16 Септември, 2024 23:17 3 736 6

Важните новини във ФАКТИ на 16.09.2024 г.

  • слави трифонов-
  • атлантически съвет-
  • делян пеевски-
  • русе-
  • снимка-
  • николай денков-
  • костадин костадинов-
  • галъп-
  • ангел найденов-
  • кирил добрев-
  • загинал-
  • веселин вучков-
  • ваня григорова-
  • дрогиран-
  • пламен димитров-
  • калоян методиев-
  • нси-
  • първокласници-
  • загинали-
  • иван ченчев

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност

Важните новини във ФАКТИ на 16.09.2024 г. - 1

Слави Трифонов: Има нещо много грозно и уродливо, което се случва в момента

Има нещо много грозно и уродливо, което се случва в момента. От трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят PR кампания, което е унизително и срамно, написа Слави Трифонов в профила си в социалната мрежа.

И Атлантическият съвет поиска оставките на адм. Емил Ефтимов и на генералите Димитър Петров и Николай Русев

Атлантическият съвет на България от години предупреждава висшето военно и политическо ръководство на отбраната за наличието на системни проблеми в управлението на Въоръжените сили на Република България. Основният проблем, от който произтичат всички негативни явления в отбраната – недостатъчно финансиране, слаба бойна подготовка, проточено до безкрайност разделяне със съветската техника, забавено превъоръжаване, технологично изоставане, окаяно състояние на инфраструктурата на отбраната, слаба мотивация за служба във въоръжените сили, дори липса на желаещи да служат в структурите на НАТО, произтичат от разрастващата се политизация на висшия офицерски състав и скритото му срастване с политически партии и политически личности.

ВАС остави без разглеждане жалбите на Джевдет Чакъров срещу решения на ЦИК за регистрацията на Делян Пеевски

ВАС остави без разглеждане двете жалби на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров.

Няма пострадали и разрушения в Русенско след труса в Румъния

Силно земетресение разтърси Румъния днес следобед, но Русенска област остана незасегната от природното бедствие. Към 19:30 часа областният управител Драгомир Драганов потвърди, че няма данни за пострадали или разрушения в региона. Електрозахранването, водоснабдяването и комуникациите функционират нормално.

Разпитани са 20 военни за загиналите на "Граф Игнатиево" пилоти

20 военни вече са разпитани по случая със загиналите пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Иззета е цялата документация от Долна Митрополия и Граф Игнатиево. Това са заявили пред „Телеграф“ от военна прокуратура – Пловдив.

Акад. Денков призна: Нямаме доверие на Борисов и Пеевски

Искам да честитя днешния празник на всички деца, родители и учители. Има два дни в годината, в които се сещаме за образованието. Има още какво много да се направи в образованието, но посоката е правилна. Доскоро разговорът беше само за пари в образованието, а сега трябва да е качеството. Ако някъде сме длъжници, то е точно това - качеството в образованието.

Костадин Костадинов: „Възраждане“ е единствената стабилна партия

Днес, на пресконференция, стана ясно, че председателят на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов ще води листите на партията в 3 МИР – Варна и 25 МИР – София за предстоящите избори на 27 октомври. Костадинов, който е народен представител в 47, 48, 49 и 50 Народно събрание, подчерта значимостта на последователната работа на „Възраждане“ в полза на българските граждани.

"Галъп": 39% от българите са притеснени от ЛГБТ пропагандата в училищата

Нито остра тревожност, нито стабилно спокойствие сред обществото по отношение на потенциална пропаганда в училищата у нас. Българите са по-скоро разделени, а значими нива на несигурност, непознаване на проблема и липса на информация предпоставят възможност от поляризация. Това показва специално национално представително проучване, проведено от "Галъп интернешънъл болкан" по поръчка на БНТ. Изследването е проведено в началото на септември сред 802 пълнолетни българи по метода "лице в лице".

Ангел Найденов за авиокатастрофата: Не смятам, че в този случай става въпрос за някакви циркови номера

Самолетната катастрофа на авиобаза "Граф Игнатиево" е тежка трагедия за цялата държава.

Кирил Добрев: Радвам се, че ще се видя с Корнелия Нинова в съда

Юридически кризата в БСП приключи с оставката на Нинова. Никой в последните 35 години не се е опитвал да унижи партията така, както Иван Костов и Корнелия Нинова. Надявам се кризата в БСП да е приключила и да вървим към едно добро представяне на изборите. Това заяви Кирил Добрев в ефира на бТВ.

Мъж загина, друг е ранен при трудова злополука в завод „Неохим“

Служител в завода за производство на амонячни торове „Неохим“ АД в Димитровград е загинал при трудова злополука, а негов колега е бил ранен.

Веселин Вучков: Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“

Ролята на МВР е ключова по време на избори. В тези дни, още преди да е стартирала предизборната кампания, основна е ролята на оперативно-издирвателната работа на екипите, за да се противодейства на купуването на гласове. Това заяви бившият вътрешен министър Веселин Вучков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Ваня Григорова: Настоящото ръководство на БСП бяха хората, които разпространяваха всичко, което говореше Нинова

Как политическата криза се отразява на левите партии? Темата коментира общинският съветник Ваня Григорова в студиото на „Пресечна точка”.

Дрогиран таксиметров шофьор блъсна пешеходка в Дупнишко и избяга, жената почина в болницата

26-годишен дупничанин, таксиметров шофьор, чиито текст се оказал положителен за наркотици, блъсна пешеходка на пътя между селата Самораново и Ресилово и избяга. По-късно жената почина в болницата. Водачът е задържан.

Пламен Димитров: Не сме доволни от решението за линията на бедност

Не сме доволни от решението за линията на бедност и не заради числото, а заради това, че се промени принципът.

Калоян Методиев, фейсбук: Позорно ли е главнокомандващ на армията да избяга от мястото на трагедия

Президентът заяви: Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо!. Реакцията му идва по повод на журналистическо питане за смъртта на двамата пилоти. Може би е прав и трябва да попитаме принципно?

НСИ: Годишната инфлация в България продължава да намалява

След като националната статистика три поредни месеца отчете дефлация в България, за втори пореден месец през август месечните стойности са положителни - 0,1 на сто. Вече 15 месец годишната инфлация в България е едноцифрена и продължава да намалява, сочи справка в Националния статистически институт.

Близо 60 първокласници в затворите у нас

В училищата на територията на затворите в страната днес започва учебната година за 860 ученици лишени от свобода. Училищата са шест със седем филиала. Лишените от свобода, които тази година постъпват в първи клас, са 58. Това заяви главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ главен комисар Ивайло Йорданов, който беше гост на откриването на учебната 2024/2025 година в Средно училище „Димитър Митев“ на територията на затвора в град Ловеч.

Мъж и жена загинаха при пожар в апартамент във Видин

Мъж и жена загинаха при пожар в апартамент във Видин, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал тази сутрин в 03:57 часа на ул. „Гладстон“. Насочените към адреса три екипа на РСПБЗН-Видин потушили пламъците.

Загинали са двама от обитателите на жилището – 40-годишен мъж и 46-годишна жена. Пострадала е 76-годишна жена, тя е настанена за лечение в болница.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието.

Причината за пожара е в процес на установяване. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Видин. Разследването продължава.

Пеевски пак поиска оставките на "ортаците" на Радев - ген. Петров и ген. Русев

Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ. Това заяви в своя позиция Делян Пеевски.

Ченчев: БСП вече ще бъде използвана за патерица – мечтата на олигарсите в партията

„Не аз, а знакови социалисти преди мен са казвали и, за съжаление, говорят и днес за т.н. хайверена левица“. Така Иван Ченчев отговори на въпроса на Пело Кръстев пред телевизия СКАТ – има ли дерибеи в БСП. И добави:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    Спокойна нощ
    Дами и Господа

    💞💞💞
  • 2 Олеле майко,!

    5 5 Отговор
    Какво сте го изпружили слави трифонов най отпред! Той е толкова важен за България, колкото велосипедът, за рибата!🙄
  • 3 Доган и Пеевски

    5 1 Отговор
    Ще се припознаят след изборите като братя на кьорсофрата.

    Коментиран от #4

  • 4 На там отива работата.

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Доган и Пеевски":

    Театро ДПС.

    Коментиран от #5

  • 5 А две партий с обща кирия

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "На там отива работата.":

    Е по добре от една партия. Ще се купуват гласове яко.
  • 6 Ако умрем и загинрем

    0 2 Отговор
    Мененеме жалитеее. И ако ми е малко ракията , почерпете. З Македония.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол