15 Август, 2024 22:30 3 042 1

Важните новини във ФАКТИ на 15.08.2024 г.

  • цветан василев-
  • бой-
  • радмила шекеринска-
  • атанас чобанов-
  • пожар-
  • лгбт-
  • тошко йорданов-
  • галъп-
  • бсп-
  • прокуратура-
  • румен радев-
  • възраждане-
  • горива-
  • депутати-
  • имоти

Нови разкрития около казуса с "Нотариуса"

Важните новини във ФАКТИ на 15.08.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият банкер Цветан Василев направи скандал при изслушването си пред парламентарна комисия

Започна изслушването на банкера Цветан Василев в комисията „Нотариуса“, предаде репортер на Novini.bg.

7 арестувани при масов бой на "Женския пазар"

Масов бой се е случил на "Женския пазар" в София. Арестувани са седем души, сред който и мъж, извадил газов пистолет.

Балкански номера: Скопие "цака" Мария Габриел за номер 2 в НАТО

Със началото на новия си мандат като генерален секретар на НАТО, Марк Рюте разглежда кандидати за свой заместник, като е вероятно изборът да падне върху жена от Източна Европа. Основните претенденти са бившият министър на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска и бившият вицепремиер и еврокомисар на България Мария Габриел. Шекеринска е високо ценена заради експертизата си по отношение на Русия и Балканите, докато Габриел има опит на европейската сцена. И двете дами са смятани за фаворити за поста, който е ключов за засилването на източния фланг на НАТО, пише "Политико"

Атанас Чобанов: В ДПС се води мафиотска война

"Политическа бухалка, която се използва от Делян Пеевски, за да се разправи с противника си Ахмед Доган – мафиотска война".

Хванаха подпалвача на пожара край Сливен ВИДЕО

Пожар е възникнал над квартал "Комлука" в Сливен. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но няма опасност за тях и хората. Криминалисти са установили, че в района лица са горили отпадъци. Има задържан.

Протести "за" и "против" забраната за пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училище

Протест, организиран в социалните мрежи, се проведе в центъра на София. Недоволството е срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование, с които се забранява „пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения”. Демонстрацията започна в 18:30 часа пред Президентството.

Цветан Василев: Интерпол не ме издирва! Не съм престъпник, а съм обвинен

„Аз не съм престъпник, а съм обвинен. При това съм обвинен от Иван Гешев, който беше изхвърлен като главен прокурор от прокуратурата поради уронване на престижа ѝ. Освен това не съм издирван от Интерпол“. Това заяви Цветан Василев по време на изслушване в парламентарната комисия за Мартин Божанов - Нотариуса.

Тошко Йорданов към ПП: Гледайте интервюта с Цветан Василев по телевизия 7/8

Кирил Петков провали възможността да има правителство без ГЕРБ и ДПС. Петков носи най-голямата вина Делян Пеевски да е на власт, Борисов да бъде изпран. Да няма парламент, да няма правителство. Това коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред медии.

ГЕРБ продължава да води с 10% пред ПП-ДБ

Ако изборите бяха в началото на август, резултатите вероятно биха били следните: ГЕРБ-СДС биха имали 25,2% от гласовете, ПП-ДБ – 15,2%, ДПС – 14,5%, „Възраждане“ – 14,2%.

Проданов: Разликата между Нинова и инсталирания след преврата Гуцанов е космическа

„Един от квесторите в парламента, който е там още от Великото народно събрание, ми каза: „Колкото по-високи стават токчетата в залата и по-лъскави колите на паркинга на депутатите - толкова повече нивото пада“. Така народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов отговори на въпрос на SafeNews в разговора за нивото и ефективността на работата на парламентите през последните години. И добави:

Прокуратурата изнесе данни за разследването на взрива край Елин Пелин

Огледът на местопроизшествие се е провело от 5 до 9 август, тъй като гърмежите от фойерверки бяха продължителен период от време. Това затрудни разследващия екип. Следователите извършиха оглед на складовите помещения. Двете жертви Теодор Попов и Стоян Масев са установени с ДНК анализ. Другите две жертви са доц. Шишков и неговата дъщеря Кристина Шишкова.

Румен Радев не наложи вето на закона срещу ЛГБТ

Президентът Румен Радев обнародва Закона за предучилищното и училищното образование, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От "Възраждане" питат МВР защо се бави със списъка на педофилите

Депутатът от “Възраждане” Ангел Славчев изказа разочарованието си, че Националният регистър за педофилите в България, който трябваше да започне работа в началото на месеца, към днешна дата все още не е създаден. Славчев посочи, че на 19 юли миналата година Народното събрание е гласувало закон да се направи такъв информационен портал.

Народният представител допълни, че Петър Петров от “Възраждане“ е отправил писмо до служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да го пита кога ще започне да работи такъв регистър и отговорът е бил, че тепърва ще се създава широка междуведомствена група.

Той се обърна към вътрешния министър с въпроса кое е по-важно - един сатиричен сайт да свалят за един ден или да се направи национален регистър на педофилите в България. Славчев посочи, че такъв информационен портал има във Франция, САЩ, Канада, Израел.

“За пореден път Народното събрание гласува закони, а държавната администрация не ги изпълнява”, възмутен е депутатът от “Възраждане“.

“Нашият призив е час по-скоро това да се направи, защото много добре знаем, че част от хората с нетрадиционна сексуална ориентация имат и склонност, това е по общи данни, и към педофилия“, коментира той и добави, че днес от 18:30 часа се събират пред Народното събрание да защитят нормалността и ценностите.

Да очакваме ли ръст на цените на горивата?

Горивата поевтиняха и цените стигнаха нaй-ниcĸитe cи нивa oт нaчaлoтo нa 2024 г. Според плaтфopмaтa Fuеlо бeнзинът A95 - нaй-мacoвият, в мнoгo бeнзинocтaнции в cтpaнaтa ce пpoдaвa зa пoд 2,60 лв. зa литъp.

Депутатите удължиха заседанието си, от ПП-ДБ възразиха - пречи се на изслушването на Цветан Василев

Депутатите удължиха заседанието си до изчерпване на всички фиксирани точки за деня, сред които и изслушването на четирима министри за безводието на места в страната. В момента народните представители са на втора точка от определения за днес дневен ред, който включва общо девет точки.

Има задържан след акцията в имотите на Гайтански

Органите на реда не знаят къде са Румен Гайтански-Вълка и Стоян Мавродиев, бившият директор на Българската банка за развитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАРЕСА МИ ЛЕНА ПАРАПЕТКАТА

    0 1 Отговор
    ОКАЗА СЕ ЧЕ ЦЕЦО ВАСИЛЕВ Я Е ХРАНТУТИЛ ДОСЕГА ! КАКТО И ОСТАНАЛАТА ХАРВАРСКА СГАН !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол