29 Август, 2024 22:53 2 590 30

Сараите на Доган в Бояна са под обсада, а в "Росенец" - под охрана от МВР

  • сарай-
  • бояна-
  • росенец-
  • дпс-
  • ахмед доган-
  • доган

Кризата в ДПС вече е война

Бившият транспортен министър Данаил Папазов влезе в собственост на имотите в „Росенец“ и „Бояна“, известни като сараите, и изгони от тях почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, предаде БГНЕС.

В изявление до медиите Папазов заяви, че е собственик на двата имота чрез свои дружества. В него той казва, че Доган няма никакво участие в тези дружества и незабавно трябва да ги напусне. В момента почетният председател се намира в резиденцията в „Росенец“, който се охранява от полицията, видя кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

До тази ситуация се стигна след като днес от ДПС разпространиха видео, в което Доган заявява, че няма връщане назад. „Беше крайно време това да се случи“, каза той, пояснявайки пред поддръжниците си член Шести от устава на ДПС.
„Ние се придържаме към по-строгата част, защото вече твърде много се прекали от момчето, там няма връщане назад, но и за нас няма връщане“, заявява Доган. Според него „това решение се очаквало от цяла България“. „Дори вече чувам такива приказки - въпросът не е да спасите ДПС, а въпросът е да спасите България, това се говори реално", казва още почетният председател на ДПС и подчертава: „Само Централният съвет е гилотината в такива случаи, така да се каже“.

Малко по-късно Данаил Папазов изпрати до медиите следното изявление:
„С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), заявявам следното:
„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“.

И ако пред сарая в „Росенец“ имаше полиция, то в сарая в „Бояна“ най-вероятно вече са влезли хората, близки до ДПС на Пеевски. Тук се събраха и депутатите лоялни на Доган.

Група неизвестни е влязла в жилището, което се обитава от Ахмед Доган от 20 години насам, обявиха те. „Получихме сигнал от служителите, че група до 10 души, неизвестни никому, са дошли с документ и са ги извели от сградата. Това е самоуправство“, каза народният представител Тимур Халилов.

„Тези хора, които са влезли, никой не знае какви са. Не знаем какво носят, какво са внесли, какво залагат. Нямат орган на реда, който да легитимира тяхното присъствие“, добави той.

Депутатите се обръщат към правоохранителните органи, ДАНС, премиера и президента да се вземат мерки.

„Има законен ред да станат нещата, а това е самоуправство. Призоваваме за незабавни действия. Обръщаме се към дипломатическия корпус. Органи се използват с цел саморазправа“, каза още Халилов.

БГНЕС припомня, че на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС в Росенец от Движението бяха изключени Делян Пеевски като председател, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова и Йордан Цонев като заместник-председатели и членове на ЦОБ, Хамид Хамид и Радослав Ревански като членове на ЦОБ и Ертен Анисова като народен представител. Ход, който Пеевски определи като „противоуставно действие“ на хора, които „живеят в паралелния свят на приказките от сараите“. І БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Война на миндери

    18 1 Отговор
    Като у филма по HBO! Даже е по-яко!
  • 2 Пич

    26 1 Отговор
    Чакам продължението с любопитство !!! Нали знаете как се разплитат тарлъци ?! Като се поддаде един конец , дърпаш.....и всички партийци от 35 години остават боси !!! Вярвате ли ?! Или по скоро , някой ще се запознае с Петър.....Свети Петър !!!

    Коментиран от #6

  • 3 МЕНТОВ

    25 1 Отговор
    ТОЗ МИНИСТЪР НАЛИ СА ГО ИЗБРАЛИ ДА ОПРАВЯ ТРАНСПОРТА ТЙ САРАИ ПРАЙЛ АШКОЛСУН БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИЯ
  • 4 Асан

    14 2 Отговор
    По-добре да пратят армията щот МеБеРе-то е на Шиши
  • 5 Дедо Джо

    19 3 Отговор
    Шиши си знае работата. Меди е вече за пенсия.
  • 6 Война на миндери

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Интересно, какво намекваш и за КОЙ със "Свети Петър"? Защото, чисто верски ония разправят за едни места с много девици, нещо на "Св. Петър" не вярват?

    Коментиран от #9

  • 7 ЮНИОН ИВКОНИ

    4 5 Отговор
    СКОРО СОФИЯНЦИ ДА ЧАКАТ АВТОБУСИТЕЕ
    И В РОСЕНЕЦ СЪЩОО
  • 8 Българин

    11 4 Отговор
    Древните гърци са казали, че не трябва да има μηδὲν ἄγαν (нищо прекомерно). "Философът" Ахмед Доган обаче реши, че е самовластен господар, който може да прави каквото си иска с когото и да е. Затова и ще разбере, че не бива да изпадаме в крайности.
  • 9 Пич

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Война на миндери":

    Мусли бе !!! Според тебе , кой ще се запознае с Петър ?! Този който разплита тарлъците , или този който пази омертата ?!

    Коментиран от #11

  • 10 Браво

    12 4 Отговор
    на шиши!Време му е дръндарския бразилец да гризне дръвцето!
  • 11 Война на миндери

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Еее ти, щом си гледал филма или си такъв врачок, пиши у темата за "спойлерите", БЕ!
  • 12 Сюнет

    5 2 Отговор
    За Дебелан
  • 13 !!!

    8 4 Отговор
    За преживните пак ще повтаря какво предстои: Етническо противопоставяне, Доган е преследван, малцинството се надига да го защити. Съдебната система обаче е на шишко и гонението продължава. Ердоган казва че турското малцинство е под заплаха и се намесва, Така за нула време байганети губи една четвърт от територията си,в което няма нищо лошо, щото една овца има нужда от 2кв.м за да я издоят.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 а някой помни ли

    11 0 Отговор
    Ахмед Емин ...................
  • 15 Иванов

    7 5 Отговор
    Да попитам, ако може. Нали тези имоти не са на г-н Доган, а на някакъв бивш министър.
    Какъв е проблемът тогава?Човекът си е собственик на имотите, просто е пуснал временно, за постоянно наематели, а сега ги извежда.
  • 16 оня с коня

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "!!!":

    Първо да уточним смисъла на "Етническо противопоставяне"- това е противопоставяне на РАЗЛИЧНИ Етноси.Е как в ДПС ще има такова,след като те са ЕДИН И СЪЩ Етнос?А опорката ти е елементарна:Използвайки "на криво" Термина целиш да ВНУШИШ Противопоставяне на Мюсулмани и Християни и да нагнетиш Несигурност и Тревога в Бълг. Граждани,като не пропускаш да вкараш и Турция в Играта която вече почти е навлязла в България и е сложила ръка на 1/4 от територията й.Естествено това е в Унисон с Руската Хибридна война която се води срещу Държавата ни- да се плашат Българите до смърт със всички Плашила на Света,за да паднат те сакономерно на Колене пред дядо Иван с молба да дойде и да въдвори Ред и Законност както само Той може сурово и по Сталински.Затова и такива като тебе поставили се в услуга на Русия НЕ ЗАСЛУЖАВАТ да дишат Бълг. въздух!...И много скоро ЩЕ ВИ ГО СПРЕМ,а СИГУРА ще бъде Заличена според Закона за "Чуждия агент" БАШ по Руски Маниер.
  • 17 Анджо

    11 0 Отговор
    Ама защо пишат старайте на Доган, то се оказа , че той няма нищо. Пеевски е баш майстора тогава. Дано започне да излиза цялата истина за прехода, въпреки, че тия кадето остаряха със прехода знаем много неща, но не е лошо да научим още по пикантни неща.
  • 18 Анджо

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "!!!":

    Е това е опеката на Доган , да плаши с етнически мир. А кой Българин е тръгнал да търси нещо от тях никой. Това е руска работа и те в момента се намесват във вътрешните работи на България. Ердоган за това ли ходи до русия най редовно.
  • 19 Олеле

    8 2 Отговор
    Една противоконституционна и престъпна "партия" щяла да спасява България , ..да се чудиш и да се маеш !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Как може

    3 0 Отговор
    подобно нещо. Държавен служител бивш, с толкова имоти? Скандално. Не държава, а Територия на Мафията. 1989 всички тръгват с окъсани шлиферчета, днес милиардери. От външните фактори, обвинената в корупция Лайен, командори външната ни политика. Трябвало да има жена! Кадър на ГЕРБ. А най-подходащото кандидатура, отстояваща българските интереси Папазов, изобщо не се коментира. 35 години ни грабят: Корпорацията ГЕРБ, преди това НДСВ, заченати в чужди посолстви и ДС на БСП. Етноолигарсите на ДПС. Двойните граждани на ПП. И костовите приватизатори на СДС и ДБ. Евроатлантическите олигарси на БСП.
  • 23 Леля Гошо

    3 0 Отговор
    И какво излезе, Доган е гол като Сокол (хи хи) а някой си Папазов и съдружникът му руски пейразд имат имоти за десетки милиони. Откъде такива пари? Службите спят дълбок зимен сън и през лятото.
  • 24 ДС СИ ЗИМА СИИИЧКО КВОТО

    1 0 Отговор
    Е ИНВЕСТИРАЛА В ДПС.А ПРОПО НЯМА КОЙ ДА ПОПИТА ДС( СИГДА) ОТДЕ ИМА ТИЯ МИЛИАРДИ........
  • 25 НАП

    2 0 Отговор
    този капитан на кораб Папазов не може ,а и няма как да докаже произхода на парите си,факт.Ако случайно го проверят.Накратко всички са от едно котило,червеничко...
  • 26 Сега разбрахте

    2 0 Отговор
    ли защо , когато Христо ,, акустира " в ,, Росенец " нищо не последва ?

    Коментиран от #27

  • 27 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сега разбрахте":

    Извинявам се ,, акостра " . Няма ли още опция за поправка на чукнати букви от клавиатурата след публикацията ? 🤣
  • 28 Иван

    0 0 Отговор
    Пак се потъпкват правата на турците в България ...
  • 29 АМЕТ ДОГАН

    1 0 Отговор
    ЦЯЛ ЖИВОТ НА ГЪРБА НА ДЪРЖАВАТА ЖИВЕЕ БЕЗ ДА Е ПЛАТИЛ ЕДНА СТОТИНКА , ДАЛИ Е ПЛАЩАЛ ВОДА ТОК ПАРНО ХРАНА ИЛИ ДАНЪЦИ, САМО СДЕЛКИ ЗА МИЛИОНИ И МЛАДИ БУЛКИ. БОКЛУК.
  • 30 Предложение от село

    1 0 Отговор
    Вземете от многолюдната охрана на Дебелака и охранявайте Доган. Този милионер да се охранява сам, а и едва ли някой българин ще си сложи главата в торбата заради отиващият от политиката и от българите Крадеца. Защо обикновеният българин да си дава парите за охраната на това заможно да се опази само охранено Прасе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове