1 Август, 2024 10:47 3 629 150

Скандал в Народното събрание за комунизма: БСП свали от трибуната Атанас Атанасов

  • атанас атанасов-
  • комунизъм-
  • бсп-
  • декларация

Свиленски бутна микрофоните настрани от Атанасов с цел да заглуши думите му

Още в началото на днешното пленарно заседание председателят Рая Назарян даде почивка, за да успокои страстите, които се разговарях на трибуната. Напрежение възникна между Атанас Атанасов и "БСП за България", след като в декларация от трибуната на Народното събрание съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов напомни какво гласи действащият Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, приет през 2000 г.

Докато четеше части от закона обаче Атанас Атанасов бе заобиколен от депутати на парламентарната група на "БСП за България", които му отнеха думата. Най-активни бяха Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП, и Георги Свиленски, които дори извъртяха микрофоните така че да не се чуват думите на Атанас Атанасов.

Няколко пъти се опитваха да го прекъснат и го попитаха дали не е участвал във Възродителния процес по времето на комунизма (опит на БКП да наложи насилствена асимилация на мюсюлманското население в страната - турци, помаци, татари и роми – бел.ред.)

Свиленски бутна микрофоните настрани от Атанасов с цел да заглуши думите му.

За да намали напрежението, председателят на НС Рая Назарян пусна депутатите в 10-минутна почивка.

След края на почивката Атанасов отново застана на трибуната и призова:

„Уважаеми колеги, демокрацията означава, освен всичко друго, и да бъдеш толерантен към позицията на опонента. Аз никога не съм скачал тук на трибуната, когато хората от бившата комунистическа партия са защитавали техните интереси“.

„Прочетох ви този Закон, защото вчера служебното правителство е взело решение да предложи на президента да бъде награден с най-високия орден в държавата „Стара планина“ 1-ва степен бившият член на политбюро на ЦК на БКП и министър на културата на Тодор Живков - Георги Йорданов. Абсурдно е това, което се случва. Вярно е, че минаха 35 г. от смъкването на комунистическия режим, но българските граждани трябва да имат оценка за това какво се е случвало за тези 45 г., когато са съсипвани съдби на хора в държавата“, заяви той, цитиран от бТВ.

Атанасов отправи обвинения и към ГЕРБ, като обясни, че Георги Йорданов е „техен продукт“ и ако не се разграничат от неговите действия, това би ги направило лицемери.

Предложението за връчването на ордена беше на Министерството на културата по повод навършването на 90 години на Георги Йорданов. То дойде от служебния министър на културата маестро Найден Тодоров, но Румен Радев все още не е издал указ за връчването на отличието.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    39 7 Отговор
    Заобиколен от ситски лордове учителя Йода е.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    84 7 Отговор
    Като няма какво да правят и си играят на комунисти-антикомунисти ...
  • 4 Тодор Правешки

    15 25 Отговор
    Копринкаджиите в акция...
  • 5 Сандо

    89 18 Отговор
    Като сравним състоянието на държавата България през 1989 година с това през 2024 е много спорно кой режим е престъпен!?

    Коментиран от #71, #74, #75, #78

  • 6 Браво на Атанас Атанасов!!!!

    35 73 Отговор
    А останките от комунизма Борислав Гуцанов и Георги Свиленски да се научат на Демокрация, която изисква Толерантност към различното мнение!!!!! Още повече, че ген. Атанас Атанасов чете Закон, а не говори обидни квалификации като някои други лицемери!!!!

    Коментиран от #14, #20, #24, #28, #43

  • 7 Киряк Стефчов

    50 15 Отговор
    Който има мозък в главата изобщо няма да обърне внимание на думите на Атанасов.Даже трябва да обърне верностната им стойност за да има обективна представа за нещата.
  • 8 българка

    31 47 Отговор
    Слугинажа на комунистите към СССР превърна България в изостанала затворена провинция с мачкан и унижаван народ. Долу комунистите, които сега след като направиха първоначалното ограбване, се преструват на социалисти. Загрижени били - за народа, за държавата, колкото е загрижен вълкът за заека!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ген. Наско

    50 11 Отговор
    Кога ще обявим режима на БОРИСОФ за престъпен ?
  • 11 НЕВЕРОЯТНИЯ ЖИВОТ В ДИВАТА ПРИРОДА

    5 9 Отговор
    КОГАТО ПО МЕДИИТЕ СЪОБЩАВАТ
    ЧЕ ....УЛИЧНИ КУЧЕТА
    НАПАДАТ ГРАЖДАНИ...
    ДА ГЛЕДАТ ФИГ.1 ☝ илюстративена
  • 12 Демократ

    19 11 Отговор
    Трагедията в българската политика е осигурена от ДС сценаристите вече 35 години. Ако се направи списък с вечните ,определени от тях "политици", които сърфират от партия в партия и пречат на всичко добро за България, на всички ще стане ясно за какво става въпрос. Всички те тръгват от СДС и се пръскат по разпределение в други партии. СДС беше мечтата на милиони българи да бъде спасена България от комунизма. ДС-КГБ сценаристите 35 години доказват, че няма да разрешат това да стане и тъй като държат парите,властта и контрола, народът не съществува в плановете им освен за изпълнение на сценариите. Затова няма да разрешат да има свободни избори . Те не се интересуват нито за България, нито за хората, важно за тях е да не носят отговорност и да са на власт. Затова няма правосъдие и бандитите са в Парламента, вместо в затвора. Това е ченге-схемата на държавата . Най-трагичното е, че съществува ГЕРБ-СДС, което е пълно ликвидиране на СДС, т.е.мечтата на българите за спасение от комунизма. Ретроградните комунисти сега мечтаят за времето на комунизма, т.е. за миналото, целта на сценаристите е постигната, демокрацията е нещо много лошо. Няма как да има развитие в такава държава, за съжаление. Комунистът Бойко Борисов ,незаобиколимият простак политик 23 години пречи на България и все е пръв. Как ще се оправим? Когато всички тези позорни фигури отидат на политическото бунище и започнем да строим
  • 13 хаха

    42 9 Отговор
    А кой го е направил този генерал?

    Коментиран от #29

  • 14 провинциалист

    30 10 Отговор

    До коментар #6 от "Браво на Атанас Атанасов!!!!":

    "да се научат на Демокрация, която изисква Толерантност към различното мнение!!!!!" - я сега кажи нещо и за украинската агресия в ДНР и ЛНР!
  • 15 Срам и позор!

    23 29 Отговор
    Колко трябва да са малоумни и емоционално неуравновесени Борислав Гуцанов и Георги Свиленски, че да скочат да дърпат микрофоните на изказващия се! Това е признак на нисща емоционална интелигентност и незрялост от тяхна страна! Това означава, че те двамата имат от какво да се срамуват, че са недостойни за демократичното време, в което живеем!
  • 16 Отвсякъде

    46 7 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Гномът е бил прокурор и съдия в Лудогорието точно по време на възродителния процес - номенклатура отвсякъде.

    Коментиран от #42

  • 17 смешник

    28 9 Отговор
    Сваляй тази мижитурка смешна! Такива клоуни са за цирка!
  • 18 Истината!!!

    17 23 Отговор
    Борислав Гуцанов и Георги Свиленски искат да заглушат гласа на опозицията! Борислав Гуцанов и Георги Свиленски искат да няма критики към тях, защото емоционално не могат да ги понесат! Борислав Гуцанов и Георги Свиленски приемат политиката много Лично, което не е нормално!
  • 19 Българка

    22 20 Отговор
    Не знаех, че да четеш ЗАКОН пред избраниците на народа е скандално...Бих казала,че е скандално поведението на бесепарите. Те се държат като хулигани от улицата.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Така е! Прав си!

    13 20 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Закона си е закон и не виждам смисъла истерията на Борислав Гуцанов и Георги Свиленски?!

    Коментиран от #27

  • 24 Булдог

    31 6 Отговор

    До коментар #6 от "Браво на Атанас Атанасов!!!!":

    А.А . Прокурор в Разград по време на възродителнят процес.... ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    25 6 Отговор
    Режимът не беше комунистически а си беше тоталитарен. В България не е имало комунизъм. Като ще сме точни, да сме точни.
  • 27 Ами смисъла

    13 6 Отговор

    До коментар #23 от "Така е! Прав си!":

    е че той се опита да плюе Президента, чрез оплюване на човек, когото са предложили всички културни организации в България. Сега ясно ли ти е?
  • 28 Гост

    30 7 Отговор

    До коментар #6 от "Браво на Атанас Атанасов!!!!":

    Първо научи на толерантност господарите си, зад океана, че те още държат индианците в резервати.
  • 29 Пешо

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "хаха":

    Бойко !
  • 30 Странно

    12 9 Отговор

    До коментар #22 от "Тази драскачка":

    Това, че на някои не им харесва истината, не значи, че тя не трябва да се казва! Научете се да приемате критика и различно мнение от вашето с Достойнство! Човекът не е обидил никого, просто е прочел действащ в България закон. Кога ще пораснете и ще престанете да говорите като деца от детската градина, които се засягат от критика и отмъщават с обиди, вместо с адекватни аргументи?! Българските политици са незрели за възрастта си хора, които приемат политиката на лична основа, като лична обида, а това е просто политика за хората, за народа!

    Коментиран от #33

  • 31 Чума

    14 6 Отговор
    Тва не е Корнелия да и правите номера! Истински партизани поеха БСП! Идва Девети септември!
  • 32 ДОЛУ БКП!

    9 3 Отговор
    ОБИЧАМ ОТЕЧЕСТВОТО,МРАЗЯ ПО$ТКОМУНИ$ТИЧ€$КАТА "държава" НА ЗАДКУЛИ$И€ТО!
    ВЪН ПР€ДАТ€ЛИТ€ РОДООТ$ТЪПНИЦИ РОЖБИ НА БКП и КД$ - (Б$П, ДП$, Г€РБ)!
    ВЪН $ЛУГИТ€ НА циони$тит€ $АТАнато - ДБ, ПП, А$Б...!
    СПЕШНО АНТИКОМУНИ$ТИЧ€$КА РЕВОЛЮЦИЯ! НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
    НОВ НАРОДЕН СЪД! ФАТМАКЪТ ОСЪДЕН ПРЪВ! ЛУСТРАЦИЯ!ЛУСТРАЦИЯ! ЛУСТРАЦИЯ!
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ $АТАнато! РЕФЕРЕНДУМ ЗА €ВРОТО!
    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК! 80г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$ти($луги на $АТАнато) БЪЛГАРИЯ !
    ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ С ГЛАВНО "Б"! ВЪН Ч€РВ€НИТ€ Б О К Л У Ц И!
  • 33 Гост

    17 10 Отговор

    До коментар #30 от "Странно":

    Откак махнаха "народна" от Република България, вече нищо не се прави за народа.
  • 34 Странно

    23 8 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Наско разчита на късопаметност на хората, но ... все пак има много дела и документи, които обезсилват неговите псевдо аргументи. Наско върна ли на Народа и държавата заплатите си, придобивките и привилегиите с които се е ползвал до 1990 г., които са му плащани от толкова мразените от него комунисти?
  • 35 Безпристрастен

    20 8 Отговор
    През т.н" Възродителен процес" наш Танас, изпълнява функциите на първи прокурор в Разград.Дори тогава,без санкция на Прокуратурата,( в случая пряко от Танасчо) никоя служба, администрация ,не може да предприема никакви действия.До тук,със " Възродителен процес" и жалните лакърдии на Танасчо.Но отдавна са малцина,онези съвременници на тези събития.

    Коментиран от #39

  • 36 Фактор

    8 7 Отговор
    Нервира се ППДБ. Едно правителство, подкрепено от ГЕРБ ще ги размаже. Но Борисов не е толкова глупав да бъде ракета носител като Ивелин Михайлов или Волен Сидеров.
  • 37 Възмутен

    11 9 Отговор
    Борислав Гуцанов и Георги Свиленски все едно искат да запушат устата на опонента си! Това е недопустимо в една демократична държава каквато е България! Председателката та парлаемента е трябвало да ги отстлани от заседанието на порламента и двамата комуниста Борислав Гуцанов и Георги Свиленски. Отдавна не живеем в комунистическо време, когато затваряха в лагери инакомислещите!!!! 21 век сме все пак!!!!
  • 38 Чичо Наско вземи да пораснеш за да

    23 11 Отговор
    Станеш пълен фашист! По онова време имаше държава и ред, сега има прости краварски марионетки!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Някой

    14 6 Отговор
    Почти 1 милион българи бяха членове на БКП. Те съответно имат роднини и познати. Тези се опитват да обявят половината население на България за престъпници. Като забравят какви са били те и този Атанас Атанасов бил съдя и прокурор тогава. Ама бояджии и хамелеони. Имаше един антикомунист в ГЕРБ, сниман да държи знаме на манифестация на 9.9. Какво пише в закони, се пише от такива като тези. Може да напишат и че Земята е плоска. Само че по конституция хората са с равни права и без значение на политически възгледи. Този "закон" да се премахне. Ако някой иска да пише история, може да напише същото за сега. Например как при ГЕРБ за 31 дни (18 февруари (февруари е кратък) - 20 март 2013г) се самозапалват 6 човека, а за цялата година поне 30 - хората факли. Въпросът е кой разправя историята.

    Коментиран от #44

  • 41 Антитрол

    15 6 Отговор

    До коментар #21 от "ДОЛУ БКП!":

    Ами хайде лустрация де - Атанас Атанасов първи ще изхвърчи. Най много комуняги и ченгета от ДС са в ПП$ДБ. Всички съвременни евроатлантици са такива БЕЗ изключения.

    "Бивши" комунистически величия ще ми казват "какво се е случвало за тези 45 г., когато са съсипвани съдби на хора в държавата“ - ами нали точно те съсипваха съдбите на хората а не някакъв си "комунистически режим" - режимът не може да съсипе никого а хората които са го поддържали.

    Но те вече са се писали "евроатлантици" и те не са виновни а режимът е виновен.

    Коментиран от #49, #54

  • 42 Тодор Правешки

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Отвсякъде":

    Алоу, петолъчника, дори през комунизма не можеше да бъдеш съдия и прокурор едновременно!!!

    Коментиран от #88

  • 43 Весела

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Браво на Атанас Атанасов!!!!":

    "дали не е участвал във Възродителния процес по времето на комунизма "....а той е и "политик" без капчица морал....
  • 44 Някой

    8 4 Отговор

    До коментар #40 от "Някой":

    И как ви втълпяват, че на запад тогава е било добре. Че в САЩ до някъде 1960г негрите нямат права. Ето сега има олимпиада. На олимпиада в Третият Райх, негър от САЩ печели 4 златни медала. Самият той казва, че Хитлер му е махнал за поздрав. Но Рузвелт се е скрил от среща с него от срам. И е грешно да се сравнява минало с настояще. Светът се развива. Как Адам и Ева нямали смартфони. Сравнява се тогава с другите тогава. Преди ни водеха икономика номер 38 на Земята. Сега къде сме?
  • 45 Да се знае!

    8 7 Отговор
    Георги Йорданов е класи над измисления генерал Атанасов. Неговите заслуги за страната са твърде големи, за да може да го достигнат ядните реплики на Атанасов.
  • 46 БгТопИдиот🇧🇬

    8 6 Отговор
    Тъмно червеният в миналото каун с БГ име Танас Пекинезов ще бори себеподобни червени кауни.


    Лицемери сър от хамелеонстващите !

    Коментиран от #53

  • 47 Хаха,

    8 7 Отговор
    агента на ДС, малък Наско, набира точки пред Козяк?!
  • 48 Светът

    11 4 Отговор
    се тресе, традиционната финансовата система е под въпрос. Кандидат президенти на САЩ участват на Конференции за крипто и обсъждат CBDC.. А нашите нелегитимни нафталини ни занимават с БКП. Сетила се Мара... за "демокрация", забранилите Референдуми и изгаврилите се с Конституцията. И всички бивши членове на БКП или децата им. Някои от ДБ деца на реакционни троцкисти с апартаменти в Брюсел. Българските политици, те вече не са и български не заслужават този прекрасен народ.

    Коментиран от #51

  • 49 Лъжец !

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Антитрол":

    Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“:10 сътрудници;
    ПП „Български гласъ“:8 сътрудници;
    „Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация:Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, ПП „Родолюбие 2000“:6 сътрудници;
    ПП ВМРО-БНД:5 сътрудници;
    ПП „Морал, единство, чест“:5 сътрудници;
    Коалиция „Ние, гражданите“: ПП „Българска пролет“, ПП „Кой-компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“, ПП „Нация“:5 сътрудници;
    Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“:5 сътрудници;
    Коалиция „Солидарна България“: ПП „Изправи се България“, ПП „Българската левица“, ПП „Обединена социалдемокрация“:5 сътрудници;
    Коалиция „Център“: ПП „Свобода“ и „Българска земеделска партия“:4 сътрудници;
    Коалиция ГЕРБ/СДС:3 сътрудника;
    Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, ПП на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“:3 сътрудника;
    ПП „Възраждане“:2 сътрудника;
    ПП „За Велика България“:2 сътрудника;
    ПП „Единение“:2 сътрудника;
    ДПС:1 сътрудник;
    Партия на зелените:1 сътрудник;
    Български съюз за директна демокрация:1 сътрудник;
    ПП „Български възход“:1 сътрудник;
    ПП „Величие“:1 сътрудник;
    ПП „Българско национална обединение“:1 сътрудник.

    Коментиран от #65

  • 50 Исторически факт !

    7 5 Отговор
    Фактите, които днес мнозина в България почитатели на „соца“ не искат да си спомнят и да признаят са ясно: БКП довежда страната до трети фалит след 1960 г., когато Живков тайно продава златния резерв на Москва, за да върне част от валутните задължения, които БКП има към руснаците, и през 1977 г., когато Брежнев отново спасява управлението на „тато“ от фалит чрез отпускане на допълнителни помощи.
    През март 1990 г. комунистическото правителство на Луканов едностранно обявява мораториум върху плащанията по външния дълг (този дълг българите изплащахме до 2015 г., б.а.). Въпреки, че обещава промяна БКП/БСП не е в състояние да започне икономически реформи и кабинетът на БСП начело с Луканов е принуден да подаде оставка само няколко месеца, след като през юни 1990 г. печели с фалшификации първите свободни избори.
    През декември 1990 г. за българите следва тежката Луканова зима с празни магазини и шокови цени – най-тежкият икономически старт от всички страни от бившия Източен блок…
  • 51 Ако разбираш нещо де!

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Светът":

    В България първо се гледат националните български интереси! Те са на първо място като преоритет!
  • 52 Българин

    8 6 Отговор
    Комунистически отпадъци обирайте си Сърповете и Чуковете и заминавайте на Краснъй........!
  • 53 Алооо

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Като обиждаш и лъжеш, мислеш ли, че някой ще ти повярва?! В днешно време всичко може да се провери от достоверни източници, а не от лъжливите медии на Шиши!
  • 54 Лъжи, лъжи и пак лъжи

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Антитрол":

    Разпространяването на лъжи е подсъдно! Клеветите също!
  • 55 Фен на ИТН

    8 2 Отговор
    Какъв Комунизъм бе той не съществува от много години Вие сте луди пийте си хапчетата
  • 56 ЕвроАтнатически пудел

    12 5 Отговор
    Гнома от върл комунист стана праволинеен евроатлантически демократ. А при напредването на руските войски в източния фронт, ще стане пръв националист и русофил. Неговият колега христо иванов разбра на къде ще задуха вятъра на промяната и вече обърна палачинката.

    Но този път намера на безродниците няма да мине.
  • 57 Парадокс Бг

    2 4 Отговор
    Комунистическият режим престъпен режим ли е??!!!
    Евроатлантиците от ГЕРБ /ДПС къде сте?! Или сте сомо на хартия фалшиви евроатлангици?! Защо не застанахте зад ген. Атанас Атанасов?! ГЕРБ /ДПС са се потопили като руски подводници и запазват радиомълчание....
  • 58 Няма

    6 2 Отговор
    национални интереси, освен "национален" план за прием на евро, единственото НАЦИОНАЛНО е унищожаването на Националната парична единица Лев. Как се нарича нещо без граници, без национална парична единица, без история, без Конституция, без национално законодателство? Ами Територия. Скоро след 30 години оставаме и без българи за 35 години се стопихме до 5 милиона, без война. Територията е пред закриване. Тези нелегитимници в НС ни губят времето с номерата си.

    Коментиран от #60, #61, #62, #64

  • 59 БайГан

    3 4 Отговор
    Да, идат избори и това е добър повод да си припомним колко много неща не успяхме да свършим през тези 35 години. Включително не успяхме да отстраним и БКП/БСП. За някои махането на МОЧА примерно беше цирк и повод да беснеят от злоба, а за други дълбок символен жест с далечни последици, макар и много закъснял. Зависи от нивото. Да не забравяме все пак, че областен управител от ППДБ и то жена се осмели най-накрая да бутне паметника на нашето национално самоунижение в центъра на София, което много мъже "евроатлантици" преди това не посмяха да направят.
  • 60 Стига вече!

    3 7 Отговор

    До коментар #58 от "Няма":

    Българските граждани са избрали и Еврото, и НАТО, когато се разпадна Източния блок! Тогава гласувахме 83% на Избори и българския Народ делегира властта на депутатите, които да ни вкарат в ЕС и НАТО! Никой НЕ протестира тогова! НИКОЙ!!! Всички се радвахме, че се отървахме от зависимостта от Русия!!! Къде сега ще ни връщат обратно тези от Възраждане?! Историята назад не се връща!!! Какви Референдуми, колко души ше отидат, като на Избори НЕ можете да накарате повече от 30% да гласуват!!!

    Коментиран от #73

  • 61 ЗА Еврото!!!

    3 5 Отговор

    До коментар #58 от "Няма":

    Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан! Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. Антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”.

    Коментиран от #76

  • 62 Еврозоната

    3 5 Отговор

    До коментар #58 от "Няма":

    Еврото не го искат Престъпниците, които държат мръсните си пари придобити по престъпен начин в КЕШ!!!!! За да приемем еврото, престъпниците ще трябва да извадят и превалутират тези мръсни пари, но няма как да докажат произход на пари, на които не са плащали данъци към държавата! Така ще им изгорят мръсните пари! Затова врещят ИТН и Възраждане против Еврото, защото зад тях стои Мафията!!!!!!!
  • 63 До Парадокс

    6 2 Отговор
    защото всички са бивши комунета от старите партии. При новите децата им. Борисов с право им се смееше, поне си призна, че си е запазил БКП книжката. А от ДБ, СДС, ПП, ДПС дори нямат достойнството да си признаят.
  • 64 Размисли

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "Няма":

    Явно с Възръждане, БСП и ИТН получават "опорките" от едно и също място.
  • 65 Антитрол

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Лъжец !":

    Защо изброи само сътрудниците - ами дай и комунягите от БКП като Атанас Атанасов или тези които са били деца на "активните борци" или децата на които родителите са били комуняги от БКП и са им осигурили "светло бъдеще"

    Помня как се влизаше "право" в Софийския университет и после как се ставаше съдия на 28 години в голям град като Русе.

    Много мразя комуняги да ми обясняват колко лошо било при "комунистическия режим"
  • 66 Иво

    4 5 Отговор
    От къде на къде депутатите на БСП ще спират изказването на друг свой колега от трибуната на НС. В България имаме свобода на словото и всеки може да говори каквото си иска. Цялата тази история ми припомни подобен случай от предишното НС, когато идиотите от Израждане си помислиха, че може да спрат депутат от ПП/ДБ-О да говори от трибуната на НС. Тези идиоти трябва да загреят, че България е свободна и демократична държава и свободата на словото е едно от основните права, които има всеки български гражданин.
  • 67 нагаждач

    5 3 Отговор
    За сержанта произведено по приятелска линия без академия.Гнома от комунист стана капиталист.Ако дойдат на власт педерухите става такъв.За власт и пари родата продади!
  • 68 ЕвроАтнатическа Пропаганда

    5 3 Отговор
    Значи, комунистическият период през който нацията се увеличава и жизненият стандарт достига най-високо ниво е обявен за престъпен ?!?

    Ами тогава османският и евроатлантическият режим, когато нацията ни изчезва и нямаме жизнен стандарт, ЗА КАКЪВ ТРЯБВА ДА ГО ОБЯВИМ ?!

    Коментиран от #81

  • 69 До Еврозона

    3 1 Отговор
    първо закрий офшорките и държавите перачници на пари. Май забрави престъпниците с Правителствени самолети, изнасящи кеш в БИ. После върни 200 милиарда долара, или 400 милиарда лева от офшорките, изнесени от България. И после раздавай присъди на българите, че били "престъпници", защото си искали ЛЕВЪТ и Кеш. Аман от лозунги и пропаганда в стил Работническо дело. Ти изкара Престъпници половин Европа извън еврозоната.
  • 70 Това е насилие!

    4 5 Отговор
    Да отнемеш думата на депутат, при положение, че тя му се полага! И то за това, че прочел Закон! Що за простаци и насилници са тези от БСП! Нямат ли достойнство?

    Коментиран от #79

  • 71 ха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    89-та бяхме на ръба на фалита. Дефицит на всичко от мебели и телевизори до коли и жилища. Просто фалирахме! Социализмът фалира икономически, финансово, политически и морално. Затова се случи превратът на принцовете - глобалисткото крило в БКП.
    Ако имаше икономика и производителност, нямаше да има условия за преврат. Нямаше да изгубим и студената война. Социализмът се оказа недоносче, според думите на бае Тодар.

    Коментиран от #96

  • 72 Свобода на Словото!!!!!!!!!!!!!

    4 1 Отговор
    Свободата на словото, срещано и като свобода на изразяване, е сред най-важните граждански свободи. Изразява се в свободата на всеки да изказва публично мнението и възгледите си без намеса и натиск от страна на властта, упражняване на цензура или налагане на наказание!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #113

  • 73 Така беше,

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Стига вече!":

    но ни излъгаха. Сега ни третират като оборигени и само доят територията.
    Много вече прогледнаха.
  • 74 Истината!!!

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    2 000 000 българи са на Запад и работят за Евро заплати, защото лева е мизерия!!!!
  • 75 Фактите не лъжат

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Присъединяването на България към еврозоната и към втората най-използвана валута в света е дълго чакан процес от мнозина българи, особено от онези 2 милиона, които живеят зад границата и изпращат почти 2 милиарда евро на година в България на своите близки и банките ги дерат с огромни суми за превалутиране от евро в лева!!!
  • 76 Избирател

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "ЗА Еврото!!!":

    "Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан!"

    И защо толкова ви е страх от референдуми - да не би да ви е ясно че изпълнявате волята на господарите си а не тази на народа. Нали ужким сте за демокрация която в превод значи "воля на народа" а ви е страх от същата тази воля. Истинските демокрации правят референдуми за къде по-незначителни неща - цялата работа е че вас не ви интересува кое е добро за България и българите - вас ви интересуват интересите на господарите ви.

    Коментиран от #82, #89, #125

  • 77 Долу БКлептоП

    6 0 Отговор
    Егати и "държавата" щом баш-комунистите - партийни престъпници се дърлят от трибуната на парлЯменто кой от тЕх е по-голЕм престъпник?! Вместо ВСИЧКИТЕ като каторжници да копат с кирки и лопати (без механизация) тунела под Шипка!
  • 78 Хап

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Откакто България е приела Валутния борд и обвързватето на Лева с германската Марка, а после с Еврото, България все едно е приела Еврото, но не се възползва от плюсовете, които то предлага!!!! Ако Лева не е обвързан с Еврото, България ще ФАЛИРА!!!
  • 79 ха ха

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Това е насилие!":

    Това са бае-тодаровите бок-луци. Винаги са били разбойници червените лидери. Дай им мандри да обират, усти да запушват и на батюшка да се кланят.
  • 80 Малко му беше

    5 3 Отговор
    Трябваше да го изхвърлят от сградата с ритници! Скапано фашистко опеле.

    Коментиран от #83

  • 81 Историята помни

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "ЕвроАтнатическа Пропаганда":

    "-Ти фашист ли си, бай Димитре?
    Изправяйки се и гледайки шумкаря право в очите,
    той каза високо и ясно:
    -Да, Щом всички тук, които съдите са фашисти,
    значи и аз съм такъв. Гордея се, че в този момент
    се намирам между тях, а не между вас!
    Всички те са добри и честни хора!
    В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди.
    Неговият съселянин Иван Гулев,
    в качеството си на съдия го запита:
    -Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата фашист?
    -До момента на моето арестуване
    аз не я знаех тая дума и никога не бях я чувал.
    Преди да дойдете вие на власт,
    никой на никого не викаше фашист.
    Но когато дойде на власт вашата партия, разбрах,
    че аз и много други хора сме фашисти.
    Така ни именуваха онези, които казваха за себе си,
    че са комунисти. Вие, откакто взехте властта,
    започнахте да делите хората на фашисти и комунисти,
    а след както не съм комунист-значи съм фашист.
    Според вашите разбирания, фашисти са тези,
    които са добри стопани, не пиянстват, не крадат,
    не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно.
    А комунисти са тия, дето не им се работи, които крадат
    и пребиват имотните, за да им вземат имота.
    Те нямат нищо, защото никога през живота си
    не са работили. Те са тези, които псуват, бият,
    пиянстват и викат "Смърт на фашистите!"
    С тези думи бай Димитър си подписа присъдата.
    Неговото прочувствено слово предизвика такава ярост
    в състава на съда

    Коментиран от #139

  • 82 Разумен

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Избирател":

    Има по-важни преоритети за България, от това да си губим ценното време за нещо, което отдавна сме приели да направим! Това е отвличане на вниманието за глупости, това е изтъркан жалък безмислен популизъм на проруски партийки, които
    го използват да си помпат заблудения електорат!
    Преоритети за България са: върховенство на закона, борба с корупцията, реформи в съдебната власт, в регулаторите, система за провеждане на честни конкурси и пълноправно членство в еврозоната и сухопътен Шенген!

    Коментиран от #121

  • 83 Без агресия и заплахи!

    1 5 Отговор

    До коментар #80 от "Малко му беше":

    Я по-внимателно с езика, нещастниик! Без агресия и заплахи! Май имаш престъпни наклонности! Научи се спокойно да приемар инакомислещите от теб, а не да сщачаш ката петил недорасляк!

    Коментиран от #92

  • 84 Зрител

    4 0 Отговор
    "В България имаме свобода на словото и всеки може да говори каквото си иска"

    А как се включва забраната на руските телевизи в "свободата на словото" или това пак е друго - свобода на словото има само за тези със "правилното" слово и словото което съответства на "правилната" пропаганда.
  • 85 крис

    5 1 Отговор
    Дядката Атанас Атанасов да си ходи в къщи и да си гледа пенсията..

    Коментиран от #93

  • 86 Надежда

    5 0 Отговор
    Какво да кажем за престъпния режим от 1989 - вече 35 години ни управляват мутри и мафиоти, все деградирали алчни същества, които съсипаха всичко сътворено през социализма. Алчността ще съсипе този свят.
  • 87 Тодор Вълчев

    3 1 Отговор
    фалира България, избран единодушно от БСП и СДС за шеф на БНБ от януари 1996 до юни 1997 г.. Вербуван в Берлин по време на обучение. Член на Римски клуб. Отворил БЕЗКОНТРОЛНО КОЛИЧЕСТВО банки. След фалит участва в изготвяне на план Ран ЪТ. Главни виновници за фалит на България Тодор Вълчев, СДС и опозицията на Виденов в БСП. След превратът срещу Виденов, започва голямото лапане. БТК продадена от Николай Василев за 250 милиона лева на кипърска офшорка, вместо отказаните от Виденов 4 милиарда лева. Концесия летище, безценни лотове. Пак Никито Василев с Дикме представят стратегията за приватизация на БУЛГАРТАБАК. Една комунистическа снаха, после евроатлантичка Пръмова Кунева закри 4 реактора, ощетила държавата със 360 милиарда лева от непродаден ток. Деца на комунисти ни заробиха със 120 милиарда лева Уестинг.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Алоо, Факти!

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "Като дявола Евангелието":

    Не подстрекавай към налилие!
  • 91 ха ха

    1 1 Отговор
    Страх ни е, защото народът е про..з! За 25 години в борд не разбра смисъла на привързването към еврото. Когато си в борд няма нито едно предимство да си пазиш националната валута! НИТО ЕДНО. Основният риск е инфлация и падане на борда поради по-ниската производителност на нашата икономика. Виждаме го и в момента - инфлация.
    Обратното, при свободно конвертируем лев, предимството е на страната на лева. Ха, сега да ми обясниш, кой ще се навие да освободи лева?
    И последно, няма пример на вечен борд. В момента рисковете да гръмнем борда нарастват с всеки изминал месец. Онзи ден ни намекнаха, че ако не приемем еврото до 01.01.2026, кредитният рейтинг на страната ще бъде намален. Оттам до края на борда е една крачка.
    Забийте си това в главите! Това е теорията, която всеки второкурсник по икономика с оценка над 4 би трябвало да знае. Ако нашите политици продължават да шикалкавят, икономиката ще ги потопи. Гравитацията не прощава, нали?...
  • 92 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Без агресия и заплахи!":

    То по- голям недорасляк от “ генерала” жабок в цяла България няма! Не само трябваше да го изхвърлят от тая сграда, но и да ми се изчуруликат отгоре му! Отрепки !

    Коментиран от #94

  • 93 Кой си ти бре?

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "крис":

    Кой си ти бре, че да кажеш кой какво да правел! Гледай себе си! Я марш на училище!

    Коментиран от #143

  • 94 6нтщ5ж

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Хахаха":

    Дрънкаш дежурните простотии. Да ти се изчуруликат на тебе по-добре в ус...та...
  • 95 До Разумен

    2 1 Отговор
    Ааа, не. Популизъм е, че никой не проведе Референдум за влизане в ЕС, нито информира българите какви са негативите от членство в ЕС. Защото позитивите отидоха в обръчите от фирми на ВЛАСТТА, а негативите ги плащат българите. "Който съзнателно укрие информация, подлежи на НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ".. Основен принцип на демокрацията е правото на Референдуми. Който диктаторски, без да уведоми българите е подписвал договори, да си ги приема. Но не и българите. Следващият път преди да забранявате РЕФЕРЕНДУМИ, питайте. Особено когато се отнася до друго ПРАВО на българите "свободно движение на стоки, услуги, капитали", и "неприкосновеност на частно имущество, включващо капитали". Нищо не е свършило, едва сега започва????
  • 96 Надежда

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "ха ха":

    Това са пълни глупости, всичко беше умишлено съсипано от запада с помощта на алчни предатели. Постигна си целта алчния запад, направиха ни пак роби. После се чудят политиците ни защо хората не гласуват за тях.

    Коментиран от #106

  • 97 Само ПП/ДБ е спасението!

    1 1 Отговор
    Тази шибанаа лустрация кога още трябваше да я направят? Да ги изсветлят/ в пандиза!/ всички комунистически мишоци- крадци и престъпници, та котилото им до девето коляно да не може да припари до държавна служба, пост и т.н. И обявяването на този мракобесен режим за престъпен беше една от първите стъпки. Поне хлапетата в училище да четат в учебниците за престъпленията на комунягите. Не да си мислит, че пиянката и национален предател Димитров бил добър човек.
    Ама и това няма да стане. Парламента, с изключение на ППДБ е пълен с руски подлоги.

    Коментиран от #133

  • 98 Защо? Защо? Защо?

    1 1 Отговор
    Има предложение бивш Комунистически Лидер, Минстър и какъвто и да е бил още, да бъде награден с орден "Стара планина"???????
    Въпросът е къде са другите и си траят?????
  • 99 ЯМБОЛИЯ

    4 2 Отговор
    Комунистическият режим е престъпен и БСП(БКП) заедно с всички нароили се от същността и партии да се забранят,както направиха всичките бивши соцстрани,асимилирани от СССР след Втората Световна война. Те дори не се извиниха за хилядите избити след 9 септември 1944 година,за лагерите на смъртта и за всички други престъпления. Само тогава България може да тръгне папред.
  • 100 ДАЛЕЧ

    1 2 Отговор
    далеч, много далеч съм от вижданията на червените червенотиквеничковчета сиреч комунягите! НО, Г.Йорданов беше единственият нормален човек в правителството на Живков. Искаш ли да го видиш отиваш на симфоничен концерт, оперен, театрален спектакъл, той е там. Да физиономията му не е много интелигентна, меко казано, но ако всички министри на живков бяха като Г.Йорданов, десети ноември 1990 г щеше да липсва в нашата най-нова история
  • 101 Мдаа

    2 1 Отговор
    БСП за пореден път показа истинското си агресшвно лице, нетолерантност и насилие над различно мислещите!
  • 102 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    2 1 Отговор
    Испектор Инч Хай пак се е правил на голям...
  • 103 Хммм

    3 1 Отговор
    БСП защитава незаконни организации като БКП.
  • 104 Странно

    2 2 Отговор
    Е то ясно че комунагите си пазят БКПто, странно че и ГЕРБавите и Израждането не са скочили да протестират също..

    Коментиран от #127

  • 105 Кога?

    1 1 Отговор
    А кога ще ъпдейтнем учебниците, че престъпленията на комунизма да се изучават, изтървахме 35 години за това, което е в основата на половината днешни проблеми.
  • 106 ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Надежда":

    Съгласен. Западът искаше да ни провали и ние искахме да загробим Запада. Оказа се, че те правят по-качествени коли, а ние по-качествени предатели. Морално фалирахме. На това цялото му се казва разлика в производителността на системата. В резултат на тази разлика, едната система е по-жизнена и побеждава, а другата се проваля икономически, политически и морално.
  • 107 Проблемът е, че ...

    3 1 Отговор
    Един от близките съратници на Тодор Живков получава най-високия държавен орден???!!!
  • 108 Парадокс Бг

    2 1 Отговор
    Един от близките съратници на Комунистическия лидер Тодор Живков - министърът на културата Георги Йорданов, ще бъде удостоен с най-високото държавно отличие орден "Стара планина" първа степен за "големите му заслуги в областта на културата и изкуството". Срам и Позор!!!!
  • 109 Срамота!

    3 1 Отговор
    Предложението за връчването на ордена е на Министерството на културата?! Това е пълно падение! Най-висощея орден на България щял да бъде връчен на един от най-отявлените КОМУНИСТИ?! В кой век живеем???
  • 110 ДОЛУ БКП!

    2 1 Отговор
    ОБИЧАМ ОТЕЧЕСТВОТО,МРАЗЯ ПО$ТКОМУНИ$ТИЧ€$КАТА "държава" НА ЗАДКУЛИ$И€ТО!
    ВЪН ПР€ДАТ€ЛИТ€ РОДООТ$ТЪПНИЦИ РОЖБИ НА БКП и КД$ - (Б$П, ДП$, Г€РБ)!
    ВЪН $ЛУГИТ€ НА циони$тит€ $АТАнато - ДБ, ПП, А$Б...!
    СПЕШНО АНТИКОМУНИ$ТИЧ€$КА РЕВОЛЮЦИЯ! НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
    НОВ НАРОДЕН СЪД! ФАТМАКЪТ ОСЪДЕН ПРЪВ! ЛУСТРАЦИЯ!ЛУСТРАЦИЯ! ЛУСТРАЦИЯ!
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ $АТАнато! РЕФЕРЕНДУМ ЗА €ВРОТО!
    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК! 80г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$ти($луги на $АТАнато) БЪЛГАРИЯ !
    ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ С ГЛАВНО "Б"! ВЪН Ч€РВ€НИТ€ Б О К Л У Ц И!
  • 111 До Хаха

    2 1 Отговор
    Как ще падне ВБорд, ако не го унищожите. Да опоскате половината резерв, това искате. И да теглите БЕЗОБРАЗНИ ЗАЕМИ, с падане на бариери заеми.. Народът да плаща дълговете на фалиралите Гърция, Португалия, Испания, Италия чрез задължително изкупуване на облигации. Половин Европа не е приела еврото. Вземи прочети малко доклади на МВФ за еврочленките, и не ме занимавай с пропаганда в стил Работническо Дело. Държавата била във фалит, хайде де, във Валутен Борд????

    Коментиран от #114, #124

  • 112 Награждаване на престъпник?!

    3 1 Отговор
    Награждаването на този престъпник, финансирал с народни пари терористични организации и поругал се с паметта на загиналите войни като унищожил Меморияла на 1-ви Софийски и 6-ти Търновски полкове ... ужас!
  • 113 ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Свобода на Словото!!!!!!!!!!!!!":

    "Въх, жива да не бях!
    Написал си ценност номер едно на евроатлантиците! Дали я знаят овците от стадото?
  • 114 Сбъркал си статията!

    3 2 Отговор

    До коментар #111 от "До Хаха":

    Статията не е за еврото, а за награждаването с най-високия орден Стара планина на един комунистически престъпник от миналотало! Ген, Атанас Атанасов е прочел Закон на България, а Гуцанов и Свиленски са искали да отнемат изконнжто право на Атанасов - Свободата на словото, което е сред най-важните граждански свободи. Изразява се в свободата на всеки да изказва публично мнението и възгледите си без намеса и натиск от страна на властта, упражняване на цензура или налагане на наказание.
  • 115 Бай Митьо съм

    4 1 Отговор
    Има ли още някой, който да не разбрал, че БСП и БКП са едно и също нещо. За престъпници трябва да бъдат обявени и тези, който защитават комунисти.
  • 116 Реалист

    2 0 Отговор
    Я да видим дали е България още има някаква интелигенция да реагира на този срамен акт?!
  • 117 Обикновен

    1 1 Отговор
    Отвратително поведение на служебниците и срам за Радев, ако подпише Указ!
    Време е най-после да спре пълзящата реставрация и непрекъснатите опити за оправдаване на комунистическите престъпници и режима, който е обявен със Закон за престъпен!
    Какъв принос за българската култура има тодорживковският слуга Георги Йорданов? Комунистическата пропаганда, промиване и израждане на мозъците от шепа придворни текстописци, художници или музиканти не е култура, а изродено, перверзно практикуване на занаят от …
  • 118 Оставка!!!

    2 1 Отговор
    Като комунистически велможа в сферата на култура и съзнание, точно Йорданов линчуваше и смазваше всякакъв свободен дух и творчество, които излизаха извън "партийната линия" на престъпниците.
    Това му е "приноса за културата".
    Потресаващо е, гавра е, че за този му "принос" днешна демократична България ще му връчва най-високо отличие!
    Оставка Главчев!
    Оставка Радев!
  • 119 Реалност

    3 0 Отговор
    Цялото политическо пространство е задръстено от агенти на ДС, офицери от ДС и отрочетата им, бивши номенклатурчици от времето на соц.-а (най-чесно от комсомола) и откровени днешни комунета.
  • 120 Браво, Ген. Атанасов!

    1 3 Отговор
    Найден Тодоров винаги е бил жалък нахгаждач и далавераджия и протеже на дърташките номенклатурни кръгове в културата.
  • 121 Избирател

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Разумен":

    "пълноправно членство в еврозоната и сухопътен Шенген"

    Ами дай за тях да направим референдуми щом "приемането на еврото и отказа от лева" било нещо незначително според опорките - защо ли постоянно ревете че ужким е "демокрация" а не знаете значението на тази дума и ви е страх от мнението на народа.

    Пък всеки референдум може да се комбинира с други избори които скоро ще има - ама там ще е мнението на нанрода а не на господарите ви и за това ви е страх.

    Коментиран от #126

  • 122 Лично мнение

    1 0 Отговор
    Дясното евроатлантическо правителство на ГЕРБ награждава Комунистически мумии - мракобесници. ГЕРБ затриват България!
  • 123 Червени отпадъци

    2 2 Отговор
    КомунизъмЪт се завръща с по-бързи стъпки от тези, които очаквахме! Ненаказаните болшевики и не само не осъдени, ами възнаградени с икономическата власт благодарение на извършената хаотичната приватизация ни докарадо положение да се срамуваме, че сме граждани на България! Спете спокойно деца, червените никога не са си отивали!

    Коментиран от #137

  • 124 ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "До Хаха":

    Момче, по-добре чети, щото писането не ти е силата. Прочети за Аржентина колко пъти фалира. Сърбия ти е на границата - тя също се върза за марката някога. После се отвърза и сега е 115 динара за марка (лев)... Ако си по-любознателен, може и да поровиш как Шори е направил най-бързият милиард залагайки срещу британската лира веднага след като шефовете на британската и германската централни банки в съвместно изявление заявяват, че ще отстоват курса лира/марка на всяка цена. Е, успяват един ден... Централните банки и те имат баланс. Британската просто е на път да фалира и освобождава лирата. На следващата сутрин Шори е милиардер... Учете, ей! Британската икономика не може да понесе фиксирана лира спрямо марката. Германската икономика е далеч по-конкурентоспособна. В резултат инфлацията в УК става 3 пъти по-голяма от тази в Германия. Всички намеси на британската ЦБ да защити лирата са напразни. Стига се до посещение на шефа на банката в Германия, където двамата дават съвместно изявление...
  • 125 ХА ХА ХА ХА хи хи хи хи хи

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "Избирател":

    Реферндумите в България са реклама на нищонеправенето. Който иска да дига пушилка,веднага крещи за референдум и за избори.

    Коментиран от #135

  • 126 Дрън дрън дрън

    1 1 Отговор

    До коментар #121 от "Избирател":

    Смени плжчата, объркал си статията!
  • 127 Селяка

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "Странно":

    Защо да скачат ,като са същите.
  • 128 Хап

    1 1 Отговор
    стара планина" е комунистически орден останал от времето на байтошо-тъпия. Нормално е с него да бъдат награждавани иZZроди!
  • 129 бягай бе

    2 1 Отговор
    Кърми-жебока доносника е малкият мук...

    Коментиран от #132

  • 130 Ирония

    3 0 Отговор
    Ако за тези "заслуги" дават орден "Стара планина", следващият награден трябва да е Васил Божков за събиране на колекция от разни иманяри. Хахаха ...
  • 131 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    сатанА - сатанА - ОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ И ОБЯСНЕНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Запознат

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Само ПП/ДБ е спасението!":

    "Парламента, с изключение на ППДБ е пълен с руски подлоги"

    Пък ПП$ДБ е пълен с бивши комуняги и ченгета от ДС писали се евроатлантици и всечки са краварски подлоги.
  • 134 Нас червеното знаме роди ни

    3 1 Отговор
    Гнома също е бил комунист! Тиквата също, даже е лежал в затвора за кражба на коли в Чехия!

    Коментиран от #138

  • 135 Избирател

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "ХА ХА ХА ХА хи хи хи хи хи":

    "Реферндумите в България са реклама на нищонеправенето"

    Значи демокрацията е реклама на нищонеправенето - така ли да разбирам. Да си дойдем на думата тогава - че "демокрация" е куха дума за вас и предпочитате диктатурата на господарите.

    Друго си е господарите какво ще наредят а какво иска българския народ изобщо не ви интересува.
  • 136 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ДИМОКРАЦИЯ !!! -- ВСЕКИ МОЖЕ ДА ДАДЕ НА ДРУГ НАГРАДА !!!!! ЕТОО --АЗ ДАВАМ НА " САТАНА "-МИНЬОН -НАГРАДА : ---"ЕДИН ... С БРАДА" !!!!? А ДАЛИ ЩЕ Я ПРИЕМЕ Е ВЪПРОС НА СЪПРОТИВА !?!?!
  • 137 Запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "Червени отпадъци":

    "КомунизъмЪт се завръща с по-бързи стъпки от тези, които очаквахме!"

    Той никога не си е отивал но сега се казва евроатлантизъм - щом същите комуняги писали се "евроатлантици" са на власт и сега излизат на трибуната на народното събрание да ме убеждават колко лош "режим" е бил комунизма но видиш ли не са те които са го правели лош а някой друг. Те били комуняги от БКП и ченгета от ДС и пращали хора по лагерите ама дълбоко в сърцето си били "антикомунисти". Да не говорим че пропагандата и цензурата са по-големи сега отколкото по времето на социализма.

    Та ако има лустрация то целия Атлантически клуб, и 90% от ПП$ДБ ще останат без представители. Такива видни "евроатлантици" като Иво Инджев, Ал Йо също ще изчезнат.
  • 138 Лъжеш!

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "Нас червеното знаме роди ни":

    Генерал Атанас Атанасов НИКОГА не е членувал в БКП!!!!!! Никога!!!!

    Коментиран от #148

  • 139 Това е преди 100г.,актуализирай го

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Историята помни":

    "-Ти националист ли си, бай Димитре?
    Изправяйки се и гледайки човечеца право в очите,
    той каза високо и ясно:
    -Да, Щом всички тук, които съдите са националисти,
    значи и аз съм такъв. Гордея се, че в този момент
    се намирам между тях, а не между вас!
    Всички те са добри и честни хора!
    В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди.
    Неговият съселянин Иван Гулев,
    в качеството си на съдия го запита:
    -Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата националист?
    -До момента на моето арестуване
    аз не я знаех тая дума и никога не бях я чувал.
    Преди да дойдете вие на власт,
    никой на никого не викаше националист.
    Но когато дойде на власт вашата партия, разбрах,
    че аз и много други хора сме националисти.
    Така ни именуваха онези, които казваха за себе си,
    че са евроатлантици. Вие, откакто взехте властта,
    започнахте да делите хората на националисти и евроатлантици,
    а след както не съм евроатлантик-значи съм националист.
    Според вашите разбирания, националисти са тези,
    които са добри стопани, не пиянстват, не крадат,
    не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно.
    А евроатлантиците са тия, дето не им се работи, които крадат
    и пребиват имотните, за да им вземат имота.
    Те нямат нищо, защото никога през живота си
    не са работили. Те са тези, които псуват, бият,
    пиянстват и викат "Смърт на националистите!"
    С тези думи бай Димитър си подписа присъдата.
    Неговото прочувствено слово предизвика такава ярост
    в състава на съда

    Коментиран от #142

  • 140 Стамболов

    3 1 Отговор
    Комунистите в България винаги са били престъпници и терористи, затова и комунистическия режим беше обявен със закон за престъпен, какъвто винаги е бил. БСП(комунисти) доказа, че е достоен приемник на престъпната комунистическа партия в България.
  • 141 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    Ако се даде орден на подобен комунистически отпадък значи като общество сме още много болни.

    Коментиран от #144

  • 142 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #139 от "Това е преди 100г.,актуализирай го":

    Много си е актуално и днес за русия както и за главите на вас и последния останал калтак в страната ни.ей ги гледай ги как лато матросов скачат да изключват микрофони за да спрат истината.ти си същия.докато несе появихте вие нямаше евроатлантици а хора с демократично мислене и подобни на вас,същото както го е казал съдения от народния съд за комунягите.
  • 143 крис

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Кой си ти бре?":

    Май ти не си ходил...личи ти,не се излагай повече
  • 144 Така е! Прав си!

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "стоян георгиев":

    Може ли някой да обясни какви ЛИЧНИ големи заслуги за българската култура и изкуство има другарят Йорданов, та да бъде отличен с орден "Стара планина"? Бил началиник - министър на културата? "Разрешил" на български оперни певци да се изявяват по света? А защо тогава не наградиха и началника му Т. Живков, и шефът на ДС?
  • 145 Издънка

    3 1 Отговор
    Наистина е срамно едно от лицата на престъпния комунистически режим да бъде награждавано. Главчев се е издънил колосално.
  • 146 На Родителите

    1 0 Отговор
    на Атанасов са комундели, и то не какви да е, а областни! Казахме и децата на комунягите. Кажете какво е Министерство на иновациите? Подготвяте ли ни за CBDC, новият ЕС СР2? Страх ли ви е да кажете истината? Има защо, защото на народа му кипна да го управляват 35 години марионетки, унищожили България.
  • 147 костови креатури

    1 0 Отговор
    Комунистическият прокурор Атанасов, когото Костов направи генерал за една нощ, раздава нравствени оценки за комунизма! Също като ментора си....
  • 148 бивши комуняги

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "Лъжеш!":

    А кога и как стана генерал? Завършил ли е генерал-щабна академия?
  • 149 СЛОНА

    0 0 Отговор
    ТОЗ ДЪРТАК НЕ Е ЗА ТАМ ,ТОЙ НЕ МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ!!!
    ДНЕС Е ДЕМОКРАЦИЯ И ВСИЧКИ ПАРТИЙ ИМАТ ПРАВО НА ВЛАСТ НЕЗАВИСИМО О Т ВТОРИ ЕЗИК И РЕЛИГИЯ!!!
    ЗАТОВА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ В 51 -Я ПАРЛАМЕНТ .....
  • 150 Някой

    1 0 Отговор
    Тия в народното събрание докога ще правят тези циркове и театри на тема комунизъм и антикомунизъм, 90-те години беше интересно но сега просто, е скучно да се гледа !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове