24 Октомври, 2024 09:30 1 011 52

Томислав Дончев: Има логика и е обществено приемливо да бъдем партньори с ПП-ДБ

  • томислав дончев-
  • пп-дб-
  • герб-сдс

Не си представям коалиция с която и да е от двете формации на ДПС, каза водачът на листата на ГЕРБ в Габрово

Томислав Дончев: Има логика и е обществено приемливо да бъдем партньори с ПП-ДБ - 1
Кадър Нова тв

Има логика и е обществено приемливо да бъдем партньори с ПП-ДБ, въпреки всички хули и обиди. Заедно трябва да търсим подкрепа в парламента, ако не се окажем достатъчни за сформиране на мнозинство. Кабинет с къс хоризонт не може да свърши нищо голямо, защото за големите дела се изисква време. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Габрово Томислав Дончев.

"Не си представям коалиция с която и да е от двете формации на ДПС, това би разделило допълнително обществото. Подкрепата на изборите е мерилото за обществата тежест на партията. Предложихме кабинета "Габровски" като експертен, не се получи, политическите лидери трябва да са в парламента. Според геометрията равноотдалечен означава да е безкрайно далеч. Взаимно приемлив пък значи равноприближен", отчете още кандидат-депутатът.

По думите му ВСС формално може да избере нов главен прокурор, но съветът не се ползва с доверие. "Ако бъде довършен изборът, тогава Сарафов ще бъде обект на хули, укори и коментари. Какъв главен прокурор би бил, ако част от партиите оспорват легитимността му? Другият вариант - ако процедурата бъде спряна, от съдебната власт ще кажат, че политиците се месят в независимостта ѝ. Парламентът носи историческата вина, че не попълни квотата си във ВСС. Когато има мнозинство с ясна цел, споделени принципи и програма, може да се случи всичко. Включително да се сменят и хората на постове в регулаторите, които са с изтекли мандати", коментира той.

Според него купеният вот с основание е в центъра на общественото внимание. "За съжаление опити за това има. Познавам част от хората, които се свързват с купуване на гласове в Габровско, но призовавам вътрешния министър да си свърши работата. Конкретно за мъжа по прякор Памперса също съм чувал - той е в ресторантьорския бранш. ГЕРБ със сигурност няма нищо общо с това, не съм купил и половин глас за 17 години в политиката, това е туморът на демокрацията. Има места, където резултатите са трудно обясними, такъв пример е община Хитрино. Населението подкрепя различни политически сили, не виждам причини изведнъж колективно да подкрепя ПП", заяви Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    28 12 Отговор
    Има логика и следващата му длъжност да е радиоводещ в затвора в Белене.

    Коментиран от #33

  • 2 име

    21 3 Отговор
    Сега остава и асан да завърти дупе към теб и направо се взимате! Горчиво на партньорите! На балъците, честито!
  • 3 Среднощен

    12 4 Отговор
    Просто Интереси няма Вечни Приятели а Има вечни Интереси
  • 4 Последния Софиянец

    22 6 Отговор
    Гласуваш за Бойко и получаваш Кирчо и Кокорчо.

    Коментиран от #18, #35

  • 5 Българските избиратели

    8 12 Отговор
    ПП-ДБ не може да участва в следващо правителство!Съставянето на правителството ще бъде от партията спечелила изборите!Само така тази партия ще носи пълната отговорност за действията си!
    ПП-то може само да подкрепя това правителство по допирни точки чрез подписано споразумение с конкретен срок на изпълнение!

    Коментиран от #46

  • 6 имя

    3 4 Отговор
    На бацо му трябва почти пълен мандат (той никога не изкарва пълен) със стацилна патерица. Но в ПП-ДБ е пълно с меки китки и патерицата не е стабилна.
  • 7 Усмихнат

    18 0 Отговор
    Ако ППДБ пак се заиграят с ГЕРБ това означава, че и шиши ще участва, което ще е сигурен край на страхливите и несигурни политици от промяната.

    Коментиран от #14

  • 8 пешо

    9 3 Отговор
    пак ще се прегърните , парите и властта скрупули нямат
  • 9 искандер сарматов

    10 3 Отговор
    Демек правителство на войната ще има ...
  • 10 Само Борисов може да го направи

    3 17 Отговор
    В България няма равен на Бойко Борисов, но виждам, че е по-талантлив от маса други.
    Мандат до построяването на магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море".Това го искаме българските граждани от Северна България.Той е гаранта за построяването на всичко това.
    Българските граждани от Северна България искат построяване на магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море".

    Коментиран от #17, #50

  • 11 Леля Гошо

    15 5 Отговор
    Подкрепям! Мисля че Дани Митов и Асена Кокорчева биха били една много мила партньорска двойка.

    Коментиран от #15

  • 12 Има ни пак

    12 2 Отговор
    Трябва поне още две партии да влязат в НС, за да объркват сметките на големите и да ги държат в напрежение.
  • 13 Валентин Тончев от АПС съм

    5 2 Отговор
    "Ахмед Доган е провел вчера над 300 телефонни разговора, постоянно има срещи. Така че е на терен и е с хората." Това казах при Цънцарова, но не ми направи впечатление, че зрителите ми се смеят. Трябваше да кажа, че Доган е провел 700 разговора вчера, а не 300. Той не спи, само говори. Нали е почетен председател? Същият Ахмед каза преди месец, че ще говори с журналистите по време на кампанията, но излъга за всичко.
  • 14 име

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Усмихнат":

    Шиши винаги участва, неговите хора не са мърдали. Повече от 10г е в политиката, делкаха си с ГЕРБ през цялото време, а миналата година им подхвърлиха нещо на ПП-ДБ. Шиши беше премиер, не мишoка денков

    Коментиран от #16

  • 15 БРАВО

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Леля Гошо":

    А делянчо добрев ще им е кум, щото много ги харесва и двамата.

    Коментиран от #29

  • 16 Усмихнат

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "име":

    Така е! Но наивниците от промяната явно още не са го разбрали.
  • 17 име

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Само Борисов може да го направи":

    Ае бегай от тука, ходи да ядеш на магистралата асфалт. 15г само крадене от пътища, видя се че не може все така да се кара.
  • 18 Среднощен

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    логично
  • 19 ТаУмВзе

    3 3 Отговор
    Логиката на Чекмеджето по Парапета а! АХХАХАХА
  • 20 българка

    11 1 Отговор
    Логиката е ОПГ ГЕРБ да напусне политическата сцена - СТИГА ДАЛАВЕРИ за сметка на почтените хора! Нямате ли срам?
  • 21 провинциалист

    10 1 Отговор
    "Има логика и е обществено приемливо" - в кое общество е приемливо това? Не и в обществото, което гласува доверие за изчегъртване, а получи изчегъртания на бял кон.
  • 22 Мнение

    10 1 Отговор
    ГЕРБ използваха срещу ПП-ДБ компромати, прокурорски акции, медийни атаки, за да ги унищожат.
    Сега уж било обществено приемливо да бъдат партньори с ПП-ДБ..??
    ГЕРБ са неадекватни!
  • 23 К.К.

    11 0 Отговор
    Няма никаква логика пич, това ви се обяснява непрекъснато. Не може мутрите и мафиотите да се обединят с жертвите, т.е.с нормалните, образовани хора. Вчера борисов каза, че ПП-ДБ са задкулисието в България/не че му вярва някой, всеки знае кой е/, та как вие " достойните и честни политици" ще се обедините с такива " боклуци". Пич, никой вече не ви вярва, никой вече не ви иска, престанете да си напъвате. Буци щял да става примиер министър - тъжна история.

    Коментиран от #26

  • 24 Истината

    9 0 Отговор
    Дебелата Корупция сътвори тънък асфалт по магистралите на ГЕРБ.
    А тънкият асфалт явно е направил милионери доста политици от ГЕРБ и техни приближини държавни чиновници.
  • 25 Абе ей

    5 1 Отговор
    Вие за малумни ли ни взехте,нали бяхте се зглобили защо не направихте нещо?????
  • 26 Лъжите на мафията ГЕРБ!

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "К.К.":

    В предизборната кампания на ГЕРБ се тиражира лъжата, че в бюджета има "дупка" в размер на 18 милиарда лв." А данните на Евростат показват тъкмо обратното, България е с най-ниско ниво на държавен дълг към БВП в ЕС благодарение на добрите бюджети писани от Продължаваме Промяната и Асен Василев!
  • 27 Не е

    6 0 Отговор
    Тъпанар !Не е обществено приемливо гнусно е!
  • 28 6нтщ5ж

    7 0 Отговор
    От гордостта на ГЕРБ, магистралите, са спестени сериозно количество материали, това означава, че милиони са отишли в нечии ръце и нощни шкафчета от ГЕРБ!!
  • 29 Леля Гошо

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "БРАВО":

    Заформя се партньорски купон, редно е да поканим Културиста Спецов за кума, а Маноил Манов и Венко Сабрутев за шаферки
  • 30 Възмутен

    6 0 Отговор
    Сериалът “Кражбата на магистрали” го гледа цяла България, а от всяка проверка излиза едно и също – между 25 и 30% от асфалта липсват!!! Благодарение на ГЕРБ имама калпави и недовършени за цееели 10 години магистрали!
  • 31 Роки

    8 0 Отговор
    Томиславееее, върни откраднатите 2 милиарда лева за дигитализация на държавната администрация, бе престъпнико!
  • 32 Питам само?!

    7 0 Отговор
    Защо прокуратурата мълчи по делото за източените над 50 милиона от “Хемус” строена по времето на ГЕРБ, какво стана с осемте обвиняеми, от които петима - собственици на кухи фирми, претакали парите, защо по това дело няма нито един политик или държавен служител от ГЕРБ с предявено обвинение?!
    Искате ли ГЕРБ пак да ви краде???
  • 33 Ъхъ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Още по приемливо, е коалиционният партньор отново да арестува Борисов, този път за по дълго време! Това ще е бг принос в съкровищницата на демократичната мисъл!
  • 34 Помним, помним!!!

    5 0 Отговор
    А помните ли ремонта на ГЕРБ на столичната ул. “Граф Игнатиев”, изпълнен от някогашен фаворит на ГЕРБ - “Джи Пи Груп”. Проектът стана за посмешище в социалните мрежи, струваше над 24 милиона лева с ДДС, който закъсня с повече от половин година и беше платен от нас данъкоплатците?!!
  • 35 Ъъъъ не!

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И байТанас и байТанас и още куп екскременти!💩💩💩
  • 36 Герб са корупцията у нас!

    5 0 Отговор
    Управлението на ГЕРБ е една Грандкорупция с еврофондове и обществени поръчки!!
  • 37 ГЕРБ са мошеници!

    7 0 Отговор
    По-тънък асфалт има в 7 пътни участъка, 3 от 5 моста са с дефекти! Това е ГЕРБ! Измами, кражцби, беззаконие!
  • 38 Перо

    2 3 Отговор
    Няма в тая игра обществено очакване за коалиция между ГЕРБ и ПП/ДБ, има телефонно обаждане на Галя от посолството, към тиквата и Киро-тъпиро, както до сега! Те са там на отчет и нямат право на мислене!
  • 39 Мнение

    5 0 Отговор
    Аз като гласувам избирам партията, която да представлява моите интереси във властта! Да ми вдигне заплатата, да имаме реформирана съдебна система, да се махнат корумпираните калинки на ДПС-ГЕРБ, които се вкорениха във държавните институции за 10-те години управление на Борисов...
  • 40 Мдаа

    6 0 Отговор
    След СЕДЕМКРАТНО нежелание да поемат отговорността да управляват, ГЕРБерята изедин път се загрижиха за бъдещето на страната и демокрацията в нея.
    И как така се изметнахте бе несретници нещастни?
    Що седем (7) пъти не ви пукаше, а сега изведнъж станахте отчаяно загрижени?
  • 41 Просто

    5 0 Отговор
    няма да ви върже !
  • 42 Лемънс

    5 0 Отговор
    В настоящата ЦИК има 15 експерти, предложени от следните политически формации:
    ГЕРБ - 4.
    "Има такъв народ" (ИТН) - 3.
    БСП - 3.
    "Демократична България" - 2.
    ДПС - 2.
    "Изправи се! Мутри вън!" - 1.
    Действащата ЦИК е назначена през май 2021 г., има 5 годишен мандат и отразява политическото представителство към онзи момент.
    Продължаваме Промяната НЯМАТ представител в ЦИК, а също и Възраждане!!! Затова им КРАДАТ гласове!
  • 43 Дребни детайли:

    6 0 Отговор
    - ГЕРБ много държаха да имат свой човек за председател в последния Парламент - така си гарантираха, че няма как никой законопроект да мине без тяхната повеля.
    - ГЕРБ се спукаха да пречат на всякакви законопроекти, свързани с подмяна на шефове на служби и реално парализираха, чрез контрол тези служби
    - ГЕРБ за всяка тема в парламента я разводняваха до безкрай, само и само да не стигне до Съдебната реформа
    - ГЕРБ са готови да изгорят цялата държава, само и само да НЕ ги разследват
    - прекарваха си само лобиските закони на ГЕРБ
    - за 12 години ГЕРБ не приеха закон за частният фалит
    - при всяко споменаване на промяна на статута на главният прокурор - излизаха групово да защитават Борисов...
  • 44 стокоа

    3 0 Отговор
    Смръ..дляци.Кооператив от измамници и подли сенчести фигури облечени в държавна власт.Ще дойде и вашият хепиенд.
  • 45 Тома

    5 0 Отговор
    Този го знаят за най умния и красив в шайката герб защото е бил началник на радиоточката в Габрово
  • 46 Борислав Дичев

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българските избиратели":

    Подкрепям напълно Вашето становище!
  • 47 ухбрф

    5 0 Отговор
    Дончо с квадратната крива муцуна, лъже като сиганин. Този ГЕРБ негодник не знаел дали се купуват за ГЕРБ гласове? Не знаел как са 10 хиляди преференции за една маймуна ГЕРБ дето никои не и знае името. Само Дончо не е сигурен дали се купува за ГЕРБ? Представете си как му вкарвате един ритник отзад, и как изхвърча от ритника. Това е добре да се случи на ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС, мИрси. Слава Богу ако са гневни българите могат да ги изритат на изборите.
  • 48 Тоя Пипон в Затвора!

    6 0 Отговор
    Крадците дават акъл!
  • 49 Гост

    6 0 Отговор
    Томислав много нервен . Чак се оказа че не ,,познава" и бившия варненски кмет и неговите пристанищни уйдурми като стана въпрос за евро прокуратурата и разследването на техния виден кадър.
  • 50 Карлсон от покрива

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Само Борисов може да го направи":

    тез работи вече трябваше да са построени
  • 51 Катинара

    1 0 Отговор
    Айдуци! Стига вече! Никога Гепп! Хем е.ливи, хем крадливи, но най вече завистливи.
  • 52 Гого

    0 0 Отговор
    На тоя ,едва ли някой му разбира какво говори.Смях,смях,смях...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове