Last news in Fakti

28 Септември, 2017 18:31 1 465 4

Съдят пиян и неправоспособен шофьор, убил жена на пешеходна пътека

  • шофьор-
  • пиян-
  • загинала-
  • пешеходна пътека

Окръжната прокуратура предаде на съд мъж, причинил смъртта на жена на пешеходна пътека с висока скорост, управлявал без да притежава свидетелство за управление на МПС и в пияно състояние, съобщиха от прокуратурата.

29-годишният Атанас Д. от Игнатиево може да бъде наказан с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Тежкият пътен инцидент станал на 1 октомври 2016 г. на главния път за Златни пясъци, в района на Иванчов хан. Малко преди инцидента подсъдимият, който управлявал „Рено меган“ с швейцарска регистрация, изпреварил друг автомобил. По показанията на водача, който е свидетел по делото, колата с швейцарска регистрация се движела със скорост около 100 км в час. С толкова висока скорост подсъдимият Атанас Д. преминал през кръстовището в района на спирка „Миньор“.

В момента на сблъсъка с преминаващата по пешеходната пътека жена автомобилът на Атанас се движел със скорост над 80 км в час, въпреки че разрешената в този участък скорост била 60 км в час. Подсъдимият ударил жената, а от удара тялото й било вдигнато във въздуха, след което паднало на пътното платно. Колата на Атанас се преобърнала, но той и спътничката му останали невредими. Пострадалата жена била отведена в болница, но още същия ден починала вследствие на тежка комбинирана травма на главата, гърдите, крайниците, контузия на мозъка и мозъчния ствол и белите дробове и други.

Тестът за употреба на алкохол на виновния водач отчел 2,37 промила алкохол в кръвта му.

Подсъдимият Атанас Д. е загубил правоспособност да управлява МПС още през 2015 год., когато в законна сила влезли наказателни постановления за многобройни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата, с които му били отнети всички контролни точки.

Предстои делото срещу 29-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    12 1 Отговор
    Може ..3...може и 15...За тези джигити на пътя наказанието от 15 до 30...Защото това е умишлено убийство...ама и ние имаме едни закони.Щом караш с тази скорост....помиташ я на Пешеходна пътека...ти осъзнаваш че извършваш убийство...Да ама на мен няма да се случи....Да...ама се случи...
  • 2 Голям прос

    5 1 Отговор
    15г, не по-малко. Той така си е свикнал да кара и ще убие още някого.
  • 3 сталин

    5 0 Отговор
    ВОДАЧ БЕЗ КНИЖКА ДА УПРАВЛЯВА МПС НЕ Е ШОФЬО Р А УБИЕЦ
  • 4 Красимир Велчев

    1 0 Отговор
    2,37промила алкохол означава ,,кьоркютук пиян''.За капак на ВСИЧКО е с лишена правоспособност.Застрашават го от 3до15год.затвор.За такива изроди в Корана е написано-,,на такива сатаната им дава сила,да множат беззаконието си''.Една от причините за възникването и експанзията на Ислямския радикалисъм е точно ,този цинисъм в законодателството на так.нар.демократични страни.