10 Октомври, 2024 08:49 921 10

Поредна формация влиза в „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“

  • бсп- обединена левица-
  • формация-
  • присъединяване

Атанас Зафиров от Русе: Силата е в обединението и работата заедно

Поредна формация влиза в „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ - 1
Снимка: БСП

„Силата е в обединението и работата заедно за постигане на нашите цели, а те са високи – да представим реална алтернатива на народа си и надежда за едно по-добро бъдеще“. Това заяви председателя на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Атанас Зафиров в Русе, където беше подписано коалиционно споразумение с Володя Попов, председател на Гражданско сдружение „Обединена левица“, която става част от постоянно разрастващото се широко ляво обединение. Социалистът коментира, че това е част от продължаващите усилия за консолидиране на лявото пространство.
По думите му подписването на споразумението в Русе е и оценка на ръководството на БСП за потенциала на региона и значението му, не само като исторически, но културен и интелектуален център. Той подчерта, че именно поради тази причина и листата в областта е водена от едно от най-разпознаваемите лица на партията, с доказан парламентарен и държавнически опит в лицето на Иван Иванов.
Председателят на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА обърна внимание и на необходимостта държавата да обърне поглед към тази част на България, която години на ред е подценявана и подминавана.
Иван Иванов заяви: „Вярвам това е добър сигнал, че има много политически формации, които ни виждат като реална алтернатива на досегашната ситуация и са готови на градивна работа, заедно. Защото само така можем да осигурим стабилност, достоен живот, едно светло бъдеще за нашите деца. Време е за решения, днес!”.
Володя Попов подчерта, че процесът на консолидация вляво е задължителен и неотменим за доброто на България. Той пожела успех на Иван Иванов и заяви, че в негово лице левицата има ценен експерт.
Припомняме, че още една партия, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, се присъединява към обединението вчера. Това е ясна индикация, че лявото е силно, и консолидирано върви напред към изборите на 27 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 1 Отговор
    Притча:

    "Едно магаре било вързано за дърво в двора на стопанина си. Покрай него минал дявола и го отвързал. Магарето отишло в градината на съседа и започнало да яде всичко наред.
    Жената на съседа като видяла това, взела пушка и застреляла магарето. Стопанинът на магарето чул изстрела, видял мъртвото си магаре и застрелял жената на съседа си. Съседът убил собственика на магарето. Децата на собственика на магарето изгорили къщата на съседа. Съседа ги убил за отмъщение. Попитали дявола как е успял да направи всичко това?
    "Аз само пуснах магарето на свобода!", отговорил той.

    Поука:
    "Ако искате да унищожите една държава, дайте свобода на магаретата!"
  • 2 Бсп умре

    5 6 Отговор
    Има Възраждане!
  • 3 селянин

    8 2 Отговор
    Имам едно магаре и 10 кокошки носачки, мога ли и тях да ги запиша в обединената левица?
  • 4 Анализатор

    11 2 Отговор
    След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

    Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.
    Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

    Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа...

    Коментиран от #5

  • 5 Алън Дълес

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    От литературата и изкуството им ние постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото... Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    Крайно време е да се разбере , че 30 партии не могат да решат един въпрос по 30 начина ‼️
  • 7 Перо

    9 1 Отговор
    Вече броя на присламчените кандидати за административни и изборни постове надвиши броя на гласоподавателите на червената буржоазия!
  • 8 Вперед, Володя!

    3 1 Отговор
    Рубли потекут рекой!
  • 9 Така като ги смятам

    4 0 Отговор
    На едно депутатско столче се падат трима партийни вожда.
  • 10 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И ФЛИНТСТОУН

    0 1 Отговор
    ЗА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ 3три МОРЕТА
    ЕЗЕРОТО В ЖК.ДРУЖБА..
    ШАДРАВАНА НА БУЛ. ДОНД.ДВЕ
    И ПАНЧАРЕВСКОТО ЕЬЧЗЕРО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове