Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 18:09 2 637 7

Ценко Чоков не се отказва, напира да е кмет и от килията

  • ценко чоков-
  • кмет-
  • затвор

Дори от килията, в която е от година и пет месеца, Ценко Чоков напира да е кмет. Скандалният управник на врачанското село Галиче, който до май миналата година, когато бе арестуван, караше необезпокояван петия си мандат, обжалва предсрочното прекратяване на пълномощията му. Това съобщиха от Административния съд във Враца, където вече е образувано дело на основание постъпила жалба от Ценко Чоков против решението на Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина от 6 октомври, с което той е отстранен от поста.

Всъщност въпросната ОИК през май тази година отказа да прекрати кметуването на Чоков под претекст, че докато е зад решетките той е бил в неплатен отпуск. Но както магистратите във Враца, така и върховните съдии отсякоха, че кметовете нямат право на такъв вид отсъствие от работа повече от един месец. Затова комисията в Бяла Слатина се съобрази с решенията и махна Чоков.

Той обаче се е възползвал от правото си да обжалва, пише "Монитор".

„От формална страна жалбата му е допустима и делото е насрочено за разглеждане в открито заседание на 25 октомври“, уточняват от Административният съд във Враца.

Срещу Чоков, синът му Мартин и още шестима души се води дело в Специализирания наказателен съд. Той е с пет обвинения - за ръководене на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоце

    13 0 Отговор
    Мисля,че е време да го самоУбият в килията.
  • 2 Кобрата

    9 2 Отговор
    Тоя боклук няма ли кой да го затрие бе, сложете му отрова за мишки в храната и готово...
  • 3 Иван Господинов

    5 0 Отговор
    Тоя бих го утрепал само заради грозната мутра. Няма как същество с подобна муцуна да не е паразит.
  • 4 Руснака

    8 0 Отговор
    Сложих ви по едно плюсче ;)
    Трепане за тая гад, изтормози хората...
  • 5 бесният язовец на оня с коня

    0 0 Отговор
    Роди ме, мамо, кмет, пък ме хвърли на смет!
  • 6 неам думи

    5 0 Отговор
    Както е тръгнало, единственият изход за потърпевшите от страшната мутра, наречена кмет, ще бъде да напуснат селото незабавно и да станат трудни за откриване. Защото държавата е безсилна, защото няма правосъдие, защото е достатъчно да си се награбил с пари, да можеш щедро да ръсиш подкупи и да си разиграваш коня, както си искаш! Палежи, побоища, сигурно и убийства, за които я получи 3-годишна присъда, я не! Такава е нашата държава. В много малко неща можеш да намериш логика, най-малко обаче в правосъдието ни! Ако то беше наред, нямаше престъпници от всякакъв вид да разполагат с живота, имуществото и здравето на хората!
  • 7 Хомофоб

    0 0 Отговор
    Значи мутра-премиер може, мутра-кмет не.
    Защо?
    Нека не забравяме, че по времето на неговото кметуване каварненските магнусти бяха тихи икротки. Такива управници ни трябват.
    Ценко Чоков премиер!!!