ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Протеинови палачинки с тиква

Есенно изкушение

Публикувана: 12 Октомври, 2020 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2692
Рецепта на деня: Протеинови палачинки с тиква
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Когато става дума за храна, есента означава само едно - тиква, която буквално можем да направим за закуска, обяд и вечеря. Една порция тиква съдържа 250% от дневния прием на витамин А, витамин С и е чудесен помощник в поддържането на имунитета.

Въпреки че първата ви мисъл вероятно е тиквена супа или пюре, днес trafficnews.bg предлага една малко по-различна рецепта, за да можете да включите любимите си храни в закуската.

Палачинки с тиква? Да, звучат перфектно, както и вкусът. Освен че са богати на фибри, калций и желязо, те са богати и на протеини, което ги прави идеални за старт на деня.

Необходими продукти:

Чаши бадемово мляко
¼ чаши пълнозърнесто брашно
¼ чаши бадемово брашно
пюре от тиква
1 чаена лъжичка конопени семена
Чаена лъжичка подправки за тиквен пай
Чаена лъжичка бакпулвер
Малко сол
Малко захар или стевия (особено ако използвате неподсладено бадемово мляко)

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте тиган на умерен огън и намазнете. Вземете повече смес, за да станат палачинките по-плътни, и печете до златисто от двете страни. Декорацията и сосовете изберете по ваш вкус.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
въпросче
1 Отговор
Рецепта на деня: Протеинови палачинки с тиква. КАКВО ОЗНАЧАВА :ПРОТЕИНОВИ? Другите палачинки без протеини ли са? Как успявате да изхвърлите протеините от брашното?

Оценка:
-2 +5

Рошко
2 Отговор
Обичам тиква, ама само като прочетох заглавието и си я представих гола в леглото, та ми се пригади, тиквата вече стана нарицателно дано ми мине

Коментиран от #4


Оценка:
-1 +6

ГРАД КОЗЛОДУЙ
3 Отговор
БЛАГОДАРЯ

Оценка:
-0 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
4 Отговор

До коментар #2 от "Рошко":


РОСЕНЕ ТИКВАТА В СЛУЧАЯ Е ПЛОД ЗЕЛЕНЧУК А НЕ ТИКВАТА БМБ

Оценка:
-1 +5

5ти
5 Отговор
Бадемовото мляко се прави от бадемово брашно. Може да се пропусне и да се добави Н2О. Нежният вкус на бадемите ще се убие от тиквата. Тиквата си отива повече с орехи, канела или цитруси. Стига преписвахте, пишете достъпни рецепти.2839

Оценка:
-0 +1

Ох майна
6 Отговор
Обичам и това...!

Оценка:
-0 +2

един от многото
7 Отговор
Тиквата пак го сготвиха!

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5