Яйцата по бенедиктински представляват вкусна и засищаща закуска, чиито основни елементи са яйцата, шунка или бекон и сос Холандез. Ако пък допълните яйцата по бенедиктински с порция свежа салата, то тази комбинация може да бъде сервирана и като обяд или за вечеря.
Необходими продукти:
3 кръгли хлебчета
6 яйца
6 тънки резена шунка или бекон
2 супени лъжици оцет
За соса Холандез:
4 жълтъка
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
110 гр. масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне на соса:
Разбъркайте жълтъците и лимоновия сок на ръка интензивно. Когато сместа увеличи обема си два пъти, сложете над съд с малко гореща вода. Важно е дъното на купата да не се допира до водата. Продължавайте да бъркате интензивно.
Важно е яйцата да не се сгорещяват, защото ще започнат да се готвят, а не е това ефектът, който се търси.
Бавно добавете разтопеното масло, като не спирате да бъркате. Добавете солта и черния пипер. Сосът Холандез е готов за консумация.
Начин на приготвяне на сандвича:
В дълбок съд кипнете вода и прибавете оцета. Счукайте яйцата във водата едно по едно и намалете огъня. Оставете яйцата да врят около 5 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица, за да се отцедят.
Разрежете питките на половинки и ги препечете. Върху всяка половинка поставете резен шунка или бекон, 1 яйце и отгоре полейте със сос Холандез.
Сандвичът се сервира топъл.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Оф пак
10:19 29.04.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Лорчето, ценител на хубавото...!
12:14 29.04.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.