Last news in Fakti

22 Март, 2022 09:37 5 401

Революционна система в строителството – Porotherm Profi

  • porotherm profi-
  • строителство-
  • тухли

Включи на скорост с Porotherm Profi Dryfix Extra

Революционна система в строителството – Porotherm Profi - 1

Трябва да бъдем в крак с новото време. Светът е динамичен. Променящ се. Изискващ своето. Времето става все по-оскъдно, а то е най-ценния ни ресурс. Трябва да го пестим и да го влагаме в най-важните неща от живота ни. Затова и всяка една иновация е насочена към това да съкратим времето за извършване на определена дейност, но да увеличим обема. С други думи – да свършим повече, за по-кратко време.

Оттук започва и приказката на Porotherm Profi Dryfix Extra. Развитието на тухлите не спира – време е да бъдат забравени отживелите практики на строителството и да отговорим на новите изисквания и темпо на живот.

Революционна система в строителството – Porotherm Profi

Връщайки се назад във времето можем да проследим, че тухлите също са се променяли. Може би доста хора помнят, че преди години се строеше с тъй наречените тухли четворки, докато днес вече се използват голямоформатни, които улесняват многократно работата и повишават ефективността.

Затова с промяната на тухлите идва ред за промяна и на тъй наречената зидария. Край на трудоемкото подравняване – време е за Porotherm Profi Dryfix Extra. При новата система зидарският разтвор отпада като метод за слепване и на негово място идва специално разработено полиуретаново лепило (с име Dryfix Extra), което в комбинация с тухли Porotherm Profi осигурява множество предимства. Нека да видим какви са те.

На първо място – здравината. Съставът на лепилото Dryfix Extra е подбран така, че то да бъде максимално здраво и издръжливо във времето и е специално пригодено за слепването на керамични повърхности. А плътното слепване се дължи на перфектната геометрия, постигната чрез компютърно калибровано шлайфане на тухлите след изпичане. То замества нуждата от познатите зидарски разтвори и всички свързани с тях неудобства и необходими инструменти.

И тъй като започнахме с понятието за време – о, да – това е другото основно предимство – пестенето на време. Като начало не е необходимо вече да чакате да стегне зидарския разтвор - времето за поставяне на всеки един блок е сведено до минимум. Анализите показват, че за изграждане на част от зидариите може да бъде намален таймингът до цели 2 пъти. Ако имате оптимизирани бюджети, всяка минута ще ви е от значение, така че това ще ви спести много разходи.

А когато пестим време и ресурс, не можем да не споменем и човешкия фактор. Всички отлично знаем, че бъдещите собственици на къщи мечтаят процесът да не отнема много време, строежът да бъде вдигнат бързо и лесно. В последните години обаче се забелязва тенденцията за липса на обучена работна ръка. Майсторите са вече кът и понякога трябва да чакаме майстора, който са ни препоръчали да свърши предходната къща, за да се заеме с нашата. Това сега не се налага, защото реално един майстор може да замени двама, понякога трима. Новата система Porotherm Profi позволява самостоятелна работа, без абсолютно никакъв компромис с качеството на изпълнение.

Предимствата обаче не спират до тук. Знаем, че не винаги може да съвпадне строежът с хубаво време навън. Често е студено, снеговито и с много ниски температури. Само че с Dryfix Extra зидането продължава и през зимата на температура до -5°C. Проследявайки средните температура за България през последните години можем да кажем, че новата система Porotherm Profi може да удължи строителния сезон с цели 2 месеца! Което е страхотно, особено, ако искате да строите на крайбрежни населени места, където забраната за строителство по време на лятото ви ограничава значително.

И разбира се, с елиминирането на зидарския разтвор в картинката, можем вече да говорим за чиста строителна площадка. Всички сме виждали разхвърляни строежи с натрупани боклуци. Това вече може да не е така и да спестим и от разходите за почистване и депониране на отпадъци.

Като коментираме и съкращаване на разходите, важно е да кажем, че може да се спестят ресурси и чрез друго предимство – край на допълнителната техника. С новата система, имате необходимост от много по-малък брой инструменти. Затова тези разходи може също да ги отпишете. Имате нужда единствено от няколко флакона Dryfix Extra и пистолет за полиуретаново лепило с висока резба.

И освен, че системата осигурява икономии от време и разходи, имаме още една добра новина. Ако говорим за сравнение на един кв. м готов зид, изпълнен с обикновените тухли с разтвор и варианта с Porotherm Profi, сметката е ясна: с тази система крайният продукт излиза на същата цена, а понякога и по евтино, ако става въпрос за големи кооперации. Не вярвате? Можете да се убедите с този калкулатор и да разиграете няколко варианта.

Към този момент системата Porotherm Profi Dryfix Extra вече е припозната от много строители, които се възползват от нея. В Австрия и Германия се работи с нея от повече от 15 години. Построени са редица обекти и в България с новата система, а отзивите са че системата надминава очакванията. Няма как и да е друго – вече имаме по-бързо и икономично строителство на съвсем друго ниво. Кой не би избрал да спести време и ресурс?

Включете на скорост и се възползвайте от предимствата, които Винербергер ви предоставя! Направете запитване за консултация още сега тук.



Свързани новини