Last news in Fakti

18 Декември, 2016 10:37 6 486 1

Конфискация и неплащане на данъци

  • банско-
  • купувачи-
  • данък
Конфискация и неплащане на данъци - 1
Снимка: М. Богданова ©

След като дълги години основната група купувачи на ваканционни имоти в Банско бяха британците, през 2016-а половината от придобилите имоти там са българи. Оказа се обаче, че българската държава има проблем с английските собственици в Банско, тъй като последните не са си плащали данъци за притежаваните от тях имоти през последните 7-8 години – точно от началото на имотната криза.

Друг проблем, но с адрес Австрия почти беше решен. След като дълги години австрийската държава не можа да се разбере със собственичката на къщата, в която е роден Адолф Хитлер, имотът ще бъде конфискуван. Бъдещата му съдба все още не е ясна, но най-вероятно сградата ще бъде разрушена.

Странен начин да рекламираш града си предложи наследникът на принца на Дубай – Хамдан ибн Мохамед ал Мактум, като снима издигналите се над облаците върхове на небостъргачите в емирството.

Над половината купувачи са българи

Ефектът от възстановяването на жилищните пазари в големите градове и цялостното възвръщане на доверието към имотите прелива и към другите пазарни сегменти, включително и при ваканционните имоти, коментира за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties.

Още

Ето защо гледката оскъпява имота (ВИДЕО)

Трите фактора, които определят цената на имота са: локация, локация и пак локация. И това не е случайно. Къде ще се намира имотът ви и какво ще виждате през прозореца е най-важното нещо след цената, разбира се. Едни от най-скъпите апартаменти в света са тези в небостъргача Бурж Халифа в Дубай.

Още

АГКК с временен директор

Поради здравословни проблеми инж. Янков ще бъде заместван от инж. Михаил Киров – началник на службата по геодезия, картография и кадастър – гр. Ловеч, за времето от 13.12.2016 г. до 11.02.2017 г.

Още

Конфискуваха къщата на Хитлер

Триетажната сграда в град Браунау на Ин, в която е роден Адолф Хитлер, ще бъде иззета от австрийската държава. Това става възможно след като парламентът прие специален закон, който позволява на властите да изземат имота, в който през 1889 г. се е родил Хитлер.

Още

Британци не плащат данъците на купените у нас имоти

Голяма част от британските собственици на недвижими имоти в Банско не си плащат местните данъци и такси. Задълженията са трицифрени суми, тъй като не са плащани налози за последните 7-8 години.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баткото

    1 0 Отговор
    Живял съм в Англия и мога да кажа ,че англичаните са абсолютно коректни в това отношение .Даже са страхливи,ако закъснеят .Само трябва някой да ги уведоми,било с писмо ,смс или имейл. Другото ,което е много важно ,че те са свикнали да плащат онлайн, нужна е само една дебит карта и един по-нов телефон ,а те ги имат тези неща ,но незнам дали услугата се предлага в България?