериозния четвърти труп са забранени.
    Молим се за дъжд. По прогноза през уикенда. С гръмотевици.
    Не се ли опасяваме, че някоя кълбовидна мълния може да влезе в тайствения склад и да взриви 2 тона?
  • 17 честен ционист

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Умен по цялата глава":

    И какво значение има някакво разследваме? В България всичко е само една констатация и това не е по случайност, а по дизайн.
  • 18 Българин 1

    5 1 Отговор
    Toя защо не е в 3АТВОРА??Отговорен е за УВИЙСТВАТА на Бренди!!!!
    ?
  • 19 Българин 1

    4 0 Отговор
    Toя защо не е в 3АТВОРА??Отговорен е за УВИЙСТВАТА на Брендо!!!!
    ?
  • 20 нищо няма да върне 4 задушени и изгорени

    4 1 Отговор
    живи . а всичко е горяло . който иска пиратки и димки с еквивалент 6 тонове тротил , може да си събира с чувалче на полянката . ако намери една камерка сива и с обектив да я предаде на пожарната . а диск едва ли ще има . кой знае . ако не е в складовете дето останаха , сигурно е изгорел . собственика на море е бил . на 200 км и е пил и ял . за какво му е камера . то малко кат след дъжд качула . той не знае вътре какво е имало . с такава мощност на взривяване и 5 дни да гори и бумти . по зле от чернобил . 86г
  • 21 гост

    2 1 Отговор
    Смешник
  • 22 Тъпо соросоидче

    4 0 Отговор
    Всички ли "експерти" са такива мурджовци като тоя от снимката. Тоя ми прилича на охранител от супермаркет.
  • 23 Що е тека

    3 0 Отговор
    Камерите трябва Ло да работя онлайн и пожарната система във самия склад да се задейства то не що имало ли е като хората във Складовете като влязат вътре да разследват и да видят причините какви са били за самия взрив нищо няма да намерят
    Само ще констатират няколко трупа във склада където са ги намерили и нищо пълна Мистерия
  • 24 Дупничанин

    1 0 Отговор
    "Ако не е случайно събитие..."
    ----
    Боце, ти за малоумни ли ни вземаш, бе, чиляк?!?
  • 25 ъйъй

    0 0 Отговор
    Докога ще показвате тази крива, грозна, милиционерска мутра?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове