30 Август, 2024 10:36 888 32

Новият стар служебен премиер отново обеща честни избори ВИДЕО

  • димитър главчев-
  • премиер-
  • избори-
  • еврокомисар

Росен Карадимов ще е координатор по изборите

"Нашата цел като служебно правителство ще бъде организирането на честни предсрочни парламентарни избори. Имаме опит вече, надявам се само да надграждаме оттук нататък". Промените, които виждате са предизвикани по-скоро с оглед успокояване на политическото напрежение, отколкото от недобре свършена работа. Те са извършени в диалог с президента на Републиката Румен Радев.

Това заяви в началото на заседанието на Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев.

Главчев обяви, че по време на заседанието трябва да приемат решение, с което координатор по изборите да бъде министърът на иновациите Росен Карадимов. По думите му той ще осъществява добър диалог.

Промените в кабинета са предизвикани по-скоро с оглед успокояване на политическото напрежение. Това каза в началото на първото редовно заседание на Кабинета "Главчев 2" служебният премиер.

Той не пропусна да се пошегува с думите: "За разлика от предишните заседания, които не знаехме дали са последни, тук е сигурно, че това е първо на това правителство".

Димитър Главчев определи правителството като преход от предишното, което според него си е свършило добре работата.

"Промените, които виждате са предизвикани по-скоро с оглед успокояване на политическото напрежение, отколкото от недобре свършена работа. Те са извършени в диалог с президента на Републиката Румен Радев. Ние ще продължим да си вършим работата така, както я вършихме в предишния състав на служебното правителство", каза служебният министър-председател.

Той призова партиите да се фокусират върху предизборната си кампания, а не толкова върху служебното правителство, защото гарантира, че то ще бъде равно отдалечено. Като основни цели посочи организирането на честни избори, както и следване на избрания европейски път на развитие и грижата за добрия начин на живот на българските граждани.

"Срокът за подаване на кандидатури за еврокомисар е до днес. Самият процес стартира от утре", каза още той.

"Ще ни е трудно да вземе решение. Все пак има принципи и критерии, които трябва да спазим. А те за това са правилата, за да се спазват. Ще представим кандидатури, които отговарят на правилата. Сигурен съм, че когото и да предпочетат в ЕК, която всъщност също прави предложение. Процесът е доста дълъг. Всякакви спекулации, че има разпределени ресора са несъстоятелни", посочи Главчев.

Димитър Главчев трябва да представи на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен две номинации. Парламентарните групи издигнаха общо 7 кандидатури - на 4 жени и 3 мъже.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 1 Отговор
    Много зависими хора има.И много ратаи.
  • 2 Арлекино

    13 0 Отговор
    От зайчарника.
  • 3 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    15 3 Отговор
    С шиши ще ги организираме,ще бъдат най-честните..Заклевам се в бойко рашков и Асен Василев, да пукнат ако лъжа...
  • 4 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Държавата се е срастнала с бизнеса и хляба на хората зависи от нея.Такъв контрол на държавата над частния бизнес нямаше даже през соца.
  • 5 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    След 40 годинки Уж изборчета сме във Последна Национа Катастрофа. Обещавам ви, че сме Приключили Вчера Аз и тва е! Друго няма, няма и да има със тоя матрял де!
  • 6 Дядо ви Курти от село пиперково

    17 2 Отговор
    Мафията ще прави честни избори
  • 7 Перо

    8 4 Отговор
    Предните избори се отчетоха като успешни и без нарушения! Защо тогава Радев не се обади, че бившия министър не си е свършил работа и е зависим от Пеевски? Кога и как разбра, че е “човек на Пеевски”?
  • 8 евалата чалгопитеци

    12 3 Отговор
    Как е Промяната? Свежичко ли ви е още?

    От вчера сме с 9 милиарда лева по-бедни. без лихвите. Толкова е НОВИЯ Държавен заем взет от служебното правителство.

    Коментиран от #12

  • 9 Гледан филм

    13 2 Отговор
    МВР, ЦИК и ДАНС само леко ще побутнат изборите в полза на Герб и Пеевски, и в ущърб на ППДБ. Иначе как Бойко ще продължи да се лензи от екрана и да дрънка простотии.
  • 10 Срама

    13 1 Отговор
    няма , като началника си !
  • 11 Кую

    12 0 Отговор
    Честни друг път. Игра на ротативките.
  • 12 Последния Софиянец

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "евалата чалгопитеци":

    Промяната и ГЕРБ си разделиха един милиард от държавното ВИК а половин България е без вода.
  • 13 Марис

    11 1 Отговор
    Защо ли не ви вярвам ?!!!
  • 14 Боко Праните Гащи

    3 3 Отговор
    Дреме им на българите(робите) за изборите. Кажете кво става с Гонзовица
  • 15 Айде

    16 1 Отговор
    Това ли може да роди България!? Нещастник!
  • 16 Фффф

    12 0 Отговор
    Лидер който иска да провежда добро управление, ще обогати хората. Лидер който иска да доминира ще обогати партийните функционери. Държава която едва оцелява ще обогати чиновниците, а лидера себе си, обикновените хора обедняват... Е как тогава тая държава да не рухне
  • 17 българин

    11 0 Отговор
    Обещание статукво не разваля, червени мошеници, зависими плазмодии, национални предатели.
  • 18 Донка Общата

    5 0 Отговор
    Ох, аз на колко съм казала: Ти си ми вторият....
  • 19 Мошеник=Политик

    9 0 Отговор
    Никой вече не вярва в системата. Няма и да има гласуващи, ще са по малко и от последните. Никой не иска да легитимира, мафиоти във властта.
  • 20 Чип и Дейл

    10 0 Отговор
    Лъжливото овчарче.
  • 21 Паразит

    3 2 Отговор
    Никакво гласуване! Бойкот!
  • 22 Леон

    7 1 Отговор
    на лъжата краката са къси
  • 23 Чочо

    6 0 Отговор
    Нямаше нужда от това обещание.
    Ние сме " абсолютно " сигурни.
    Винаги сме " вярвали "във вас,политиците😃😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
  • 24 Лалугер

    6 0 Отговор
    Главчев,важно е да свалите народното напрежени,а не политическото,че ще стане лошо когато нашто напрежение стане нетърпимо.
  • 25 гражданин

    7 0 Отговор
    от дърт комунист, да чакаш честни избори да ти проведе, кой го извади тоя Карадимов от нафталина, и го пусна да се прави на мъж на стари години, нашите родители на неговите години, отдавна са в гроба, съсипаха им, и им съкратиха живота, точно такива комунисти, като този, дето се напъват да правят капитализъм в последните 35 години
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 И резултата е:

    4 0 Отговор
    1 герп,;2 дпс кое?;3пп дб;4 възраждане5други;6 бсп- това според"честните"избори!!! В действителност1 Възраждане;3 Герб;,3 ИТН;4 БСП;5 ДПС1;6 ппдб-ако влязат изобщо;и7 ДПС2!!!
  • 28 След

    5 0 Отговор
    това обещание, последва смях в залата!
  • 29 Винаги

    3 0 Отговор
    на територията изборите са честни!
  • 30 Дедо Джо

    3 0 Отговор
    Ахъм. Честни избори означава герб и ппдб на първите две места.
  • 31 Оставка на служебното

    3 0 Отговор
    Много вреди нанася на България. Продължават да ни управляват ГЕРБ и ДПС.
  • 32 Честни ли......

    1 0 Отговор
    Народе да гласуваме масово с не подкрепям никого и да им обърка е сметките. Няма да могат да фалшифицира вота на всички ни БОЙКОТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове