20 Август, 2024 23:14 1 316 8

Важните новини във ФАКТИ на 20.08.2024 г.

  • румен радев-
  • ахмед доган-
  • борислав гуцанов-
  • горица кожарева-
  • росенец-
  • земетресение-
  • левове

До новите разговори се стигна, след като вчера президентът Радев отказа да назначи предложения от Горица Грънчарова-Кожарева служебен кабинет заради присъствието в него на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов

Важните новини във ФАКТИ на 20.08.2024 г. - 1

Радев започва нови разговори с кандидатите от "домовата книга"

На 21 август, сряда, в продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство държавният глава Румен Радев ще проведе срещи и разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Ахмед Доган: ДПС има уникален шанс да си подреди къщичката

"Имаме уникален шанс. Уникалният шанс на ДПС е освен да си подреди къщичката, да даде друга перспектива за развитието на България. Най-после да започнем да диалогизираме политическото пространство. Досега всеки беше така, сам за себе си, "сингъл" във всяко отношение. Шансът. Всяка криза дава и шансове за нови субекти, за нови модели на поведение, ако щете за нов тип политика". Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган във видео, публикувано в официалната фейсбук страница на ДПС.

Борислав Гуцанов: В политиката винаги се плаща сметката

Този парламент е изчерпан и когато коментирахме съставяне на кабинет с третия мандат, тогава говорихме, че стигне ли се до мнозинство, тогава може да се говори за промени на различни позиции, които се гласуват от Народното събрание. Но 3 пъти НС не успява да излъчи мнозинство за Министерския съвет. Ние ще избираме омбудсман или кандидат за министър-председател на служебния кабинет. Това минава границите на разумното. Не може по подобен начин да бъде експлоатиран парламентът и по такъв лековат начин да се коментират позиции, които са от ключова важност за държавата. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов в "Денят ON AIR".

Сигналът на Горица Кожарева за натиск вече е в прокуратурата

Сигналът, който вчера Горица Грънчарова-Кожарева подаде за натиск, който ѝ е оказван в хода на формирането на проекта ѝ за служебно правителство, вече е в Софийската градска прокуратура. На случаен принцип е избран наблюдаващ прокурор, който трябва да прецени съдържат ли се в него данни за извършено престъпление.

Заседанието на ЦОБ в Росенец не събра кворум

Заседанието на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС, което трябваше да се проведе днес в летния сарай на Ахмед Доган на Росенец, се провали, разкри БНР.

Земетресение разлюля София, усетило се е по високите етажи

Земетресение със сила 3 по Рихтер бе усетено в София. То е регистрирано в 15:59 часа.

Инфлацията стопи парите за втора пенсия

Инфлацията стопи парите за втора пенсия, показват данни на Комисията за финансов надзор (КФН) и на Националния статистически институт, пише "Труд“. На 1 юли 2024 г. се навършиха точно 20 години откакто КФН дава данни за доходността на частните пенсионни фондове. Оказва се, че за този период доходността на различните универсални пенсионни фондове е в границите от 65,2% до 125%. А инфлацията за същия период е 126,5%.

Калоян Методиев: Радев се опитва да заобикаля Конституцията и да си прави собствени правила

Политическата цена за настоящата криза трябва да я плати този, от когото народът не е доволен. Имам забележки към българския народ, защото той подкрепя този, който го лъже. Не може да си заровим главата в пясъка, че народът експериментира последните години и 7 пъти ходим на избори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тйхт

    3 3 Отговор
    Президентът сдава поста!! Това е важната новина.

    Коментиран от #3

  • 3 Калинчо отича в канала.

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "тйхт":

    И Свинчо е тръгнал на там.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перо

    1 1 Отговор
    Едно глупаво решение на Радев, целящо да докаже, че е някакъв фактор, но по най-тъпия начин! Сега предизвика Конституционна криза! Всички знаят за погрешните и вредни изменения в Конституцията, но трябваше ли да се доказват по този начин! След Гълъб Донев и Денков, и ред некадърни случайници в служебните правителства на Радев, НС се принуди да направи “домовата книга”! Така че простотията, която направи, доказа не доказаното, а неспособност и вслушване в глупави интриги за Пеевски! Сега думите на Пеевски имат по-голяма тежест! Браво на Г. Грънчарова, излезе много мъжко момиче!
  • 7 Перо

    1 1 Отговор
    Вътрешният министър има уважението на личния състав на ведомството, защото е вътре в кухнята и част от екипа! Беше назначен със съгласието на ГЕРБ и ПП/ДБ, като осигури нормалните избори на две правителства! Сега с недоказани интриги искат да го махнат и осигурят фалшификацията на изборите, защото неговите мерки, предотвратиха това на предните избори! Явно страх лозе пази! Има защо да се страхуват и са готови на всичко! Жалко, че и Президента влезе в играта!
  • 8 Кесар

    0 0 Отговор
    Нова две и десета е недопустимо, робската схема не трябва да се ре ализира правилата са писани от друг така че може да несе спазват. Разпускай ги по извънредно положение до сформиране на нормална държавотворност. Или си сметнете името на държавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол