ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Кето хлебчета

С бадемово брашно и хуск

Публикувана: 26 Юли, 2020 10:05
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3481
Рецепта на деня: Кето хлебчета
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.

Тези, които спазват кето режим на хранене, както и тези, които се хранят по правилата на нисковъглехидратната диета имат един въпрос и едно търсене: рецепта за кето хляб без брашно. Е, рецептата за кето хлебчета с хуск и бадемово брашно е точно такава рецепта за кето хляб, пише supichka.com.

А какво е хуск? Хускът, известен още като псилиум е индийски бял живовляк, който често се използва, както при нисковъглехидратното хранене, така и в диетологията и от всеки, който се опитва лесно и вкусно да свали някое друго килце. Изключително богат на фибри, индийският бял живовляк хуск е полезен за цялата храносмилателна система, тъй като е водоразтворим при консумация, попаднал в стомаха образува гел. Хускът създава чувство за ситост и е подходящ за допълнение към вашата диета. Най-често хускът се консумира или разтворен в голямо количество течност, или за приготвянето на безглутенов хляб без брашно.

Кето хлебчетата с хуск и бадемово брашно са едно изключително лесно и изключително вкусно печиво, с подчертано ядков вкус.

Необходими продукти:

5 с.л. псилиум хуск

2/3 чаена чаша бадемово брашно

1/2 чаена чаша кокосово брашно

3 броя белтъци

1 1/2 чаена чаша гореща вода

2 ч.л. оцет

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Смесете сухите подправки. В купа разбъркайте предвиденото количество псилиум хуск, бадемовото брашно, кокосовото брашно и бакпулвера.

Разбийте белтъците, които трябва да са задължително на стайна температура с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавете оцета и горещата вода, после и сухите съставки и разбъркайте добре.

Омесете тестото с ръка. Имайте предвид, че няма да получите хомогенно тесто, както когато приготвяте тесто с обикновено брашно, а ще остане неравно. С намазнена ръка оформете питки 6 или 8 на брой, поставете ги върху хартия за печене, като по желание може да ги поръсите със сусам. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато хлебчетата с хуск придобият твърда коричка. По време на печете неравното тесто се изглажда и придобива апетитен вид.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.3 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Порно
1 Отговор
Венче , знаеш ли колко струва бадемовото брашно. Направи справка с цената на макарончетата - лев и двайсет за 15 грама.

Оценка:
-1 +1

Хипопотам с прашки
2 Отговор
Аааа,ляб не ям,на диета съм...!

Оценка:
-0 +1

някой
3 Отговор
Това не е хляб,а нещо като бърканица от съставки ,нямащи нищо общо с изделието ,,хляб,, И около 40 лв. за кг бадемово брашно си е сериозна цифра за нещо със недоказана стойност по отношение на човешкото здраве.

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5