Вижте как да приготвите тази ароматна супа, достатъчно богата и питателна за основно ястие.
Необходими продукти:
4-5 пилешки бутчета
1 с.л. олио или зехтин
1 глава лук
2 червени чушки
2 стръка целина
2 моркова
2 с.л. кориандър
2 ч.л. кимион
2 листенца сушен дафинов лист
3 скилидки чесън
500 г нахут от консерва
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте малко мазнина и в нея задушете нарязаните лук, чушки, целина, чесън и морков. След като омекнат добавете кориандъра, кимиона и дафиновия лист. Бъркайте още около минута, сложете пилешкото месо и долейте с вода.
Гответе на тих огън, докато пилешкото се свари добре. След това трябва да извадите месото, ако е необходимо да го обезкостите и накъсате на малки парчета като за супа.
След като сложите пилешкото месо обратно в бульона, добавете и предварително изплакнатия нахут. Овкусете със сол и черен пипер и гответе още около 10 минути, пише az-jenata.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Телефончету
11:04 02.03.2020