Last news in Fakti

2 Април, 2017 12:11 3 587 1

Поскъпването на жилищата и нов имотен балон

  • imot.bg-
  • цени-
  • жилища-
  • тръмп-
  • смет
Поскъпването на жилищата и нов имотен балон - 1
Снимка: М. Богданова ©

Средно с 2%-3% са поскъпнали цените на жилищата от началото на текущата година, сочи справка в найголемия сайт за недвижими имоти imot.bg. Според анализатори, ако този темп на увеличение се запази, то може да станем свидетели на нов имотен балон.

Увеличение през следващите четири години, с максимум до 20%, ще има и при такса „Смет”. Причината е, че се минава от една на друга система за образуване на таксата.

Родната къща на президента на САЩ Доналд Тръмп вече е с нов собственик. Сделката е на стойност 2.14 млн. USD.

Продадоха родната къща на Тръмп

През ноември 2016 г. медиите обявиха, че къщата, в която президентът на САЩ Доналд Тръмп е прекарал част от детството си, е обявена за продажба. Новият собственик вече е факт. Той е получил документите за имота срещу 2.14 млн. USD.

ОЩЕ

Караиванов: Модно е да се търси лекотата в дизайна

Банята е едно от първите места, на които всеки човек решил да си купи жилище, обръща специално внимание. За клиентът е важен уютът, а за производителят също така пестенето на вода и енергия.

ОЩЕ

Накъде тръгнаха цените на жилищата в София

В близо 70% от столичните квартали се наблюдава ръст в цената на квадратен метър жилищна площ. Едва в пет квартала няма промяна за периода януари-март 2017 г., а минимално поевтиняване се отчита в седем, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

ОЩЕ

Ще имаме ли нов имотен балон

Все още в България няма имотен балон, но сме тръгнали към него, споделят експерти. „Ако се запазят сегашните темпове на нарастване на цените на имотите, в следващите две-три години това е доведе до последващ имотен балон”, коментира Тихомир Тошев, управител на „КредитЦентър”.

ОЩЕ

Увеличават такса "Смет"

С до 20% повече такса „Смет” ще плащат собствениците на имоти през следващите няколко години. Промяната е в следствие публикуваните на 31 март 2017 г. промени в Закона за местните данъци и такси.

ОЩЕ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sofia Bg

    5 1 Отговор
    Даже религиозни организации изкупуват имоти в България. След козметични ремонти включително в противоречие с местното законодателство, например мокро помещение над сухо, апартамента се продава с печалба. За спекулантите таксата за смет е тежест, пред вид на това, че те не живеят постоянно.