ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пилешки сърца с ориз на котлон

Простичко и вкусно ястие

Публикувана: 26 Юли, 2020 16:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1467
Рецепта за вечеря: Пилешки сърца с ориз на котлон
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Необходими продукти:

200 гр. пилешки сърца

1 ч.ч. ориз

1 зелена чушка

1 червена чушка

1 морков

1 глава кромид лук

олио

чубрица

червен пипер

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

В широка тенджера загрейте мазнина. Зеленчуците нарежете на възможно най-ситно и ги сложете да се задушават на слаб огън до омекване. Прибавете почистените и подсушени сърца, пише gotvach.bg.

Запържете около пет минути, като разбърквате периодично.

Прибавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути прибавете подправките.

Разбъркайте и налейте четири чаши вряла вода. Две минути след завирането на ястието изключете котлона.

Захлупете с капак, ако капакът има дупчица, покрийте и с кърпа. Оставете ястието около 30 минути, без да го отваряте, докато оризът поеме течността.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Сърца добре
1 Отговор
Но вдигам кръвно ..!

Оценка:
-2 +3

въпросче
2 Отговор
Ако са на печка или огнище,а не котлон,какво?

Коментиран от #3


Оценка:
-0 +4

Komapak
3 Отговор

До коментар #2 от "въпросче":


Не можеш да контролираш температурата.

Оценка:
-1 +2

ДАЖЕ И НЕ
4 Отговор
СИ ПОМИСЛАЙТЕ. ...ПИЛЕШКОТО Е ПЪЛНО С ХИМИКАЛИ ХОРМОНИ АНТИБИОТИЦИ. ...ОСВЕН АКО НЕ Е ОТ СЕЛСКИ ДВОР

Оценка:
-1 +5

Евящата мечка
5 Отговор
Болна ,но омита масата като за последно,от субпродукти се вдига кръвно....!

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5