Last news in Fakti

27 Април, 2018 12:51 29 297 14

Акция на ГДБОП в седем града! Задържаха 12 души (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • акция-
  • гдбоп-
  • задържани-
  • трафик

Полицейска операция е предприета от ГДБОП на 22 април т.г. във връзка с досъдебно производство в Отдел „Следствен“ при Специализираната прокуратура.

В акцията са участвали служители на отдел „Контратероризъм“ и отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР и колегите им от териториалните сектори на главната дирекция в Плевен, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Пловдив и Перник, като и следователи от отдел „Следствен“ при СП, под надзора на Специализираната прокуратура.

Полицейските действия били насочени към неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се с превеждане през границата на хора и по подпомагане на чужденци да пребивават или преминават в страната и чужбина - престъпления по чл. 321, вр. чл. 280 и чл. 281 от НК.

В процеса на действията по разследването са проверени девет адреса на територията на София и страната, три от които - в условията на неотложност.

Претърсване и изземване е осъществено и в два автомобила. Иззети са множество мобилни телефони, сим карти, документи за парични преводи, големи парични суми, както и други вещи, които имат отношение при документирането на престъпната дейност на групата.

На единият от адресите е открито туристическо ремарке с изграден тайник за прекарване на хора, с капацитет шест души.

Иззети са два луксозни автомобила, използвани от организираната престъпна група - „БМВ”„Х5” и „Рейндж Ровер Спорт“.

За срок до 24 часа първоначално са били задържани 12 души - Ф.Х. /29 г./, сирийски гражданин, с хуманитарен статут в България; И.Й./34 г./, С.Е. /32 г./; Г.С/46 г./, М.И./41 г./, И.Д. /38 г./, Г.К. /34 г./, всички осъждани и известен на органите на МВР, както и Р.Й. /29 г./, С.К. /25 г./, П.К. /24 г./, Д.Н. /43 г./, известни на органите на МВР и 36-годишната Н.С. Установени и разпитани са 21 свидетели по делото.

На четирима са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК, като на двама от тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, като след изтичането й, е наложена постоянна мярка за задържане.

На двама от обвиняемите е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева и 2 000 лева. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на групата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    47 11 Отговор
    Добри новини!!!

    Това искам да чета - че полицията РАБОТИ и си заслужава заплатите.

    Коментиран от #13, #14

  • 2 Гост

    34 3 Отговор
    Кво стана нали казаха че мигранти вече не преминавали .
  • 3 дото

    35 6 Отговор
    не са си платили "изнудването"!
  • 4 ПЕШО

    28 11 Отговор
    Отиде им бизнеса на хората, тюххххх . Като няма нормална работа?
    Исках да кажа , нормално заплата
  • 5 Цуки

    25 4 Отговор
    Защо ще ги атестуват нали ги и изкарват от България.
  • 6 ха сега

    18 13 Отговор
    "Туристическо ремарке"?! - ха стига бе... "Тайник" - ха стига бе два пъти. какво показаха, ключове от коли? множество сим карти, ми аз нещата ги виждам така, хората са търговци на коли, сим карти имат , тъй като пътуват през много държавици, платежни документи, защото са търговци, пари в кеш, защото сме в бг и все трябва да има някое и друго евро/долар под ръка, този тайник, не е никакъв тайник, а си е направил багажник да тъпче с нещо дребно , като обикаля да събира боклуци из Европа (е сега може и някое сиганче да влезе)
    Като цяло, не вярвам на МВР. Тези, че не са изрядни, сигурно не са, но не са и таквиа дето ги изкарват от МВР...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 aron

    20 4 Отговор
    защо не изписвате имената им ами и вие обслужвате някого??/ако казваш неяо защо не го казвате ясно а не през зъби????
  • 9 The TRAPPER

    19 6 Отговор
    Х 5 , и Рейндж Ровер спорт ??? Аз гледам тези коли и все се питам . - Откъде ги вземат тези пари ? Аз не мога да отделя 700лв. да си боядисам тойотката !!!

    Коментиран от #11

  • 10 бБбББб

    17 5 Отговор
    ПАК ПАК българска работа.....хващат ги и на другия ден пускат ги под гаранция 10 000 и 2000 лв. Жълти стотинки за тях те са изкараха стотици хиляди......хващат ги и ги пускат веднага !!!! Не знам просто !
  • 11 ЖПеец

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "The TRAPPER":

    Кажи къде боядисват цяла кола за 700лв,че и моята има нужда от нова.
  • 12 БАЙ ГАН4О

    2 2 Отговор
    Дрън дрън ерина
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Gast

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    БОП не е полицията, да вземете да си четете малко законите!