8 Август, 2024 15:27 1 665 40

Депутати дават на ДАНС и прокуратурата доклада за "Историческия парк"

  • исторически парк-
  • величие-
  • доклад-
  • данс-
  • прокуратура

Много лица са подавали сигнали за заплахи към тях от страна на Ивелин Михайлов

Депутати дават на ДАНС и прокуратурата доклада за "Историческия парк" - 1
Снимка: БГНЕС

По време на закрито заседание Народното събрание реши да изпрати на компетентните органи всички материали от доклада, изготвен от временната комисия във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие" и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс "Исторически парк", предава БНТ.

В доклада се посочва, че комисията е провела шест заседания и изслушаните лица от комисията, сред които служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, както и директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

В доклада подробно са описани и всички постъпили сигнали и писма до комисията. Изброена е и поискана информация от съответните компетентни институции от страна на комисията.

От тях става ясно и че много лица са подавали сигнали за заплахи към тях от страна на Ивелин Михайлов. В доклада на комисията се посочват множество нарушения, в това число, че дружеството е финансова пирамида, че акционерите са получавали заблуждаваща информация, принуждавани са да теглят кредити за инвестиция в парка. Заседанието беше закрито с мотив да не се пречи на по-нататъшно разследване.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лили

    44 10 Отговор
    Мафията е парламента и мафията в прокуратурата печелят парите си само от тъмни сделки !!
  • 2 Европеец

    50 5 Отговор
    А Пеевски и Борисов кога.....
  • 3 Възрожденец - бивш

    30 9 Отговор
    Слушам доклада на комисията за разследване на Исторически парк.
    Възникна въпросът: Предизвика ли Костя тази комисия защото не е получил своя дял/ дивидент като притежател на златна карта? Разбирам, че на всеки получил златна карта е обещан дивидент. Освен това на последните избори Късия не е получил обичайните кашони с пари.

    Коментиран от #9

  • 4 Ханку Брат

    42 4 Отговор
    Много се забърза тази комисия нещо. За разлика от временната комисия за Нотариуса и Пепи еврото. Тия в НС, ДАНС,МВРи НАП не се ли усещат, че стават за смях на обикновените хора.

    Коментиран от #30, #37

  • 5 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    Врътката Хвани се Сам във колелото на хамстерите!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Триете,а?

    20 3 Отговор
    Жалко сте!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Минувач

    14 17 Отговор

    До коментар #3 от "Възрожденец - бивш":

    Стига това с Възраждане и комисията. Много лесно се връзваш на глупостите в ю-туб в коментарите.
    Възраждане бе бяха инициатори за създаването на комисията. Второ - в тази комисия има представители на всички партии. Трето - това е просто една комисия, а не разследващ орган и ако цар-Ивелин е чист, няма за какво да се страхува. Първо прокаратурата трябва да реши има ли оснаование за повдигане на обвинения, т.е. ако Ивелинчо е чист, още там ще се спре всичко. Ако да кажем, прокаратурата е на Пеевски и реши да заведе дело. То, ако Ивелинчо е чист, в съда ще се защити за нула време, така както Костадинов се защитаваше на няколко пъти и си печели делата в съда. Четвърто - подобни комисии има десетки във всяко правителство и не е нещо необичайно. Защо трябва да има чадър над ИП и да не се направи комисия? Пето - не ти ли прави впечатление, колко факти и доказателства се показаха и, колко човека излязоха с имената си да свидетелстват. Та нали, ако те си измислят, веднага ще бъдат осъдени за клевети, но те не се страхуват от нещо такова. Това само говори, че наистина ги има нещата, за които говорят, как са ощетени. Шесто - щом има ощетени, които свидетелстват, то те по-малко хора ли са от Ивелин Михайлов, че гледаме, как той се жалва, че е репресиран, ами тези хора ... ами техните пари.... Те по-малки права ли имат???

    Коментиран от #21, #29

  • 10 АГАТа Кристи

    11 27 Отговор
    МНОООГО рубли са наляти в тази пирамида, под формата на секта.
    В един момент ще стане ясно, че това е РУСКА територия, както Камчея.
    Единственото решение - национализация и на двете територии.
    Бавно и полека, руснаците с подкрепа на "милите" ни русофили ни превземат територията.
    На времето Тато им се предлагаше за "Заддунайская", сега става обратното !

    Коментиран от #36

  • 11 зачуден

    11 14 Отговор
    Гледам /тук в сайта/ са се появили едни Матросовци , които защитават ИвИлинчо със зъби и нокти ?! Как мислите , дали са безкористни , а ?! Дали са от тези десетина хиляди наивници , които се хванаха на схемата "Понци" на ИвИлинчо ? Дали са от тези , които се заринаха в кредити за да захранват розовият балон "Исторически парк" ? Май ... не са ! Май са от щатните тролове на "господина" . След толкова много въздушни пирамиди , които гръмнаха в България /само си спомнете Майкъл Капустин и неговата "Лайф чойс"/ , все ми се искаше да вярвам ,че българинът е поумнял малко , ама след всичко което излезе за "Историческият парк" устоновявам с прискърбие , че не е .

    Коментиран от #13, #25, #38

  • 12 Реалност

    9 5 Отговор
    От ГЕРБ помпят залпадащия рейтинг на патерицата си костадин.
    Днес в Парламента Жечо Станков (Енергетик от ГЕРБ) дава указания при Възраждане
    Ами ред му е да сведе командите на ГЕРБ до удобната и безпрекословно изпълняваща патеричка Въздържане. А Цоньо и Пешо гледат уж дълбокомислено. То е измислено другаде, въздърженци, вие трябва само да казвате, " Йес, сър" или " Йес, мадам", зависи кой посредник ви е пратен!
    И да не каже някой, ама той Жечо е там, за да говорят за енергетика, питам!
    Къде е тогава баш енергетичката сред въздърженците и баш калинката сред енергетиците Искра, а?

    Коментиран от #28

  • 13 Сила

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "зачуден":

    Обещаха им договори , държавни поръчки , усвояване на ЕС проекти ......това е , нищо ново , а отделно си има откровени тъпанари дето си дадоха пари и имоти и сектанти побългарени хипита , псевдопрабългарски войни на светлината и разни такива дивотии

    Коментиран от #39

  • 14 Копейкин е бастун на Бойко

    5 7 Отговор
    Как така ще вземат от гласовете на рожбата на Красен Кралев ГЕРБ

    Коментиран от #26

  • 15 Ела и виж

    4 4 Отговор
    С копейката ще стане както и с шиши. Уж не са заедно и комбина с тулупа, ама точно това са. Защо и двете партии гкасуваха твърдо против ИТН, въпреки, че им се припокриваха приоритетите?
  • 16 оня с коня

    3 8 Отговор
    НЕ МОЖЕ натовска България да остави разни Про-руски партии да ДЕРИБЕЙСТВАТ необезпокоявано възползвайки се НАГЛО И УМЕЛО от демократичните ни Закони.затова и немедлено следва да се откажем доброволно от някои Демократични придобивки,възприемайки Руските Прийоми и похвати за разправа с Враговете на Държавата при подобни ситуации.С две думи:С РУСНАЦИТЕ - ПО РУСКИ!

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 11111

    6 4 Отговор
    1+ глас за Величие и ИМ след трибунала, смешници ж.алки.
  • 19 мани беги

    5 9 Отговор
    киро брейка - бивш сводник, ивелинчо - бивш сводник ... краставите магарета се надушват! постоянно искат пари в тубата ... тия помияри ли ще оправят положението? - скрийте си дъщерите!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мнение

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "Минувач":

    Браво за този коментар!

    Споря с едни хора, където вероятно са готови да плащат пари директно на Украйна, само и само да защитят историческата си секта и неният "цар"?!

    Уважаеми българи, които сте се подлъгали, че Ивелин и Марков са алтернатива на статуквото!
    Лъжат ви като "бразилци" на бит пазар, а вие се връзвате за втори път на същата схема?!

    Не ви ли направи впечатление, че прокуратурата отхвърля сигналите на държавните органи, които изразяват съмнения за пирамида???
    Не ви ли направи впечатление, че Михайлов в прав текст заявява във видео, че се разбира добре с кметовете на ГЕРБ???

    Не разсъждавайте като сектанти, а мислете!
    Ако не намирате истинска алтернатива, то гласувайте за партия която отстоява конкретни политики!
    Но моля ви НЕ се връзвайте на "царе" и "ханове" зето са си повярвали, че са нещо повече от прах във времето!
  • 22 Драг

    9 4 Отговор
    Това не са депутати а мафиоти! Страх ги е, че на изборите ще ги изметем’ Българите стоят зад Ивелин и партия Величие! Страхувайте се боклуци!
  • 23 Бай Курти

    11 1 Отговор
    Незаконната сграда на вълка не могат 3 години да съборят, Ковачки и Доган дължат на държавата десетки милиони данъци, доказано лошото строителство на магистралите потъна в забвение, а този построил нещо законно ще го гонят до дупка. Това е реалната ни политическа карикатура на деня.

    Коментиран от #33

  • 24 Конярю,

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    "немедлено" е русизъм.
    Имаме си българска дума за същото. Ако не знаеш. - думата е "веднага" !
    Иначе споделям изложеното от теб .

    Коментиран от #31, #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Запознат

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Копейкин е бастун на Бойко":

    В Добрич “възрожденците” начело с Георги Джендов, зам.-председател на Общинския съвет, работят отлично с ГЕРБ. Получават и голямо парче от баницата.
  • 27 Реалист

    10 3 Отговор
    Пълни глупости. Всички от комисията трябва да отговарят пред съд за лъжите които са написали вътре в доклада. Председателката на комисията и Георгиев от Герб станаха за посмешеще.
  • 28 Товариш,

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Реалност":

    "реалист" който е комунист - само в научната фантастика !
    Явно си бил партиен секретар...
  • 29 Запознат

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Минувач":

    Костадинов никога не е стигал до дела ! Прокуратурата го е изпирала като ги прекъсва или ги оставя на трупчета.
    Къстадин има дела още от времето когато беше общински съветник, после от кражбите на вуйчо му на експонати, докато той е назначен от ГЕРБ за директор на музея в Добрич.
  • 30 Офцъ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ханку Брат":

    За Кой да им дреме ,за блеещите овце ли?
    Да защитават джендърлясите се събраха , за друго няма да се съберат
  • 31 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Конярю,":

    В разговорната си реч използвам не само русизми,а и Турцизми,думи всякакви от Дивия Запад,дори и от Близкия Изток- например като вляза в Кръчмата отправяйки се към Компанията заела позиция на Масата и им викна "Селям Алейкум",моментално вдигат Чаши за поздрав:)Това обаче е най-незначителното - важното е че споделяш Идеята ми!
  • 32 Никой

    2 0 Отговор
    Заспалата прокуратура няма ли да разследва неизгодния договор с " БОТАШ ". Турския газов оператор отказа на " Булгаргаз " предоговаряне на сделката подписана от кабинета ДОНЕВ за 2,34 милиарда долара,ползваш или не ползваш. Турския оператор заплаши, че ще има сериозни последици ако " Булгаргаз " нарушат споразумението. Ако все пак българската страна наруши споразумението ще трябва да плати неустойка 100% върху стойността
  • 33 БайКурми

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Курти":

    Ти "ТИ" ли си, или "МИ" ?
  • 34 007 /агент/

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Конярю,":

    В кръчмата - да.
    Но сайт "Факти" се утвърди като нещо, с което шега не бива.
    Сайт, в който преди да пишеш, трябва да мислиш...

    Коментиран от #35

  • 35 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "007 /агент/":

    Ха-е най-мразим да мислим!Жив и здрав.
  • 36 Питане

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "АГАТа Кристи":

    Кой подари на руснаците Камчия ?
    Не беше ли родения в Украйна руски възпитаник и другар на другарката Елена Йончева, която вече се е помохамеданчила ???
  • 37 кой

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ханку Брат":

    лошото е че обикновените хора само им се смеят, вместо да извадят сопите и да ги подпукат...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 КОЙ?

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    малеее и ти за сектите, абе много сте утрепани бе хора! толкова са ви промити мозъците, че само за ракията с вечерята и за мерцедеса в гаража си мислите!
  • 40 Човека КоZа

    1 0 Отговор
    На сектанта фараон мястото му е в затвора.
    Да Живее България!
    Да Живее Възраждане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове