21 Август, 2024 11:36 3 058 33

Първан Симеонов: Оформя се ситуация - всички срещу Пеевски

  • първан симеонов-
  • пеевски-
  • избори

Според него е хиперболизирана ролята на МВР в изборите. ''Едно е силовите органи да преследват превантивно потенциалните купувачи на гласове, другото е да не го правят. Ролята на ведомството на изборите е много важна

Първан Симеонов: Оформя се ситуация - всички срещу Пеевски - 1

Възможно е в новия парламент основата на новата сглобка да е фронт срещу Пеевски. Това каза социологът от "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов в "Твоят ден".

"Оформя се ситуация - всички срещу Пеевски. ПП-ДБ привижда влиянието му при Калин Стоянов. Борисов заема страна според това накъде задухва вятърът. Президентът и Костадинов са с ясни позиции, Слави Трифонов обикновено постъпва честолюбиво, а БСП се връща към Радев. В ГЕРБ също има влияние на Пеевски, на Борисов няма да е му лесно", коментира той.

Според него е хиперболизирана ролята на МВР в изборите. ''Едно е силовите органи да преследват превантивно потенциалните купувачи на гласове, другото е да не го правят. Ролята на ведомството на изборите е много важна", допълни Симеонов.

Според социолога от "Кантар" Марчела Абрашева вътрешният министър вчера е показал, че не може да бъде гарант на честни избори.

"Безпрецедентни бяха поведенията както на Калин Стоянов, така и на Румен Радев. Имаше силни, непремерени и излишни политически демонстрации. Ситуацията е същата, създава се съмнение дали изборите наистина могат да бъдат честни. По този повод вътрешният министър се оказа еднакво неприемлив за всички. За мен е недопустимо Стоянов да остане при стеклата се ситуация", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    9 1 Отговор
    за обичане ли е ?

    Коментиран от #8

  • 2 Булдог

    13 0 Отговор
    И така трябва да бъде! Поне до Коледа!
  • 3 Последния Софиянец

    25 2 Отговор
    Ексклузивно!САЩ искат екстрадация на Делян Пеевски.

    Коментиран от #12

  • 4 За да си продължи по стария начин

    0 0 Отговор
    Кое е по добре
  • 5 Шиши

    17 1 Отговор
    Делян Пеевски: Бойко!До първи петли три пъти ще се отречеш от мене!Бойко Борисов: Какво говориш учителю! Никога!
  • 6 Ела и виж

    27 2 Отговор
    Шишкото не усеща ли, че няма да е фактор в политиката занапред? Той до каквото се е докоснал го е съсипал. Включително и ДПС!

    Коментиран от #7

  • 7 Последния Софиянец

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ела и виж":

    Значи с ДПС е свършил едно добро дело?

    Коментиран от #16

  • 8 Няма значение

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Единственото важно е, че явно това е новият "стар" отдушник на политическата класа и ще бъде тиражиран за изкупителна жертва за прикриване на общата некадърност.
  • 9 Джо Коломбо

    11 1 Отговор
    Мафията никога не харесва тоя който пропее..просто е известно неудобство преди да го почерпят чай
  • 10 Ами да

    2 25 Отговор
    Почвам да си мисля,че Пеевски е най читав от всички!
  • 11 Пич

    8 20 Отговор
    Доскоро Пеевски не им беше проблем !!! Прегръщаха го охотно ! Пеевски стана проблем , откакто започна да осветлява политическите далавери !!!

    Коментиран от #13

  • 12 Айде де

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Айде де
  • 13 Анализатор

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Ами то в цялата Бг история, по-голям рекетьор и далавераджия от свинята , няма....

    Коментиран от #24

  • 14 Мечка с халка

    20 0 Отговор
    Достатъчно е да се погледнат резултатите на ДПС в Монтанска,Врачанска и Видинска области от последните 2-3 избора. Точно за тия региони е отговарял дядото десар на Пеевски и затова Калинчо го водят като мечка с халка на носа.
  • 15 съдията

    16 1 Отговор
    Пеевски и боко за по 50 год. ,а тези срещу тях за по 20 !!!
  • 16 Ела и виж

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Точно така!!!
  • 17 🍋🍊🇧🇬

    1 14 Отговор
    Калин Стоянов е пич, да си направи П.Партия ще гласувам, всички си имат партии защо МВР да си няма?

    Не за Блеевски, за Партията на Калин Стоянов, за блеевски нема кой да гласува.

    В Територията има над 600 П. Партии, още една на Калин Стоянов задължително.
  • 18 ДЕБЕЛ АТЛАНТ

    11 1 Отговор
    Боко обеща подкрепа,а ме прецака.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 оня с коня

    3 6 Отговор
    Първан беше "Изпълнителен директор" в Галъп,но след като Фирмата му вече е с нов Собственик вече е само "Социолог" това обаче не му пречи да продължава с Простотиите си ,твърдейки че се заформя някаква Завера н НС - "Всички срещу Пеевски".И да каже Първан:ИМА ЛИ Партия в сегашния Парламент,която да не е срещу всички останали?Ами нали ако имаше,щеше да се състави Редовно Правителство?!
  • 21 Киро

    7 10 Отговор
    Сатанизираха го тоя Пеевски.. Ако той реши да се оттегли, интересно какви глупости ще дрънкат всички партии и как ще карат хората да гласуват за тях.. Вместо да кажат какви са им програмите, какво конкретно ще направят ако гласуваш за тях - не, Пеевски е лош, Пеевски трябва да се махне.. И защо?

    Коментиран от #23

  • 22 Ами да

    12 0 Отговор
    Новият Калинчо е определен! Седи някъде на сянка и чака да го извикат!
  • 23 Някой

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "Киро":

    Защото Пеевски е в центъра на най-голямата корупция, престъпност и източване на средства в България?? Защото заради Пеевски, Доган и Бойко държавата ме може да функционира от десетилетия?? Малко ли ти е? Дори най-посредственото, но некорумпирано правителство може да направи България да е със статута на Унгария и Словакия за само един мандат. Липса на програма не е проблема на България. Корупцията, Мафията и обслужването на чужди интереси е. А всички управляващи до сега са част от това.
  • 24 Айде

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анализатор":

    В грешка си! Най големият престъпник в историята на България е Борисов! Освен кражбите и мутренското управление, успя да корумпира значителна част от българите, дори и обикновени работници и служители! Един ден ще се признае публично!

    Коментиран от #26

  • 25 нннн

    3 0 Отговор
    Обективно, ЗА Калин Стоянов е Пеевски, а ПРОТИВ са всички останали плюс президента. Какво има да се мисли, премисля и коментира?
  • 26 уйко калеко

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Айде":

    По отношение на НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ ДАЛИ БОКО Е НА ПЪРВО МЯСТО.БИХ ПОСОЧИЛ И ДРУГИ КАНДИДАТИ,ФЕРДИНАНД,КОСТОВ ,ДОГАН И Т.Н.
  • 27 пешо

    5 1 Отговор
    шопарчето го загази и няма да изкара до коледа
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българан

    7 1 Отговор
    Много се съмнявам, че Пеевски ще е в следващия парламент. Оттече в канала Прасето!
  • 30 Марчето

    1 1 Отговор
    Така и 2020 / 21 г. всички умнокрасиви бяха срещу ББ
    и вече разрушиха държавността.
    Беше
    Да махнем Бойко - после ще мислим. Още Мислим
    С вас сме господин президент - Сега е Олеле що така
  • 31 Започвам да

    4 2 Отговор
    симпатизирам на Пеевски за упорството му да нагази все по-дълбоко в българското политическо блато... И даже го поздравявам как с мощната си снага устоява на злостните нападения на всякакви партии от вси страни! Каква българска майка е родила този феноменален колос на българската политика, а и на българския бизнес... Е, понабиха го малко в Дубай, но той продължава да громи всякакви домогвания на Москва, и по-специално на Путин, да подчини България и несломимия български непокорен дух... Така продължавай, Деляне, много хора те покрепят, особено онези, които останаха без работа поради твоя гениален предприемачески нюх и твоята феноменална далавераджийска натура! Е, по някое време НСС и прокуратурата може и да се заинтересува какви си ги вършил откакто царо те тури на 20 години за шеф на варненското пристанища, но на тебе да не ти пука! VIP kилията с южното изложение в новия пандиз в Самораново е запазена за теб...
  • 32 Важен е Пеевски, а не Стоянов

    0 4 Отговор
    А защо ли са срещу Пеевски?! Май доста ги е страх да не им покаже кирливите ризи, както започна всъщност.И щом съвсем открито нарича Радев мистър Кеш, който интересно защо ли не мъцва нищо по въпроса?! Ясно е, че на прецедента ич не му е чист косъма и най-лесно е да намери начин да отстрани Пеевски, вместо да го съди😂😂😂
  • 33 ПО ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА

    0 0 Отговор
    МАЛКО КЪСНО НО СЕ ОФОРМЯ ЗАЩОТО НОКОЙ НЕ ИСКА ДА ИГРАЕ С ВЪЛКА САНТАСЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове