19 Август, 2019 15:40 2 500 8

Задържаха полицейски инспектор за изнудване и подкуп

  • полицейски инспектор-
  • подкуп

Обвиняемият е задържан в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа.

На 17 август 2019 г. Софийска градска прокуратура задържа и повдигна обвинение на полицейски районен инспектор от гр. София за получаване на подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Разследването по случая е започнало в началото на месец август 2019 г., когато гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си по служба, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина.

Обвиняемият е задържан в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа.

Днес е внесено искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Сумата е приобщена като веществено доказателство.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    12 0 Отговор
    АНАТЕМА НА МАФИЯТА в ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС!
  • 2 Оппа

    14 1 Отговор
    Няма "чист" полицай! Има почистване на неудобни!
  • 3 XXX

    15 1 Отговор
    Дайте му 20 години като на Иванчева. А убиецът и насилник на деца ще лежи 15.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 слабак

    10 1 Отговор
    Какво го криете - ВЕДНАГА ДА МУ СЕ УРОНИ АВТОРИТЕТА на тоя хубавец - напишете му имената, адреса, семейното положение... белким му стане терсене на него и на тия колегите около него..., к'во ги жалите...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Емил Шарков еничарското добиче

    2 2 Отговор
    А инспекторът от РПУ Червен бряг кога???
  • 8 Мвр кат дай са най голямата организирана

    3 0 Отговор
    Престъпна шайка