11 Септември, 2024 05:18 2 785 9

Румяна Коларова: ДПС има резервни ходове

  • цветанка андреева-
  • румяна коларова-
  • дпс-
  • политика

Според политолога Цветанка Андреева политическа битка няма как да се реши институционално

Румяна Коларова: ДПС има резервни ходове - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

ДПС има и резервни ходове. Ефективно се блокират един друг. Предполагам, че ще потърсят регистрация и с други имена, с лика на водачите по места.

Това коментира политологът проф. Румяна Коларова в предаването "Денят ON AIR".

Според политолога Цветанка Андреева политическа битка няма как да се реши институционално.

"Затова и ЦИК задълбочи кризата. Единственият изход са изборите. И двете формации ще се явят, те са подготвени за резервни варианти", посочи Андреева пред Bulgaria ON AIR.

"Позицията на ЦИК е, че не трябва да блокира възможността всяка една от тези фракции да участва на изборите. Това може би не е абсолютно в буквата на закона, но това е в духа на закона. Одобрявам тази позиция на ЦИК. Може би се е търсило бързо решение", анализира проф. Коларова.

По думите на Андреева, ДПС се бори за власт и различни визии.

"Напрежението, конфликтът и разцеплението са битки на две различни визии - как ДПС ще участва в институцията. Делян Пеевски изнесе на светло ДПС. Той заяви желание да се включи в коалиционно управление и в голям смисъл участваше. Ахмед Доган през годините си извоюва славата на човек, който качва и сваля правителства, човек в сянка. Ако ставаме свидетели за битка на мястото на Доган, ще видим битка на различни лидери, докато тук виждаме директен сблъсък между Доган и Пеевски", заяви Андреева.

Ясно ще бъдат групирани две групи партии и те ще бъдат както предизборно, така и в самия парламент и няма да се делят стратегически, прогнозира проф. Коларова.

"Те ще се делят по това какво е отношението им към следващите избори. Има партии, за които е съдбоносно в следващия парламент да се формира правителство, което да не е служебно. Има партии, за които това е въпрос на живот или смърт. Тук със сигурност са "Продължаваме промяната" (ПП), БСП, "Има такъв народ", "Възраждане". Има партии, които гледат не към следващите, а към по-следващите избори - работят за това в следващия парламент да няма мнозинство. Всичко това ще се види ясно, когато стане въпрос за предизборна кампания", обясни проф. Коларова.

Румен Радев "влага изключителна енергия да всява конфликти вътре сред довчерашните партньори", изтъкна Андреева: "ГЕРБ, ПП-ДБ и частите от ДПС".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    14 6 Отговор
    ДПС трябва да се забрани
  • 2 Българин

    7 2 Отговор
    Независимо дали ВАС ще реши, че името ДПС може да се ползва от крилото около Доган или не, слепите и неграмотни избиратели на Сокола винаги ще гласуват за него. Те са обхванати от култ към личността на Доган и ще го подкрепят както и да се казва партията му. Ако обаче ВАС реши в полза на Доган, тогава дерибеите ще започнат непрекъснато да се хвалят по медиите, тоест колко велики победители са. Дори са способни и на друга низост, а именно, да изкарат Доган, за да внушат, че той се завръща в политиката и агитира. Никоя глупост не им е чужда.
  • 3 ха ха

    9 0 Отговор
    Две икономически клики са се изправили една срещу друга в ДПС, защото баницата стана по-малка. Вероятно и двете са в сфери с монополно положение, където предстоят промени - енергетика и транспорт, например. Падат приходите увеличават се разходите, а банките си искат своето. Липса на кадри и високи цени на пазара на труда. Затова и отлагаме еврото. Олигархията има нужда от евтина работна ръка. Очаквайте гръм откъм борда. Въпросът е кой ще е изкупителната жертва да фалира държавата. Засега положението се закърпва с външни заеми.
  • 4 Фффф

    6 0 Отговор
    Само отзоваване на депутат с подписка, ще накара народното събрание да вдигне нивото на смислена и качествена работа

    Коментиран от #5

  • 5 Ццц

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фффф":

    Да и аз мисля, че това ще накара всеки депутат да се съобразява какво говори и прави , защото знае че с петдесет хиледи подписа е вън от НС
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДПС + БСП + ГЕРБ + ППДБ

    2 1 Отговор
    СА ЕДНА ПАРТИЯ КОЯТО ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА ПОЕМЕ КЪМ СИБИР !
  • 8 БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ БЕЗ ПРОФЕСОР РОМЯНА

    7 0 Отговор
    КОЛАРОВА ОТ БКП - ВАСИЛ КОЛАРОВ СЕ Е ПРЕРОДИЛ В НЕЯ , ДОРИ И ГЕНЕТИЧНО !
  • 9 Тая Бабуля до кога ще ние Натрапват!

    5 1 Отговор
    Никой не се интересува от Коментарите и!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове