27 Август, 2024 23:30 1 666 2

Важните новини във ФАКТИ на 27.08.2024 г.

  • делян пеевски-
  • диян стаматов-
  • захари захариев-
  • евелина славкова-
  • атанас илков-
  • мирослав рашков-
  • андрей райчев-
  • цик-
  • финансово министерство-
  • иво инджов-
  • искра михайлова-
  • вода-
  • атанас атанасов-
  • кирил петков-
  • челен сблъсък-
  • труп-
  • ивайло мирчев-
  • красимира катинчарова-
  • слави трифонов-
  • румен гайтански-
  • людмила петкова-
  • удавен-
  • дпс

От партията са изключени и подкрепящите Пеевски депутати

Важните новини във ФАКТИ на 27.08.2024 г. - 1
Снимка: ДПС

Изключиха Пеевски от ДПС и го освободиха като председател на формацията

Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на ДПС, цитирани от Нова телевизия. Днес почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган проведе заседание с Централното оперативно бюро на ДПС.

Диян Стаматов: ЛГБТ темата не представлява интерес за самите ученици

Има ли ЛГБТ пропаганда в българското училище?

Проф. Захари Захариев: Новият МВР- министър ще се пази като "дявол от тамян" и от сянката си, за да запази поста си

Централното оперативно бюро на ДПС изключи Делян Пеевски.

Евелина Славкова: Решението за изключването на Пеевски от ДПС ще бъде атакувано в съда

На предстоящите извънредни парламентарни избори няма да видим ДПС в този вид, в който сме свикнали. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” социологът от „Тренд” Евелина Славкова, след като стана ясно, че Централното оперативно бюро на партията е взело решение да изключи Делян Пеевски.
„Ще имаме два варианта - от едната страна нещо около Доган, което ще разчита на партии, които да се коалират. От другата страна партия или коалиция около Пеевски”, поясни Славкова.
Според нея това решение ще бъде атакувано в съда.

Пеевски за изключването си от ДПС: Отцепници, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите

Делян Пеевски направи коментар, след като стана ясно, че Централното оперативно бюро на партията е взело решение да го изключи, съобщават от Нова телевизия. Днес почетният председател на Движението Ахмед Доган проведе заседание с Централното оперативно бюро.
„Видях, че е имало сбирка на отцепници от Движението за права и свободи, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", заяви Пеевски в позиция, изпратена до медиите.

Новият вътрешен министър: Не бих казал, че има как да бъда употребен, а след това захвърлен

След клетвата в парламента днес, и новите министри в кабинета поеха ресорите си. С най-голямо внимание се проследи церемонията в Министерството на вътрешните работи.
Именно досегашният министър стана „ябълката на раздора“ и причина президентът да не подпише указ за правителство на Горица Кожарева. Новият силов министър в кабинета „Главчев 2“ даде своето първо телевизионно интервю за bTV.

Мирослав Рашков застава начело на Главна дирекция „Национална полиция”

Мирослав Рашков е преназначен като директор на Главна дирекция „Национална полиция”. Това става със заповед на новия министър на вътрешните работи Атанас Илков. До момента Рашков беше заместник-директор на ГДБОП. Новият ръководител на Националната полиция беше представен пред служителите ѝ този следобед, съобщават от пресцентъра на Вътрешното министерство.
Пред състава на главната дирекция министърът посочи, че предстоящите извънредни парламентарни избори ще са едно сериозно изпитание. „Независимо от натрупания опит, фокусът ще е силно насочен към МВР, което изисква максимална организация и концентрация”, посочи Илков.
Той изрази увереност, че професионалните качества и отдаденост на служителите и занапред ще бъдат гарант за оправдаване доверието на обществото. „Поемам с отговорност изпълнението на заложените приоритети”, каза гл. комисар Мирослав Рашков и благодари на министъра за гласуваното му доверие.

Андрей Райчев: Сделката между Радев и Главчев ни извади от ситуацията да се опитваме да разширяваме "домовата книга“

Сделката между президента и новия стар служебен министър-председател доведе до създаването на служебното правителство и извади Българи от идиотската ситуация да стои пред "домовата книга“ и да се опита да я разширява. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

От ЦИК обявиха кога ще приемат заявленията на партиите и коалициите за изборите

Централната избирателна комисия ще приема заявленията на партиите и коалициите за участие в изборите за 51-во Народно събрание от 2-ри до 11-ти септември. Преди това - до 1-ви септември, областните управители трябва да са се консултирали с парламентарните сили за състава на районните избирателни комисии, съобщават от БНР.

Финансовото министерство: 120-те милиона за изборите октомври са осигурени чрез преструктуриране на средства

Необходимите 120 милиона лева за провеждането на изборите на 27 октомври са осигурени чрез преструктуриране на средства. Това става ясно от отчета на Министерството на финансите за периода на първия кабинет на Димитър Главчев, съобщават от БНР.

Доц. Инджов: При заравяне на томахавките не е изключен "лайт" вариант на сглобката - ГЕРБ, ДПС-Доган и ПП-ДБ

"Ако партийната система продължава да се разпада и фрагментира със същото темпо, ще се появят нови политически играчи, които най-вероятно ще увлекат много по-големи групи от избиратели да гласуват и ще върнат интереса на хората към политиката."
Това мнение изрази пред БНР доц. Иво Инджов, преподавател по журналистика.

Искра Михайлова е предложена от Пеевски за български еврокомисар

Председателят на ДПС Делян Пеевски предложи депутата от партията Искра Михайлова за български еврокомисар. Предложението идва в отговор на призива на служебния премиер Димитър Главчев, съобщават от Нова телевизия.
В мотивите на предложението се посочва, че Михайлова е авторитет с доказан евроатлантически профил, с дългогодишен опит както в Европейския парламент, така и в изпълнителната и законодателната власт в България.

Зелено движение предлага 12 мерки срещу кризата с безводието

12 конкретни мерки, с които да се реши кризата с безводието в редица части на България, предложи Зелено движение. Политическата партия от години алармира за наболелия проблем, а от няколко седмици следи ситуацията изкъсо и почти ежедневно актуализира на страницата си във Facebook данните за засушаването и кризата с водоснабдяването.

Ген. Атанасов: Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, той има друг в ръкава

Бойко Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, има друг в ръкава. Това заяви в интервю пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ.

От ПП-ДБ предлагат кандидатите за еврокомисари да бъдат изслушвани в парламента

От ПП-ДБ предлагат номинираните за български еврокомисар от МС да бъдат одобрявани и гласувани от парламента. Това заяви съпредседателят Кирил Петков.

Челен сблъсък между две коли в Хасковско, четирима са пострадали

Четирима души, сред които и дете, пострадаха при челен сблъсък между два леки автомобила край хасковското село Конуш, предават от БТА. Сигнал за произшествието е получен в 13:50 часа днес.

Труп всява ужас край езерото в столичния квартал "Дружба"

Труп вся ужас и паника край езерото в столичния квартал "Дружба".

Ивайло Мирчев: В кабинета на Борисов редовно е Пеевски и се привикват депутати, с които се водят разговори

"Който и да е вътрешен министър, трябва да му се даде някакво време, за да видим дали той ще докаже или ще покаже поне с първите си стъпки, че ще има борба с купения вот. Ние сме готови да му дадем такова време на този министър, за да видим дали тези правилни стъпки ще бъдат направени".

"Величие" внася проект за промени в Конституцията за премахване на "домовата книга"

Внасяме проект за изменение и допълнение на Конституцията на България.

Слави Трифонов гневен: Какво точно са свършили досега, за България, българските еврокомисари?

Тази седмица България трябва да предложи новия, български еврокомисар. Ние сме в интересна ситуация. От една страна, служебният кабинет няма как да вземе самостоятелно решение, заради предсрочните избори, но от друга това е шанс, най-накрая, да се избере комисар не по партийна линия, а по качества.
За това призова във "Фейсбук" Слави Трифонов.

Съдът остави Румен Гайтански-Вълка в ареста

Румен Гайтански остава в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд.

Eдни 120 милиона лева ще струват поредните парламентарни избори

Около 120 милиона лева ще са необходими за провеждането на изборите. Като финансов министър съм осигурила необходимите средства.

Мъж се удави в Обзор, друг в Лозен

Тялото на 51-годишен чешки турист е извадено в района до хотел в Обзор, съобщават от полицията. Инцидентът е от днес около 10.00 часа. Така за денонощието удавниците стават четирима - в Поморие, Царево, а тази сутрин около 7:30 часа е изплувало тялото на 33-годишен мъж от Лозен на централния плаж там.

Политолог: ДПС ще бъде най-голямата интрига на изборите

Кабинетите „Главчев 1“ и „Главчев 2“ и предстоящия вот коментираха политологът доц. Татяна Буруджиева и проф. Светослав Малинов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Петков: Един МВР министър бе заменен с друг, но с абсолютно същите зависимости

Стана ясно, че един МВР министър бе заменен с друг, но с абсолютно същите зависимости. Това заяви на брифинг Кирил Петков от ПП–ДБ.

„Имаме ясна дата за избори и ние трябва да се обърнем към хората. Няма как тази държава да напредне само със служебни кабинети“, каза той.

„Подхождаме с недоверие към поредното служебно правителство и първо място към министър-председателя, който е висша партийна номенклатура на ГЕРБ. Не можем да имаме доверие на човек, който е преднамерен“, съобщи ген. Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов призова за бързи действия от новия министър на вътрешните работи Атанас Илков. „Ако той ревизира една част от кадровите промени, които Калин Стоянов миналата година направи – в един ден бяха сменени 16 областни директори на МВР, които бяха чадъри. Очакваме от г-н Илков да премахне тези чадъри, които прикриват организацията за купуване на гласове“, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    4 1 Отговор
    Всичко, което Доган и хората му винаги са говорели, а именно, че ДПС се ръководи от органите си, се оказа пълна лъжа. Решението е взето без кворум, при това Халилов имаше наглостта да каже по БНТ, че думата на Доган отменяла необходимостта от кворум и той стоял над органите на партията и устава ѝ. Няма смисъл да занимават хората с боричканията в тази псевдопартия начело с неадекватен "лидер".
  • 2 Ний ша Ва упрайм

    3 1 Отговор
    ндаааа седнали на шербет и рахат локум и седенка а баклавичка?! А турския посланник?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол